HWSW Informatikai Kerekasztal: Lehet-e boldogulni angol nélkül? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lehet-e boldogulni angol nélkül? Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:35

Idézet: bbence - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 17:30

Ha már a kölcsönösségről van szó és ha a témánál maradunk: beszúrok egy idegen nyelvű idézetet/cikket és tegyük fel, lefordítom. Akkor én - a kölcsönösség jegyében - mit kapok cserébe?

Köszönetet, megbecsülést, tiszteletet.

Tiszta lelkiismeretet.
"A bortól hülyeségeket gondol az ember, a pálinkától meg is csinálja."

#162 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:35

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:32

Felvetek egy kérdést, mint abszolút hozzánemértő nem-informatikus, majd kapok rá egy kétoldalas angol nyelvű szakszöveget válaszként.

Fordult már ilyen elő?

#163 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:39

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:32

Felvetek egy kérdést, mint abszolút hozzánemértő nem-informatikus, majd kapok rá egy kétoldalas angol nyelvű szakszöveget válaszként.

Ez a valasz az emberek tobbsegenek kielegito... te meg benyogod ra reakciokent, hogy: "bocsi de sajnos nem ertek angolul, segitene valaki?" Es valszeg lesz valaki, aki vet ra egy pillantast es segit... de ne gondold azt, hogy kotelezhetsz barkit is arra hogy ezt megtegye neked. Mar az se kotelezo hogy az angol szoveget valaki megkeresse/beszurja ide... es megis megteszik, mert segiteni akarnak.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#164 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:42

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:35

Köszönetet, megbecsülést, tiszteletet.

Tiszta lelkiismeretet.

Pedig eddig olyan pragmatikus voltál. Ez a válasz viszont...
De mindegy, tudod nekem tiszta a lelkiismeretem, de nem e miatt. Nem fogok attól rosszul aludni, ha valaki nem hajlandó a fejét használni vagy szívességet kérni. Ha valaki úgy teszi fel a kérdést, hogy valamit nem ért, és még hozzáteszi, hogy nem ismer idegen nyelvet, akkor tényleg az a tisztességes - ha már azt választod, hogy segítesz neki - hogy vagy magyar nyelven válaszolsz vagy ha idegen nyelvű szöveget találsz, akkor segítesz neki az értelmezésben. De ha minden kitétel nélküli kérdésre érkezik egy idegen nyelvű beszúrás, ami tartalmazza a választ, utána pedig még a te fejedet üvöltik le és verik a mellüket, hogy kéremszépen ez egy magyar fórum, mit képzelek, meg egyébként is, nos, akkor elgondolkodik az ember az általad felsorolt (önmagukban) üres fogalmak jelentésén.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#165 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:46

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 17:39

Ez a valasz az emberek tobbsegenek kielegito... te meg benyogod ra reakciokent, hogy: "bocsi de sajnos nem ertek angolul, segitene valaki?" Es valszeg lesz valaki, aki vet ra egy pillantast es segit... de ne gondold azt, hogy kotelezhetsz barkit is arra hogy ezt megtegye neked. Mar az se kotelezo hogy az angol szoveget valaki megkeresse/beszurja ide... es megis megteszik, mert segiteni akarnak.

Samott

Félreértesz. Senkit nem köteleznék rá.

Mindenesetre a jószándék jelének tartom, ha valakire odafigyelek és érdemben foglalkozok a problémájával, kísérve egészen addig, amíg látom, hogy önmaga már boldogul. Én ezzel tisztelem meg a másikat, hogy emberszámba veszem, egyenrangúnak tekintem és nem félvállról vetek oda olyat ami számomra evidencia számára kínai.

Szerkesztette: notaricon 2004. 12. 15. 16:47 -kor

#166 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:49

Hát nem tudom. Akkor most jön az én véleményem erről az egészről (elöljáróban, én elég jól beszélek angolul).

Én azok közé tartozom, akik szoktak angol nyelven idézni, ill angol nyelvű szösszenetekre, pl HOWTOkra linkelni (hivatkozni... hmm itt a linkelni kicsit többet jelent...:think: szal angol nyelvű hivatkozásokat adni :D). Éspedig azért teszem ezt, mert sokszor van úgy, hogy egy adott kérdésre tudom a választ, meg tudom hogy olvastam, és ezt bizony gyorsan elő tudom szedni, míg a kérdező nem, mert pl nem tudta mit kell keresni, és az angol idézet elég neki. Míg lefordítani hosszú idő, amire fölöslegesen nincsen kedvem (és a legtöbb esetben nem lehet két mondatban összefoglalni), ráadásul mondjuk melóból pl, időm se, ha csak 5 percre nézek rá a fórumra, cigiszünet helyett...

Aztán ha delikvensünk szól, hogy ne haragudj, nem beszélek angolul, akkor vagy megpróbálom a dolgot előturni magyarul (érdekes ez egy csomó embernek megy a link alapján magátol is), vagy lefordítgatni, belekérdezni, hogy mit is akar csinálni.

És nem hiszem hogy ettől én über geci lennék, mert nem fordítok alapbeállításban, hiszen segítek neki...

Szóval tényleg furcsa kicsit ez a követelődző hangnem. Most akkor ezentúl követeljük meg azt is, hogy ha valaki belinkel egy szakmai írást, akkor legyen kedves hozzá végig magyarázatot fűzni, csapja hozzá a benne talált szakszavak magyarázatát, meg egy vödör hátteret, mert nem mindenki szakember?

Egyébként a téma konkrét kérdésére: info szakterületen szerintem muszáj angolul beszélni. Ill. minimum érteni egy szöveget. Szükséged van rá a tanuláshoz, informálódáshoz. Nincs elég magyar irodalom, és soha nem is lesz. El lehet persze pötyögni nélküle is. Vakon is lehet használni a számítógépet, csak nem ugyanaz. (Mielőtt valaki elkezdi: eszembe se jut, hogy ezzel a vakokat fikázzam, megbántsam, lenézzem. Egyszerűen látás híján nem tudják olyan hatékonyan használni a gépet, mint egy látó. Angol tudás híján pedig nem tudsz olyan hatékonyan informálódni, mint az aki tud.)

Ui: Valaki feljebb kritizálta az angol vicceket. Egy csomó belőlük nem jön le magyarul (nem biztos hogy szójáték, lehet tipikusan angol nyelvvel jövő háttérismereteket igénylő),és akkor azért ne röhögesen az aki érti, mert van aki nem? Érdekes engem nem zavarnak Lamex orosz benyögései, pedig még a betűket se ismerem fel...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#167 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:54

Idézet: bbence - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 17:42

Pedig eddig olyan pragmatikus voltál. Ez a válasz viszont...
De mindegy, tudod nekem tiszta a lelkiismeretem, de nem e miatt. Nem fogok attól rosszul aludni, ha valaki nem hajlandó a fejét használni vagy szívességet kérni. Ha valaki úgy teszi fel a kérdést, hogy valamit nem ért, és még hozzáteszi, hogy nem ismer idegen nyelvet, akkor tényleg az a tisztességes - ha már azt választod, hogy segítesz neki - hogy vagy magyar nyelven válaszolsz vagy ha idegen nyelvű szöveget találsz, akkor segítesz neki az értelmezésben. De ha minden kitétel nélküli kérdésre érkezik egy idegen nyelvű beszúrás, ami tartalmazza a választ, utána pedig még a te fejedet üvöltik le és verik a mellüket, hogy kéremszépen ez egy magyar fórum, mit képzelek, meg egyébként is, nos, akkor elgondolkodik az ember az általad felsorolt (önmagukban) üres fogalmak jelentésén.

Üdv bbence

Esetleg olyan is olvassa, aki csak olvasgat. Ha fontos információ esetleg, érv valami mellett, akkor ő is gazdagabb lehet egy kis tudással.

Mit kapsz érte, ha netán pár mondatban leírod magyarul a lényeget. Megbecsülést, tiszteletet, mert azoknak is segítesz, akik netán nem tudnak oly jól angolul, mint te. ;)

Üdv
      macska ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#168 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 16:58

Idézet

De mindegy, tudod nekem tiszta a lelkiismeretem, de nem e miatt. Nem fogok attól rosszul aludni, ha valaki nem hajlandó a fejét használni vagy szívességet kérni. Ha valaki úgy teszi fel a kérdést, hogy valamit nem ért, és még hozzáteszi, hogy nem ismer idegen nyelvet, akkor tényleg az a tisztességes - ha már azt választod, hogy segítesz neki - hogy vagy magyar nyelven válaszolsz vagy ha idegen nyelvű szöveget találsz, akkor segítesz neki az értelmezésben. De ha minden kitétel nélküli kérdésre érkezik egy idegen nyelvű beszúrás, ami tartalmazza a választ, utána pedig még a te fejedet üvöltik le és verik a mellüket, hogy kéremszépen ez egy magyar fórum, mit képzelek, meg egyébként is,

Eddig tökéletesen egyetértek veled.

Idézet

(önmagukban) üres fogalmak jelentésén.

Számomra ezek nem üres foglamak, még önmagukban sem.

Az, hogy van aki kiüríti ezeket e fogalmakat, olcsósítja őket, engem például rendkívül elszomorít.

Talán akkor kellett volna élnem akikor az embernek a legnagyobb kincse a becsülete volt.

Akkor még egy adott szó szerződés volt.

Lehet, hogy ma már ez csak egy illúzió, de én akkor is ehhez tartom  magam.

Van aki hidakról ugrál gumikötéllel, mert az a hobbija.

Nekem ez a szemlélet.

Szerkesztette: notaricon 2004. 12. 15. 17:01 -kor

#169 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 17:03

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:58

Számomra ezek nem üres foglamak, még önmagukban sem.

Az, hogy van aki kiüríti ezeket e fogalmakat, olcsósítja őket, engem például rendkívül elszomorít.

Talán akkor kellett volna élnem akikor az embernek a legnagyobb kincse a becsülete volt.

Akkor még egy adott szó szerződés volt.

Lehet, hogy ma már ez csak egy illúzió, de én akkor is ehhez tartom  magam.

Van aki hidakról ugrál gumikötéllel, mert az a hobbija.

Nekem ez a szemlélet.

Nézd, elmehetünk ebbe a (kicsit off) irányba.
A fogalmak önmagukban üresek, ha csak dobálóznak vele, ha nincs mögötte cselekedet, akkor tartalmatlan. Mai szóhasználattal élve: falra hányt borsó.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#170 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 17:09

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:54

Üdv bbence

Esetleg olyan is olvassa, aki csak olvasgat. Ha fontos információ esetleg, érv valami mellett, akkor ő is gazdagabb lehet egy kis tudással.

Mit kapsz érte, ha netán pár mondatban leírod magyarul a lényeget. Megbecsülést, tiszteletet, mert azoknak is segítesz, akik netán nem tudnak oly jól angolul, mint te. ;)

Üdv
      macska ;)

Már megbocsáss, de majd szól, ha szeretne valamit. Én nem fogok dolgozni azok kedvéért, nem képesek arra, hogy segítséget kérjenek. Ez nem önzőség, hiszen magamat elég empatikusnak tartom amúgy, de arra nem vagyok hajlandó, hogy mások helyett gondolkozzam.
Persze az is más helyzet, ha látom, hogy valakinek szüksége van segítségre, de az önbecsülése nem engedi, hogy segítséget kérjen. De ha valaki a jószándékot is félreérti, azzal nem tudok mit kezdeni.
A jószándék márpedig az, hogy a választ egy idegen nyelvű szöveggel adom meg, hogy segítsek, a hibás reakció erre pedig legtöbbször az, hogy még ők vanna felháborodva.

#171 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 17:11

Idézet: bbence - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 18:03

A fogalmak önmagukban üresek, ha csak dobálóznak vele, ha nincs mögötte cselekedet, akkor tartalmatlan.

Igen. Ez a gond. Amit mögötte kellene érezni az már sokszor nincs ott.

Azt hiszem ez önbizalom meg önbecsülés kérdése, hogy van-e bátorságunk valaki felé tényleg hálásnak lenni, azért mert tesz értünk valamit.  Legalább valahol belül hálásnak lenni.

