LEGjobb LEGolcsóbb 17"-os LCD monitor SuliNet MOST aktuális dec. 31-ig!!!
Elküldve: 2004. 12. 27. 17:18
Elküldve: 2004. 12. 27. 17:22
Idézet: Eiki - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 17:18
Acer AL1715
Elküldve: 2004. 12. 27. 18:27
Idézet
Többszáz van a melóhelyemen szerte a Dunántúlon... gyakori a meghibásodás... ne kérdezd, pontosan milyen jellegűek, mert nem tudom az okát, mivel szervíz végzi a garanciális javítást és onnan nem szivároghat ki semmi...
Az Acer-rel nincsenek jó tapasztalataim, és amúgy nemcsak a monitoraikkal szívok, hanem a számítógépeikkel és a laptopjaikkal is. Felejtsd el, ha jót akarsz!
Dec. 24.
ACER AL1715
Ma járt nálam tesztelésen, mintegy jelentősen késleltetve a karácsonyfa díszítést.
Annyira élvezhető képe van, hogy tesztelés / cikkírás közepette ottragadtam előtte NFS:U2-zni, FPS-ezeni, stb. Pedig ilyet nem szoktam. Bátran ajánlom mindenkinek.
Dec. 24.
Én utálom az Acer-t. De ez a monitor brilliáns.
Kifizetés nélküli elvitel után teszteltem, 0 deadpixel.
Ui.: melóhelyen sajnos a gépek döntő többsége Acer... ment már tönkre sok-sok Acer AL1712-es, DE garanciaidőn belül... használtam olyan asztali Acer gépet, aminek a hűtése olyannyira szarul volt megtervezve, hogy 'szétégett' minden (kondik kiszáradtak gyakorlatilag).
Ez kicsit összezavart, először nem, majd igen :Đ Újraolvasva fontolóra veszem. (Egyébként kicsit elkalandoztam a büdzsével és most a kiszemelt a Benq FP931...)
Elküldve: 2004. 12. 27. 18:55
Idézet: fram - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 22:22
Biza az LG nem hazudik, csak most már mást ért Response time-on, mint azelőtt. És nem csak az LG, a Samsung is, FSC is. Ezek biztosan, de lehetnek még mások is.
En irtam h az LG hazudik. Es nemileg vitatkoznek azzal, hogy nem hazudik, "csak" felrevezeti a vevoket. Ez most olyan, mintha elkezdenek koroket rajzolni, aztan egyszercsak rajzolom az ellipszist a korok helyett, mire valaki ramszol, hogy "te vazze, az nem is kor, hanem ellipszis". Erre meg en: "jovan bazmeg, mostantol nekem ez jelenti a kort,kesz passz." Ja, es mindezt ugy teszi meg, hogy jopenzert el is adja, a kedves vasarlo meg az o nagyrabecsult koreibol akar utana mondjuk celtablat rajzolni

Na, szal lehet nem tokeletes a hasonlat, de ha szandekosan felrevezetek mast, akkor hazudok. Es igen, ez a marketing, sajnos

Mas. Az egesz vita nem robbant volna ki, ha a kollega visszaolvas a masik topicban, mert ott elegge at lett ragva a tema

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."
Elküldve: 2004. 12. 27. 19:58
Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 17:02

16ms

Elküldve: 2004. 12. 27. 21:00
Idézet: Eiki - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 18:27
Igen, amikor a fikázó hozzászólást írtam, éppen nagyon be voltam rágva Aszarékra' :Đ Az viszont tény, hogy minden gariidőn belül hibásodott meg.

Elküldve: 2004. 12. 27. 21:03
Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 19:58

Változatlanul azt gondolom, hogy nem értesz a témához. Fiacskám, használj keresőt, cserélj tápot és ne próbáld megmagyarázni, hogy 16ms-os monitoron világbajnok FPS játékos vagy!

