DVD másolás könnyen
Elküldve: 2004. 12. 29. 20:18
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2004. 12. 29. 20:50
Idézet: qnadam - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 20:18
megnézted egyáltalán a képeket?
kinagyítottad őket?
az InterVideo lenyűgöző eredményeket produkált!
szóval nem kéne általánosítani!
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2004. 12. 29. 21:20
Elküldve: 2004. 12. 29. 21:26
Idézet: probalaci - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 20:10
http://dvd.box.sk/articles8.php
a képek önmagukért beszélnek: a legjobb itt az InterVideo DVD Copy lett!
(de a DVD-X Copy Express sem szerepelt rosszul - bár a helyenként elmossa a képeket)
Két rövid megjegyzésem lenne a cikkel kapcsolatban
1. A tesztelt programok elég régi verziók, azóta sokat változhatott a minőségük, és az esetleges sorrendjük is.
2. Aki kicsit is ismeri, hogy a veszteséges mozgókép tömörítés hogyan működik, milyen tudományos és szubjektív tapasztalatokon alapszanak a tömörítők algoritmusai, az nem nézeget a mozgóképből kiragadott állóképeket. Aki így tesztel, annak fingja nincs az egészről, tehát az eredményeit is érdemes kétségbe vonni.
Idézet
Máshol is van ilyen teszt sajnos, de még olyan is van, amelyik heroikus munkával több enkóder és transzkóder algoritmust igyekszik egy-két perces klipekkel összehasonlítani, ám a következtetés általában az, hogy (a film fajtájától is függően) alapjában véve két dolog: a bitráta és a szubjektív megítélés dönti el, milyennek látjuk a videót.
Elküldve: 2004. 12. 29. 22:07
Idézet: probalaci - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 20:10
http://dvd.box.sk/articles8.php
a képek önmagukért beszélnek: a legjobb itt az InterVideo DVD Copy lett!
(de a DVD-X Copy Express sem szerepelt rosszul - bár a helyenként elmossa a képeket)
máshol nincs még ilyen teszt?
Felejtsd el az Intervideo programját. Az a teszt vagy egész egyszerűen egy lefizetett reklám volt, vagy a tesztelők hülyék. Így nem lehet normálisan tesztelni, hogy kikapok egy képkockát aztán nézegetem. Főleg nem egy olyan programnál, amelyik trükköl kicsit, nem tömöríti az egész anyagot, hanem eredeti képkockákat is használ. Ha éppen azt veszed ki, akkor ugye...
Összességében ha ilyen egygombos cuccot akarsz használni, akkor Instantcopy. Szebb erdeményt produkál mint a társai, bár néha kissé agybajos sajna. Teszteknek nem nagyon szabad hinni.
Bár ha igazán őszinte akarok lenni, akkor az összes ilyen programot el kell felejteni és CCE-vel tömörgetni.
Most már ezt is nagyon egyszerűen meg lehet tenni néhány programmal alig pár kattintással.
Elküldve: 2004. 12. 29. 22:27
nem utolsósorban lehet, hogy ami állóképként a legjobb, az pl mozgóképben pocsék, mert az itt mutatott keyframeket jó minőségben tömöríti, a köztes kockákat nem
Elküldve: 2004. 12. 29. 22:36
Idézet: qnadam - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 22:27
nem utolsósorban lehet, hogy ami állóképként a legjobb, az pl mozgóképben pocsék, mert az itt mutatott keyframeket jó minőségben tömöríti, a köztes kockákat nem
Ott a pont.
Elküldve: 2004. 12. 30. 01:47
de az biztos nem igaz, hogy minden teszt hülye...
a fél óra és a 9 óra között meg azért jelentős különbség van ahhoz, hogy ez utóbbival bohóckodjon az ember.
mert nem lesz 18-szor jobb a minősége
azt hiszem persze, hogy ez pont olyan értelmetlen vita, mint az, hogy érdemes-e 300.000 Ft-os méteráron kábelt venni egy hangfalhoz - szvsz őrültség, de vannak páran, akik esküsznek rá.
a fenti teszt megkérdőjelezéséhez pedig szívesen vennék vmi bizonyítékot is.
