HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1861 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 19. 17:42

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 22:37

(meg nem mondom, hány kelvin)

5600K/3200K  :)

Idézet

lehet házilag is építeni, csak megfelelő izzót vagy ledet kell venni bele

Lehet bizony. A jobb (pld. osram) halogén izzókban van kifejezetten 3200K színhőmérsékletű ami tökéletes mert a kamerák fehéregyensúlyát ugyebár 3200K-re is be lehet állítani
A LED esetén kicsit ki kell nyitni a pénztárcát mert az 5600K színhőmérsékletű LED-ek speciálisak.

#1862 Felhasználó inaktív   málna0226 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 19. 18:26

Idézet: málna0226 - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 14:23

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem!
Van egy Sony DCR-HC17E típusú kamerám(már nem garis), amit sikerült elejtenem, és az LCD kijelző elég csúnyán néz ki.Mondhatni semmi nem látszik rajta, és nem tudok rajta semmit állítani.
Tudtok esetleg ajánlani egy megbízható szervízt vagy szakembert? Vagy esetlen nézzek egy új kamera után?Mi az olcsóbb ?javítatni vagy egy új? :think:

Köszönöm előre is!

Nem LCD hanem az érintőképernyője borult sötétségbe....

#1863 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 19:52

vegyél egy ugyanilyen halott gépet (vagy egy másikat, amiben ugyanez az érintőpékernyő van), pl mechanikahibásat, és építs a kettőből egy működőt.

wpepi: jáh, erre gondoltam :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1864 Felhasználó inaktív   CBalazs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 19:26

Sziasztok !

Lenne egy olyan problémám, mint már valakinek aki Panasonic NVGS60 - as videokamerát vett. És Windows Vista alatt szeretném használni. Az a lényeg, hogy ha rákötöm a gépre USB - n keresztül felismeri a Windows Vista éscsipog is. Ha elinditom a Windows Media Markert abban az esetben azt a választ kapom, hogy: A videoimportáló nem talált kompatibilis digitális videoezközt stb. megnéztem a listát és ez a kamera kivatalossan is a Windows Vista által támogatott ezközök listájára van véve.

Abban az esetben ha valaki megtalálta az adott megoldást vagy tud nekem ötletet adni irja meg légyszi.Mert elég rendessen szivatyúzok vele.

Várom a választ.

Ui.: Meg szeretnélek kérni, hogy a választ a cbalazs01@gmail.com - os email címre is küld el. Mert sajnos nem mindig tudok gép közelében tartozkodni.

#1865 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 19:32

Idézet: CBalazs - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 20:26

Lenne egy olyan problémám, mint már valakinek aki Panasonic NVGS60 - as videokamerát vett. És Windows Vista alatt szeretném használni. Az a lényeg, hogy ha rákötöm a gépre USB - n keresztül

Alapszabály: DV kamerát DV-n keresztül kell bekötözni, aztán kész. Kompatibilis, működik, jó.
Make love not Wor.

#1866 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 19:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 20:32

Alapszabály: DV kamerát DV-n keresztül kell bekötözni, aztán kész. Kompatibilis, működik, jó.

Alapból USb kábelt adnak a kamerákhoz, ez a nem hozzáértőket összekavarhatja

#1867 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 20:18

Sziasztok.
Már régebben írtam ide, akkor a kamerám zúgása volt a téma, hát nincs nagy baja, csak be kell melegednie(oda-vissza megtekergetem a kazit és vége a zúgásnak) és nagyon néma. Remélem ez a normalitás keretei között van. Próbáltam a Pinnacle 11-et használni vágáshoz, de aztán láttam, hogy az Adobe Premiere Pro cs3 jobb, igaz angol, de alakul. Csak annyit szerettem volna, ha valakinek lenne egy-két hasznos tippe, hogyan tudnék rövid reklámfilmeket készítgetni, csak még amatőr alapokon(vagy lagzikat, arra több esélyt látok), ugyanis lenne rá igény, azt örömmel venném.
Hát röviden ennyi lett volna,kritika is jöhet.
Köszi! :respect:

#1868 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 20:57

Idézet: dettoboy - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 21:18

Sziasztok.
Már régebben írtam ide, akkor a kamerám zúgása volt a téma, hát nincs nagy baja, csak be kell melegednie(oda-vissza megtekergetem a kazit és vége a zúgásnak) és nagyon néma. Remélem ez a normalitás keretei között van.

