HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   uno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 14. 13:41

Sziasztok!
Samsung VP-D382

ez a legolcsóbb minidv-s kamera jelenleg engem 1 dolog érdekel mennyire tartós megoldás, a képminőséget el tudom képzelni milyen 1 dolog ami fontos nekem hogy babát videóznék és nem hinném hogy évente lesz keret venni 1 másikat... ezért nem szeretném hogy gar után egyből tönkremennyen...

ÜDv. kösz a válaszoka!

Szerkesztette: uno 2009. 01. 14. 13:42 -kor

A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a
szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzonytéik.
Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal

#2122 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:06

szerintem ne vegyél samsungot.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2123 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 14. 14:41

Idézet: uno - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 13:41

Sziasztok!
Samsung VP-D382

ez a legolcsóbb minidv-s kamera jelenleg engem 1 dolog érdekel mennyire tartós megoldás, a képminőséget el tudom képzelni milyen 1 dolog ami fontos nekem hogy babát videóznék és nem hinném hogy évente lesz keret venni 1 másikat... ezért nem szeretném hogy gar után egyből tönkremennyen...

ÜDv. kösz a válaszoka!

Unokahugomék kaptak ajándékba egy ilyen alsókategóriás samsungot.
Mikor megnéztem ,hogy hogyan vesz fel, mondtam neki, nézesse meg szervízben, mert nem akarom elhinni, hogy a kamera nem rossz!
Mondtam neki, valami szennyeződés lehet a lencsetagokon.

Kérdeztem voltak-e tengerparton, vagy más erősen párás, sós helyen?
A kamera olyan képet produkált, mit amikor bepárásodik, egy lencse!
a szélein teljesen homályos, csak a közepén volt némileg élvezhető a felvétel!
Nappal, kültéren teszteltem! Beltérben, csak éjszaki módban csinált élvezhető felvételt, már amennyire egy éjszakai módú felvátel élvezhető.

A lényeg, nem tudom, hogy a kamera rossz-e vagy sem, mert nem vette még a fáradságot, hogy megnézesse, de a képe kritikán aluli. Ezért ha jó ha nem a kamera, én tuti samsungot nem vennék.

#2124 Felhasználó inaktív   uno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 07:39

Kösz, lebeszéltél... sony van 8 al többért annak biztos nincs ilyen baja, Sony DCR-HC51E , vélemény?
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a
szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzonytéik.
Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal

#2125 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 15:36

Idézet: uno - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 7:39

Kösz, lebeszéltél... sony van 8 al többért annak biztos nincs ilyen baja, Sony DCR-HC51E , vélemény?

Nem ismerem testközelből ezt a modellt, így csak általánosságban merek véleményezni.

Tény, amit itt is többször elmondtunk már, a világon az egyik legjobb optikát, ha nem a legjobbat a Carl Zeiss gyártja, az általad említett modell is ilyennel van szerelve. Azt biztosra merem mondani, hogy a sonynak jobb, szebb a képe, mint a samsungnak. Sok múlik még az érzékelő szenzoron, legalább olyan fontos mint az optika. Mindkét kamera ugyan azon paraméterekkel rendelkezik.

A samsung javára szól egyébként, hogy a gyári adatok szerint jóval kevesebb a minimális fényigénye.
samsung 3 lux
sony 11 lux (!)

Továbbá a samsung lencséje nagyobb fénytartományban dolgozik.
samsung  1,6 ~ 4,3
sony       1,8-4,1

Ennek alapján a samsungnak szebb képet kellene produkálnia... :)

Legalábbis bizonyos körülmények között, de összességében meg lennék lepve ha a samsungnak szebb lenne a képe, mint a sonynak.

A gyártok weboldalai az amlített termékekhez:

http://www.sony.hu/product/sdh-minidv/dcr-...=TechnicalSpecs

http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/..._cd=VP-D382/XEO

#2126 Felhasználó inaktív   sebipayne 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 01:27

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 15:36

Nem ismerem testközelből ezt a modellt, így csak általánosságban merek véleményezni.

