HWSW Informatikai Kerekasztal: Lehet-e boldogulni angol nélkül? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lehet-e boldogulni angol nélkül? Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 16. 18:30

Arról persze mindenki diplomatikusan hallgat, hogy a fórumot látogatók közül jónéhánynak a (bocsánat a politikailag inkorrekt kifejezésért) értelmi színvonala azt sem engedi meg, hogy magyar nyelvű szöveget értelmezzen, mégsem reklamál itt senki, hogy minden mondatot a lehető legegyszerűbb szófűzéssel és a legelemibb szókinccsel fogalmazzunk meg, pedig. Ja, hogy egy szint elvárható mindenkitől?

Amikor egyesek részére már a kérdés megfogalmazása is nehézséget okoz, akkor elgondolkodik rajta az ember, hogy azt a bizonyos apátiát tényleg elől hagyja a mellényzsebében és ama ruhadarabot mindig magára öltse, amikor a fórumra látogat.

Ami viszont még szomorúbb és a topic aktualitását adja, hogy vannak bizony olyanok is, akik nem akarnak mondatot értelmezni, pedig képesek volnának rá, de valami arra készteti őket és magukkal sikeresen(?) elhitették, hogy a világ legtermészetesebb dolga, ha mások csak az ő kegyeiket keresik és kiszolgálják őket, pedig.

Szerkesztette: bbence 2004. 12. 16. 18:56 -kor

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#222 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 18:46

Idézet: bbence - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 18:30

Arról persze mindenki diplomatikusan hallgat, hogy a fórumot látogatók közül jónéhánynak a (bocsánat a politikailag inkorrekt kifejezésért) értelmi színvonala azt sem engedi meg, hogy magyar nyelvű szöveget értelmezzen, mégsem reklamál itt senki, ...

Nana! :)

Én pedzegettem már a témát (ha nem is ilyen megfogalmazásban) ebben a topikban kétszer is, legutóbb az ELŐZŐ OLDALON. :think:

RE: a "nem is ilyen megfogalmazásban"-al csak azt akartam mondani, hogy nem az értelmi, hanem a helyesírási szempontból közelítettem meg a dolgot. :)

Szerkesztette: Etele 2004. 12. 16. 18:48 -kor

#223 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 18:57

Idézet: Etele - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 18:46

RE: a "nem is ilyen megfogalmazásban"-al csak azt akartam mondani, hogy nem az értelmi, hanem a helyesírási szempontból közelítettem meg a dolgot. :)

Nem összemosandó, ugyanakkor nem is szervesen elválasztható a két dolog. ;)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#224 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:07

Üdv

Megszólalnék mégis. Én ezt vetettem fel az elején:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...dpost&p=2276061

Az utóiratban: ....idéz.... ,..... (azaz megjelenik az angol szöveg a HWSW oldalán.) Akkor kéne pár mondatban összefoglalni a lényeget magyarul. Mindenki látja a fórumon, segítségként, érvként.... .

Ha linkre  mutat mutat csupán, akkor írja oda, hogy angol szöveg. Ezt hiába kerestem, nem találtam hozzászólásaim között, valószínű csupán privát üziben részleteztem ki. (Megnéztem: 2 tagtársnak is részleteztem.) Szerkesztve. Itt nem arra gondolok, hogy minden angol lapra mutató linket le kell kérés nélkül fordítani. Nem tudtam, hogy e téma ilyen "hosszúra" nyúlik. Ezt  qnadam tagtárs linkes A B verziója miatt jegyzem meg. (Az ő hozzászólása tetszik, mert mindkét verziót felvázolta.)

Üdv
     macska ;) 

Ui: Szerkesztve.

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 16. 19:41 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#225 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:52

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 0:45

Amit mondasz, ahogy mondod. Észre sem veszed. :D

Mivan?  :confused:

#226 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 19:58

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 17:31

Pedig...., tanulhatnék valamit.... , esetleg.

