HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD másolás könnyen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD másolás könnyen Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 15. 23:30

Idézet: biglaci - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 10:34

Egy egyszerű kérdéssel fordulnék a azsakértőkhöz. Adva vagyon egy kétrétegű gyári lemez. Erről szeretnék egy írható kétrétegű lemezre másolatot készíteni. Tehát tömörítés nélkül szinte 1:1-ben kellene megoldani. Melyik programmal kapjam le az eredeti anyagot? Az írást az ImgBurnnel tervezem, de nem igazán tudom, hogy mit kell abban beállítani, hogy szépen felírja az anyagot. Nem akarom elrontani a lemezt. Sajnos DL lemezt még sosem írtam, úgyhogy ezen a téren még szűz vagyok.  :Đ

Ha nagyon nem akarsz belenyúlni, akkor javaslom, hogy szedd le DVD Decrypterrel ISO-ba, aztán az MDS fájlt mutasd meg az ImgBurn-nek.
Ha szeretnéd pl. a reklámok, figyelmeztetések lejátszását kikerülni, akkor érdemes File módban leszedni, csinálni egy-egy "Kill PGC playback"-et PgcEditben, és ugyanebben a progiban elkészíteni az ISO-t.

#1382 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 23:34

Idézet: Adept - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 0:30

Hihi, itt is itt vagy..?

Emlékszel ebben segitettél a másik forumon (LOTR1)?

Plextor iroval, leglassabban irtam, Verba lemezre...

MI az a valami amin át kéne futtatnom? Hát ezt a rétegváltos dolgot nem tudom pontosan mit jelent...

Mindenhol vagyok egy kicsit. ;)
Verbatim +R DL-re ípróbálod, ugye? A -R DL-t érdemes kerülni, ha filmről van szó.
PgcEditben pl. viszonylag egyszerű ellenőrizni a navigációt, és be tudod állítani a rétegváltás helyét is. Ezt később ellenőrizheted az ImgBurn-ben, ha nem pipáltad ki, hogy ne nézze, hanem használja a beállítottat.

#1383 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 08:10

Idézet: erdoke - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 22:34

Mindenhol vagyok egy kicsit. ;)
Verbatim +R DL-re ípróbálod, ugye? A -R DL-t érdemes kerülni, ha filmről van szó.
PgcEditben pl. viszonylag egyszerű ellenőrizni a navigációt, és be tudod állítani a rétegváltás helyét is. Ezt később ellenőrizheted az ImgBurn-ben, ha nem pipáltad ki, hogy ne nézze, hanem használja a beállítottat.

Olvastam mi írtál s egy valamit nem értek. Én eddig abban a tudatban volta hogy a "+"-os lemezek esetén teljesen mindegy hol van a rétegvátás... Rosszul tudom?

#1384 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 08:39

Idézet: SzaSza - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 8:10

Olvastam mi írtál s egy valamit nem értek. Én eddig abban a tudatban volta hogy a "+"-os lemezek esetén teljesen mindegy hol van a rétegvátás... Rosszul tudom?

Azért nem teljesen mindegy, hogy hol van. pld. a 0. rétegnek mindig nagyobbnak kell lennie mint az 1. réteg mivel a 0. réteg a lemez belső felétől indul a külső perem felé az 1. réteg pedig a lemez külső szélétől a lemez belseje felé. És akkor még nem is beszéltünk az optimális váltási pozícióról. Szóval az a teljesen mindegy azért így ebben a formában nem helytálló.

Szerk:
Az alábbi oldalon olvashatsz pár hasznos infot.
http://www.gearsoftware.com/support/docume...obreakpoint.cfm

Az optimális rétegváltási pozíció kiszámításához pedig itt egy excel file:
http://www.gearsoftware.com/support/docume...kcalculator.xls

Itt is találsz hasznos infot a rétegváltás helyének optimális megválasztásához:
http://www.mediachan.../layerbreak.htm

Szerkesztette: wpepi 2007. 02. 16. 09:01 -kor

#1385 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 11:56

Idézet: erdoke - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 23:30

Ha nagyon nem akarsz belenyúlni, akkor javaslom, hogy szedd le DVD Decrypterrel ISO-ba, aztán az MDS fájlt mutasd meg az ImgBurn-nek.
Ha szeretnéd pl. a reklámok, figyelmeztetések lejátszását kikerülni, akkor érdemes File módban leszedni, csinálni egy-egy "Kill PGC playback"-et PgcEditben, és ugyanebben a progiban elkészíteni az ISO-t.

File módban leszedve a cucc. 8 giga lett. Igazából nem kellene kivenni belőle semmit sem, így nem is nyúlok bele.
Ezután megcsinálni az isot, majd burnimg-vel kiírni? A layer breakot bízzam az imgburnre? Az nagy gond-e, hogy a lemez -R DL?

