HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD másolás könnyen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD másolás könnyen Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   sTEMPlar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 22. 00:26

Milyen beállításokat javasoltok a DVDRebuilder-ren 70-80%-os méretváltoztatást igénylő filmnél? 
Ugyanis CCE alpbeállítások mellett (VBR_bias:25, Quality Prec:16) helyenként kockásodik film. Vagyis nem érek el a DVDRebuilder-rel jobb minőséget, mint a DVDCopy2-vel vagy az IntantCopy-val, és még sokáig is kell várnom. :(
A kockásodás a pörgősebb, csatajeleneteknél volt tapasztalható (Jet Li - A gonoszság papjai c. film), ill. beszélgetős jeleneteknél az öszefügő, egyszínü háttéren a képszemcsék lüktetése figyelhető meg (Matrix-Forradalmak).
Szivesen látnék egy kisebbfajta listát a legjobb minőséget szolgáltató CCE beállításokról - az egyes filmek tükrében. Persze, ha ezek nem hétpecsétes titkok... :)
templar oO/-<

#182 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 24. 10:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 11:26

Torold a lemezt linux alol rwtools-szal. Nekem nagy 'SP2 esemeny' szaga van a dolognak..  :rolleyes:

Köszi mindenkinek a segítséget:

Harrye féle 218 v3 test firmware  :respect:  + Nero 6.6.0.6 megoldotta... :respect:

Áldassék a Nevük!!!  :cool:  :up:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#183 Felhasználó inaktív   andreinstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 21:03

Sziasztok!
Mikor rippelnék egy filmet, akkor van néha (sőt, majdnem mindig), hogy az összes extrát 1 db .vob-ba sűríti össze a DVD. Lenne olyan progi amivel külön lehet őket választani???

#184 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 21:50

Hello

Elolvastam az egész topikot, de nem igazán leltem rá a problémám megoldására.
Rebuilder + CCE párost használom tömörítésre(beállításaim: VBR_bias=25, Quality_prec=24, eclPasses=4) , de a most tömörített film minősége nem igazán tetszett. Az átlagos bitráta 3083kb/s amit elég alacsonynak tartok egy látványos filmhez, de nincs több hely. :mad:
Rendszerint 3500kb/s alatt nem használom, akkor inkább XVID, de nemrég azt tapasztaltam, hogy a bitráta mellett nagyon sok múlik a filmen is, csináltam már olyat ami 2900 -on jó lett, de jártam úgy is, hogy 3700 esetén sem volt igazán jó az eredmény.
Ez a film viszont egy másik problémával is rendelkezik, lehetne jobb is ha a bit eloszlás jobb lenne, mivel a rebuilder celláról cellára tömörít, hiába követi az eredeti film bit eloszlását, az nem biztos, hogy az újratömörítés esetén is a legjobb eloszlást jelenti. Jobb eredmény érhető el, ha a CCE a teljes filmre vonatkozva tudja újraosztani a biteket.
Ezt akartam megcsinálni, addig jutottam, hogy DVD2AVI -val csináltam egy d2v file-t a fő filmről, ezt egy pici aviscript-en keresztül (ugyanaz volt mint amit a rebuilder kreál, csak az egész filmre) megnyitottam a CCE-vel, beállítottam a CCE-t és elinditottam. Kész is lett egy 3432 MB méretű film, hozzátéve a két hangfile-t 2*430MB és a 90MB menüt a végső méret 4382MB (igen sajnos 100MB -al sikerült elszámolnom :(  )
Az ifoedit-nek van egy re-mux nevű funkciója,ahol is az eredeti videofile-t kicseréli az újratömörítettre, de ez nekem sehogy nem akar összejönni. :mad:
Arra még rájöttem, hogy mi a szinkron szétesés oka, az ifoedit hozzáadja a film hosszához a készítő cég logóját annak ellenére, hogy külön PGC -ben vannak eltérő VOB-ID -vel, viszont az én újratömörített filmem a logót nem tartalmazza, én csak a filmet csináltam.
Amit nem értek, a re-mux után az elkészült DVD mérete 3976MB.
Elképzelésem sincs miért, sehogy nem jön ki a méret. Természetesen a lejátszás akadozik, vagy megáll, szinkronhibás a film, hibásak a chapter pontok.
Az ifoedittel tudok új DVD-t is kreálni, ilyenkor azonban csak a film van két hang és két feliratsáv kiséretében. Ekkor a méret pontos le tudom játszani a szinkron jó és jók a chapter pontok is, csak nincs menű. Ami érdekes erre a dvdremake betöltésnél azt irja "incorrect title set ifo file" és nem is nyitja meg, de más gond nincs vele.
A kérdésem mit lehetne tenni az ifoedit re-mux ügyben, nincs olyan program ami egyszerűen kicseréli az eredeti videot az újranyomottal? Hogyan tudnám ezt összehozni, hogy minden működjön?