így nem lesz tartós se a kazetta, se a fej (meg általában az egész mechanika)

Idézet

Csak annyit szerettem volna, ha valakinek lenne egy-két hasznos tippe, hogyan tudnék rövid reklámfilmeket készítgetni, csak még amatőr alapokon(vagy lagzikat, arra több esélyt látok), ugyanis lenne rá igény, azt örömmel venném.

fogod a felvételt, és összerakod... mit szeretnél tudni?

#1869 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 12. 23:19

Már régebben írtam ide, akkor a kamerám zúgása volt a téma, hát nincs nagy baja, csak be kell melegednie(oda-vissza megtekergetem a kazit és vége a zúgásnak) és nagyon néma. Remélem ez a normalitás keretei között van.

Ez nem éppen üzemszerű működtetés.

Pinnacle, meg a többi egy kicsit bonyásabb, mint amit most 3 mondatban le lehet írni. Van külön topikja, az olyan haladós, vagy van hozzá könyv, tanfolyam. Pár óra alatt alapokba bele lehet jönni, aztán ambíciótól függően képezheted magad.
Make love not Wor.

#1870 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 23:00

HI!
Értem, de mit csináljak vele, ez van, hátha elmúlik, nem tehetek semmit, 1.5 év garancia van rá, majd lesz valahogy.
Most szedtem le a Sony Vegas 8-at, azzal fogok kísérletezgetni.
Nem gondoltam semmi egetverő tippre, csak gondoltam nektek öreg rókáknak, csak van egy-két tippetek.
Köszi :up:

#1871 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 23:41

Sziasztok.
Már régebben írtam ide, akkor a kamerám zúgása volt a téma, hát nincs nagy baja, csak be kell melegednie(oda-vissza megtekergetem a kazit és vége a zúgásnak) és nagyon néma. Remélem ez a normalitás keretei között van. Próbáltam a Pinnacle 11-et használni vágáshoz, de aztán láttam, hogy az Adobe Premiere Pro cs3 jobb, igaz angol, de alakul. Csak annyit szerettem volna, ha valakinek lenne egy-két hasznos tippe, hogyan tudnék rövid reklámfilmeket készítgetni, csak még amatőr alapokon(vagy lagzikat, arra több esélyt látok), ugyanis lenne rá igény, azt örömmel venném.
Hát röviden ennyi lett volna,kritika is jöhet.
Köszi! :respect:

Én évekig a Pinnacle Studio-t használtam aztán amikor csak kíváncsiságból felraktam a Sony Vegas-t akkor láttam mennyir gyenge a Studio. Most Vegassal nyomom, szerintem nagyon felhasználó barát, egyszerűbb mint az Adobe, valamint az sem mindegy, hogy az utóbbi vagy háromszor annyiba kerül mint a Sony. Ha jól tudom a Vegas olyan 200 USD körül van és abban megkapod a DVD szerkesztőt is. Lagziknak megfelel az is.  :D

#1872 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 23:53

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 0:41

Ha jól tudom a Vegas olyan 200 USD körül van és abban megkapod a DVD szerkesztőt is. Lagziknak megfelel az is.  :D

Azért az otthonra nem occsó, idehaza összegért 20ezresért elég fullos Pinnaclét adnak, de nyilván kisebb is jó, max. kevesebb az effekt.
Make love not Wor.

#1873 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 00:33

azt nem mondanám, hogy profi vagyok, de viszonylag sok videót csináltam, és elég kevesen reklamáltak :)
szóval azt akarom mondani, hogy az esetek 97%ában élesvágást használok, 2,5%ban áttűnést, a maradék fél százalékban meg valami mást. effektnek pedig max színkorrekció és szintállítás, gyorsítás-lassítás. ezzel lényegében vége is, ezeket pedig bármelyik szerkesztő tudja. innentől már csak az számít, hogy melyik esik jobban kézre.
persze ez függ attól, hogy mit csinálsz, de a csilli-villi effektek nagyon amatőr benyomást fognak kelteni.