Elküldve: 2004. 12. 28. 08:10
Idézet: Eiki - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 16:18
Idézet: Eiki - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 16:18
Most már tudom, hogy miért kellett hajnalban (3:45) felébrednem, avagy „közkívánatra…” (ahogyan az egyik mobilszolgáltató reklámszlogenje is mondá’)
A zavaros égboltot megvilágító arany csillag, avagy egy 19”-es TFT LCD monitor egy 17”-es készülék árában
Házi hardver teszt, háttér információk és következtetések az LG Flatron L1915S tükrében
Az itt leírtak a saját tapasztalataimon alapulnak, azonban igyekeztem az objektivitás talán maradni. Azokon a helyeken, ahol különböző információkra támaszkodtam, a forrást […]-ben jelöltem.
No essünk neki…
„Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban” amikor még ez a mozi film ment, az LCD gondolata még fel sem merült az átlag felhasználó fejében, ma már más a helyzet. Hogy miért is szükséges (szerintem) azt már elég alaposan kifejtettem, így jelen írásomban igyekszem a tömör tényeknél maradni. (de a humor kalapácsát meg nem vetem :))
Hosszas tanakodás és az általam elérhető hazai paletta átnézése után két versenyző maradt:
1. Samsung SyncMaster 710T - *124.990 Ft [MM Debrecen]
2. LG Flatron L1915S – 129.900 Ft [MM Debrecen] és *124.900 Ft [MM Miskolc]
Mint látható, az ár* megegyezik, azonban a méret és a szolgáltatás (Sami 17” DVI & analóg, LG 19” csak analóg) eltérő.
Ezek után három plusz egy kérdésre kerestem és találtam választ:
1. Jobb -e a nagyobb?
Ezt a költői kérdést azt hiszem nem kell kifejtenem :) (pedig lány sem vagyok ;-)) Szóval a 17” és 19”-es LCD TFT-k 4:5 képarányúak, - ellentétben az alatta és felette lévő szegmenssel, ami a szokásos 4:3 - [felhívta a figyelmet egy HWSW user]. Így ha natív felbontásban használjuk a készüléket, akkor bizony a 4:5-nél vagy nyújtott képet fogunk kapni, vagy a jól ismert „alól és felül egy csík” effektus fog bejátszani. (pl. 4:3 arányú film lejátszásánál!) Mivel így a hasznos terület még kisebb lenne, tehát logikus, hogy a nagyobból (19”) több marad, mint a kisebből (17”). Józan paraszti ész.
2. Jobb -e a minőség digitális interfész mellett mint ha csak „sima” analógot használok?
Különböző tapasztalatok [HWSW userek] és egyéb informálódás után határozottan állíthatom, hogy gyakorlati szempontból nézve, a felhasználástól függően - döntő többségben - NEM! Döntő többség alatt értem a felhasználói programokat, a filmlejátszást, és az „általános” 3D-s játékokat. A DVI interfész érezhető előnye CSAK a nagyon „cool”-s játékoknál, a - nyilvánvalóan - mesterségesen generált grafika igazán apró részleteinél jön elő. [LG Magyarország szervizmérnök]
3. Technológiai szempontból jobb -e a 19”-es LCD mint a 17”-es?
Volt szerencsém a két készüléket egymás mellet működve látni (igaz, a Samsungnál csak az analóg intefészes változatot) és már itt is beszámoltam a Samsungnál nekem nagyon nem tetsző „kifli” effektusról. Kíváncsi voltam rá, hogy ez általánosítható -e minden 17”-esre a 19”-essel szemben, avagy van -e a gyártástechnológiával összefüggő kauzalitás? IGEN! A 17”-es TFT LCD-ket négy, míg a 19”-es változatokat nyolc fénycső világítja meg, az egyébként 12 üvegrétegen, fényterelőkkel tarkított prizmarendszeren át, mire a szemhez eljut a képalkotás látványa. [LG Magyarország szervizmérnök] Következtetés, a nyolc fényforrás (19”) homogénebb és nagyobb fényerőt biztosít, mint a négy (17”).