... pl. angolul?  :think:

#227 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 20:06

Üdv FakeJack

Tanultam, alapfok meg is van, csak egyáltalán nem használom. Sokat felejtettem, de korábbi hozzászólásaim valamelyikében szépen le is írtam. ;)

Üdv
      macska ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#228 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 22:12

Nem olvastam végig a topicot de a saját véleményemet elmondom!
Én 11 évig tanultam angolul! Most tervezek egy felső fokú nyelvizsgát! De ha pl beidézek valami külföldi oldalról egy cikket nem érzem magam elég felkészültnek hogy azt minden utólagos hibajavítás nélkül le merjem írni. Szerintem ahoz egy nagy fokú tájékozottság és szaknyelv ismeret lényeges.
Viszont ha valaki megkér utólag akkor temészetesen szívesen lefordítom azzal a kikötéssel hogy ez nem annyira hiteles. Tehát nem kell szerintem szabállyá tenni nem is kell felháborodni ha valaki nem fordítja le viszont ugyis manapság hasznos lehet egy plusz nyelvtudás, és ha még az ember igazán érdeklődik az IT iránt ugyis el fogja sajátítani.
Röviden hirtelen betegen ennyi!

Üdv

#229 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 17. 01:00

[quote name='notaricon' date='2004. dec. 16., csütörtök - 8:17']
Vajon miért tartozom én neked válasszal? Nem vagy véletlenül szereptévesztésben? [/QUOTE]
Nyilván azért mert feltettem néhány kérdést, de te arra sem mélatattál, hogy ezeket tisztességesen megválaszold, helyette írtál néhány kétértelmű, de jobbára inkább értelmetlen hozzászólást válasz gyanánt, amelyeknek a lényege nálam úgy csapódott le, hogy ha nem osztom a véleményedet (amit az életben ki nem fejtenél részletesen, cinikus sallangoktól, lesajnáló megjegyzésektől mentesen), akkor nem vagyok más mint egy ostoba kis véglény aki arra sem méltó, hogy a piedesztál talapzatát megérintse, amelyet fáradtságos munkával oly magasra építettél, hogy szinte már az isteni szférába nyúlik.

Nem érzem, hogy szereptévesztésban lennék.
                   Te érzed úgy, hogy nem azt a szerepet játszom, amit látni szeretnél.

Néha azt gondolom, hogy pedagógiai szándékkal hergeled az embereket (amint a foglalkozásodhoz is didaktikust írtál). Ilyenkor az jut eszembe, hogy a szó (pedagógus) görög eredetije olyan karót jelent amit a szőlőcsemete mellé szúrnak a földbe, hogy az felkapaszkodhasson rá. Ha annak tartod magad amit leírtál akkor ne csodálkozz, hogy a karó hegyes felére senki nem akar felkapaszkodni. [/quote]
Rágalmazol. De mástól tisztességes választ követelsz.... nem, nem vagy szereptévesztésben. Pontosan az az otromba tapló vagy, aminek látszol. :)

Nem nézlek le. Nincs mit.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#230 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 17. 01:09

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 19:58

... pl. angolul?  :think:

Nem. Nem angolul kellene. Esetleg emberi tisztességet kellene tanulnia. De abból is ki van zárva. Mert nem fordította le neki senki.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#231 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 08:54

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 2:00

Rágalmazol. De mástól tisztességes választ követelsz.... nem, nem vagy szereptévesztésben. Pontosan az az otromba tapló vagy, aminek látszol. :)

Idézet

Rágalmazol.

A rágalmazás valami olyasmi amikor azt állítom rólad, ami nem igaz.
Nem látom, hogy olyat írtam volna ami ne lenne igaz....

Idézet

Enélkül is hazugság úgy, ahogy van.

Ezzel együtt pedig ez a finom kis csúsztatásos magyarkodás, rágalmazás nem lenne az, ami. Saját jellemképed. Csomagolva. Kívül is barna, belül is.

Ezt te írtad az első hozzászólásomra.
"Az igazság fáj." Ha magadra vetted: magadra ismertél, tehát igaz amit leírtam.
Akkor hol itt a rágalmazás? ;)

Leírom a véleményemet, erre te nyakon öntesz egy lapát fekáliával. Erre én (ostoba) még kergetem egy kicsit az illúziót, hogy emberi hangnemben megvitassuk a felmerült véleménykülönbséget, amikor is te ismét tanújelét adod, hogy egy csepp tisztelet sincs benned velem (senkivel) szemben, továbbra is csak hergelsz és amikor én végül kifakadok, "otromba tapló"-nak nevezel.

Ezek után még elvárod tőlem, hogy  elhigyjem rólad:  te vagy a kultúra kifinomult nagykövete?
Nem jó szerep.
Legalábbis neked.
Elég hiteltelenül játszod.

Idézet

Itt meg már önmagaddal is ellentmondásba keveredsz... :omg:
"A bortól hülyeségeket gondol az ember, a pálinkától meg is csinálja."

#232 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 08:55

Kezd eldurvulni a topic. Úgy értem , hogy akik nem tudnak angolul egyre durvábbakat írnak, ezzel alátámasztják azt, amit Lamexpert írt, hogy csesznek az egészre, és lusták. Pedig szerettem volna nem ezt hinni.
Így már elfogadom azt hogy aki nem tud, az kérdezzen és kész, aki pedig nem kérdez, az maradjon csöndben és ne anyázzon.
Hamu a fejemre, naív voltam.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#233 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 09:09

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 18:19

ha y az A változatban nem hajlandó leírni, hogy mi van a szvegben, akkor meg ő a bunkó.

Kiegeszitenem annyival, hogy nem feltetlenul kell pont y-nak leforditani a szoveget... de esetleg z (tehat egy harmadik szemely) ez alapjan mar segiteni tud magyarul is x-nek... a jo valasz nem feltetlenul egy ember tudasabol johet... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#234 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 17. 09:15

LameXpert és Notaricon: Még egy nyilvános személyeskedés és kiosztok 3 nap pihenőt. Elpofáztam kétszer is, hogy be lehet fejezni, ezt az értelmetlen, infantilis xardobálást. Menjetek másik fórumra, ha nem bírtok magatokkal, vagy intézzétek PÜ-ben, emailben, vagy verjétek össze egymást IRL, de itt, nyilvánosban higgadjatok le. :mad:

#235 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 17. 09:59

Idézet

én is szeretnék venni egy moncsit olyan 50-60 között szerintetek milyet vegyek nincs most kedvem végigolvasni ezt az egész topicot síkképcsöveset szeretnék venni meg ha lehet trinitron is legyen előre is köszi a segítségeteket!!!!

¤

#236 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 10:37

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 17:51

... lényeget kiemeli, X perc plusz muka ....

Előljáróban annyit, hogy mivel csak ma reggel sikerül(t volna) a felvetéseidre válaszolnom, közben meg már arrébbment a téma, meg nem is nagyon akarom ismételgetni a már elhangzottakat (meg egyébként is Etele olyan szépen megvédett :D :respect: ) Ettől függetlenül erre az tudnám mondani, hogy ez 10X perc pluszmunka, adott esetben, az angol info bepasteléséhez (csakazértis :p) képest.

Egyébként én úgy látom, hogy akik nem nagyon értenek meg semmit angolul, azok kevesen vannak, és kérdezéskor szokták is jelezni ezt. Visszanéztem pár oldalnyi hozzászólásom, és mostanában nem volt olyan, aki szólt volna, hogy nem érti.... Szal kissé lehet túl van ez a dolog lihegve...

Egyébként ott nem értünk egyet, hogy én nem nagy célközönséget oktató, mindenféle szempontból holt igényes postokat akarok írni, hanem -lehetőleg gyorsan, és részemről se órákat feleslegesen elcseszve- segíteni a kérdezőnek. Ezért engem - és ezért persze meg lehet kövezni, meg nem egyetérteni - kevésbé érdekel, hogy valaki aki read-only módban van nem érti. Ha tényleg érdekli, akkor szóljon.

De mivel a dolog kezd abba az irányba menni, amire az alábbi képpel illusztrálható angol szólás utal, ezért abba is hagyom.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#237 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 11:36

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 9:09

Kiegeszitenem annyival, hogy nem feltetlenul kell pont y-nak leforditani a szoveget... de esetleg z (tehat egy harmadik szemely) ez alapjan mar segiteni tud magyarul is x-nek... a jo valasz nem feltetlenul egy ember tudasabol johet... ;)

Samott

Egyetértünk, én ezt már az előző oldalon kigondoltam :) :

Idézet

...viszont ha olyan olvassa az ominózus szöveget, aki egy kukkot sem ért belőle, és megkéri a fórumtagokat, hogy ugyan már zanzásítsák neki anyanylevünkön is, akkor - természetesen - erre a segítő szándékú, azon a nyelven többé-kevésbé kommunikálni képes fórumozók (és nem feltétlenül az idéző) megteszik neki ezt a "szívességet".

#238 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 11:36

Idézet: Samott - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 9:09

Samott

Egyetértünk, én ezt már az előző oldalon kigondoltam :) :

Idézet

...viszont ha olyan olvassa az ominózus szöveget, aki egy kukkot sem ért belőle, és megkéri a fórumtagokat, hogy ugyan már zanzásítsák neki anyanylevünkön is, akkor - természetesen - erre a segítő szándékú, azon a nyelven többé-kevésbé kommunikálni képes fórumozók (és nem feltétlenül az idéző) megteszik neki ezt a "szívességet".

#239 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 13:42

Most én kissé bajban vagyok ezen topiccal kapcsolatban, de kezdeném az eredeti kérdéssel:
lehet boldogulni, de informatikai területen nem.

Amiről egyébként a topic szól, és emiatt vagyok bajban:
én szerencsésnek mondhatom magam, mert több nyelvet elég magas szinten beszélek, és aktívan használok, így nem zavar, ha valaki angol/német/spanyol/stb. nyelvű idézetet linkel be, bár nem támogatom. Sajnos kevés szabadidőm akad, így általában olyan kérdésekre válaszolok, amiket fejből tudok, ha ritkán megoldást keresek a neten, megpróbálok magyar oldalról csatolni, ha nem találok, magyarul beírni egy összefoglalót, de előfordul, hogy angolul linkklek, bár nem tudom, hogy ezen a fórumon megtettem-e valamikor is. Ennek egyetlen oka van, hogy magyar a fórum, de én sem állok le több oldalt fordítani.
Előfordul, hogy kérdezek, aminek csak idő rászánásával utána kéne nézzek (jó példa erre az Outpostos topicom,) de az otthoni gépemmel kevés időt töltök, munka közben pedig másokéval foglalkozom. Így bár kérdezek olyat, amit kereséssel is megoldhatnék, minden irányítást, segítséget lekövetek, max tovább tart, mire végzek, ha nem egyből megoldást kapok, de ez rendben is van.

A lényege az egésznek, hogy a teljes lustaságot, a megoldás keresésének teljes hiányát rühellem, az olyan topicot, amit úgy kezd, hogy nincs kedvem végigolvasni/keresni, meg sem nézem, de a hozzászólásaimban megpróbálok maximális segítséget nyújtani, lehetőleg magyarul, és legalább megpróbálok nem felesleges kérdéseket feltenni, de persze sikerül.  :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#240 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 13:54

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 13:42

...az olyan topicot, amit úgy kezd, hogy nincs kedvem végigolvasni/keresni, meg sem nézem, ...

Ja, az efféle felütéssel útjára indított kérdés nálam is alapból feketelistára kerül. :)

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó