HWSW Informatikai Kerekasztal: Lehet-e boldogulni angol nélkül? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lehet-e boldogulni angol nélkül? Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 15. 19:35

Idézet: Nevl - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 17:21

NEM...

Ez a lényeg.

Pont.  ;)
JóSebesség

#182 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 12. 15. 19:38

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 18:29

Ui: Ne magyarázz el semmit,  de ne ne is csodálkozz esetlegesen a reakción. Sőt...., ha nem linkelsz angol szöveget...., akkor semmi gondod, egy csepp munkába sem kerül. (Kicsit cinikus..., de ne vedd komolyan...., igazán nem komolyan mondom. Remélem érted összefüggéseiben a folyamatot. :up: )

:think: Azt hiszem, tökéletesen érthető. És jellemző.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#183 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 19:54

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 18:20

(pl. asztalos-segédmunkás hajdúszentborzasztón)

Igen, azok rendkívül sűrűn fórumoznak a HWSW-n.  :rolleyes:

#184 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 19:56

Üdv lameXpert

És rád mi a jellemző??????

Üdv
       macska ;)

Ui: Egyébként, ha nem vetted volna észre, ez egy "összefüggő" beszélgetés része volt, befejezése talán.

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 15. 20:08 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#185 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 20:12

Idézet

Az eposz e sorából született "mézédes beszéd" kifejezésünk, s a későbbiek során ennek negatív tartamú, pejoratív változata, a "mézesmázos beszéd". Az előbbi változat a kommunikálásnak az átlagosnál kifinomultabb, megnyerőbb, sőt a behízelgő felé közelítő módjára enged következtetni, míg az utóbbival azt a stílust szokás jelölni, amikor az ember nem tudja voltaképpen mi is lappang beszélgetőtársa "bokrának mögötte".

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#186 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 21:47

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 20:54

Igen, azok rendkívül sűrűn fórumoznak a HWSW-n.  :rolleyes:

Nekem pl van egy autószerelő, egy kerékpárműszerész és egy festékbolti eladó ismerősöm akik szokták olvasgatni a hwsw fórumát, általában innen próbálnak informálódni, mert ez - elvileg - magyarul van és ők is értik. Mindhármuknak van számítógépe és - bár nem szakértői a témának - egész jól elboldogulnak az innen-onnan felcsipegetett morzsákkal.
"A bortól hülyeségeket gondol az ember, a pálinkától meg is csinálja."

#187 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 21:50

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 20:34

Elárulnád, hol van a kölcsönösség?

Előbb még te tartozol nekem néhány válasszal (lásd fentebb)... :)

#188 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 22:31

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. Dec. 15., Wednesday - 21:47

Nekem pl van egy autószerelő, egy kerékpárműszerész és egy festékbolti eladó ismerősöm akik szokták olvasgatni a hwsw fórumát, általában innen próbálnak informálódni, mert ez - elvileg - magyarul van és ők is értik. Mindhármuknak van számítógépe és - bár nem szakértői a témának - egész jól elboldogulnak az innen-onnan felcsipegetett morzsákkal.

Igy van, nem csak a gepikodot ismerok olvassak.

Eddig ugy volt, ha valaki kert egy magyar tomoritest akkor meg is kapta valakitol, az egyszeru kerdesekre egyebkent sem jellemzo, hogy kizarolag angol nyelvu oldalra mutato linket tartalmaz.

#189 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 23:54

Idézet: kroozo - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:49

Ui: Valaki feljebb kritizálta az angol vicceket. Egy csomó belőlük nem jön le magyarul (nem biztos hogy szójáték, lehet tipikusan angol nyelvvel jövő háttérismereteket igénylő),és akkor azért ne röhögesen az aki érti, mert van aki nem? Érdekes engem nem zavarnak Lamex orosz benyögései, pedig még a betűket se ismerem fel...

Én "kritizáltam" az angol nyelvű vicceket. Mint mondtam semmi bajom az angol szöveggel, csak nem értem teljesen.
Megkértem, hogy legyen szíves és fordítsa le azt a 2-3 sort. Ne beszéljünk arról, hogy az plusz munka meg idő, mert IamXpert percenkét ír legalább egy hozzászólást. :)
Igaz nem értettem a viccet, de így ránézésre nem olyan viccnek tűnt, ami csak angolul értelmes. :cool:

#190 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 00:19

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 21:47

Hát ebből még nem mernék statisztikát csinálni.  :D De tény, hogy több az értelmiségi munkát (ez nem lekicsinylés akart lenni a fizikai melósokkal szemben!) folytató egyén itt, ők meg valószínűleg beszélnek angolul. De sztem szép számmal akad a fizikai munkát végzők között is. Aki nem egy csövön keresztül szemléli a világot, az tudja hogy az angol nyelvtudás elengedhetetlen a mai világban. Aki lemarad az kimarad, akárcsak a pc nem ismerete esetén.

Visszatérve a barátaidra: akkor majd megkérik azt aki beidézte az angol szöveget, hogy 2-3 mondatban foglalja össze a lényeget. De nehogy már ez legyen a default.  :omg: Meg nehogy már ne idézzek be egy fontos infót azért, mert angolul van, mi meg húdemagyarok vagyunk és minden más nemzet elmehet a p*csába.  :reklamacio:

#191 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 16. 00:28

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 18:20

Ha olyan életre vágysz amelyhez nem szükséges akkor felesleges. (pl. asztalos-segédmunkás hajdúszentborzasztón)

Az asztalos szakmának a német a szaknyelve, tehát nekem, mint asztalosnak, elvileg kellene tudnom németül - de nem tudok :Đ Az angol valahogy jobb választásnak tűnt, bár a fene tudja :think:  :)

#192 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 00:45

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 1:19

Hát ebből még nem mernék statisztikát csinálni.  :D De tény, hogy több az értelmiségi munkát (ez nem lekicsinylés akart lenni a fizikai melósokkal szemben!) folytató egyén itt, ők meg valószínűleg beszélnek angolul. De sztem szép számmal akad a fizikai munkát végzők között is. Aki nem egy csövön keresztül szemléli a világot, az tudja hogy az angol nyelvtudás elengedhetetlen a mai világban. Aki lemarad az kimarad, akárcsak a pc nem ismerete esetén.

Visszatérve a barátaidra: akkor majd megkérik azt aki beidézte az angol szöveget, hogy 2-3 mondatban foglalja össze a lényeget. De nehogy már ez legyen a default.  :omg: Meg nehogy már ne idézzek be egy fontos infót azért, mert angolul van, mi meg húdemagyarok vagyunk és minden más nemzet elmehet a p*csába.  :reklamacio:

Amit mondasz, ahogy mondod. Észre sem veszed. :D

#193 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 16. 03:28

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 21:50

Előbb még te tartozol nekem néhány válasszal (lásd fentebb)... :)

Hm... hol is olvastam? :think:

Idézet

Idézet

Egy rinocérosz is megirigyelné az arcbőrödet.

Idézet

A magam részéről elnézést mindenkitől...

Idézet

Köszönetet, megbecsülést, tiszteletet.

Tiszta lelkiismeretet.

Idézet

Félreértesz. Senkit nem köteleznék rá.

Idézet

Az, hogy van aki kiüríti ezeket e fogalmakat, olcsósítja őket, engem például rendkívül elszomorít.

Talán akkor kellett volna élnem akikor az embernek a legnagyobb kincse a becsülete volt.

Akkor még egy adott szó szerződés volt.

Lehet, hogy ma már ez csak egy illúzió, de én akkor is ehhez tartom  magam.

Idézet

Azt hiszem ez önbizalom meg önbecsülés kérdése, hogy van-e bátorságunk valaki felé tényleg hálásnak lenni, azért mert tesz értünk valamit.  Legalább valahol belül hálásnak lenni.

Vajon miért tartozom én neked válasszal? Nem vagy véletlenül szereptévesztésben?
¤

#194 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 16. 03:47

Legális cd író progi W98-hoz, Üzleti gépre,multisession írással
¤

#195 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 08:17

[quote name='lameXpert' date='2004. dec. 16., csütörtök - 4:28'] Hm... hol is olvastam? :think:

[/QUOTE]

Vajon miért tartozom én neked válasszal? Nem vagy véletlenül szereptévesztésben? [/quote]
Nyilván azért mert feltettem néhány kérdést, de te arra sem mélatattál, hogy ezeket tisztességesen megválaszold, helyette írtál néhány kétértelmű, de jobbára inkább értelmetlen hozzászólást válasz gyanánt, amelyeknek a lényege nálam úgy csapódott le, hogy ha nem osztom a véleményedet (amit az életben ki nem fejtenél részletesen, cinikus sallangoktól, lesajnáló megjegyzésektől mentesen), akkor nem vagyok más mint egy ostoba kis véglény aki arra sem méltó, hogy a piedesztál talapzatát megérintse, amelyet fáradtságos munkával oly magasra építettél, hogy szinte már az isteni szférába nyúlik.

Nem érzem, hogy szereptévesztésban lennék.
                Te érzed úgy, hogy nem azt a szerepet játszom, amit látni szeretnél.

Néha azt gondolom, hogy pedagógiai szándékkal hergeled az embereket (amint a foglalkozásodhoz is didaktikust írtál). Ilyenkor az jut eszembe, hogy a szó (pedagógus) görög eredetije olyan karót jelent amit a szőlőcsemete mellé szúrnak a földbe, hogy az felkapaszkodhasson rá. Ha annak tartod magad amit leírtál akkor ne csodálkozz, hogy a karó hegyes felére senki nem akar felkapaszkodni.

#196 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 09:45

Idézet: bbence - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 18:13

Az "angol fórumra próbálj meg magyarul írni" csúsztatással meg ne gyere már Te is, mert szerintem nagyon jól tudod, hogy minimum hibás logikára épül. Az angol fórumokra írók (tíz)ezreléke, ha egyáltalán ért valamit magyarul, nem úgy a HWSW-re írók között az angolt értők aránya.

Errol erdemes lenne inditani egy szavazast... "Nyelvtudás" cimmel... (vagy mar volt ilyen?)

"Milyen nyelven ertesz, beszelsz leginkabb a magyaron kivul. Ha tobb nyelven is kepes vagy kommunikalni, akkor az jelold meg amelyikben legbiztosabb a tudasod. Ha a "Mas, a listan nem szerepel" pontot valasztod, kerlek a topicban jelezd melyik nyelvrol van szo."

"Angol
Nemet
Francia
Spanyol
Olasz
Orosz
Mas, a listan nem szerepel.
Nem beszelek mas nyelven."

Addig nem inditom el a szavazast amig nem veglegesitjuk a nyelvek listajat...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#197 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 12:51

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 9:45

A tisztesség kedvéért néhány szláv nyelvet (az oroszon kívül) is fel kellene venni a listára. Valamint szerintem ki kéne kötni (vagy külön pontot létrehozni erre), hogy középfok körüli vagy feletti nyelvtudást jelöljön csak be. Hiszen nem nevezném nyelvtudásnak azt, akinek például még oroszt kellett tanulniuk, de azóta gyakorlatilag néhány szónál (illetve végletekig ismételt mondatokon kívül) többre nem emlékszik.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#198 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 13:05

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 10:45

Errol erdemes lenne inditani egy szavazast... "Nyelvtudás" cimmel... (vagy mar volt ilyen?)

"Milyen nyelven ertesz, beszelsz leginkabb a magyaron kivul. Ha tobb nyelven is kepes vagy kommunikalni, akkor az jelold meg amelyikben legbiztosabb a tudasod. Ha a "Mas, a listan nem szerepel" pontot valasztod, kerlek a topicban jelezd melyik nyelvrol van szo."

"Angol
Nemet
Francia
Spanyol
Olasz
Orosz
Mas, a listan nem szerepel.
Nem beszelek mas nyelven."

Samott

Amit én hozzátennék:

Román
Szerb/Horvát
Cseh/Szlovák
Roma
Kínai

Az utóbbi kettőt nem komolytalanságból írtam oda...!

Szerkesztette: notaricon 2004. 12. 16. 13:06 -kor

#199 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 13:16

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 13:05

Amit én hozzátennék:

Román
Szerb/Horvát
Cseh/Szlovák
Roma
Kínai

Az utóbbi kettőt nem komolytalanságból írtam oda...!

Az utóbbi kettő viszont szerintem fölösleges. Nem azért, mert vmi miatt utálom a két nyelvhez tartozó népcsoportot (ez a hozzáállás egyébként a legtávolabb áll tőlem), hanem azért, mert egy ilyen szavazásnak (felmérésnek) nem az a lényege, hogy minden egyes lehetséges nyelv szerepeljen rajta, hanem az, hogy átfogó képet adjon a fórumozók nyelvtudásáról. Nem hinném, hogy például beástul vagy lóváriul többen beszélnek, mint mondjuk akár hollandul, svédül, stb. Szóval legyen egy egyéb válaszlehetőség és aki abba tartozik, az hozzászólásában adja meg a nyelv nevét.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#200 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 14:08

Üdv notaricon

"Vajon miért tartozom én neked válasszal?..... "

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...dpost&p=2277835

Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Látszik is. Itt az utolsó sorra gondolok, legfőképp.

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 16. 14:17 -kor

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12