3+1. Kik a világ legnagyobb TFT LCD panel gyártói? (avagy legyen a lehető legjobb, „mert megérdemlem” alapon, nem csak a kozmetikumoknál. :))
Aranyérem: Shrap
Ezüstérem: LG-Philips kutatási-fejlesztési konszern
(Ez utóbbi forgalmi adatok alapján prognosztizálhatóan hamarosan meg is fogja majd előzni a Sharp-ot. [LG Magyarország szervizmérnök])
Mivel ez LG monitorok érthető okok miatt LG-Philips fejlesztésű panelt tartalmaznak, így a választás igen jónak mondható. (A Sharp sajnos nagyon drága.)
Az LG L1915S mindezek - és a forgalmi adatok - tükrében talán (de szerintem teljes bizonyossággal!) a legjobb érték/ár arányú készülék, ami ma a hazai piacon fellehető. (LEGjobb, LEGolcsóbb, és SuliNetben kijön 64.990 Ft-ból!) Ezt alátámasztja az, hogy az ország kizárólagos forgalmazójánál a saját bőrömön is tapasztalhattam, hogy mekkora nagy kereslet van rá. [MM]
---
Mindezek után rá is térhetek az arany csillag (Gold Star, az LG elődje) házi tesztjére. (Gondolom már kellő képen felcsigáztalak titeket :)) Elöljáróban le kell szögeznem, hogy ez az első TFT LCD monitorom, és a referenciát számomra egy standard 17” CRT (Magic) jelenti.
-Szemrevételezés, avagy az LG L1925S dobozának kinyitása:
Tartozékok: LCD TFT megjelenítő, monitor talp, VGA kábel, hálózati csatlakozó, egy CD, szoftver kulcs egy kis műanyag kártyán (CD-hez), egy angol nyelvű gyors, és egy angol nyelvű kicsit részletesebb telepítési útmutató, LG garancia füzet.
- A CD tartalma:
* User’s Guide (itt található a magyar nyelvű használati útmutató is. Egy kis érdekesség: ha valaki nem rendelkezik monitorral (mert a régit már elpasszolta) akkor csak úgy nézhetné meg a kezelési útmutatót, hogy már összerakta a monitort és beüzemelte, de ugye ezt csak akkor tudhatná, ha látta volna a kezelési útmutatót, amit csak akkor láthatna, ha beüzemelte volna, stb. végtelen ciklus. :) Ez akkor jelenthet problémát, ha előzetesen a videokártya egy magasabb frekvenciát adott ki, amit egy CRT lazán megjelenít, de egy LCD nem. Tehát elkerülenő az „INPUT SIGNAL OUT OF RANGE” (a bemeneti jel a megfelelő tartományon kívül esik) érdemes a videokártyánkat egy, a TFT LCD-nk által támogatott frekvenciára állítani. (max. 1280 x 1024 75Hz (javasolt: 60 Hz))
* Driver Install File – illesztő driver a monitorhoz
*Colorific Software – egy, az LG által fejlesztett seciális képernyő beállítást korrigáló program. (ehhez van a kulcs a kis kék műanyag lapkán) Ha használjuk, nem árt tudni, hogy minden rendszerindításnál elindul (a tálcára települve) és elvégzi a szükséges korrekciót. (Én nem használom, mert nekem így is szép a kép.)
-Beüzemelés:
„Hoppá, mekkora helyem lett!” – felkiáltással örvendeztem akkor, amikor az íróasztalomat (amit eddig a „katódbombázó” miatt 23,5 cm-rel el kellett húzni a faltól, hogy az elférjen) végre majdnem ütközésig tolhattam. (azért csak majdnem, mert ugye a kábeleknek kell egy kis hely :))