(pl. más teszteket vagy képeket)
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2004. 12. 30. 07:55
Idézet: probalaci - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 1:47
Szó sincs 9 óráról. 1+1 pass CCE szintre bitre pontosan azt adja mint a 9 pass (1+1+1...+1). AZ pedig csak két óra egy átlagos gépen.
Idézet
Miért nem érted meg, hogy videó minőségi megítéléséhez teljesen alkalmatlan kiragadott képeket nézegetni?
Elküldve: 2004. 12. 30. 08:21
Idézet: probalaci - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 1:47
de az biztos nem igaz, hogy minden teszt hülye...
a fél óra és a 9 óra között meg azért jelentős különbség van ahhoz, hogy ez utóbbival bohóckodjon az ember.
azt hiszem persze, hogy ez pont olyan értelmetlen vita, mint az, hogy érdemes-e 300.000 Ft-os méteráron kábelt venni egy hangfalhoz - szvsz őrültség, de vannak páran, akik esküsznek rá.
a fenti teszt megkérdőjelezéséhez pedig szívesen vennék vmi bizonyítékot is.
Már többen elmondták: nincs értelme ezeknek a teszteknek. Kikapott képkockákból nem lehet eldönteni, hogy melyik jobb. A legegyszerűbb, ha saját magad nézegeted végig a programokat ugyanazzal a filmmel, normális TV-n, lejátszás közben. Mert akkor már látszik is valami. 30/50 cm-es gagyiturboatom TV-re mindegy mivel tömörít az ember. Azt azért hozzátenném, ha csak 5%-ot tömörítesz, a shrink is elég jó lesz...
(Tudom ajánlani a Romeo et Juliet musical változatát, az eredeti francia kiadású duplalemezes DVD-n. Szívtam vele szépen... Haver vette meg, szeretett volna másolatot is magának, hogy mégse az eredetit nyúzza. Mit nem mondjak, érdekes dolog volt a tömörgetése. Szépen kijött, hogy melyik tömörítő mit is tud. Nem szoktam ilyet mondani, - főleg nem az ismerősöm, aki a shrinket dicsőíti, hogy minek más, de ezt a filmet képtelenség volt ezekkel az egygombos tömörítőkkel betömöríteni (birkás tömörgető, shrink, instantcopy, intervideo cucc, stb) s végül egy szóval jellemezte ő is az eredményt amit produkáltak: f@s.)
De leltem egy tesztet neked - mert erre vágysz: teszt.
(Amit érdemes figyelni, hogy eszerint az instantcopy itt-ott jobbnak tűnik mint a cce-s vagy akár az eredeti anyag, de a rövid szövegben benne van, hogy miért. (filter)
Szerkesztette: BigBear 2004. 12. 30. 08:23 -kor
Elküldve: 2004. 12. 30. 08:36
És csatlakozom az előttem szólóhoz azaz állóképekkel nem lehet minőséget ellenőrizni. Ahhoz, hogy meg lehessen ítélni a minőséget kell a mozgókép és nem árt ha a teszt egy részletdús jelenetnél van. Továbbá a minőséget igazán 70cm-es vagy nagyobb TV-n lehet érdemlegesen ellenőrizni.
Szerkesztette: wpepi 2004. 12. 30. 08:39 -kor
Elküldve: 2004. 12. 30. 18:06
Idézet: BigBear - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 8:21
Lehet hogy én reménytelenül maximalista vagyok? Ugyanis TFT-n szoktam megnézni, hogy pixelesedik-e a tömörített anyag, illetve mennyit romlott az eredetihez képest a minősége...
Azt meg, hogy valakinek csak fél órája van egy film elkészítésére, tudom sajnálni.