#1386 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 12:04

Idézet: biglaci - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 11:56

File módban leszedve a cucc. 8 giga lett. Igazából nem kellene kivenni belőle semmit sem, így nem is nyúlok bele.
Ezután megcsinálni az isot, majd burnimg-vel kiírni? A layer breakot bízzam az imgburnre? Az nagy gond-e, hogy a lemez -R DL?

Ne file módban szedd le a lemezről hanem ISO módban és szintén a DVD Decrypter programmal írd ki DL lemezre. Ebben az esetben a rétegváltás ott lesz ahol eredetileg.

#1387 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 12:05

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 12:04

Ne file módban szedd le a lemezről hanem ISO módban és szintén a DVD Decrypter programmal írd ki DL lemezre. Ebben az esetben a rétegváltás ott lesz ahol eredetileg.

Már megtörtént az esemény és az eredeti lemez nincs meg. Így ebből kellene megoldani. :(

#1388 Felhasználó inaktív   keter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 16. 12:19

Hello Guruk!

DVD decripterrel leszedtem ISO-ba egy filmet, de valami 9 GB lett belőle. Ezt hogy lehet felgyűrni egy DVD-re
:confused:

#1389 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 12:27

Idézet: keter - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 12:19

Hello Guruk!

DVD decripterrel leszedtem ISO-ba egy filmet, de valami 9 GB lett belőle. Ezt hogy lehet felgyűrni egy DVD-re
:confused:

Fogod és szépen kiveszed a nem kellő sallangokat (pld. bemutatók, kimaradt jelenetek, menük, stb.). Ha így is nagyobb akkor az MPEG2-t újratömöríted akkorára, hogy ráférjen a kiszemelt DVD-re  :D

#1390 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 10:09

Megcsináltam. A fileokat imgburn build módban (beállítva DL lemezre) megcsináltam, majd ugyanezzel a progival ki is írtam. Az eredmény tökéletes.
A végeredményhez szükséges út megmutatását köszönöm!

#1391 Felhasználó inaktív   pinnacle 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 15:34

Sziasztok!Szeretnék egy DVD-ről másolatot készíteni,és az a gondom,hogy a másolt DVD egyből az első jelenettől indul .Nem lehet a gyökérkönyvtárba belépni,sőt mind a szoftveres,mind a hardveres lejátszók ettől lefagynak.A jelenetek között előre-hátra tudok lépegetni.Érdekes módon,a másolt DVD jelenetválasztó menüjét, az intézőből le lehet játszani,VTS_01_0.VOB fájl.DVD Decrypterrel,és CloneDVD2-vel próbálkoztam.A másolat ISO,fájl szoftveresen gond nélkül lejátszható,a gyökérmenübe is be tudok lépni.Csak az ezekből készült DVD-vel van gond.Remélem tud valaki segíteni.Köszi!

#1392 Felhasználó inaktív   Lavi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 19:09

Idézet: pinnacle - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 16:34

Sziasztok!Szeretnék egy DVD-ről másolatot készíteni,és az a gondom,hogy a másolt DVD egyből az első jelenettől indul .Nem lehet a gyökérkönyvtárba belépni,sőt mind a szoftveres,mind a hardveres lejátszók ettől lefagynak.A jelenetek között előre-hátra tudok lépegetni.Érdekes módon,a másolt DVD jelenetválasztó menüjét, az intézőből le lehet játszani,VTS_01_0.VOB fájl.DVD Decrypterrel,és CloneDVD2-vel próbálkoztam.A másolat ISO,fájl szoftveresen gond nélkül lejátszható,a gyökérmenübe is be tudok lépni.Csak az ezekből készült DVD-vel van gond.Remélem tud valaki segíteni.Köszi!

Hali. Szerintem át kell szerkeszteni!
Ajánlom ezt és ezt a linket. Ha megérted, akkor valószínüleg sikerülni fog, ha nem inkább szedd le a menüt vagy hagyd, hogy azt csináljon, amit akar a lemez.
MSI K8N Neo4 Platinum | AMD Athlon 64 3200+ | Enermax EG495AXVE | Kingston 2*512MB PC400 CL3 | Sapphire X850XT PCI-E | Plextor PX-760A | Samsung SP2004C SATA II 200GB | Samsung SP2014N ATA133 200GB

#1393 Felhasználó inaktív   pinnacle 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 22:49

Köszi!Érdekes módon a DVD Shrink,a Decrypterrel készített .iso-ból,simán csinált egy másolatot,és szoftveresen meg hardveresen is le tudom játszani,és a gyökérmenübe is be tudok lépni.Lehet,hogy a Clone DVD-m bugos?Legújabb változat van meg.A DVD Shrinkkel csak az a gond,hogy nem tudom az extrákat lehagyni,legfeljebb %-san "lebutítani".