A talp fém nehezékkel van ellátva, és az egy egyszerű mozdulattal a monitorhoz csatlakoztatható. A monitor 5 - 30 fok vertikális tartományban dönthető, ami tapasztalatom szerint bőven elegendő. A monitor a felépítésének és a talpban található nehezéknek köszönhetően stabilan áll. Az asztalomat ütögetve a megjelenítő jóindulatúan finom vertikális mozdulatokkal reagált, miközben az íróeszközök már rég kirázódtak a tartótójukból, és az AAA akkumulátorok (amit a WMA/mp3 lejátszómba használok) is önálló vándorútra keltek. :) Egyszóval túlélte az extrém rázó tesztet.
Kábelek a helyükön, jöhet a bekapcsolás.
-Az első élmények:
„Hű de f@sza!!!” artikulálatlan indiánkiáltásomat még a szomszéd srác is hallhatta (de már megszokta az ebbéli megnyilvánulásaimat) szóval a kép olyan élés és szép, hogy egyszerűen orgazmus közeli állapotba kerültem. (Talán ez a monitor nő nemű lenne? Ki tudja? ;))
800x600-tól 1280x1024-ig minden frekvenciát végigpróbálva kellemesen konstatáltam, hogy - az 1280x768 kivételével (ki tudja, miért?) - minden felbontásra automatikusan beáll a monitor, tehát nem kell külön „kihúzni” a képet.
Élethűek a képek, de kis megszokást igényel az, hogy olyan részletek is előjönnek, ami az előző CRT-men nem is látszott! Pl. egy rosszabb tömörítésű JPG kép „szőrei”, azok a kis zajok, amiket amúgy a CRT nem jelenített volna meg. (volt olyan, amit az is megjelenített, de az LCD olyanokat is kihoz, amiket már az előző CRT-m nem tudott.)
Az LCD-hez képest a CRT egy dombor torz formát alkotott, illetve fordítva, CRT-ről átülve egy LCD-hez először kicsit úgy tűnik, hogy a kép be lenne esve. Persze az LCD adja a teljesen tökéletes geometriájú képet, csak meg kell szokni. (Én pár perc után megszoktam.)
-Tesztelés:
A DisplayX Monitor Tester és a Nokia Monitor Test V1.0a programok futtatás után megbizonyosodtam, hogy a pixelek üzemképesek, és megfelelően működnek. Tehát mind az 1.310.720 db pixel tökéletesesen üzemel.
Én megszokásból és a nagy dolgokat szeretve maradtam a 800x600-as felbontásnál, igaz 110 cm-ről nézem monitort. (Az asztal ergonómiája - a kihúzott klaviatúra lap - ezt teszi lehetővé.) Tudom, hogy a natív felbontás a legtökéletesebb, és tudom, hogy a Windows-ban beállíthatnám a nagyobb megjelenítést, de nekem így jó. Így a monitor szabvány 4:3-as felbontásban üzemel, és számomra a natív felbontástól eltérően fakadó „összemosásos” képalkotás (ebből a távolságból) jónak tűnik. Mindamellett pl. egyes játékoknál a video kártya okából egyébként sem tudnám natív felbontáson használni.
„Utánhúzást” nem tapasztaltam, (függetlenül attól, hogy a valós mérési adatok alapján mekkora a monitor válaszideje, avagy egy felhasználót a legkevésbé sem érdeki ez száraz tény adat, ha szabad szemmel nem látható hiba.) Szépen üzemel film lejátszásnál és az általam próbált - kissé old timer, de ami azt illeti nem nagyon szoktam már játszani - játékoknál is. Haegemonia, Tomb Raider 3, 4. Sőt, a miss. Croft még az olyan sötét helyzetekben is látszott, (a fáklyát meg nem gyújtva) ahol az előző CRT-m már nem volt képes látható dolgokat megjeleníteni, csak nagy fényerő és élvezhetetlen kép mellett. (Vagy még úgy sem.) Azonban az LG „day movie” gyári beállítás mellett nagyon szépen képes volt a grafikát élvezhetően megjeleníteni.
Egyébként a készüléket általában saját beállításban (user mode) használom, úgy, hogy a kontraszt és a fényerő egyaránt 60%-on van, a szín 6500 K-n, a pirosat, zöldet és kéket, valamint a gammát, a kép pozíciót és az órajelet is egyaránt középállásban hagyom.
Itt jegyezném meg, hogy az LG hét beállítási módot ismer, melyek a „Lightview” gombok bármelyikével elő lehet csalogatni. Ezek:
*day text
*day movie
*day photo
*night text
*night movie
*night photo
*user mode
-Hosszabb idejű használat alatt szerzett tapasztalatok:
Fél napot töltöttem egyhuzamban a monitor előtt, és azt mondhatom, hogy a CRT-nél előjövő fejfájást és piros szem effektust nem tapasztaltam, ami nálam 1 órás „katódbombázás” után már előjött.
Nagyon sötét képernyő részletnél, sötét környezeti háttérnél (pl. este) a fenti, bal és jobb megjelenítő szegmensben enyhe bevilágítást tapasztaltam, azonban ez a jelenség az én minőségről alkotott elképzelésemet nem ássa alá. (Világos környezetben az általam vizsgált Samsung sokkal durvábban előhozta ezt a hiba sajátosságot.)
-Végkövetkeztetés: Örülök, hogy ezt a monitort magaménak tudhatom. Szerintem nagyon jó tulajdonságokkal rendelkezik, nagy a megjelenítő felülete (19”) és úgy érzem, hogy 64.990 Ft-ért (SuliNet adó visszaigénylés után) ez egy igazán jó vétel, amivel valóban megörvendeztethettem magam, s esetleg mást is, aki ezen írás után úgy dönt, hogy egy LG L1915S készüléket fog vásárolni. Én erre csak bátorítani tudom.
@@@
Ezzel az írásommal feltételezhetően sikerült a felvetett kérésre (topi cím) mint a topic indítója egy megnyugtató választ adnom. Ezzel részemről a topic bezárható. (Miután mindazok elolvasták, akiket a téma érdekel.) Persze ha előjön még valami, akkor arra - ha az a „valami” értelmes felvetés vagy reagálás - szívesen válaszolok.
Köszönöm a figyelmet.
ENJOY! :)
Fontos figyelmeztetések azoknak, akik ezt a cikket fikázni akarják:
a.) Olvasd el az aláírásomat
b.) Írásomban az objektivitás és a kíváncsiság vezérelt. De mint ember nem vagyok tévedhetetlen.
c.) Előbb mutass fel te is legalább egy ilyen írást (az azt megelőző kutatással) hogy elolvashassam. Mint az átlagnál jóval kritikusabb ember, biztos, hogy fogok benne hibát találni, és akkor csinálhatunk egy szerep cserét. A vadból vadász lesz, r-go én leszek az, aki elkezdelek fikázni, és te pedig az, aki ezt elviselni kényszerül. Majd meglátom, hogy fogod magad érezni…
d.) Aki mindezek ellenére - a „c” pontban megfogalmazottak felmutatása nélkül - fikázni fog, arról azt fogom feltételezni, hogy nem értette meg azt, amit leírtam, így nem reagálhatok rá máshogy, csak egy mosollyal. :)
Elküldve: 2004. 12. 28. 08:26
Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 8:10
Ha ezt a (3) mondatot irod elore, el se olvasom a tanulmanyodat. En ezt egyszeruen nem hiszem el. Szerintem azoknak akik 800*600-ban nem latjak azt az ordito kulonbeseget a kep elessegeben, raadasul a desktopon, kurva nagy szemuveget kellene venniuk

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."
Elküldve: 2004. 12. 28. 09:06

Minek ekkora feneket keriteni egy ilyen "cikk"nek

Csak egy kerdesre maradt erom: Miert a –idezem– Shrap a legnagyobb TFT panle gyarto? Milyen szempont alapjan :confused:
edit: el is felejtettem:
Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. Dec. 28., Tuesday - 8:10
Nem vagom miert pont te, mitol vagy te olyan nagy tudoja a "valami"-knek ebben a temaban :confused:
Szerkesztette: Gab3c 2004. 12. 28. 09:08 -kor
Elküldve: 2004. 12. 28. 09:24
Utobbi esetben a 'No comment'-ezes elott nezz a tukorbe (

Elobbi esetben pedig nem lenne szabad ide firkalnod, mert ha olyasmirol irsz amit nem tudsz, azzal megteveszted a forumtarsaidat, amit itt sokan –ugy velem jogosan– nem szeretnek. Erzesem szerint fram is ezert probalta megmutatni neked, hogy mielott irnal tudd mirol irsz...

Elküldve: 2004. 12. 28. 10:39
Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 8:10
Elöljáróban le kell szögeznem, hogy ez az első TFT LCD monitorom, és a referenciát számomra egy standard 17” CRT (Magic) jelenti.
A monitor a felépítésének és a talpban található nehezéknek köszönhetően stabilan áll. Az asztalomat ütögetve a megjelenítő jóindulatúan finom vertikális mozdulatokkal reagált, miközben az íróeszközök már rég kirázódtak a tartótójukból, és az AAA akkumulátorok (amit a WMA/mp3 lejátszómba használok) is önálló vándorútra keltek.

-Az első élmények:
„Hű de f@sza!!!” artikulálatlan indiánkiáltásomat még a szomszéd srác is hallhatta (de már megszokta az ebbéli megnyilvánulásaimat) szóval a kép olyan élés és szép, hogy egyszerűen orgazmus közeli állapotba kerültem. (Talán ez a monitor nő nemű lenne? Ki tudja?

800x600-tól 1280x1024-ig minden frekvenciát végigpróbálva kellemesen konstatáltam, hogy - az 1280x768 kivételével (ki tudja, miért?) - minden felbontásra automatikusan beáll a monitor, tehát nem kell külön „kihúzni” a képet.
Élethűek a képek, de kis megszokást igényel az, hogy olyan részletek is előjönnek, ami az előző CRT-men nem is látszott! Pl. egy rosszabb tömörítésű JPG kép „szőrei”, azok a kis zajok, amiket amúgy a CRT nem jelenített volna meg. (volt olyan, amit az is megjelenített, de az LCD olyanokat is kihoz, amiket már az előző CRT-m nem tudott.)
Az LCD-hez képest a CRT egy dombor torz formát alkotott, illetve fordítva, CRT-ről átülve egy LCD-hez először kicsit úgy tűnik, hogy a kép be lenne esve. Persze az LCD adja a teljesen tökéletes geometriájú képet, csak meg kell szokni. (Én pár perc után megszoktam.)
Én megszokásból és a nagy dolgokat szeretve maradtam a 800x600-as felbontásnál, igaz 110 cm-ről nézem monitort. (Az asztal ergonómiája - a kihúzott klaviatúra lap - ezt teszi lehetővé.) Tudom, hogy a natív felbontás a legtökéletesebb, és tudom, hogy a Windows-ban beállíthatnám a nagyobb megjelenítést, de nekem így jó. Így a monitor szabvány 4:3-as felbontásban üzemel, és számomra a natív felbontástól eltérően fakadó „összemosásos” képalkotás (ebből a távolságból) jónak tűnik. Mindamellett pl. egyes játékoknál a video kártya okából egyébként sem tudnám natív felbontáson használni.
Nagyon sötét képernyő részletnél, sötét környezeti háttérnél (pl. este) a fenti, bal és jobb megjelenítő szegmensben enyhe bevilágítást tapasztaltam, azonban ez a jelenség az én minőségről alkotott elképzelésemet nem ássa alá. (Világos környezetben az általam vizsgált Samsung sokkal durvábban előhozta ezt a hiba sajátosságot.)
b.) Írásomban az objektivitás és a kíváncsiság vezérelt.
c.) Előbb mutass fel te is legalább egy ilyen írást (az azt megelőző kutatással) hogy elolvashassam.
Nah egypár dolgot kihúzkodtam az idézetből, haladjunk sorban:
Az LG szervízmérnökének a szájából hallgatni, hogy az LG lesz mindenben a világelső, tudod az nem meglepő. Nem ártana ha fél (egy?) év alatt eljutnának oda, hogy a szar telefonjaaikhoz legyen használati útmutató.
Na a második általam meghagyott bekezdés megmagyaráz mindent. Te még nem is láttál professzionális (vagy félprofesszionális) CRT monitort. Szerinted a crt monitor az ami neked volt. Nem. Az én monitorom elé leülhetnél szögmérővel, és méregethetnéd a sarkokat.
Ez az "extrém rázóteszt", hogy ütögeted az asztalt, hát ez lol. Rohanj neki a szoba másik sarkából, és nekifutásból rúgj bele az asztalba.
Akkor ha megláttad volna a Mac-es 20"-es monyót, akkor rá is vered? (1680 x 1050)
Dombor torz formája max a Te monitorodnak volt, (mikori is 8-10 éves?). Az, hogy a Te monitorodon nem látszottak egyes részletei bizonyos képeknek, az nem általánosan a crt hibája. Az enyémen látszana.
Ez a 800 x 600-as felbontás, ettől fog csak igazán fájni a szemed, a homályosság miatt. Ja, és ne is fárassz minket azzal, hogy tűéles, mert először is a tű nem éles, hanem hegyes; másodszor pedig szerintem itt már sokan láttunk TFT-t nem natív felbontásban, és tudjuk milyen.
Na engem az hogy a képernyő nem egyenletesen világos igencsak zavarna a munkámban.
b. LOL. Ha objektív akartál volna lenni, akkor nem egy száz éves crt-hez hasonlítod a monitorod, hanem egy hasonló árú, hasonló méretű, hasonló korú készülékhez.
c. Persze a zenei kritikus pedig tanuljon meg énekelni, zenélni, és zenét szerezni. Hát hogyne.
Na minden jót.
Szerkesztette: JonesC 2004. 12. 28. 10:39 -kor
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2004. 12. 28. 12:03
Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 16:20
(((((((((Ha a TE stílusodban válaszolnék -amit NEM teszek- azt mondanám, hogy fogalmad sincs arról, hogy ez a mondat a való életben mit takar.)))))))))
Most legszívesebben egy 3 méteres tükröt tartanék eléd.
Tudod, volt olyan időszakom (nem is olyan rég) amikor igyekeztem ezt nem csak tudat alatt (ahogyan azt MINDEN ember teszi) de tudatosan is felvállalni.
Ma már lemondok erről, mert jól tudom:
A legtöbb, amit az univerzumért tehetsz, az, hogy önmagad tökéletesíted. "Mert ami fent az lent"
Persze ehhez valymi kevés köze van a racionális, és egyéb szakmai tudásnak vagy nem tudásnak. Amikor az "ember"-ről beszéltem, az alatt ezt értettem. Nem baj, ha nem érted, ha majd értened kell, meg fogod érteni.
Szívből kívánom, hogy erre a megtapasztalásra te is minél hamarabb eljuss...
Ha a T2K útjához hasonló "emberség" utat akarsz járni, tedd. Ez csak rajtad áll...
[ON]
EOM
Pontosan ezt tettem 3 napon keresztül.
Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 20:46

Nem tettem mást, mint egyszerűen a saját módszered alkalmaztam rajtad.
Most már nem kell provokatívnak lennem, a kör bezárult.
Kard által vész mind, ki kardot ragad.
Remélem, tanulságos lecke volt.
udv fram
Szerkesztette: fram 2004. 12. 28. 12:11 -kor
Elküldve: 2004. 12. 28. 13:49
Idézet: fram - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 11:03
Kard által vész mind, ki kardot ragad.
Remélem, tanulságos lecke volt.
udv fram
IGEN, de remélem neked is.
Úgyhogy fifty - fifty.

még egy bölcselet, bocs de le kell írnom:

]Az én tükröm a te tükröd és fordítva. Ezt hívják Maya varázsának, avagy a földi életnek.[
Egyébként rád nem is haragszom, a következő írosomat (lsd. következő hozzászólásomat) NEM te motiváltad.
Üdv,
PS.:
(1) Tudok tanulni a hibáimból, és beismerem, ha szakmailag nem voltam körültekintő, vagy ha valakitől újat hallok. Na most kapaszkodj meg: IGEN, tőled is hallottam újat. Köszi érte.

(2) Mivel foglalkozol, hol és milyen írásaid vannak, és mi a honlapod címe? (elég privátba is megadnod, ha akarod.)
Elküldve: 2004. 12. 28. 13:50
Ha nem tudsz olvasni, mert vagy nem tanultad meg 6 évesen, vagy figyelmetlen vagy, az egy dolog. De valamiért mégiscsak elolvastad az írásomat, csak sajnos nem figyelmesen! Én a helyedben ortopéd, paraszt állatnak érezném magam. Persze én, én vagyok, te, pedig te vagy. Hogy miért éreznék így? Mondjuk azért, mert adott egy embereke (én) aki felkel hajnalban, leül a gép elé, és több órát csak azért tölt el előtte, hogy valamit közzé tegyen. Nem azért, mert ez neki jól esik, hanem hogy hátha másnak is hasznára lehet. Ez volt a FŐ MOTIVÁCIÓ!!! Erre vagy te, aki nem olvasod el részletesen, vagy ha értékeled is, nem egészében, hanem a nagy egységből kiemelsz egy-két sort, és azt különállóan értelmezed, fikázod, és b@szogatsz engem, aki ezt írta. Az ilyen ember (nem nevezlek meg név szerint, akinek nem inge, ne vegye magára!) nem tartja be egy általános műveltség szintjén elvárható alábbi attitűdöt:
Ha egy egésznek csak egy részt elolvasod, (esetleg a többit csak felületesen értelmezed) és egyes részeket kiemelsz, és az alapján próbálsz az egészről véleményt alkotni, azzal az egész írást halálra ítéled.
De nem haragszom rád, pedig talán lenne rá okom. Pedig hidd el, tele van a hócipőm, amit csak azért írok le, mert más is megteheti ezt a fórumon, s hogy lásd a helyzetemet:
-veszek egy gyári hibás monitort, amit majd vissza kell vinnem a lakhelyemtől 50 km-re (csere)
-másnap veszek egy multi-funkciós készüléket (nyomtató-másoló-lapolvasó) ma kiderül, hogy van egy hardverhibája. Vissza kell vinnem szintén a lakhelyemtől 50 km-re (szintén csere)
-erre még jössz te is, akinek egy dicsérő szó ki nem esik a torkán, és csak a fikázáshoz, b@szogtatáshoz értesz!
Most vágjak még hozzád is jópofát? Olyan emberhez, aki nem ismer, de jogot formál ahhoz, hogy szarakodjon velem?
A két készüléket vissza fogom vinni, és benyelem a benzinköltséget, de mit tegyek veled? Nem ismerlek, nem ismersz! Én nem szarakodok veled, kérlek te se tedd ezt velem! Ha fölös negatív energiád van, azt ne máson vezesd le. De - mivel a jó szándék meg van bennem - ajánlok egy jó módszert az ideged levezetésére: veszel egy rossz újságpapírt, és miközben széttaposod, közben ezt mondod hangosan: „Ami kívül van, az nem árthat.” (Ezt egy Feng-Shui előadótól tanultam. Gyerekesnek tűnik, de működik. Mert a kis dolgokban vannak a legnagyszerűbb dolgok.
Elküldve: 2004. 12. 28. 16:12

Elküldve: 2004. 12. 28. 17:14
Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. Dec. 28., Tuesday - 13:50
Idézet: Gab3c - Dátum: 2004. Dec. 28., Tuesday - 9:24

Elküldve: 2004. 12. 28. 17:22
Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 13:50
MadWhite... de mi célja az egésznek? A szakmai oldalról? Mert a felsőbb szintű lelki békesség tudományához nem értek (és szerintem egyikünk sem nagyon itt, a racionalitások témagyűjteményében bóklászva).

A kezdeti, kultúrált, szakmai boncolgatós beszélgetés kezd elmenni a személyeskedés irányába. Nem kéne. Szóltam, többet nem fogok ez ügyben. "Műbékeember stílus"? Nem kéne erőltetni. Nem így kéne előadni magad és akkor nem lenne gond, sem személyeskedés, sem semmi...
Elküldve: 2004. 12. 28. 17:31
Idézet: Eiki - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 16:12

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Szerkesztette: Omega 2004. 12. 28. 17:31 -kor