HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD másolás könnyen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD másolás könnyen Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 03. 07:15

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 9:41

56centis tévén sajnos látom a különbséget a CCE-vel 7-8 óra alatt készült, és a Shrinkkel 20 perc alatt készült backup között, idegbajt kapok azoktól, akik szerint én vagyok a hülye, hogy nem a 20 percest használom, és szar tömörítőm van, mert a Shrink tökéletes - sajnos tegnap icqn pont szembejött  egy ilyen, és a végén ő volt megsértve...

Ha 20 perc alatt szedi le a Shrink, akkor az a Te hibád.
A dvd Shrink 3.2-...,  EGY NAGYON JÓ egy gombos tömörítő. Én 82 cm-s tv-n alig látok különbséget.
Szabályok:

1- Reauthor mód, (csak a film marad meg) és max 2 hangsáv.
2- MIelött encodolnád, egy deepanalysist le kell futtatni.
3- 80% alá nem szabad engedni. Inkább áldozz fel egy hangsávot.

Személyszerint, én úgy kezdem, hogy csinálok egy .iso-t. Ha lemezről futtatod a Shrinket, akkor 2és fél óra, mire kész. Ha Daemonnal akkor kb 40 perc onanizálás :Đ (analizálás) + 40 perc enkodolás. A kapott film alig tér el az eredetitől.

A Rebuilderrel az a gond, hogy:

1- kb 12 óra, mire kész (átlagos géppel)
2- A kép életlen lesz, de zaj mentes.

A CCE-t studiókban használják, nagyon sok régi filmet újjítanak fel vele. A T1-et leszedtem én a Srinkkel, haverom meg  a Rebuilderrel. Az Ő kreálmányának zajmentes képe volt, az enyém viszont éles.

Szabály. A kapott képet NE MONITORON NÉZZÉTEK VISSZA, HANEM TV-N. Ha moncsin filmezik valaki, akkor csinálhatja CCE-vel, de a tv-n már nem lesz olyan jó. Tudom probálgattam :)

Szerkesztette: tus 2005. 02. 03. 07:24 -kor

üdv
tus

#202 Felhasználó inaktív   zso[lt] 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 03. 08:15

tus: lehet hogy most még jó a shrink amig egy 82 centis TVn nézed a filmet, de ha netán veszel egy nagyobbat 100-120 centiset majd látod a külömbséget rendesen és szencségelsz majd miért nem szántál rá még pár órát a tömörítésre. tudom mert én is igy jártam...
| "Do. Or do not. There is no try" |

#203 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 08:52

Idézet: zso[lt] - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 8:15

tus: lehet hogy most még jó a shrink amig egy 82 centis TVn nézed a filmet, de ha netán veszel egy nagyobbat 100-120 centiset majd látod a külömbséget rendesen és szencségelsz majd miért nem szántál rá még pár órát a tömörítésre. tudom mert én is igy jártam...

Biztos igazad van, nem néztem még  nagyob megjelenítőn :)

Mire nekem 120 cm körüli megjelenítőm lesz (5-6 év) addigra a HDDvd vagy épp a Blue RAy miatt az eredeti DVD filmek is gyengének fognak hatni a 720-as felbontásukkal.

:offtopic: Mekkoara csodán nézed?? Proji?? Lcd tv? Plazma?? :offtopic:  :)
üdv
tus

#204 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:36

Idézet: tus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 7:15

Ha 20 perc alatt szedi le a Shrink, akkor az a Te hibád.
A dvd Shrink 3.2-...,  EGY NAGYON JÓ egy gombos tömörítő. Én 82 cm-s tv-n alig látok különbséget.
Szabályok:

1- Reauthor mód, (csak a film marad meg) és max 2 hangsáv.
2- MIelött encodolnád, egy deepanalysist le kell futtatni.
3- 80% alá nem szabad engedni. Inkább áldozz fel egy hangsávot.

Személyszerint, én úgy kezdem, hogy csinálok egy .iso-t. Ha lemezről futtatod a Shrinket, akkor 2és fél óra, mire kész. Ha Daemonnal akkor kb 40 perc onanizálás :Đ (analizálás) + 40 perc enkodolás. A kapott film alig tér el az eredetitől.

A Rebuilderrel az a gond, hogy:

1- kb 12 óra, mire kész (átlagos géppel)
2- A kép életlen lesz, de zaj mentes.

A CCE-t studiókban használják, nagyon sok régi filmet újjítanak fel vele. A T1-et leszedtem én a Srinkkel, haverom meg  a Rebuilderrel. Az Ő kreálmányának zajmentes képe volt, az enyém viszont éles.

Szabály. A kapott képet NE MONITORON NÉZZÉTEK VISSZA, HANEM TV-N. Ha moncsin filmezik valaki, akkor csinálhatja CCE-vel, de a tv-n már nem lesz olyan jó. Tudom probálgattam :)

"Szabály. A kapott képet NE MONITORON NÉZZÉTEK VISSZA, HANEM TV-N. "

Ez így van.

"Ha moncsin filmezik valaki, akkor csinálhatja CCE-vel, de a tv-n már nem lesz olyan jó."

Ezzel viszont nem értek egyet. A CCE azaz a Cinema Craft Encoder SP az egyik legjobb MPEG2 encoder (emellett csak a Canopus Procoder veheti fel a versenyt). Amit tudni kell az, hogy a CCE-ből van lite verzió is. Ez nem igazán enged olyan beállításokat ami ahhoz szükséges, hogy igazán jó minőséget kapjon az ember.

MPEG2 készítésekor nem arról van szó, hogy mennyi idő ami a kódolással elmegy hanem arról, hogy a használt codec milyen algoritmusokat vet be ill. mit képes kezdeni részletdús képpel. Jelenleg két gyors software MPEG2 codec létezik. Az egyik a CCE a másik a Canopus Procoder. Ha a sebességet nézzük akkor a CCE jobb viszont a gyorsaság miatt kompromisszumot köt azaz egy kicsit elnagyolt a mozgásbecslés aminek az eredménye részletdús kép esetén vehető észre. Ezt paraméterezéssel valamennyire lehet kompenzálni.

A CCE igazán akkor jó ha a forrás DV AVI vagy MJPEG AVI. Ha a forrás MPEG2 és ezt kell újratömöríteni akkor inkább a TMPGEnc használata javasolt. Itt nem beszélünk gyorsaságról mivel egy átlagos hosszúságú filmnél az kódolási idő elérheti a 16-17 órát is (2 menetes VBR HT-s P4-en) viszont a kapott minőség igazán lenyűgöző.  :D

Szóval a software-es MPEG2 tömörítést soha ne a kódolási idő alapján ítéljük meg hanem a kapott minőség alapján. És amit soha nem szabad elfelejteni az, hogy 720x576 felbontás mellett software-esen csak akkor lehet igazán jó minőségű MPEG2-t készíteni ha az átlag bitráta nem kisebb min 4.5Mbps. Ahhoz, hogy ilyen felbontásnál ennél alacsonyabb bitrátával is lehessen elfogadható minőséget készíteni hardware-es tömörítés kell mivel a tömörítésnél már be kell vetni különböző minőségjavító eszközt is.

#205 Felhasználó inaktív   zso[lt] 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:37

Idézet: tus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:52

Biztos igazad van, nem néztem még  nagyob megjelenítőn :)

Mire nekem 120 cm körüli megjelenítőm lesz (5-6 év) addigra a HDDvd vagy épp a Blue RAy miatt az eredeti DVD filmek is gyengének fognak hatni a 720-as felbontásukkal.

:offtopic: Mekkoara csodán nézed?? Proji?? Lcd tv? Plazma?? :offtopic:  :)

Ebben igazad van! Kisebb TVn annyira nincs külömbség, és pár év múlva már tényleg fos lesz a dvd minősége...

107 centis sony lcd-projector
| "Do. Or do not. There is no try" |

#206 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 09:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:36

"Szabály. A kapott képet NE MONITORON NÉZZÉTEK VISSZA, HANEM TV-N. "

Ez így van.

"Ha moncsin filmezik valaki, akkor csinálhatja CCE-vel, de a tv-n már nem lesz olyan jó."

Ezzel viszont nem értek egyet. A CCE azaz a Cinema Craft Encoder SP az egyik legjobb MPEG2 encoder (emellett csak a Canopus Procoder veheti fel a versenyt). Amit tudni kell az, hogy a CCE-ből van lite verzió is. Ez nem igazán enged olyan beállításokat ami ahhoz szükséges, hogy igazán jó minőséget kapjon az ember.

MPEG2 készítésekor nem arról van szó, hogy mennyi idő ami a kódolással elmegy hanem arról, hogy a használt codec milyen algoritmusokat vet be ill. mit képes kezdeni részletdús képpel. Jelenleg két gyors software MPEG2 codec létezik. Az egyik a CCE a másik a Canopus Procoder. Ha a sebességet nézzük akkor a CCE jobb viszont a gyorsaság miatt kompromisszumot köt azaz egy kicsit elnagyolt a mozgásbecslés aminek az eredménye részletdús kép esetén vehető észre. Ezt paraméterezéssel valamennyire lehet kompenzálni.

A CCE igazán akkor jó ha a forrás DV AVI vagy MJPEG AVI. Ha a forrás MPEG2 és ezt kell újratömöríteni akkor inkább a TMPGEnc használata javasolt. Itt nem beszélünk gyorsaságról mivel egy átlagos hosszúságú filmnél az kódolási idő elérheti a 16-17 órát is (2 menetes VBR HT-s P4-en) viszont a kapott minőség igazán lenyűgöző.  :D

Szóval a software-es MPEG2 tömörítést soha ne a kódolási idő alapján ítéljük meg hanem a kapott minőség alapján. És amit soha nem szabad elfelejteni az, hogy 720x576 felbontás mellett software-esen csak akkor lehet igazán jó minőségű MPEG2-t készíteni ha az átlag bitráta nem kisebb min 4.5Mbps. Ahhoz, hogy ilyen felbontásnál ennél alacsonyabb bitrátával is lehessen elfogadható minőséget készíteni hardware-es tömörítés kell mivel a tömörítésnél már be kell vetni különböző minőségjavító eszközt is.

Egyszer olvastam egy DVD Shrink vs. DVD rebuilder vitát valamelyik fórumon. Ugyanezeket írta le egy srác, lealázva az ottani "fórum Janit".

Nem Te voltál az??? :)
üdv
tus

#207 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 10:37

Idézet: tus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:58

Egyszer olvastam egy DVD Shrink vs. DVD rebuilder vitát valamelyik fórumon. Ugyanezeket írta le egy srác, lealázva az ottani "fórum Janit".

Nem Te voltál az??? :)

Nem. Ráadásul én nem is használok se a DVD Shrink-et se pedig a DVD rebuilder-t.
Ha netán egy meglévő gyári DVD-ről szeretnék "biztonsági másolatot" készíteni akkor a DVD-VIDEO struktúrát szétszedem elemeire azaz demux és ha a *.m2v a nekem kellő kísérőhanggal átlépi a 4.7GB akkor a TMPGEnc programmal újratömörítem a videó file-t. Ha menüre is szükségem van akkor azt is szétszedem elemeire azaz háttér, felirat, és a maszk majd a Scenarist authoring programmal elkészítem az új DVD-VIDEO struktúrát.  Ennyi.  :D

Szerintem aki igazán a minőségre utazik azaz nem azért készít "biztonsági másolatot" a gyári DVD-ről, hogy a haverok előtt felvágjon hanem azért, hogy a házimozi rendszerén nézze vissza lehetőleg a gyári minőséggel megegyező minőségben az nem használ ilyen egygombos hiper szuper DVD tömörítő és struktúramatató programokat hanem rászán egy kis időt és elkészíti a korrekt másolatot korrekt minőségben. Véleményem szerint nem a mennyiség hanem a minőség számít (mármint nekem).