Szerkesztette: pinnacle 2007. 02. 19. 22:50 -kor

#1394 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 02. 20. 20:31

akkor tanulmányozd még egy picit azt a programot, mert simán meg lehet vele csinálni...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1395 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 20:36

Nem tudja vki, hogy DVD-Rebuilder és CCE páros használatával miért hagy ott a tmp könyvtáramban egy D2VAVS könyvtárat az RB? Majdnem olyan nagy, mint a kész dvd. Magamtól is tudom törölni persze, csak érdekel, mi az és minek hagyja ott, miért nem törli maga után?

#1396 Felhasználó inaktív   pppetya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 22:59

Sziasztok!

Nekem olyan gondom lenne, hogy a kamerámmal felvett dvd-ről nem tudom lementeni a rajta lévő file-okat. Semyilen filekezelő nem látja őket. A nero látja rajta rajta a sávot, de nem lehet másolni, a nero showtime lejátsza, azon kívül semmi más. Se dvd decrypter, se más hasonló alkalmazás nem hajlandó észlelni, hogy van valami a lemezen.
Őszinte leszek veletek:nem olvastam el a topicot, tudom nem szeretitek az ilyet. Én se, de "szükség törvényt bont". Nézzétek el nekem.
Csak egy program nevet szertnék kérni.
Bocsi
Köszi
Péter

#1397 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 11:16

Idézet: pppetya - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 22:59

Sziasztok!

Nekem olyan gondom lenne, hogy a kamerámmal felvett dvd-ről nem tudom lementeni a rajta lévő file-okat. Semyilen filekezelő nem látja őket. A nero látja rajta rajta a sávot, de nem lehet másolni, a nero showtime lejátsza, azon kívül semmi más. Se dvd decrypter, se más hasonló alkalmazás nem hajlandó észlelni, hogy van valami a lemezen.
Őszinte leszek veletek:nem olvastam el a topicot, tudom nem szeretitek az ilyet. Én se, de "szükség törvényt bont". Nézzétek el nekem.
Csak egy program nevet szertnék kérni.
Bocsi
Köszi
Péter

Az a DVD véletlenül nem VR formátumban van megírva (ezt a kamerád kézikönyvében megtalálod)? Ha ige azaz VR formátum akkor rippelni ill. normál DVD-VIDEO formátumra átrakni a TMPEG DVD Author programmal tudod. Ez a program olvassa a VR formátumban megírt DVD-ket is.

#1398 Felhasználó inaktív   Fecny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 15:26

Hello mindenkinek!

Egy olyan kérdésem lenne ami már a fórumban elhangzott kb 2005 ben (nem tőlem).

Azaz DvD másolás menüvel és extrák nélkül.

2005 ben nemigazán aztak erre a kérdésre megfelelő választ. Akkor az volt a módi, hogy DvD shrinkel egy fekete hátteret raktak be az extrákban a kisfilmek helyére de ezek is elfoglaltak kb 50 MB ot.
Ugy akarnám megoldani hogy csak a film a maga 90-130 pecével + menü, Extra semmi 0.01 MB.

Azt szeretném megtudni hogy napjainkban mit érdemes használni a probléma orvoslására? Olyan progi kéne ami ami viszonylag gyors (30-35perc) és a kép sem lesz töle kockás.

:cool: köszi

#1399 Felhasználó inaktív   pinnacle 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 20:30

Idézet: Fecny - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 16:26

Hello mindenkinek!

Egy olyan kérdésem lenne ami már a fórumban elhangzott kb 2005 ben (nem tőlem).

Azaz DvD másolás menüvel és extrák nélkül.

2005 ben nemigazán aztak erre a kérdésre megfelelő választ. Akkor az volt a módi, hogy DvD shrinkel egy fekete hátteret raktak be az extrákban a kisfilmek helyére de ezek is elfoglaltak kb 50 MB ot.
Ugy akarnám megoldani hogy csak a film a maga 90-130 pecével + menü, Extra semmi 0.01 MB.

Azt szeretném megtudni hogy napjainkban mit érdemes használni a probléma orvoslására? Olyan progi kéne ami ami viszonylag gyors (30-35perc) és a kép sem lesz töle kockás.

:cool: köszi

A Clonedvd-vel lehet másolni extrák nélkül,csak nekem nem játsza le a menüt.Csak tudnám,hogy miért. :confused: 

#1400 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 18:27

VobBlankerrel kiblankolod az extrákat, a reklámokat, és kész. Minden blankolt cella kb. 10 KB lesz, egy fekete képkocka. Ráadásul a progi ingyenes.
Utána eldöntheted, hogy milyen progival tömöríted tovább a filmet, ha szükséges. Van választék ingyenes megoldások közül is, a DVD Shrinktől a DVD Rebuilder + HC Encoder kombinációig.

Szerkesztette: erdoke 2007. 02. 28. 18:28 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.