HWSW Informatikai Kerekasztal: Az egészséges számítógéphasználat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Az egészséges számítógéphasználat avagy gondolj a jövőre is Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   tferinet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 16. 20:43

Segítségeteket szeretném kérni! Nem indul el a COSSACKS játékom! Kákattintok az ikonra és elsötétül a képernyő,mintha indulna,de 2-3 másodperc múlva újból visszalép az asztalra.Miért? Kösz a segítséget előre is!!

#122 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 16. 20:57

Esetleg a Kereső értelemszerű használata az egészséges számítógéphasználat tükrében?

>>katt<<

#123 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 18:39

Itt is régen született már ontopik hozzászólás...

Olvasnivaló: Dr. Hódos Tibor - Egészséges munkafeltételek a számítógépes munkahelyen -> http://www.medlist.c...TES/I/3/168.htm

#124 Felhasználó inaktív   gaaldeni 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 23:13

Hello!
Olyan kérdésem van, hoyg van egy Netgear MR814 v2 wifi-routerem és szeretnék egyes felhasználókat kisebb sávszélességgel illetni, magyarul hoyg egyes felhasználók (Wi-Fi-n)  csak pl fél fél Mbit/s-al tölthessenek le.

Mit kell ehhez tennem?

Köszi midnenkinek!

#125 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 23:57

Szia,

Az első teendőd, hogy keresel egy olyan topicot, amely ezzel foglalkozik.
Ha nem találsz ilyent, akkor próbáld meg a merre találok segítséget címűt.
:)  :cool:
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#126 Felhasználó inaktív   gaaldeni 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 00:00

Idézet: Bocee - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 0:57

Szia,

Az első teendőd, hogy keresel egy olyan topicot, amely ezzel foglalkozik.
Ha nem találsz ilyent, akkor próbáld meg a merre találok segítséget címűt.
:)  :cool:

Jó igaz.. csak nem találtam erre ilyen topicot.. és nem akartam indítani egy újat, potn azért hoyg elkerüljem az akadékoskodást!

De ne haragudj!

#127 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 22:48

Ma áldoztam az ergonómia oltárán.
A Kikában vettem egy Regensburg főnöki bőrfotelt, aminek olyan háttámlája van, mint a relax fotelemnek. Le volt árazva 33-ról 22-re. Valami qrva kényelmes... :cool:
Wherever you go, go with all your heart.

#128 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 13:42

Már jónéhány hónapja én is lecseréltem a régi, kényelmetlen székemet egy műbőr, karfás forgószékre, elég kényelmes is, és ráadásul eszméletlen olcsó volt, alig 10k a gazdaságoséknál. Na nem a legjobb minőség, de a réginél annyival jobb, hogy azóta volt már nem egy olyan este, hogy a számítógép előtt elaludtam... ;)

#129 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 17:41

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 14:42

Már jónéhány hónapja én is lecseréltem a régi, kényelmetlen székemet egy műbőr, karfás forgószékre, elég kényelmes is, és ráadásul eszméletlen olcsó volt, alig 10k a gazdaságoséknál. Na nem a legjobb minőség, de a réginél annyival jobb, hogy azóta volt már nem egy olyan este, hogy a számítógép előtt elaludtam... ;)

Én is láttam Tescóban és Kikában 9990-ért ugyanazt a bőrfotelt, és ezért az árért igen korrekt vételnek tűnt.
De aztán ez a Regensburg meggyőzött, hogy költsek rá többet. :)
Wherever you go, go with all your heart.

#130 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 06:41

Egy szemüveggekkel foglalkozó szaküzletben ajánlottak számítógépekhez való " védő " szemüveget, barnás színű az árnyalata 13 pénz+ a keret. Próbálta már ezt valaki?  :cool:

#131 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 14:26

Idézet: Yep - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 7:41

Egy szemüveggekkel foglalkozó szaküzletben ajánlottak számítógépekhez való " védő " szemüveget, barnás színű az árnyalata 13 pénz+ a keret. Próbálta már ezt valaki?  :cool:

BME - Ergonómiai és Pszichológiai Tanszék

A számítógép és a szem
Eszerint nincs igazán perdöntő bizonyíték arra, hogy a monitor közvetlenül káros a szemre, inkább a monitorhasználat hibáira vezethetők vissza a problémák - szem megeröltetése, pislogások számának csökkenése, vagy már eleve meglévő szemprobléma (nálam is a jobboldali szemem 0.25 dioptriás, a bal 0-ás).