#208 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 11:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 10:37

Nem. Ráadásul én nem is használok se a DVD Shrink-et se pedig a DVD rebuilder-t.
Ha netán egy meglévő gyári DVD-ről szeretnék "biztonsági másolatot" készíteni akkor a DVD-VIDEO struktúrát szétszedem elemeire azaz demux és ha a *.m2v a nekem kellő kísérőhanggal átlépi a 4.7GB akkor a TMPGEnc programmal újratömörítem a videó file-t. Ha menüre is szükségem van akkor azt is szétszedem elemeire azaz háttér, felirat, és a maszk majd a Scenarist authoring programmal elkészítem az új DVD-VIDEO struktúrát.  Ennyi.  :D

Szerintem aki igazán a minőségre utazik azaz nem azért készít "biztonsági másolatot" a gyári DVD-ről, hogy a haverok előtt felvágjon hanem azért, hogy a házimozi rendszerén nézze vissza lehetőleg a gyári minőséggel megegyező minőségben az nem használ ilyen egygombos hiper szuper DVD tömörítő és struktúramatató programokat hanem rászán egy kis időt és elkészíti a korrekt másolatot korrekt minőségben. Véleményem szerint nem a mennyiség hanem a minőség számít (mármint nekem).

Nekem is aminőség számít.

DE ha géppisztollyal mögémállnál, akkorsem se értem a posztod első felét :Đ
üdv
tus

#209 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 11:39

Idézet: zso[lt] - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 9:37

107 centis sony lcd-projector

Jah kérem :)
üdv
tus

#210 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 12:19

Idézet: tus - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 11:37

Nekem is aminőség számít.

DE ha géppisztollyal mögémállnál, akkorsem se értem a posztod első felét :Đ

Mit nem lehet azon érteni?  :D

#211 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 12:35

ezt irtam korábban

Idézet

A problémám ezzel annyi, hogy az ifoedit szerint megváltoznak a fő filmhez tartozó időpontok.

Hello

Az lehetséges, hogy az ifoedit azért változtat egy picit a chapter időpontokon újraauthorizálásnál, hogy azokat key-framekhez igazitsa?
Megcsináltam a filmet úgy, hogy a CCE-vel keyframeket raktam a chapter pontokra, és authorizálás után minden pont stimmelt.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2005. 02. 06. 12:37 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#212 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 10:50

Hello

Feladom, kell a hely a gépen.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#213 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 11:06

QuEnc-rol velemeny? En azt hasznalom mostanaban...

#214 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 20:43

Hello

Tudom, hogy olvastam valahol, de nem találom, korábban volt rola szó, hogy külön CCE-vel tömörített valaki és volt egy sor képvesztesége a valós képből, amire a megoldást is megtalálta.
Ezt nem találom, ezért, aki erre tudja a megoldást, kérem irja le.
Nem értem egyébként ezt a jelenséget, miért van?

Jut eszembe, itt az avisynth, amit megnyitok a CCE-vel, ha ez számit.
LoadPlugin("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\MPEG2Dec3dg.dll")
mpeg2source("C:\rip\tr\tr.d2v")
ConvertToYUY2()
AudioDub(BlankClip())

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2005. 02. 17. 21:09 -kor

BF2 / Kép / BF3

#215 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 18. 20:21

Hello

Korrigálom magam, képveszteség nincs a valós képből, mindössze egy sor eltolodás a probléma.
Valamint az avisynth-nek amit használok nincs semmi köze hozzá, hisz ezt használja a rebuilder is.

A keresett hozzászolást továbbra sem találom, ezért továbbra is várom azt aki tapasztalta és megoldotta ezt a gondot.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#216 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 23:17

CCE, Offset line opciónál legyen 0 (nulla) érték.

#217 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 20:28

Hello

Kiprobálom, köszi.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#218 Felhasználó inaktív   paler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 14:36

Sziasztok!

Ki használ Rebuilder programot DVD tömörítéséhez, mivel érdekelne hogy
mennyi idö alatt kódolja át a filmet általánoságban?

Nálam egy PIII 1Ghz  512Mb-os géppel kb 5óra hossza alatt 20%-ig :confused: 
jutott el.(utána leállítottam a folyamatott)
1.Arra lennék kiváncsi hogy nálatok mennyi idö alatt végez? (milyen
konfigurációval)
2.Pl: a DVD Shrink program 1.5óra alatt  végez a komplett filmmel.
Szerintetek a Rebuilderrel megéri dolgozni, és látható -e annyi javulás
ha TV (pl:72cm) nézzem a Rebulider által készitett filmet, a Shrinkel
szemben.

Várom válaszaitokat, tapasztalataitokat, ötleteiteket.
Elöre is köszi mindekinek.  :respect:
Asus P5B & Intel Core 2 Duo E6300, 2800 MHz &  Kingmax Mars 2x1GB & GF6600 128MB & HDD Samsung 2 x 160GB & Chieftec 400

#219 Felhasználó inaktív   kaliber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 12:28

Idézet: paler - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 15:36

Sziasztok!

Ki használ Rebuilder programot DVD tömörítéséhez, mivel érdekelne hogy
mennyi idö alatt kódolja át a filmet általánoságban?

Nálam egy PIII 1Ghz  512Mb-os géppel kb 5óra hossza alatt 20%-ig   :confused: 
jutott el.(utána leállítottam a folyamatott)
1.Arra lennék kiváncsi hogy nálatok mennyi idö alatt végez? (milyen
konfigurációval)
2.Pl: a DVD Shrink program 1.5óra alatt  végez a komplett filmmel.
Szerintetek a Rebuilderrel megéri dolgozni, és látható -e annyi javulás
ha TV (pl:72cm) nézzem a Rebulider által készitett filmet, a Shrinkel
szemben.

Várom válaszaitokat, tapasztalataitokat, ötleteiteket.
Elöre is köszi mindekinek.  :respect:

Milyen beállitásokkal használod?

Nekem 2.6 sempron-nal 8-10 óra szokott lenni

#220 Felhasználó inaktív   paler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 16:14

Idézet: kaliber - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 13:28

Milyen beállitásokkal használod?

Nekem 2.6 sempron-nal 8-10 óra szokott lenni

Hali

Amikor ezt írtam, az alapbeállításokkal próbáltam.(6pass, 10DC prec., 10 GOP aszem)
Másodjára a föfilmet:
4pass-ra,  DC prec.8-ra,  bittrate kb4250-re állítottam.
Extrákból hagytam egy-kettöt ugyanezekkel a beállításokkal, persze kissebb bittratával(2900-3300). (csak az egyiket állítottam 6pass-ra-próbaként).
Igy 800percig dolgozott. :confused:

Ha valamelyik érték feleslegessen magasnak találod, kérlek írd le a te szerinted jó beállításokat.
Elöre is köszi. :respect:

Más:
ki probálta már a QuEnc-t, mert érdekelne a véleményetek hogy érdemes-e használni.(minöség, meddig kódol, beállítások)-a CCE-hez viszonyítva.pl:(CCE 100% ehhez képest a QuEnc 80%-os)
Ajáljátok-e :up:  vagy nem :down: ?

Segítségeteket elöre is köszönöm. :respect:
Asus P5B & Intel Core 2 Duo E6300, 2800 MHz &  Kingmax Mars 2x1GB & GF6600 128MB & HDD Samsung 2 x 160GB & Chieftec 400

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.