Előre is köszi

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#185 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 22:09

Idézet: andreinstein - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 21:03

Sziasztok!
Mikor rippelnék egy filmet, akkor van néha (sőt, majdnem mindig), hogy az összes extrát 1 db .vob-ba sűríti össze a DVD. Lenne olyan progi amivel külön lehet őket választani???

mert az extrákat egy vtsbe tette az alkotó :)
de nem mindegy ez a lényeg szempontjából? ha beleszerkesztesz egy dvdbe, a vobokhoz úgysem fogsz hozzányúlni, csak a tartalmukhoz
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#186 Felhasználó inaktív   andreinstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 06:08

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 22:09

de nem mindegy ez a lényeg szempontjából? ha beleszerkesztesz egy dvdbe, a vobokhoz úgysem fogsz hozzányúlni, csak a tartalmukhoz

Az eredeti DVD-ken is ez van, ha arra gondolsz...

#187 Felhasználó inaktív   andreinstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 06:10

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 22:09

És kurv@ idegesítő, hogy sokszor a film végéhez van kapcsolódva az extra.

#188 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:10

de ez mért probléma? :confused:

#189 Felhasználó inaktív   andreinstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 06:30

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 8:10

de ez mért probléma? :confused:

Mert ront a minőségen ha több idő mert rajta vannak az extrák is, +  le kell vagdosnom valamilyen splitter progival.

#190 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 07:36

ezt értem, de mért érdekes, hogy egy vobban van vagy külön? normális esetben az ember nem úgy hagy ki egy részt egy dvdből, hogy töröl egy vob fájlt...

#191 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 08:22

Idézet: andreinstein - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 6:30

Mert ront a minőségen ha több idő mert rajta vannak az extrák is, +  le kell vagdosnom valamilyen splitter progival.

Arról nem hallottál, hogy VOB ID alapján rippelj? A VOB-on belül úgynevezett ID-k segítségével vannak elválasztva az anyagok. Ha már HDD-n van az anyag akkor a VOBEdit programmal VOB ID alapján demuxolj.
Ennyi az egész  :D  Nem kell semmilyen splitting meg egyéb nyüglődés  :D

#192 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 15:48

Idézet: andreinstein - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 21:03

Sziasztok!

Blankold ki, ami nem kell. Ilyenkor egy 10 KB-os üres cella kerül az eredeti helyére. Ingyenes progikkal tökéletesen megoldható, sőt a VobBlankerrel pl. közben egy menetben a szükségtelen hangsávokat is kidobhatod.

#193 Felhasználó inaktív   andreinstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 16:17

Köszönöm!  :respect:

#194 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 18:46

Hello

Senki sincs ki profi ifoedit témában?

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#195 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 19:46

Idézet: szabi - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 18:46

Senki sincs ki profi ifoedit témában?

Hát én nem tutira vagyok az. :)
Szerintem csináld meg PGCEdittel. PGCDemux-szal demuxolod, Muxmannal összerakod, majd PGCEdittel visszaimportálod a menüt. A hang- és feliratsávok esetleges sorrend- és számozásváltozása miatt nézd át a menü idevágó részét.

#196 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 11:26

Hello

PGCEdit kissé bonyolult számomra.
Addig eljutottam, hogy a doom9 foruma szerint az ifoedit nem tud CCE-vel készült m2v file-t re-muxolni, de ezen hozzászolások több mint 1 évesek.
Ha az ifoedittel authorizálok egy dvd-t a szükséges videoval két hang és két feliratsávval illetve a chapter pontokkal akkor kapok egy winDVD-vel lejátszható, de a dvdremake szerint inkorrekt dvd strukturát.
Ezt a vobblanker- nagyon jó kis progi :up: - replace funkciójával ki tudom cserélni az eredetivel és ezzel el is készült amit akartam, ami lejátszható és a remake is jónak tartja. A problémám ezzel annyi, hogy az ifoedit szerint megváltoznak a fő filmhez tartozó időpontok.
A dvdmaestro-val megint nem boldogulok, az is túl bonyolult.
Egyenlőre a vobblanker használható.
De az igazán jó módszer egy korrekt re-mux lenne.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#197 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:21

ami kérdésem lenne, az a CCE-vel és shrinkkel kapcsolatos...
a jelenlegi metodikám az, h shrinkkel kiszedem a nem kellő cuccokat, sőt még a menüket, esetleges extrákat is megtömörgetem, jó adag smooth filterrel (perzse dvd méretnek DL méretet adok) >> szerk: persze a filmhez nem nyúlok <<, majd az isot bemountolom és jön a dvdrebuilder... na a kérdés: hány százalék felett nem érdemes 4pass-t alkalmazni? jelenleg egy 72 cm, 100hz-es panán nézem a dolgokat, plazmatévé, projektor ha esetleg 150 közelébe esnek a normálisabbak árai... vagyis soha, max egy 100cm es tv-re vagyok hajlandó beáldozni... esetleg... erre szabnám a dolgot, szóval mikortól elég a 2 pass... unom ezeket a hosszú 6-8 órákat, megjegyezném, h egy 100 perces filmet, 80% körüli arányban, smooth filterrel, deep pass-ban letömörgettem 3.2 -es shrinkkel és itt folyjon ki a szemem , ha láttam valami különbséget!!! (mellesleg kb 65-70 perc volt az összideje a deep passal  és a filterrel) sőt nyomtam pan scanben egy 19"-s monitoron, ott is csak nagyon halvány minőségomlásna voltam tanúja...
vak vagyok? tényleg változtattak valamit a shrinkben? érdemes -e 2 passban gondolkodni és ha igen mennyi felett használhatom nyugodtan a fenti tv-hez (avagy kezeskedik -e nekem valaki, h a 2 pass megveri a shrinket:D, bár ez egy kicsit erős)

Szerkesztette: avman 2005. 01. 31. 14:22 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#198 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 22:28

Szerintem nincs ilyen éles határ, amit meg tudnál szabni. Erősen filmfüggő a dolog, van amikor már 90 %-nál inkább CCE-hez fordulok, van amikor még 80%-nál sem. A transzkóderek sem egyformák, bár nekem szemre és munkaidőre a CloneDVD2 jött be, illetve az Instant Copy.
DVD Rebuilderben se látom értelmét a nagyon sok pass-os áttömörítésnek, lévén a progi cellánként tömöríttet a CCE-vel, ami azt jelenti, hogy az eredeti bitallokációra támaszkodik. Így nem fog elvenni bitrátát a végefőcímtől a legmozgalmasabb akciójelenethez. Feltételezve, hogy az eredeti tömörítés is igényes enkóderrel készült, ennek nem is lenne értelme, az esetek nagy többségében tökéletesen megfelel az eredeti arányok megtartása. Részemről az 1+2 pass a plafon (3 a DVD Rebuilderben). Az új Rebuilder verziók (0.71-től) már támogatják a 2.70-es CCE-t, ami szignifikánsan gyorsabb az előző generációnál, ráadásul a képe se rosszabb, sőt még néhány apró hibát is kijavítottak.
RB 0.73 + CCE SP 2.70.01.05 rulez. :respect:

#199 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 01:44

na igen, de 0.70 felett mind VIP kategória, szóval nemigen vagyok kisegítve vele:(, kb mikor lezs publikus?... mert a CCE-t beszerezetm már torrenten, de azóta sem használtam--
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#200 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 01:48

non-VIP expected no later than Feb 17th, 2005 vagyis nemsoká...

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.