Hello
Elolvastam az egész topikot, de nem igazán leltem rá a problémám megoldására.
Rebuilder + CCE párost használom tömörítésre(beállításaim:
VBR_bias=25, Quality_prec=24, eclPasses=4) , de a most tömörített film minősége nem igazán tetszett. Az átlagos bitráta 3083kb/s amit elég alacsonynak tartok egy látványos filmhez, de nincs több hely.
Rendszerint 3500kb/s alatt nem használom, akkor inkább XVID, de nemrég azt tapasztaltam, hogy a bitráta mellett nagyon sok múlik a filmen is, csináltam már olyat ami 2900 -on jó lett, de jártam úgy is, hogy 3700 esetén sem volt igazán jó az eredmény.
Ez a film viszont egy másik problémával is rendelkezik, lehetne jobb is ha a bit eloszlás jobb lenne, mivel a rebuilder celláról cellára tömörít, hiába követi az eredeti film bit eloszlását, az nem biztos, hogy az újratömörítés esetén is a legjobb eloszlást jelenti. Jobb eredmény érhető el, ha a CCE a teljes filmre vonatkozva tudja újraosztani a biteket.
Ezt akartam megcsinálni, addig jutottam, hogy DVD2AVI -val csináltam egy d2v file-t a fő filmről, ezt egy pici aviscript-en keresztül (
ugyanaz volt mint amit a rebuilder kreál, csak az egész filmre) megnyitottam a CCE-vel, beállítottam a CCE-t és elinditottam. Kész is lett egy 3432 MB méretű film, hozzátéve a két hangfile-t 2*430MB és a 90MB menüt a végső méret 4382MB (igen sajnos 100MB -al sikerült elszámolnom

)
Az ifoedit-nek van egy
re-mux nevű funkciója,ahol is az eredeti videofile-t kicseréli az újratömörítettre, de ez nekem sehogy nem akar összejönni.
Arra még rájöttem, hogy mi a szinkron szétesés oka, az ifoedit hozzáadja a film hosszához a készítő cég logóját annak ellenére, hogy külön PGC -ben vannak eltérő VOB-ID -vel, viszont az én újratömörített filmem a logót nem tartalmazza, én csak a filmet csináltam.
Amit nem értek, a re-mux után az elkészült DVD mérete 3976MB.
Elképzelésem sincs miért, sehogy nem jön ki a méret. Természetesen a lejátszás akadozik, vagy megáll, szinkronhibás a film, hibásak a chapter pontok.
Az ifoedittel tudok új DVD-t is kreálni, ilyenkor azonban csak a film van két hang és két feliratsáv kiséretében. Ekkor a méret pontos le tudom játszani a szinkron jó és jók a chapter pontok is, csak nincs menű. Ami érdekes erre a dvdremake betöltésnél azt irja "incorrect title set ifo file" és nem is nyitja meg, de más gond nincs vele.
A kérdésem mit lehetne tenni az ifoedit re-mux ügyben, nincs olyan program ami egyszerűen kicseréli az eredeti videot az újranyomottal? Hogyan tudnám ezt összehozni, hogy minden működjön?
Előre is köszi
Üdv
szabi