HWSW Informatikai Kerekasztal: Te miben hiszel? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Te miben hiszel? Vallás és tudomány a XXI. században Értékeld a témát: -----

Szavazás: Szerinted a Világot és az Embert... (851 felhasználó adott le szavazatot)

Szerinted a Világot és az Embert...

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#81 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 10. 15:50

Idézet: bbence - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 15:34

Míg egyesek abból, hogy valami nincs bizonyítva arra következtetnek, hogy a dolog nem létezik, addig én arra, hogy nem biztos, hogy nem létezik.

Én is arra következtetek, hogy nem biztos, hogy nem, létezik. De amíg nem találkoztam vele, nem találtam rá, addig úgy kezelem mintha nem létezne, mert így egyszerűbb.

Idézet

Te tegyük fel fenntartás nélkül elfogadod a kvantumfizika új felfedezéseit, hiszen azt tudósok bizonyítják és minden bizonnyal igazuk is van, de mégis, ezek a bizonyításokat nem hogy tapasztalni nem tudod, de még talán megérteni sem. Mégis elfogadod őket.

Én leginkább semmit sem fogadok el fenntartás nélkül. Ezért próbálok szinte mindennel foglalkozni valamilyen szinten, csak az a baj, hogy nem lehet minden tudományágat megismerni.

#82 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 15:55

Idézet: Nevergone - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 15:44

Félreérted, egy árva godolattal sem néztem le. Bocsánat, ha ez érződött ki. Tiszteletben tartom a véleményed, mert Neked ez az álláspontod.

ok.

Idézet

Csak kíváncsi lennék, számodra mi lenne a "szükséges és elégséges" feltétel, hogy elfogadd. Mert attól tartok, semmi.

Nos jelenleg semmi nincs. Még azt sem tudjuk, hogy egyáltalán fizikai lény e, egyáltalán lény e, egyáltalán ebben az idősíkban létezik e, egyáltalán lehet e létezésről beszélni az esetében. Vagy mindenhol ott van, vagy sehol sincs? Mi az, érzékekkel tapasztalható e? Leírható e tudományosan, kémiailag, vagy képletekkel? Esetleg nem is "anyagból" áll? Abszolut zéró, nulla, semmi, amit róla tudunk. Jelenleg számomra még az UFO-k és párhuzamos dimenziók létezése is elképzelhetőbb mint egy isten.

Idézet

De ettől még semmiképpen sem vagy kevesebb (igaz, több sem), mint a többi ember.

Nem is tartom magam annak, viszont azt sem szeretném, ha más annak tartana.

#83 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 10. 16:10

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 15:55

Nos jelenleg semmi nincs. Még azt sem tudjuk, hogy egyáltalán fizikai lény e, egyáltalán lény e, egyáltalán ebben az idősíkban létezik e, egyáltalán lehet e létezésről beszélni az esetében. Vagy mindenhol ott van, vagy sehol sincs? Mi az, érzékekkel tapasztalható e? Leírható e tudományosan, kémiailag, vagy képletekkel? Esetleg nem is "anyagból" áll? Abszolut zéró, nulla, semmi, amit róla tudunk. Jelenleg számomra még az UFO-k és párhuzamos dimenziók létezése is elképzelhetőbb mint egy isten.

Érdemes lenne minden ember kezébe egy papírlapot adni, és lerajzoltatni Vele azt, ami erről a szóról először eszébe jut. Szerintem nagyon változatos (néhol talán picit vad) rajzok születnének. De mindenképpen tanulságosak.

Hogy anyagból létezik, netán valamilyen módon anyagtalan, mindenben bent van -e, vagy csak külső "szemlélőként" figyeli az általa teremtett világ történéseit, magam sem tudom. Valahol az a baj, hogy ahányféle vallás és világnézet létezik, annyiféle módon próbálja megmagyarázni a Világ teremtését, és Isten fogalmát, netán személyét. Bár, ez a szédítő sokszinüség (is) adja a világ körforgását. Hogy mindannyian másban hiszünk, és mégis ugyanabban. Nevezhetjük Istennek, Krisnának, Buddhának, számtalan elnevezést és szerepet húztak már Rá. Pedig, ha belegondolsz, a tanítások alapja talán mindenhol ugyanaz. Egyfajta erkölcsi mérceként tartották gyermekkorunkban elénk, melyet talán elérni kell és érdemes.

Számomra amolyan "rendező erő", amely igazgatja sorsunkat, a maga megtestesült bölcssségével. Játékos, vidám, szeretetteljes, tanít, oktat, de nem árt. Valahol talán ezek az én istenképem főbb vonásai, de mindemellé számtalan apró részlet társul. De valószínűleg másnak teljesen mást jelent, máshogy formázza meg képzeletével. Hiszen, tudva-tudattalanul imádkozunk Hozzá, érzésem szerint ez már szinte genetikailag-ösztönösen belénk van kódolva. Le merem fogadni, hogy mikor valami nagy öröm vagy sorscsapás ért, Te is kulcsoltad már össze a kezed. És ez csak egy dolog, a sok közül. Ősídők óta keresünk valami magyarázatot a megmagyarázhatatlanra... talán éppen ez az.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#84 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 12:26

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 15:55

Jelenleg számomra még az UFO-k és párhuzamos dimenziók létezése is elképzelhetőbb mint egy isten.

"Jól csak a szívével lát az ember: ami fontos, az a szemnek láthatatlan."  /Kisherceg
. . . a n y t h i n g

#85 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 16:10

Sokan szavaztatok erre: "valamiféle (fizikai/kémiai/biológiai) evolúció útján jött létre"

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nincsenek véletlenek.....ezeket a dolgokat előtte valaki megalkotta...
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#86 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 16:10

Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 12:26

"Jól csak a szívével lát az ember: ami fontos, az a szemnek láthatatlan."  /Kisherceg

:)
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű. Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."

#87 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 16:13

UFO-król meg annyit, hogy kitalált felduzzasztott hülyeség az egész....semmi igazságalapja nincs....

Aki annyira szereti őket nézze meg a Csendőr és a Földönkívülieket és nevessen.... :D

Eccer vittem kiváncsiságból egy UFO Magazint....ha valaki szét akarja röhögni az anyát, tudom ajánlani...

A képeken látszik, hogy szgéppel vannak csinálva.... amik pedig TV-ben felvételek detto....

Szerkesztette: -=Tiger=- 2004. 12. 11. 16:14 -kor

#88 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 16:54

Höjj, megjött a mester mindenki hajoljon, amilyen mélyre csak tud, mert most aztán megvan mondva a frankó, hőőő.

#89 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 17:11

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. Dec. 11., Saturday - 16:13

UFO-król meg annyit, hogy kitalált felduzzasztott hülyeség az egész....semmi igazságalapja nincs....

Aki annyira szereti őket nézze meg a Csendőr és a Földönkívülieket és nevessen.... :D

Eccer vittem kiváncsiságból egy UFO Magazint....ha valaki szét akarja röhögni az anyát, tudom ajánlani...

A képeken látszik, hogy szgéppel vannak csinálva.... amik pedig TV-ben felvételek detto....

Ez aztan a hozzaszolas, ha ennyire ellene vagy, gondolom ugy sem fogsz utanaolvasni, de nem is baj. En nem egyszer vettem meg az UFO magazint, de az anyamat egyszer sem akartam szetrohogni :omg: , a szemlelteto abrak pedig nem osszetevesztendoek a fenykepekkel.

Szerkesztette: HAMMER 2004. 12. 11. 17:11 -kor

#90 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 20:17

Hit: egy korábbi munkahelyemen megfigyeltem, hogy az idősebb kollégát meglepően részvétlenekké váltak az emberekkel szemben, de az állatokért tűzbe mennének. Volt olyan, aki a saját szendvicséből is kivette a parizert, hogy a munkahelyi kutyának odaadja, de ha valaki kért tőle egy szelet kenyeret, azzal kifizettette :)
Szóval én az emberekben hiszek, de ahogy múlnak az évek egyre inkább megértem az öreg szakikat (én nem voltam soha nagy állatbarát). Valahogy olyan, mintha kopna az ember hite, és marha kiváncsi leszek mi lesz belőle 70 éves korban. Lehet, hogy később megfordul a folyamat és erősödni fog?

A teremtés vs. keletkezés kérdésében pedig vita és ingadozás nélkül a keletkezés (létrejövés? melyik a pontosabb kifejezés?) feltétlen híve vagyok.

#91 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 11. 22:21

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 16:10

ezeket a dolgokat előtte valaki megalkotta...

Hát akkor lenne egy-két szavam ahhoz, aki téged megalkotott  :omg:

#92 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 00:54

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. dec. 11., szombat - 16:13

....ha valaki szét akarja röhögni az anyát, tudom ajánlani...

Bocsánat! Itt elütöttem a billentyűt...agyát akartam írni az anya helyett. :)

#93 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 00:59

Ezzel az UFO dologgal kapcsolatban csak annyit, hogy az utóbbi időben lett nagyon felfújva dolog....nem hiszem, hogy Mátyás Király idején is véltek az emberek ilyeneket látni...

Én hívő családban nevelkedtem, de soha nem mondták, hogy menyjek templomba, saját magam akaratából járok és hiszek az Istenben és a Bibliában...

Nem egyszer volt már olyan eset, hogy tapasztaltam ennek az egésznek a létezését. Nem onnan hiszem, hogy a hasamra ütöttem...

....és garantálom, hogy nem halucináció...mert meg is halhattam volna...

#94 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 01:11

De gondoljatok csak bele puszta józan paraszti ésszel...

Valami csak magától nem keletkezik.... a számítógépet is valaki megalkotta... úgy jött létre...ugyan így az egész világot.

Egy ember és egy állat kicsit bonyolultabb mint egy szgép...és akkor a természetet még meg sem említettem.

Azt is valaki megalkotta....

Szerintetek képes volna magától a semmiből létrejönni egy univerzum?  Ez szerintem kicsit nevetséges...

#95 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 01:12

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. Dec. 12., Sunday - 0:59

Ezzel az UFO dologgal kapcsolatban csak annyit, hogy az utóbbi időben lett nagyon felfújva dolog....nem hiszem, hogy Mátyás Király idején is véltek az emberek ilyeneket látni...

Én hívő családban nevelkedtem, de soha nem mondták, hogy menyjek templomba, saját magam akaratából járok és hiszek az Istenben és a Bibliában...

Nem egyszer volt már olyan eset, hogy tapasztaltam ennek az egésznek a létezését. Nem onnan hiszem, hogy a hasamra ütöttem...

....és garantálom, hogy nem halucináció...mert meg is halhattam volna...

Az teny, hogy fel lett fujva, de mar nem fujjak tovabb. Vannak erdekes tenyek a multbol, peldaul a Nazca Lines, feljegyzesek repulo targyakrol. Ezeket tulajdonithatjuk isteneknek es UFO jelensegeknek is. Mindenkeppen erdekes dolgok.

#96 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 01:13

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 0:59

Nem is. Akkoriban Isteneket, ördögöt, démont, boszorkányt stb. láttak. Ami ugye bármi lehet...

Szerkesztette: BigBear 2004. 12. 12. 01:14 -kor

42

#97 Felhasználó inaktív   Johnny2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 01:17

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 1:11

De gondoljatok csak bele puszta józan paraszti ésszel...

Valami csak magától nem keletkezik.... a számítógépet is valaki megalkotta... úgy jött létre...ugyan így az egész világot.

Egy ember és egy állat kicsit bonyolultabb mint egy szgép...és akkor a természetet még meg sem említettem.

Azt is valaki megalkotta....

Szerintetek képes volna magától a semmiből létrejönni egy univerzum?  Ez szerintem kicsit nevetséges...

igen,az univerzum teremtése még bonyolultabb.Hiszen egyszer kellett lenni olyannak hogy nem volt semmi.A semmiből pedig most se lesz semmi.Nem tudom értitek e mire akarok kilyukadni.Bár sztem az emberi értelem ehhez kicsi

#98 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 01:19

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 1:11

Miért ne? Ha a megfelelő anyagokat egymás mellé szórod (vagy egymás mellé kerül), tűzokádó sárkány is keletkezik a "semmiből". Nem kell hozzányúlnod. Éppen ez az érdekes és a szép benne.

Ha tudományos alapon gondolkodunk és elfogadjuk a nagy bummot, akkor abból bármi létrejöhetett, anélkül, hogy bármi vagy bárki is belepiszkált volna a dolgokba. A véletlen egy nagyon csodálatos dolog.
(Persze nem zárható ki valami egyéb, Isten nevű valami létezése sem, de az már más tészta. Neki se kell/kellett semmibe belenyúlnia.)
42

#99 Felhasználó inaktív   Johnny2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 01:20

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 1:19

Miért ne? Ha a megfelelő anyagokat egymás mellé szórod (vagy egymás mellé kerül), tűzokádó sárkány is keletkezik a "semmiből". Nem kell hozzányúlnod. Éppen ez az érdekes és a szép benne.

Ha tudományos alapon gondolkodunk és elfogadjuk a nagy bummot, akkor abból bármi létrejöhetett, anélkül, hogy bármi vagy bárki is belepiszkált volna a dolgokba. A véletlen egy nagyon csodálatos dolog.
(Persze nem zárható ki valami egyéb, Isten nevű valami létezése sem, de az már más tészta. Neki se kell/kellett semmibe belenyúlnia.)

Sztema  tudósoknak sincs halvány fingjuk se a világ keletkezéséről,ezért találták ki a nagy bummot

Szerkesztette: Johnny2 2004. 12. 12. 01:21 -kor

#100 Felhasználó inaktív   -=Tiger=- 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 01:21

Idézet: Johnny2 - Dátum: 2004. dec. 12., vasárnap - 1:17

Bár sztem az emberi értelem ehhez kicsi

Ez így van....

Lehetne ragozni a dolgot...

Isten teremtette a világot....

De honnan van Isten.....?

Úgyan így az UFO-t is ha valaki azt véli Istennek...

Szerintem itt az a lényeg, hogy az ember életében a hit egy fontos dolog és jó hinni valamiben....ami erősíti az ember lelkét...

Például van a nyakamban egy aranykereszt...vizsga előtt mindig megfogom és egy kicsit mindig erősebb leszek tőle..legalább is én így érzem...volt már, hogy buktam :)

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.