Idézet: Mumia - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 15:55
Nos jelenleg semmi nincs. Még azt sem tudjuk, hogy egyáltalán fizikai lény e, egyáltalán lény e, egyáltalán ebben az idősíkban létezik e, egyáltalán lehet e létezésről beszélni az esetében. Vagy mindenhol ott van, vagy sehol sincs? Mi az, érzékekkel tapasztalható e? Leírható e tudományosan, kémiailag, vagy képletekkel? Esetleg nem is "anyagból" áll? Abszolut zéró, nulla, semmi, amit róla tudunk. Jelenleg számomra még az UFO-k és párhuzamos dimenziók létezése is elképzelhetőbb mint egy isten.
Érdemes lenne minden ember kezébe egy papírlapot adni, és lerajzoltatni Vele azt, ami erről a szóról először eszébe jut. Szerintem nagyon változatos (néhol talán picit vad) rajzok születnének. De mindenképpen tanulságosak.
Hogy anyagból létezik, netán valamilyen módon anyagtalan, mindenben bent van -e, vagy csak külső "szemlélőként" figyeli az általa teremtett világ történéseit, magam sem tudom. Valahol az a baj, hogy ahányféle vallás és világnézet létezik, annyiféle módon próbálja megmagyarázni a Világ teremtését, és Isten fogalmát, netán személyét. Bár, ez a szédítő sokszinüség (is) adja a világ körforgását. Hogy mindannyian másban hiszünk, és mégis ugyanabban. Nevezhetjük Istennek, Krisnának, Buddhának, számtalan elnevezést és szerepet húztak már Rá. Pedig, ha belegondolsz, a tanítások alapja talán mindenhol ugyanaz. Egyfajta erkölcsi mérceként tartották gyermekkorunkban elénk, melyet talán elérni kell és érdemes.
Számomra amolyan "rendező erő", amely igazgatja sorsunkat, a maga megtestesült bölcssségével. Játékos, vidám, szeretetteljes, tanít, oktat, de nem árt. Valahol talán ezek az én istenképem főbb vonásai, de mindemellé számtalan apró részlet társul. De valószínűleg másnak teljesen mást jelent, máshogy formázza meg képzeletével. Hiszen, tudva-tudattalanul imádkozunk Hozzá, érzésem szerint ez már szinte genetikailag-ösztönösen belénk van kódolva. Le merem fogadni, hogy mikor valami nagy öröm vagy sorscsapás ért, Te is kulcsoltad már össze a kezed. És ez csak egy dolog, a sok közül. Ősídők óta keresünk valami magyarázatot a megmagyarázhatatlanra... talán éppen ez az.