HWSW Informatikai Kerekasztal: Te miben hiszel? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Te miben hiszel? Vallás és tudomány a XXI. században Értékeld a témát: -----

Szavazás: Szerinted a Világot és az Embert... (851 felhasználó adott le szavazatot)

Szerinted a Világot és az Embert...

Vendégek nem láthatják a szavazást.
Voks

#321 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 22. 20:12

Idézet: td - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 14:22

Engem meg az, hogy ki képzelte el? :think:
Vajon, bárminemű elképzelés tudatosan állít minket erre vagy arra az oldalra, mert szükségünk van rá?
Nekünk kell, hogy valamit higgyünk a dolgok mibenlétéről?
Miért?

Evolúciósan stabil stratégia minél jobban ismerni a dolgokat és ezáltal jobb előrejelzéseket tenni.
Wherever you go, go with all your heart.

#322 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 21:49

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 20:12

Evolúciósan stabil stratégia minél jobban ismerni a dolgokat és ezáltal jobb előrejelzéseket tenni.

Mi az az evolúciósan stabil stratégia? Mi az az evolúciós stratégia?

Szerkesztette: worxland 2005. 02. 23. 21:50 -kor

aláírás
Spoiler

#323 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 11:55

Amit írt, az számomra azt jelenti, hogy azok az egyedek, amelyek pontosabb előrejelzésekre képesek, nagyobb eséllyel örökítik az előrejelző mechanizmusukat. Valahogy így alakul ki az intelligencia.

#324 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 09:09

http://www.origo.hu/...50329hitre.html

:think:
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#325 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 11:19

Namost, ömm, hát az autolsóra böktem rá végülis. Nem tudom a világot ki teremtette (ha egyáltalán teremtette valaki), de azt lehetségesnek tartom, hogy az értelmes ember nem az evolúció terméke, hanem valamely más intelligens életformáé (ha úgy tetszik földönkivülié), aki esetleg kicsit belepiszkálhatott itt a dolgokba.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#326 Felhasználó inaktív   sQr` 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 18:27

"Hiszek egy Istenben..."

Engem így nevelték, én nap mint nap megélem a közelségét, hiszek, mert érzem hogy Ő hisz bennem.

[Nem mennék a témába mélyebben bele, nem hiszem hogy helye lenne...]
Acer 5536g Playstation 3 Slim LG 42LD550

#327 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 10:18

A hiszékeny ember nem az, aki hisz az ufológusoknak, hanem aki nem kérdezi meg magától, hogy miért is hisz nekik. Ha azt mondja például, hogy azért, mert kíváncsi ember vagyok, szeretek fantáziálni, és érdekes lenne, ha volna benne valami, talán van is, az nem hiszékeny. A hiszékeny ember az, aki a vágyától vezetve abszolút igazságnak fogadja el, amit neki mondanak, anélkül, hogy meglenne megítéléséhez a kompetenciája. Mindenkinek megvan a kompetenciája, megítélheti, hogy rendes gyerek-e az, aki kínozza az állatokat. De nagyon kevés embernek van meg a kompetenciája annak megítéléséhez, amit az ufológusok neki tanítanak. - Ilyenkor azt kell mondani: tudom, hogy hiszem. Nem azt, hogy tudom, és azért hiszem. A hiszékeny azt mondja arra, amit hisz, hogy tudja, holott nincs kompetenciája annak megítélésére, vajon tudja-e vagy pedig nem.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#328 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 17:59

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 12:19

Namost, ömm, hát az autolsóra böktem rá végülis. Nem tudom a világot ki teremtette (ha egyáltalán teremtette valaki), de azt lehetségesnek tartom, hogy az értelmes ember nem az evolúció terméke, hanem valamely más intelligens életformáé (ha úgy tetszik földönkivülié), aki esetleg kicsit belepiszkálhatott itt a dolgokba.

Aham... és az az intelligens életforma vajon hogy jött létre a véleményed szerint? :think:
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó