Hűhahúha, nem gondoltam volna, h ennyire vissza kell mennünk az alapokhoz ...
A következőket te írtad. Itt, ebben a topikban:
Idézet

Nemsokára olvashtjátok majd egy
igen korrekt és szakmai írásomat az LCD-kről (sikerült beszélnem egy olyan emberrel, akivel érdemben tudtam eszmét cserélni [szervizmérnök]
...
Persze engem leginkább csak a
tények, a
műszaki paraméterek, a
saját teszt tapasztalataim, és a
mások alapján írt tesztek józan adaptálása érdekel. Meg az, hogy ha kiadok 100-130 ezret egy jónak vélt 19"-es monitorra, akkor az
tényleg jó legyen!
Lássunk egy saját teszt-tapasztalatot, utána zárójelben a következtetést:
Idézet
Az eladó ... több eladott készülék tapasztalatában így nyilatkozott:
„Az LG-t több játék fanatikus felhasználó megvásárolta már, de egyikük sem hozta vissza, hogy ne lett volna jó.” (Azaz az után húzás jelenségét nem produkálja, és nem csak dísznek van rajta a jobb felső sarokban egy figyelemfelkeltő matrica: „12 ms”)
Ne haragudj, ez siralmas. Annyira, h ezen már nevetni sem tudok. Te tényleg komolyan gondolod, ha a HC Gamerek nem viszik vissza (3 napon belül), akkor abból lehet egyenesen következtetni arra, h
- az utánhúzás jelenségét nem produkálja ?
- nem csak dísznek van rajta a „12 ms” matrica ?
Ilyet egy mérnök/szakember sem ír le! De még meg sem fordul a fejében ...
Tovább megyek. Ha "az utánhúzás jelenségét nem produkálja" , az azt jelenti, h nincs utánhúzás. Azaz 0 ms a Response Time és nem 1x ms. Szóval a 2 következtetésed ellent mond egymásnak.
Most erre mondhatod, h kiforgatom a szavaidat, mert te arra gondoltál, h "az utánhúzás jelensége nem észlelhető emberi szemmel". Igen, tudom. De egy korrekt, szakmailag megalapozott írás nem tartalmazhat ilyen ferdítéseket, hiányosságokat.
A 12 ms-os matricáról meg láthatod, csak dísz. [A "valóban 12 ms a frissítés" mondatodon már túl vagyunk]
--------
Tények, Műszaki paraméterek:
Idézet
Egy LG L1920P típust találtam, ami a legközelebb áll számban a tiédhez. (1915s

)
Ezen 19”-s speckójában viszont ez áll:
Képernyő válaszidő :
25ms
Maximális felbontás : 1280x1024 @
60Hz digitális
A 25 és a 60-as számok nem tetszenek…
Általában jellemző a 19"-s mezőben a 17"-esnél gyengébb minőség?
Nem rossz gondolkodásmód így keresni egy hasonlót az L1915S-hez, csak ez is mutatja, lövésed sincs a témához. Nem tetszenek a számok. Elhiszem. 60 Hz-ről nem tudod, mit is takar, a 25 pedig több, mint 2x annyi, mint a 12 ...
-------
Idézet
Nem tapasztalsz balról-jobbra elhúzó halvány szellemkép szerű tükröződést kb. 2-3 mm-es tartományban a nagyobb kontrasztú helyeken? Pl. a desktop ikonjainál
Én LG-t néztem (LG-Philips panel) és MINDEN beállítás mellett a SAJÁT drivere felrakása után is ezt a KELLEMETLENSÉGET láttam.
Igaz, az általam vallatóra fogott készülék csak ANALÓG bemenetű.
Nem a saját kábelével használtad. (Később azt is állítottad, már az elején láttad, h az a kábel nem minőségi).
Ennek ellenére először a driverrel próbálkoztál. Mivel az sem segített, az analóg VGA<->LCD kapcsolatra gyanakodtál. Ez szerinted mit sugall nekem a te szakmai felkészültségedről (bármilyen PCs monitorral kapcsolatban) ?
----------
És te ezzel a (nem)tudással birtokodban készítetted volna el az "igen korrekt és szakmai írás"odat. Ugye nem gondoltad komolyan

Ez nem más, mint egyszerű porhintés. Aki meg nem ért hozzá, benyeli, mint kacsa a nokedlit: "Ki más érthetne hozzá jobban, mint egy mérnök-műszerész. Ha ő nem, akkor senki."
Pontosan az ilyen jelenségek ellen küzdött T2k is itt, a fórumon. A topik elején előadod a Kenny Vice figurát azzal, h te tudod a tutifrankót, a kétkedőket lesöpröd azzal, h egy dimenzióval lejjebb vannak, nem látják azt, amit te. Utána meg jössz a tesztekkel, "szakmai"/gyakorlati véleményekkel úgy, h még az elemi tudásod sincs meg a témával kapcsolatban.
Remélem figyelsz minden szavamra. Nem emberek-et írtam, hanem jelenségek-et. Én tudom, h téged a jó szándék és lelkesedés vezérelt, nem akartál senkit sem szándékosan megtéveszteni LCD ügyben. Tévedni emberi dolog. Elég könnyű úgy, h ha az ember olyan témával kapcsolatban nyilatkozik, amiben nincs igazán otthon.
Azt kéne csak észre vedd, h én nem ellened tépem a szám, hanem érted is. Az igazi nyertes te lehetsz, ha tanulsz a hibáidból. Így legközelebb nem dobnak át a palánkon egy szimpla PR fogással és remélhetőleg nem írsz majd zöldségeket.
Lelkes vagy, beleringattad magad ebbe a monitorba, szar érzés, h nem is annyi az annyi, ráadásul igazából nincs a kezed között a sajátod, mert kifogtál egy betegeskedőt.
Ezen nem tudok segíteni, ez van.
Wake up Neo ... Welcome to the real world.
Szerkesztette: fram 2004. 12. 27. 14:56 -kor