Tény, amit itt is többször elmondtunk már, a világon az egyik legjobb optikát, ha nem a legjobbat a Carl Zeiss gyártja, az általad említett modell is ilyennel van szerelve. Azt biztosra merem mondani, hogy a sonynak jobb, szebb a képe, mint a samsungnak. Sok múlik még az érzékelő szenzoron, legalább olyan fontos mint az optika. Mindkét kamera ugyan azon paraméterekkel rendelkezik.

A samsung javára szól egyébként, hogy a gyári adatok szerint jóval kevesebb a minimális fényigénye.
samsung 3 lux
sony 11 lux (!)

samsung       1,6 ~ 4,3
sony                1,8-4,1

Legalábbis bizonyos körülmények között, de összességében meg lennék lepve ha a samsungnak szebb lenne a képe, mint a sonynak.

A gyártok weboldalai az amlített termékekhez:

http://www.sony.hu/product/sdh-minidv/dcr-...=TechnicalSpecs

http://www.samsung.com/hu/consumer/detail/..._cd=VP-D382/XEO

Szerintem általános már az optikák viszonylag jó minősége a közepes árkategóriától fölfele.

A minimális fényigény pedig leginkább pont a képérzékelő felület nagyságától függ:
PL: többet ér egy nagyobb CMOS érzékelő mint 3 kisebb CCD érzékelő.

Nekem Canon HV30 kamerám van, ha valaki tudni szeretne róla bármit is akkor bátran szóljon! ;)

1-2 HV30 videóm:

Van Más Út - Videoklipp

Rövidklipp 1

Rövidklipp 2

#2127 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 02:08

Idézet: sebipayne - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 1:27

Szerintem általános már az optikák viszonylag jó minősége a közepes árkategóriától fölfele.

A minimális fényigény pedig leginkább pont a képérzékelő felület nagyságától függ:
PL: többet ér egy nagyobb CMOS érzékelő mint 3 kisebb CCD érzékelő.

csak hát ebben az esetben mindkét kamera a legalsó, alap kategóriába tartozik, a gyári adatok szerint a képérzékelők mérete pedig megegyezik.

#2128 Felhasználó inaktív   sebipayne 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 02:24

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 2:08

csak hát ebben az esetben mindkét kamera a legalsó, alap kategóriába tartozik, a gyári adatok szerint a képérzékelők mérete pedig megegyezik.

Az árkategóriát a kameraoptikákra értettem. Egy olcsóbb kamera természetes, hogy kompaktabb ergo kisebb optika ---> alapból kevesebb beengedett fény. Ha még ez egy mondjuk 1/6"-os CCD-vel párosul akkor az katasztrofális, éjszakai felvételeknél. Sajnos ez az ára a kompakt méreteknek...

#2129 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 10:40

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 14:36

samsung 3 lux
sony 11 lux (!)

samsung       1,6 ~ 4,3
sony                1,8-4,1

Aminimális fényigénynél nem szokták odaírni mennyire zajos ilyenkor a kép. Csupán hogy ekkor még lesz valamilyen képed. Gyártonként másként adják meg az értéket. Valahol 25p-re valahol 50i-re és általában a legnagyobb erősítés mellet, de az erősítés is lehet kameránként más. Pld. Sony-nál a gyári programoknál van olyan ahol 12decibel máshol 18decibelig engedi.

A fénytartománynál nem a fénytartomány vam megadva, hanem a legtöbb fényt beengedni képes rekesz értéke. A kisebbik érték a nagylátószög értékénél a nagyobbik pedig a legnagyobb telénél lévő legnagyobb nyílás. Intervallum mert a kettő között is lehet ZOOM-olgatni. Röviden ezek az alsó értékek a teljes zoomtartományra.
Képalkotásnál a végeredményben számít: a blende értéke, a zoom pillanatnyi állapota, az erősítés a jelen, a CCD v. CMOS zaja, képérzékelő mérte és képpontszáma és nem utolsósorban a világítás a témán. Persze az operatőr és a záridő sem egy utolsó szempont stb.

#2130 Felhasználó inaktív   sebipayne 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 11:23

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 10:40

Aminimális fényigénynél nem szokták odaírni mennyire zajos ilyenkor a kép.
...

Teljes mértékben egyetértek ezzel a hozzászólással!  Én is megerősítem ;)

#2131 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 20:19

Idézet: TEST11 - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 10:40

Aminimális fényigénynél nem szokták odaírni mennyire zajos ilyenkor a kép. Csupán hogy ekkor még lesz valamilyen képed. Gyártonként másként adják meg az értéket. Valahol 25p-re valahol 50i-re és általában a legnagyobb erősítés mellet, de az erősítés is lehet kameránként más. Pld. Sony-nál a gyári programoknál van olyan ahol 12decibel máshol 18decibelig engedi.

A fénytartománynál nem a fénytartomány vam megadva, hanem a legtöbb fényt beengedni képes rekesz értéke. A kisebbik érték a nagylátószög értékénél a nagyobbik pedig a legnagyobb telénél lévő legnagyobb nyílás. Intervallum mert a kettő között is lehet ZOOM-olgatni. Röviden ezek az alsó értékek a teljes zoomtartományra.
Képalkotásnál a végeredményben számít: a blende értéke, a zoom pillanatnyi állapota, az erősítés a jelen, a CCD v. CMOS zaja, képérzékelő mérte és képpontszáma és nem utolsósorban a világítás a témán. Persze az operatőr és a záridő sem egy utolsó szempont stb.

Ezért írtam feltételes módban, hogy az adatok alapján a samsungnak elméletileg jobb képe kellene hogy  legyen, de nagyon meglepődnék ha ez így lenne. :)

#2132 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 22:49

Ejha, hogy beállt a topic... :(  :confused:

#2133 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 15:10

A Canon nagybitrátás cuccain kívűl, tud esetleg valaki hasonló 24Mbit rögzítésű AVCHD kamerát? Ebből is a memóriakártyásak érdekelnének elsősorban. Canon-t nem merek venni a HV20 után. Sony meg még nem dobott újjat piacra.

#2134 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 21:30

Firewire kábelt használ valaki? Vagy elég az usb a dv kamera és a pc között?

Megkérdeztem az egyik boltban, mennyibe kerül egy ilyen kábel, mire közölték, hogy 4 éve egyetlen darabot se adtak el, ezért nem is rendelnek a nagykertől se.

#2135 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 21:44

Használunk.
Más boltok adnak el.

#2136 Felhasználó inaktív   sebipayne 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 07. 00:15

Canon HV30-hoz tudna-e valaki jobb minőségű kontroll monitort, vagy valamit?

#2137 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 07. 01:22

Idézet: druppa - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 21:30

Firewire kábelt használ valaki? Vagy elég az usb a dv kamera és a pc között?

Mai HD kamerák azok többnyire USBsek, miniDV meg csak 1394-en tud valós időben filmet átrakni, USB ott webkamera módban, fényképek mentésére, meghasonlókra jó.
Make love not Wor.

#2138 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 19:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. febr. 7., szombat - 1:22

Mai HD kamerák azok többnyire USBsek, miniDV meg csak 1394-en tud valós időben filmet átrakni

Ezen nincs usb, és a firewire is i-link álnéven szerepel a müszaki leirásban, a kamerán pedig "dv-out" a fedőneve. A fene a sony-t, hogy nem képes a nevén nevezni a gyereket. :-(

#2139 Felhasználó inaktív   druppa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 19:32

Idézet: Primary - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 21:44

Használunk.
Más boltok adnak el.

akkor segíts egy kicsit bőbeszédűbben. ;)
Találtam egy boltot, de kiderült, hogy 4 féle firewire csatlakozó van. :-(
Honnan tudjam, milyen típusú kábelt vegyek?

#2140 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 19:45

Idézet: druppa - Dátum: 2009. febr. 9., hétfő - 19:32

akkor segíts egy kicsit bőbeszédűbben. ;)
Találtam egy boltot, de kiderült, hogy 4 féle firewire csatlakozó van. :-(
Honnan tudjam, milyen típusú kábelt vegyek?

kétféle csatlakozó van, ezekből háromféle kábelt lehet készíteni. vedd azt, amimenk az egyik vége a kamerába jó, a másik a számítógépedbe. a kamerákon általában négyérintkezős pici csatlakozó van (most persze nem a rendes vállkamerákról van szó), asztali számítógépekben többnyire hatérintkezős nagy, laptokokon inkább kicsi (macen nagy).
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »