HWSW Informatikai Kerekasztal: Onkyo hangkártya - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Onkyo hangkártya

#121 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 02. 15:08

neztem, de mintha kicsit lealltak volna a fejlesztessel... nem talaltam olyasmit, amiert erdemes lenne valtani :)

#122 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 15:09

de kiprobalom :)

#123 Felhasználó inaktív   hferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 15:25

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 10:59

Köszi,
akkor itthon nem nagyon nézem, ha kint ennyivel olcsóbb, úgyis szoktam járni sógorékhoz néha.
legközelebb megnézem.
konkrét kinti boltokat tudsz esetleg?
mindig a www.geizhals.at -n nézek árakat-boltokat, de ez valahogy nincs sehol a hangkártyák között.

itt nézd meg ugyan, ez 100EU de ha visszaigényled a határon a kinti áfa-t, aszem még műkszik ez a dolog, akkor kb 20k-be van.

#124 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 20:56

Idézet: hferi - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 16:25

itt nézd meg ugyan, ez 100EU de ha visszaigényled a határon a kinti áfa-t, aszem még műkszik ez a dolog, akkor kb 20k-be van.

köszi a bolt tippet!
amióta EU tagok vagyunk nem működik sajna az áfa-vissza.

#125 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 11:47

ezert vettem en is itt :D

#126 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 12:57

ize... a windows bemeneti szintjet hogyan lehet allitani??? ott van az a bohom mixer, de max a wave/dx/etc kimenojet tudtam allitani a peak level ugyanugy tulvezerlest mutat. vegso soron a windows mixerevel le lehet kulon tekerni... de nem tetszik a megoldas.

vmit rosszul csinalok?

#127 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 15:45

Idézet: arn - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 15:57

ize... a windows bemeneti szintjet hogyan lehet allitani??? ott van az a bohom mixer, de max a wave/dx/etc kimenojet tudtam allitani a peak level ugyanugy tulvezerlest mutat. vegso soron a windows mixerevel le lehet kulon tekerni... de nem tetszik a megoldas.

vmit rosszul csinalok?

Pontosan mi is a jelenseg?Ha zenet hallgatsz, akkor a peak tulvezerlest mutat (piros tartomanyba lendul)?A bohom mixer a win mixere vagy valami sajat prg a kartyahoz (meg nem lattam a sajat drivere kezelofeluletet, de mar uton van  ;) )?Miert nem jo a win mixer-es megoldas?

P.S.:Amugy mi a helyzet a kartyaval?Fagyas, osszeakadas?Olyat olvastam, hogy van akinek idonkent random elmegy a hangja es valami driver reset-el kell beiktasson?:confused:
Whiskey

#128 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 12:23

rakotottem az a2t digitalisan... az a def kartya, az emu meg foobar alatt szol, illetve vezerli a kimeneteket. lehet a kabel szar vagy a digitalout, mert neha "uveghangja" van az a2nek... ennyire azert nem ratyi cucc (analogban szvsz jobb volt, mint az emun keresztul).

a "bohom mixer" a patchmix, ennelkul nem is szol a kartya. nekem kinai volt (meg most is az kicsit), a wines jellegu mixerekhez szoktam. itt meg hangtesztet, gaint, meg mindenfele metert lehet beiktatni.

a jelenseg igen... hogy pirosba megy (clipping). bar igazabol ha a bemeneti forras kimeneti reszen huzom le, valszeg ugyanaz, mintha a windows mixeret bazirgalnam - nem hinnem, hogy az is mast csinal, max nem latom ezt a jelenseget, mert mar a csokkentett szint jelenik meg. a hangkartya kimenetein (master mix) mar mindegyik megoldassal jo...

hibak: ket (scene)demonak egyszeruen nem volt hangja... a2vel jo. de ez egy tesztelt jateknak valszeg nem fordul elo. meg emesztem az egesz rendszert, par het tuti lesz, mire mindent tudok vele kapcsolatban.

#129 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 15:57

Idézet: arn - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 15:23

rakotottem az a2t digitalisan... az a def kartya, az emu meg foobar alatt szol, illetve vezerli a kimeneteket. lehet a kabel szar vagy a digitalout, mert neha "uveghangja" van az a2nek... ennyire azert nem ratyi cucc (analogban szvsz jobb volt, mint az emun keresztul).

Ott valami beallitasbeli hiba lesz, mert mas forumon erre nem panaszkodtak.

Idézet

bar igazabol ha a bemeneti forras kimeneti reszen huzom le, valszeg ugyanaz, mintha a windows mixeret bazirgalnam

imho tok mindegy

No most sajat kerdes:
Nem vagom egeszen, hogyan kene mukodjon jol az emu jatekok alatt (eax).Ha egy masik kartya digitalis kimenetet rakotjuk az emu digit in-jere, akkor dekodolatlanul (eredeti digitalis formaban) kapja meg az eax stream-et, amit ugye nem tud kezelni (tudtommal nem tamogatja az eax-et).Akkor nem ott vagyunk megint, ahol a part szakad?Elobb a masik kartyanak el kene vegeznie a stream dekodolasat (analogga alakitas), es ezt a jelet az analog in-en keresztul lehetne az emu-ba kuldeni.
Javitson ki, aki tud!
Whiskey

#130 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 17:13

no itt kicsit megkeveredtel :)

az emu nem tamogat semmifele eaxot... az a2n ugyanaz a hangjon ki mint analogban, csak nem az a2 atalakitoja alakitja at a digitalis hangot analogga, hanem az emu. tehat digitalis hang szempontjabol nem lesz rajta semmi modosulas (ha csak az emu dspvel bele nem kavarsz).

annyi gond van vele, hogy ez sztereo jelet kezel... bar lehet 5.1bol is megjeleniti a frontokat, de ezt meg is probaltam ki, mivel nem sok ertelme. majd megnezem, hogy pontosan milyen jeleket is fogad az emu (sejtesem szerint csak sztereo digitalis jelet tud ertelmezni).

Szerkesztette: arn 2005. 02. 08. 17:16 -kor

#131 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:29

no megneztem... hulye vagyok, mert tudhattam volna, hogy az a2 max sztereo jelet kuld ki digitalisan (csak a soundstormnal van dd). igy tudja fogadni minden korulmenyek kozott az emu. az a2 5.1es
beallitas eseten a frontokat mixeli be...

#132 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:52

Idézet: arn - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 20:13

az emu nem tamogat semmifele eaxot... az a2n ugyanaz a hangjon ki mint analogban, csak nem az a2 atalakitoja alakitja at a digitalis hangot analogga, hanem az emu. tehat digitalis hang szempontjabol nem lesz rajta semmi modosulas (ha csak az emu dspvel bele nem kavarsz).

Ertem.Ami megzavart az az volt, hogy azt hittem, a digit kimenetre ugy kerul a jel (eax audio stream), hogy nem csak a d/a konvertert, de a dsp-t (emu 10k2) is megkeruli, magyarul egyaltalan nem kerul feldolgozasra a jelfolyam.Ezek szerint viszont a dsp-n keresztul halad, ami egy hagyomanyos pcm stereo streamet keszit belole, ami mar valoban ertelmezheto barmilyan dac szamara.
Whiskey

#133 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 12:22

Idézet: whiskey - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 16:52

Ertem.Ami megzavart az az volt, hogy azt hittem, a digit kimenetre ugy kerul a jel (eax audio stream), hogy nem csak a d/a konvertert, de a dsp-t (emu 10k2) is megkeruli, magyarul egyaltalan nem kerul feldolgozasra a jelfolyam.Ezek szerint viszont a dsp-n keresztul halad, ami egy hagyomanyos pcm stereo streamet keszit belole, ami mar valoban ertelmezheto barmilyan dac szamara.

persze. a digitaloutok nagy resze igy mukodik... annyiban ter el az analog hangtol, hogy nem a kartya konvertere alakitja at.

#134 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 16:20

Legkesobb egy heten belul megjon a moddolt 0404-em.Meg vacillalok, hogy a masodik kartya a Live! vagy az Aureon legyen mellette.A Live! jatekok alatt valamivel jobban teljesit, de tartok az osszeakadasi problemaktol.Sikerult akkor a driver gondokat megkerulni?Kiprobaltad a kx drivert?
Whiskey

#135 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:09

Idézet: whiskey - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 17:20

Legkesobb egy heten belul megjon a moddolt 0404-em.Meg vacillalok, hogy a masodik kartya a Live! vagy az Aureon legyen mellette.A Live! jatekok alatt valamivel jobban teljesit, de tartok az osszeakadasi problemaktol.Sikerult akkor a driver gondokat megkerulni?Kiprobaltad a kx drivert?

szol rendesen... sztereoban digitalouton at, illetve 5.1el a fejhallgatommal, minden eax mukodik :) a kxet epp ezert nem is eroltettem, mert vmi 64k volt az inf file, puszta kivancsisagbol nem volt kedvem sokat tokolni vele.

ps: milyen moddolas? :) meg honnan... es ki moddolja?

#136 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:42

Idézet: arn - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 18:09

ps: milyen moddolas? :) meg honnan... es ki moddolja?

A Head-fi-n a hasznalt cuccok kozott hirdette egy srac 100$-ert, de van ott par mas "hivatasos" modder ok nagyuzemben hajtjak a melot.Van, aki minimalis koltsegert mas kartyajat is atheggeszti (pl. Zemo, neki sajat modder page is van, most meg nem mondom a cimet).
A gyari muveleti erosito ki lett cserelve egy AD8620-asra  :), ami reszletezobbe teszi a hangzast, es a hangter lekepezest javitja.Nehany ellenallast es kondit is kiiktattak, ami a basszust teszi kontrollaltabba.
Mivel meg sosem hallottam eredeti kartyat szolni, ezert kenytelen vagyok elhinni masoknak, hogy tenyleg javit a hangzason  :( .Mindenesetre tul sokan allitjak egybehangzoan (hosszas osszehallgatas utan), hogy igy buntet igazan a kartya hangja.Fullosan szallitasi koltsegekkel egyutt 115$ volt.

Szerkesztette: whiskey 2005. 02. 11. 15:55 -kor

Whiskey

#137 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:27

hat remenykedjunk :)

en mongy nuansznyi difiert tutira nem hegesztenem at, de erdemes lenne osszevetni egy origi kartyaval.

#138 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 15:59

Idézet: arn - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 18:27

en mongy nuansznyi difiert tutira nem hegesztenem at, de erdemes lenne osszevetni egy origi kartyaval.

Jo lenne, de nekem egyszerre egy beruhazas is eleg.A kozelemben pedig nem ismerek senkit, aki hasonlo cuccal rendelkezne.
Whiskey

#139 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 16:14

Megjott a kartya  :) .Nemi kabel forrasztas utan a gyors teszt igen meggyozo volt :D .
Kerdesem, hogy melyik driverrel hajtod.A dozer wdm driverevel vagy egy sajattal?
Whiskey

#140 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 12:17

a gyarival :)

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5