HWSW Informatikai Kerekasztal: Füstölő modem, szikrázó ház - villanyszerelő kerestetik! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Füstölő modem, szikrázó ház - villanyszerelő kerestetik! Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 06. 14. 11:40

idézet:
Ezt írta JuNi0r:
Sziasztok!

A számítógépház és az alaplap: Az alaplap rögzítőlyukai körül az alaplap kisfeszültségű nullapontjára kötött vezető-gyűrű van. De beszereléskor az ezekbe kerülő csavarok alá és az alaplap alá is szigetelőgyűrűt kell helyezni, ami egyébként a ház csavarcsomagjában van, csak mindenki elfelejti használni :mad:
Tehát az alaplapot a gépháztól galvanikusan el kell szigetelni

[/quote]

Sorry, de ebbe belekötnék.
Összerakod a gépet úgy, hogy a lap házon kívül van, mondjuk a ház oldalra döntve, rajta alaplapos doboz,rajta alaplap->teljesen szigetelve a háztól. Gépben van FDD,HDD,CD-ROM. Azok benne a házban, táp benne a házban. Fogol egy multimétert, hozzáérinted az alaplap felfogatási helyeihez (a csavarok körüli fémrészhez a lapon) és a házhoz, rövidzárat csengethetsz vele. Egyébként össze van kötve a PS/2 bill. és egér csatlakozó is ezekkel a furat körüli fémgyűrűkkel. Ha jobban megnézitek, akkor a ház és a PS/2-es csatlakozók mindíg összeérnek, mert kimondottan azért hogy az alaplap testje MINDENKÉPPEN HOZZÁÉRJEN a házhoz, a PS/2 csatlakozók köré tesznek egy rugós acéllapot. Ezért van az, ha be akartok rakni egy lapot a házba, akkor kicsit hátrafelé kell nyomni a lapot, hogy a csavarokat be lehessen csavarni, amik a lapot rögzítik. Ha ezt a nyomást megszüntetjük, akkor a lap visszaugrik úgy, hogy már a csavarok nem becsavarhatóak a távtartókba.
Tehát be lehet tenni azokat a kis szigetelő gyűrűket, amit soha senki nem tesz be a lap és a csar közé, de teljesen felesleges, mert kontaktus mindenképpen lesz a házzal, csak esetleg nem ott. Egyébként ezek furatgalvanizált lukak, a csavar hozzáérhet(ne) a furat oldalához is, amely belül fémes, tehát a kontaktus ott is kialakul(hat).

Az a gyűrű igazából csak a csavar "megtépésekor" egy kicsit "vigyáz" az alaplapra, de nem azért van, mert a kontaktust meg kell szüntetni.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#42 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 14. 15:07

Köszönöm a sok választ!

Egyébként a tápot kell földelni, vagy a házat? Ha a tápot, elég a borítását? Nem hiszem. Szét kéne szedni? Ajjaj...
Vagy inkább a konnektort földeljem? Az még menne "házilag" is.

:confused:

#43 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 14. 15:11

Szerintetek megváltoztassam a topic címét Füstölő modem, szikrázó ház-ról "Füstölő modem, szikrázó ház - avagy a gép földelése" címűre?

#44 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 14. 15:17

idézet:
Ezt írta JuNi0r:
A modemleégés: védővezető nélkül a gép tápjából ~110V kikerülhet a gép házára. Helytelen szerelés esetén onnan az alaplapra, onnan a soros porra, onnan a modem elektronikájának nulla-pontjára. A telefonvonal csengetési feszültsége szintén 110V, és egyik ere szintén nullán van. Ha a modemből a 110V a másik érre kerül, akkor kész is a baj :eek: [/quote]

Az a helyzet, hogy a telefont csak a leégett modem csörgette, az új már nem. Persze csak egy próba erejéig kötöttem rá, de az alatt a fél perc alatt nem csörgetett, viszont a kis izécskék benne elkezdtek melegedni. (Azok a kis izécskék :), amik a múltkor leégtek...)

[ 2002. június 14.: Zoch szerkesztette a hozzászólást ]

#45 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 06. 14. 15:50

megváltoztathatod, de földelésről már írtunk régebben is.
kb a fentieket.

junior-nak:
sajnos az amatőr villanyszerelők egyesülete találta ki a 0-ás földet.
talán a panelépítés során alakult ki, spórolásból.
sok-sok készülék "köszönheti" halálát ennek a módszernek, mert így egy zárlatos vasalótól nem a bizti megy ki, hanem a szomszéd tv-je, ha éppen működött.
ajánlatos az önálló földpotenciál kialakítása, erre a gázcső, vagy fűtéscső alkalmasabb.
fentebb valaki írta, hogy a panel vasbeton, és komplikált fúrni.
de, ha erre a vassszerkezetre módotokban áll egy földelési kiállást készíttetni egy hegesztéshez, és fúráshoz értő szakival, akkor már sokkal közelebb lesztek a biztonsághoz.
egy biztos: a pc-t, és perifériáit, amik igénylik, kötelező földelni.

#46 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 14. 16:26

idézet:
Ezt írta JuNi0r:

Fűtéscső: Ha vezetékes gázról megy a fűtés, akkor nyert ügyed van! Ugyan a gáz is müanyag csőben megy a földben, de a föld felett és a lakásokban acél. És az acélcsövet a végpontjain és a földből való kiállásnál szigorúan kötelező földelni!!! Így fűtéscsövön - hacsak nem az is müanyag - kazánon és gázcsövön keresztül van földelésed.

[/quote]

Szia, látom te hozzáértő vagy. Hálás leszek, ha segítesz, mert az elektronikához teljesen hülye vagyok. Én is egy régi(30 éve a szüleim építették) családiházban lakom és nincsen földelve a konnektorunk. Nincs behúzva földkábel.
Az én gépem is ráz, bár én is hallottam sok embertől, hogy évek óta így használja a gépét és nincsen semmi gond vele. Én azért, akkor lennék nyugodt, ha megoldanám a földelést.
Nálunk is jó öreg vas szeneskazán van, vascsövekkel és régi bordás radiátorral. Azóta mondjuk nálunk is cirko-s gázfűtés van, de ez a lényegen nem változtat. Többen ajánlották, hogy egy réz kábelt a két végén krokodilcsipesszel csiptessek a ház fémrészéhez és a radiátorhoz és máris földelt a gép.
IGAZ EZ ??? Nyugodtan megléphetem ? Nem fordulhat elő, hogy rázni fog a vízvezeték?
Mert ilyenről is hallottam.
SŐT: egyszer 8.-as osztálykiránduláson egy fabódés kempingben "megrázó" élményben volt részem a zuhany alatt. RÁZOTT A KÉT CSAP !!! Bár mivel nem vagyok szakértő, ennek okát nem tudom, de akkor nagyon megijedtem.

Amúgy idén nyáron valszínű meglesz a földelés, de addíg jó ez a módszer 1000% ??? :rolleyes:
Amúgy az az érdekes, hogy a haverjaim, ha átjönnek és megfogják a gép hátulját, akkor mindíg felszisszennek. Engem pedíg nem ráz. Tudom fizikából, hogy ez sok dologtól függ. Mondjuk tavaly nyáron izzadtam, mint a ló a szobában, egyszál gatyában, mezítláb; véletlenül hozzáértem a monitor képcsövéhez és úgy megrázott, hogy másnap is zsibbadt még a helye a kezemen !

Ami az általad említett alátéteket illeti: szerintem azt sokan azért nem használják, mert gyakran még a márkás gyártók sem mellékelik a MOBO dobozában. Ezt több alaplaptesztnél olvastam. PÖLÖ nekem sem volt az EPOX 8K7A-hoz !

Hálás leszek, ha válaszolsz feltett kérdéseimre !
Üdv: Piftuka ;)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#47 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 15. 11:51

idézet:
Ezt írta piftuka:
......Én is egy régi (30 éve a szüleim építették) családiházban lakom és nincsen földelve a konnektorunk. Nincs behúzva földkábel........[/quote]

Bocsi, hogy közbedumálok, de nálad elég - és könnyebb is - lenne leverni egy 2-2.5 m-es vaspálcát (vasbetonvasat) az ablak alatt és arról behozni a földelést, ami tényleg földelés lenne - időnként a kutyával körbepisiltetve persze.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#48 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 15. 12:15

Ez lesz a megoldás, de amíg ez nem történik meg, addíg hozzáköthetem a szgépház fém részét a (mellesleg 30cm-re az asztalom mellet lévő) radiátorhoz ??? :rolleyes:

[ 2002. június 15.: piftuka szerkesztette a hozzászólást ]

#49 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 15. 13:06

idézet:
Ezt írta piftuka:
Ez lesz a megoldás, de amíg ez nem történik meg, addíg hozzáköthetem a szgépház fém részét a (mellesleg 30cm-re az asztalom mellett lévő) radiátorhoz ??? :rolleyes:
.......
[/quote]

Mivel belügy - hacsak anyós nincs a közelben - megteheted, de senkinek nem ajánlom. IMHO nem több idő a fémpálca.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#50 Felhasználó inaktív   Atlasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 06. 15. 15:48

idézet:
Ezt írta piftuka:

Szia, látom te hozzáértő vagy. Hálás leszek, ha segítesz, mert az elektronikához teljesen hülye vagyok. Én is egy régi(30 éve a szüleim építették) családiházban lakom és nincsen földelve a konnektorunk. Nincs behúzva földkábel.
Az én gépem is ráz, bár én is hallottam sok embertől, hogy évek óta így használja a gépét és nincsen semmi gond vele. Én azért, akkor lennék nyugodt, ha megoldanám a földelést.
Nálunk is jó öreg vas szeneskazán van, vascsövekkel és régi bordás radiátorral. Azóta mondjuk nálunk is cirko-s gázfűtés van, de ez a lényegen nem változtat. Többen ajánlották, hogy egy réz kábelt a két végén krokodilcsipesszel csiptessek a ház fémrészéhez és a radiátorhoz és máris földelt a gép.
IGAZ EZ ??? Nyugodtan megléphetem ? Nem fordulhat elő, hogy rázni fog a vízvezeték?
Mert ilyenről is hallottam.
SŐT: egyszer 8.-as osztálykiránduláson egy fabódés kempingben "megrázó" élményben volt részem a zuhany alatt. RÁZOTT A KÉT CSAP !!! Bár mivel nem vagyok szakértő, ennek okát nem tudom, de akkor nagyon megijedtem.

Amúgy idén nyáron valszínű meglesz a földelés, de addíg jó ez a módszer 1000% ??? :rolleyes:
Amúgy az az érdekes, hogy a haverjaim, ha átjönnek és megfogják a gép hátulját, akkor mindíg felszisszennek. Engem pedíg nem ráz. Tudom fizikából, hogy ez sok dologtól függ. Mondjuk tavaly nyáron izzadtam, mint a ló a szobában, egyszál gatyában, mezítláb; véletlenül hozzáértem a monitor képcsövéhez és úgy megrázott, hogy másnap is zsibbadt még a helye a kezemen !

Ami az általad említett alátéteket illeti: szerintem azt sokan azért nem használják, mert gyakran még a márkás gyártók sem mellékelik a MOBO dobozában. Ezt több alaplaptesztnél olvastam. PÖLÖ nekem sem volt az EPOX 8K7A-hoz !

Hálás leszek, ha válaszolsz feltett kérdéseimre !
Üdv: Piftuka ;)
[/quote]

Sziasztok,

tudtommal alapjában véve kétféle vedelem van elterjedve gyönyörű koninensünkön. Az egyiknél mindent szépen földelsz és ez a föld nincs kötve a nullára míg a másiknál a nulla és a föld egyetlen vezeték. A dolog országfüggő és egyikről sem lehet azt mondani, hogy mindíg jobb. 1) külön földelés: drágább, jól véd, ha jó a földelésed 2) közös a föld és a nulla: ha valami nagyon zárlatos egy elöregedett épületben, akkor szívhatsz - A normák jelölésére már nem emlékszem, de eltérnek a védelem müködésében is.
De: Szerinted mi a valószínűbb: Te rontod el a bekötést, vagy az, aki ezzel keresi a kenyerét és esetleg felelősségre vonhatják, ha eltolja?
Ha tönkremegy a védővezeték, azt te nagyon gyorsan észreveszed, ha ugyanaz a vezeték a nullázó is, igaz? Na, ez nagy előny. Ezért vagyok annak a híve, hogy lehetőleg ne vezessünk otthon külön védővezetéket a konnektorba vagy a gépre. Ha néhány év múlva véletlenül kelleni fog, szinte biztos, hogy nem fog működni. A fázis és a nulla csak úgy magától mégsem cserélődik meg.
A védöföldelésre vannak bizonyos előírások és nem egészen véletlenül. Nem ajánlatos pl. a radiátor csövét használni.
- Ha valakinél feszültség van a nullán, az elég szomorú és jó volna minél hamarább EZT RENBETETETNI. A gépedre még cask rácsavarod a drótot, de a feleséged vasalójára már nem igazán. Ja, és olyan konnektort, amelyen nincs védőszög (vagy nincs bekötve) régen láttam, de ha neked ilyen van, szabadulj meg tőle. Ez nem lehet pénz kérdése.
- Ha már mindenáron egy csőre akarod kötni, próbáld meg úgy, hogy az ne mozogjon, stb. Pl. a csapon talasz egy csavart :)
- Fürdőszobában, stb. használatos még egy védelem. Úgy hívják, közös feszültségszintre való hozás. Mindent, ami fémből van a helyiségben, összekötnek.

Az eredeti problémához: elenőrizd le a tápkébelt is. Ha megtört, akkor bizony nincs védlem a dobozon.

#51 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 15. 16:21

idézet:
Ezt írta Atlasz:

A védöföldelésre vannak bizonyos előírások és nem egészen véletlenül. Nem ajánlatos pl. a radiátor csövét használni.

- Ha valakinél feszültség van a nullán, az elég szomorú és jó volna minél hamarább EZT RENBETETETNI. A gépedre még cask rácsavarod a drótot, de a feleséged vasalójára már nem igazán. Ja, és olyan konnektort, amelyen nincs védőszög (vagy nincs bekötve) régen láttam, de ha neked ilyen van, szabadulj meg tőle. Ez nem lehet pénz kérdése.
- Ha már mindenáron egy csőre akarod kötni, próbáld meg úgy, hogy az ne mozogjon, stb. Pl. a csapon talasz egy csavart :)

- Fürdőszobában, stb. használatos még egy védelem. Úgy hívják, közös feszültségszintre való hozás. Mindent, ami fémből van a helyiségben, összekötnek.

[/quote]

Szia !
Kérdéseim:

1. Miért nem szabad radiátorra kötni ? Mindenki ezt tanácsolta. Bocs', az elektornika ezen részéhez(villamosság) nem értek, csak alapvető szinten.
Tudom, hogy nem szabad két grafitceruzát dugni a konnektorba. :D De, komolyan: szóval a radiátor miért tilos ??? :rolleyes:

2.Nem tudom mi az a védőszög. Az olyan konnektor, aminek a közepén fém "kallantyúk" vannak, amire a földet kötik ? Jól mondom. Ilyen konnektorok vannak nálunk (3-at kivéve; mondtam, hogy régi a ház) is, de hidd el nincsen földvezeték nálunk. Két kábel megy a falban. A fázis és a nulla. Télen, amikor a villanybojlerünket szerelte egy TÉNYLEG profi szerelő, megnézte és mondta, hogy most nyáron megcsinálja; behúzza a földet a falba. De ez lehet, hohy még augusztus elején lesz. Addíg szeretnék "radiátoros" védelmet.

3. Az a fürdőszobás dolog ugye poén ? Mert egyrészt messze van a szobámtól, másrészt hülyén nézne ki egy kábel, ami végígfut az előszobán.

OFF: A szerelőre visszatérve. Ez a férfi tényleg profi volt, megcsinálta a villanyboilerünket, a rossz kapcsolókat és a villanyszekrényben a falon is megtalált egy-két hibaforrást. Képzeljétek el, jópár éve voltak nálunk az ÉDÁSZ "szakemberei és "buhreáltak a villanyszekrényben, az óránál. Nos kiderült anno egy átkötést egy "DARAB CINN-el!!!" oldottak meg, ami aztán egy túlfeszültségnél frankón elolvadt. Ennyit a szakértőkről. A cirko kazánunk is a 12 év alatt kb. vagy 8-szor volt szerelve. Egyszer DDGÁZ-os szerelők, egyszer maszekok jöttek; így váltogatva. Érdekes módon mindíg az előzőt szidták, idézem, kb mindíg ez volt:
"Ki volt az a f@sz, aki így szerelte ezt meg ???". A poén az volt, amikor egymás után 2-szer DDGÁZ-osok szereltek. Szóval ki a béna ????
Sajnos azóta sem sikerült egy normális gázszerelőt találnunk. Ezért örülünk, hogy a fent említett villanyszerelő ényleg profi volt. Ja és szinte ingyen dolgozott !!! Azóta "összefutottunk" egy profi vízszerelővel is ! Igaz ő apu régi ismerőse volt, de nagyon jól dolgozott.
Bocs OFF-ért, de kikívánkozott !

#52 Felhasználó inaktív   JuNi0r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 06. 15. 23:15

idézet:
Ezt írta Atlasz:

Ja, és olyan konnektort, amelyen nincs védőszög (vagy nincs bekötve) régen láttam, de ha neked ilyen van, szabadulj meg tőle. Ez nem lehet pénz kérdése.
[/quote]

Nem pénz, hanem biztonság kérdése. Elég meggindolatlan dolog ilyen meggondolásból lecserélni magát a konnektort ott, ahol csak 2 szál vezeték van a falban, tehát a védőérintkező nem lesz bekötve!! Mert ugye, akkor adtál a szarnak 1 pofont :-o Ráadásul mindjárt nem fog egyértelműen látszani, h NINCS FÖLDELÉS.
A konnektorban történő nullázásról még valami: Mint már említettem, van ahol szabvány, de: Ha netán valahol megszakad a nullavezető a kapcsolótábla és a konnektor között, akkor az egyik konnektorba dugott vasaló mindjárt a másik konnektorba dugott számítógép gyanútlan userén keresztül fog működni, amint az megfogja a házat!!
:eek:
A vízvezetékcső, radiátor gyakorlatilag megoldja a problémát - a ház nem fog bizseregni. De elvileg csak EPH-ra (EgyenPotenciálra Hozás) használható, és kell is használni. Ez csak az ellen véd, hogy a felgyülemlő statikus töltések következtében pl. a fürdőszobában a zuhanytálca és a vízcsap között ne keletkezhessen feszültség (különben gyönyörűen csipkedne, mikor magadra engeded a vizet - kb olyan szinten, mint ha műszálas cuccban feltöltődsz, semmi több) tehát ez a hálózat nem alkalmas arra, ha pl. valami gixer miatt a gépedben az üzemi fázis kikerül a házra, azt biztonsággal elvezesse, h ne rázzon meg - de ugye most alapvetően nem is erre van szükség, és még mindig jobban elvezeti, mintha abszolút nincs földelve.

Nem biztos, h mindent leírtam, de már így is hosszú lett, meg késő is van.
Bill Gates éjszakákon át fejlesztette a Windows-t, ahelyett, hogy férji kötelességeit teljesítette volna.
Egy napon felesége megelégelte és ráförmedt:
-Billy! Ebből nem lesz rendszer!

#53 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 16. 10:08

Kösz, hogy hozzászóltál, de még mindíg nem értem. :rolleyes:

Amit először leírtál...Most akkor nem jó, ha behúzunk a falba egy földvezetéket ? Mert hát ez volt betervezve.

Mi az az egyenpotenciálra hozás ?

#54 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 16. 10:15

idézet:
Ezt írta piftuka:
...Amit először leírtál...Most akkor nem jó, ha behúzunk a falba egy földvezetéket ? Mert hát ez volt betervezve.

Mi az az egyenpotenciálra hozás ?
[/quote]

1. Amit mondott, ezzel nem ellenkezik, tehát ha behúzol egy földvezetéket, az jó. Csak nálad - és másnál is - ez lehetőleg tényleg a földelés legyen, ne radiátor, és egyéb ilyesmi......

2. Ha különböző fémtárgyakat vezető anyaggal összekötsz, nem tud közöttük potenciálkülönbség - köznapi pongyolasággal feszültségkülönbség - kialakulni. A töltéskülönbség ugyanis a vezetőn keresztül kiegyenlítődik.
¤

#55 Felhasználó inaktív   Ghost Siretsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 06. 16. 10:33

Hi all!

Olvasgatom a témát, tetszik.
Tanácsot kérek :confused:
A gépem és a monitorom egy fazsa kis szünetmentesre van kötve amiknek van egy csomó jó szolgáltatása stb... ez megvéd a "nullás fázistól" "a rövidzártól" "feszültség ingadozástól" és egyéb ilyen sz**roktól? :confused:

Please valaki mondjon valamit :(

Előre is THX.
:rolleyes:
Ghost

Vajon van-e élet a halál előtt???

#56 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 16. 10:39

idézet:
Ezt írta Ghost Siretsa:
Hi all!

Olvasgatom a témát, tetszik.
Tanácsot kérek :confused:
A gépem és a monitorom egy fazsa kis szünetmentesre van kötve amiknek van egy csomó jó szolgáltatása stb... ez megvéd a "nullás fázistól" "a rövidzártól" "feszültség ingadozástól" és egyéb ilyen sz**roktól? :confused:

Please valaki mondjon valamit :(

Előre is THX.
:rolleyes:
[/quote]

végszükség: olvasd el a manualt.
¤

#57 Felhasználó inaktív   Ghost Siretsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 06. 16. 10:45

Hmm van benne valami de! :D
Ahhoz korrektul kéne ismerni az előbbi problémák neveit ANGOLUL mert sajna a manual az englishül íródott... :mad:
De ezért köszi :)
Ghost

#58 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 06. 16. 10:49

idézet:
Ezt írta Ghost Siretsa:
Hmm van benne valami de! :D
Ahhoz korrektul kéne ismerni az előbbi problémák neveit ANGOLUL mert sajna a manual az englishül íródott... :mad:
De ezért köszi :)
[/quote]

A nagy helyzet az, hogy az UPS-ek is elég sokfélék, az egyik erre (is) jó, a másik arra (is) jó :)
¤

#59 Felhasználó inaktív   Ghost Siretsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 06. 16. 11:02

Ezt tudja az upsom.
Ebből nem mind tiszta:
UNDER/OVER VOLTAGE túláram alacsony áram - ok ;)
SPIKE SUPPRESSION ??? :confused:
OVERLOAD túltöltés de ez mikor van? :confused:
SHORT CIRCUIT rövidzárlat - ok ;)
AC/DC FUSE ??? :confused:

Most akkor nekem érdemes "ledrótoznom a gépet a radiátorhoz" ?
:confused:

[ 2002. június 16.: Ghost Siretsa szerkesztette a hozzászólást ]
Ghost

#60 Felhasználó inaktív   Ghost Siretsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 06. 16. 11:08

Ja még valami! (hhmm deja vu :cool: )

Akkor sokszor nem érdemesebb inkább egy szüntementest berakni a gép védelmének, mint szétszedni a teljes lakást? (jó, tudom, a többi elektromos cuccot nem védi (tv stb))
:)
Ghost

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.