#1874 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 00:34

Idézet: dettoboy - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 0:00

Nem gondoltam semmi egetverő tippre, csak gondoltam nektek öreg rókáknak, csak van egy-két tippetek.

de ez most olyan, mintha vettél volna egy piros biciklit, adjunk tippeket. mégis miket? hát mi már rutinos bringások vagyunk, biztos tudunk pár tippet...

#1875 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 06:31

Akkor lett elegem a Studióból, amikor az éppen aktuális verziója, ami elvileg támogatja a HD anyagokat teljesen kikészült egy órás anyag szerkesztésétől, pedig csak annyi lett volna a feladat, hogy egy öt perces klippet összerakni, nem több. Iszonyat lassan nyitotta meg a fájlokat, lassú volt a vágott részek mozgatása és egy idő után kb óránként lefagyott.
Felraktam a Sony Vegas-t, ami nagyságrendekkel gyorsabb, semmi fagyás, és annak ellenére, hogy életemben először használtam minden ment majdnem elsőre. Nem kellett semmi extrát csinálni, csak vágni, színeket helyre tenni, meg zenét alá. (egy búvár video volt) Nem volt semmi lassulás a HD felbontás miatt.

Ha munkára kell, akkor egyértleműen a Sony a jobb. Az Adobe is szuper csak az meg már túl drága.

#1876 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 16:25

Sziasztok!
Ti mpst minden progit megvásároltok hivatalosan?
Én nem adnék annyi pénzt érte, mert még nem tudom megkeresni az árát. Van egy rahedli progim a netről, fullosak, extra dvd-k meg ilyenek. Mindenből a legújabb. Persze meg kell vennem, de majd később. Most még próbálkozok ezzel-azzal.
Én Ukrajnából írok, tudni kell azt, hogy az ukrán-orosz nép oda van a csicsa-micsa dolgokért, tehát nekik az tetszik, ami agyon van nyomva efeketekkel. Tüzijátékokon át, nyulacskák meg szivecskék, minden kell. Rengetegen kameráznak, de mind ugyanazt csinálja. Én azért merészkedtem belevágni, mert más vagyok, van egy csepp izlésem, és azt a réteget célzom meg ezzel, akiknek szintén akad egy kis normális gondolata( olyat is láttam, hogy az egyik kép a másikba egy kinyíló képeslappal megy át, gyorsan. Lelassítottam, ott pedig ez a szöveg volt: "Happy new year", és mindez egy esküvői felvételen és csak én vettem észre).
Csak ebnnyitt szerettem volna, de majd ha lesznek gondjaim, írok.
Na csá!

#1877 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 16:30

Idézet: dettoboy - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 17:25

Ti mpst minden progit megvásároltok hivatalosan?
Én nem adnék annyi pénzt érte, mert még nem tudom megkeresni az árát.

Kevéssel is beérem, próbálkozni meg kísérletezni a trialokkal meg haverén is lehet. Studió proggit együtt vettem a digizőkártyával, amúgy akisebbik kivitel talán van vagy 10ezer pénz. Bár én másképp gondolkozom, mert PCvel keresem a pénzt is, így AVGtől a Totalcommanderig minden vackot megvettem.
Make love not Wor.

#1878 Felhasználó inaktív   minidv 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 09:47

Kellene panasonic nv-ds60 minidvhez service manual! Vagy érdekelne hibás, működésképtelen ilyen kamera! Vkinek nincs tapasztalata kameraszerelésben? Szétszedéshez kellne segítség!

#1879 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 22:01

Hali, bocsi, hogy közbekotyogok, de erre én is gondoltam már. Tudjátok, van az a zúgás. Ha betennék egy szivacskát, csak csebdesebb lenne, nem?
Köszi, írjatok!

#1880 Felhasználó inaktív   dettoboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 23:00

Sziasztok, megint én!
Szeretnék aksit venni a kamerámra(Pana nvgs80), csak az eredeti drága, venni nincs hol, de hallottam olyasmit, hogy vannak nem eredeti, hanem utángyártottak. Hol vehetnék ilyet? Hátha tud valaki valamit.
Köszi!

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.