Szerkesztette: Etele 2004. 12. 30. 18:10 -kor
Elküldve: 2004. 12. 31. 16:41
Nem tudom,milyen "algoritmust" használ..
http://www.dvd95copy...y_Demo_v211.exe
Elküldve: 2005. 01. 01. 18:11
Idézet: BigBear - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 9:21
(Tudom ajánlani a Romeo et Juliet musical változatát, az eredeti francia kiadású duplalemezes DVD-n. Szívtam vele szépen... Haver vette meg, szeretett volna másolatot is magának, hogy mégse az eredetit nyúzza. Mit nem mondjak, érdekes dolog volt a tömörgetése. Szépen kijött, hogy melyik tömörítő mit is tud. Nem szoktam ilyet mondani, - főleg nem az ismerősöm, aki a shrinket dicsőíti, hogy minek más, de ezt a filmet képtelenség volt ezekkel az egygombos tömörítőkkel betömöríteni (birkás tömörgető, shrink, instantcopy, intervideo cucc, stb) s végül egy szóval jellemezte ő is az eredményt amit produkáltak: f@s.)
De leltem egy tesztet neked - mert erre vágysz: teszt.
(Amit érdemes figyelni, hogy eszerint az instantcopy itt-ott jobbnak tűnik mint a cce-s vagy akár az eredeti anyag, de a rövid szövegben benne van, hogy miért. (filter)
érdekes ez a teszt, ha ki be mozgatod az egeret a képröl, akkor benyomja az eredeti kockát is. kövezzetek meg: sztem a cinema craft a legjobb... indoklás: a képek jobb szélének közepét, a falon látható pontokat nézzétek. SZTEM.(tudom, tudom egy kocka még nem film.)
Szerkesztette: perzecutor 2005. 01. 01. 18:14 -kor
Elküldve: 2005. 01. 01. 21:48
most melyik az igaz?
(az IC8 kicsit nehezen "számol" - kivettem a plusz részeket, de még mindig 5x%-ot írt ki a minőségre, háromszor oda-vissza klikkeltem, mire felment 77%-ra...)
- o -
amúgy technikailag meg hogy a fenébe lehet, hogy a gyári dvd-kre több adat fér fel???
hát nem ugyanolyan a lemez? és nem ugyanaz az adat? (1-esek és 0-k, nem?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2005. 01. 01. 22:11
Idézet: probalaci - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 21:48
hát nem ugyanolyan a lemez? és nem ugyanaz az adat? (1-esek és 0-k, nem?
Nem igazán van lényeges különbség a préselt és az írható DVD-k mérete között, valamit elnéztél.
A 0 és 1 se egészen így működik, de ebből a szempontból is nagy a hasonlóság.
Szerk: Egyébként ezt egy kicsit korában ugyanitt már megkérdezted, és elég kimerítő választ kaptál.
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...%BDentry234353#
Szerkesztette: ekoder 2005. 01. 01. 22:13 -kor
Elküldve: 2005. 01. 01. 22:25
Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 22:11
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=7...%BDentry234353#
nem, "csak" annyit néztem el, hogy azt gondoltam a dual layeres dvd vmi új dolog, de akkor ezek szerint csak az íróknál új, a gyáriaknál már régóta használatos?
viszont DL-lemeznél akkor megoldódik ez a tömörítési mizéria is, hiszen egy az egyben lehet másolni a dvd-t?
azt honnan lehet tudni egy műsoros dvd-ről, hogy DVD5-ös vagy DVD9-es?
csak az adatmennyiségtől függ?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2005. 01. 01. 22:29
Idézet: probalaci - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 22:25
Így van.
Idézet
Igen.
Idézet
csak az adatmennyiségtől függ?
Általában rá van írva a hátuljára, hogy "DVD9 – a rétegek közötti váltás akadást eredményezhet" (vagy ilyesmi). Az adatmennyiségtől mindenképpen függ, hiszen a 4490 MB-nál nagyobb anyag már csak kétrétegű lemezre fér el.
Elküldve: 2005. 01. 02. 00:01
vagy mindegy, mert ugyanúgy másol mindegyik?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2005. 01. 02. 00:04
DVDDecrypterrel ISO-ba rip a HDD-re, aztán ugyanazzal visszaírni az ISO-t lemezre.

Súgó
A téma zárva.