#172 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 17:21

Érdekes a topic felvetése, az eddigi tapasztalataim alapján: NEM...
Most kezdtem el új állásomat egy nagy multiná és szinte csak angolul beszélek, bár az emberek nagy többsége magyar körülöttem. Meetingek, különböző callok az üzletág más részeibe... nagyon fontos lett az angol. Azt hozzá kell tenni, hogy nem feltétlen csak az angol a fontos, hanem úgy legalább 1 idegen nyelv, de inkább 2 (angol és német/francia/spanyol, vagy egy szláv nyelv).
Én szerencsés helyzetben vagyok, elég sokat éltem kinn amerikában, szüleim gimi alatt minden nyáriszünteben kiküldtek nyelvet tanulni, nagyon megérte, az angol tuladjonképp a második anyanyelvem lett... az egytelen probléma a tudás megtartásával van... a jó öreg angol mondás szerint if you don't use it you loose it. Ez nagyon igaz még akkor is, ha hű de profi vagy angolból... kb 2 éve csak félévente egyszer volt alkalmam gyakorolni angol tudásomat (szóban) amikor felhívott egy angol ismerős vagy elmentem egy céges bulira. Mikor nekiálltam dolgozni azt vettem észre, hogy nehézkesen beszélek, nem annyira gördülékeny a dolog mint megszoktam és nem jutnak eszembe dolgok, illetve nem hazsnálom a teljes szókincsemet, mostanra már jól bemelegedtem ismét, de kellett egy kis idő...
Szal mindenkinek ajánlom, hogy járjon angolozni, ha csak beszélgetés szintjére de érdemes felhozni a tudását sokat segíthet...
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#173 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 17:44

Idézet: bbence - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 18:09

Már megbocsáss, de majd szól, ha szeretne valamit. Én nem fogok dolgozni azok kedvéért, nem képesek arra, hogy segítséget kérjenek. Ez nem önzőség, hiszen magamat elég empatikusnak tartom amúgy, de arra nem vagyok hajlandó, hogy mások helyett gondolkozzam.
Persze az is más helyzet, ha látom, hogy valakinek szüksége van segítségre, de az önbecsülése nem engedi, hogy segítséget kérjen. De ha valaki a jószándékot is félreérti, azzal nem tudok mit kezdeni.
A jószándék márpedig az, hogy a választ egy idegen nyelvű szöveggel adom meg, hogy segítsek, a hibás reakció erre pedig legtöbbször az, hogy még ők vanna felháborodva.

Segítesz??? Kinek??? "fel vannak háborodva" , valószínű azért mert nekik "kínai". Ennyi.  ;) Angol fórumon nem fognak. ;) Hidd el. ;) De próbáld ott magyarul megadni a segítséget.

#174 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 18:13

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 17:44

Segítesz??? Kinek??? "fel vannak háborodva" , valószínű azért mert nekik "kínai". Ennyi.  ;) Angol fórumon nem fognak. ;) Hidd el. ;) De próbáld ott magyarul megadni a segítséget.

Szóval jogos a felháborodás, ha én valamit nem értek és nem magyarázzák el nekem mások önszántukból? Ezt kicsit gondold végig, kérlek.
Az "angol fórumra próbálj meg magyarul írni" csúsztatással meg ne gyere már Te is, mert szerintem nagyon jól tudod, hogy minimum hibás logikára épül. Az angol fórumokra írók (tíz)ezreléke, ha egyáltalán ért valamit magyarul, nem úgy a HWSW-re írók között az angolt értők aránya. Ráadásul nagyon kevés olyan dolog létezik, amelyre csak magyar nyelvű szöveg adhatná a válasz, míg megfordítva ez az arány jóval magasabb.

#175 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 18:15

Idézet: Nevl - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 17:21

Dehogynem lehet, csak kérdés ki mit nevez boldogulásnak és főleg: hol szeretne boldogulni az illető.  ;)

#176 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 18:20

Idézet: Nevl - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 18:21

Most kezdtem el új állásomat egy nagy multiná és szinte csak angolul beszélek, bár az emberek nagy többsége magyar körülöttem. Meetingek, különböző callok az üzletág más részeibe... nagyon fontos lett az angol. Azt hozzá kell tenni, hogy nem feltétlen csak az angol a fontos, hanem úgy legalább 1 idegen nyelv, de inkább 2 (angol és német/francia/spanyol, vagy egy szláv nyelv).
Én szerencsés helyzetben vagyok, elég sokat éltem kinn amerikában, szüleim gimi alatt minden nyáriszünteben kiküldtek nyelvet tanulni, nagyon megérte, az angol tuladjonképp a második anyanyelvem lett... az egytelen probléma a tudás megtartásával van... a jó öreg angol mondás szerint if you don't use it you loose it. Ez nagyon igaz még akkor is, ha hű de profi vagy angolból... kb 2 éve csak félévente egyszer volt alkalmam gyakorolni angol tudásomat (szóban) amikor felhívott egy angol ismerős vagy elmentem egy céges bulira. Mikor nekiálltam dolgozni azt vettem észre, hogy nehézkesen beszélek, nem annyira gördülékeny a dolog mint megszoktam és nem jutnak eszembe dolgok, illetve nem hazsnálom a teljes szókincsemet, mostanra már jól bemelegedtem ismét, de kellett egy kis idő...
Szal mindenkinek ajánlom, hogy járjon angolozni, ha csak beszélgetés szintjére de érdemes felhozni a tudását sokat segíthet...

Az én válaszom meg: IGEN

Mindössze vágyak és igények kérdése az egész.

Ha olyan életre vágysz amelyhez nem szükséges akkor felesleges. (pl. asztalos-segédmunkás hajdúszentborzasztón)

#177 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 18:25

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 18:44

bbencének igaza van, szerintem.

Egy angol azért jobban elboldogul mint egy magyar, ha keres valamit az interneten. Olyan ez neki, mint  nekünk a hwsw. Jobbára az anyanyelvünkön van, eltekintve néhány kivételtől...  :)

#178 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 18:29

Idézet: bbence - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 19:13

Szóval jogos a felháborodás, ha én valamit nem értek és nem magyarázzák el nekem mások önszántukból? Ezt kicsit gondold végig, kérlek.
Az "angol fórumra próbálj meg magyarul írni" csúsztatással meg ne gyere már Te is, mert szerintem nagyon jól tudod, hogy minimum hibás logikára épül. Az angol fórumokra írók (tíz)ezreléke, ha egyáltalán ért valamit magyarul, nem úgy a HWSW-re írók között az angolt értők aránya. Ráadásul nagyon kevés olyan dolog létezik, amelyre csak magyar nyelvű szöveg adhatná a válasz, míg megfordítva ez az arány jóval magasabb.

Üdv bbence

Azért beszélgettünk valamiről, véleményem elmondtam. (tisztelet....).  Erre írtad a  "segítek"...... "felháborodva....". Esetleg ha lenne három mondat mégis....., akkor..... .

Üdv
       macska ;)

Ui: Ne magyarázz el semmit,  de ne ne is csodálkozz esetlegesen a reakción. Sőt...., ha nem linkelsz angol szöveget...., akkor semmi gondod, egy csepp munkába sem kerül. (Kicsit cinikus..., de ne vedd komolyan...., igazán nem komolyan mondom. Remélem érted összefüggéseiben a folyamatot. :up: )

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 15. 18:30 -kor

#179 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 19:14

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 18:20

Az én válaszom meg: IGEN

Mindössze vágyak és igények kérdése az egész.

Ha olyan életre vágysz amelyhez nem szükséges akkor felesleges. (pl. asztalos-segédmunkás hajdúszentborzasztón)

Ebben igazatok van... de ha megengeditek nekem ezt a borzalmas megállapítást, nem hinném, hogy itt sokan tiszaborzasztói asztalosmunkára vágynak... szal azt hiszem, hogy aki csak egy kicsit is IQ dúsabb munkát végez már jól járhat az angollal.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#180 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 19:34

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:25

Ha a kölcsönösségi alap számodra idegen és viszataszító akkor az önzetlenség láttán mit érzel? Iszonyatot?

Erről van szó.

Elárulnád, hol van a kölcsönösség?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.