Monitorszűrő szemüvegek
Ettől függetlenül zöld bevonatos, tükröződésmentes lencséjű szemüveget ajánlanak monitor bámulásához:

Idézet

A zöld átmenetes szín érezhetõen csökkenti a képernyõ zavaró villogását, kontrasztossá teszi a képet, és kellemesen nyugtatja a szemet, a tükrözõdésmentesítésnek köszönhetõen pedig javul a látásélesség.

Persze a vizsgálatok döntően CRT monitorokra vonatkoznak (villódzás, stb.), TFT esetében jóval kisebb a monitor által okozott "kár".

#132 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 06:14

Értem....köszönöm :respect:  ;)

#133 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 09:13

Tanácstalan vagyok egy kissé, igaz, hogy a monitor mögé célszerű rakni valami gyenge fényű világítást, mert az úgy jobb a szemnek?
Ha ez igaz, akkor igaz CRT-re és TFT-re is?
Előre is köszi.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#134 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 22:52

Idézet: szabi - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 9:13

Tanácstalan vagyok egy kissé, igaz, hogy a monitor mögé célszerű rakni valami gyenge fényű világítást, mert az úgy jobb a szemnek?
Ha ez igaz, akkor igaz CRT-re és TFT-re is?
Előre is köszi.

Üdv
szabi

Igen, tényleg érdemes megvilágítani a monitorod mögötti részt, nálam is így van TFT esetén is. Az értelme inkább sötétben van, amikor a monitor világos négyszöge a sötét háttérben túl kontrasztossá válik, így egy idő után zavaró, fárasztó lehet nézni (engem biztosan zavar legalábbis). Nem kell túlzottan megvilágítani a falat, nekem is csak szórt fényt kap, az is bőven elég. Ha túlzottan nagy fényt csinálsz mögötte, akkor meg az lesz a baj.

#135 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 02:10

Nalam is szokott egni az energiatakarekos a szomszed szobaban, filmnezeskor.
Eppen eleg a polikarbonaton atszurodo feny, hogy ne szurja ki a szemet a 21"-es CRT ejszaka.

#136 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 07:51

Köszönöm a válaszokat, akkor valami gyenge megvilágítást a falra irányítva kitalálok a monitor mögé.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#137 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 09:25

Sziasztok! Mivel gerinc-problémáim vannak és a sok számítógép előtt ülés még csak rontja  a helyzetet ezért ajánlották, hogy vegyek egy ilyen fitball labda szerűséget és azon üljek a gép előtt. Ezt néztem ki. Esetleg ha valaki használ ilyet az kérem írja le tapasztalatait a labdával kapcsolatban.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#138 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 16:32

Ugyan használni nem használok ilyet, de az elvéből adódóan a labdán üldögélve kénytelen vagy egyenes gerinccel üldögélni, így a gerinc terhelése ideálisnak mondható. Ettől függetlenül nem biztos, hogy kényelmes is, ki tudja, lehet, hogy ez a tartás is fárasztó tud lenni egy idő után... :think:

#139 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 19:29

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 16:32

Ugyan használni nem használok ilyet, de az elvéből adódóan a labdán üldögélve kénytelen vagy egyenes gerinccel üldögélni, így a gerinc terhelése ideálisnak mondható. Ettől függetlenül nem biztos, hogy kényelmes is, ki tudja, lehet, hogy ez a tartás is fárasztó tud lenni egy idő után... :think:

Már megrendeltem. Az biztos, hogy eleinte szokatlan sőt kényelmetlen lesz, de szerintem egy idő után meg lehet szokni. Eleinte lehet, hogy fárasztó lesz, de csak hozzászokik a gerincem.  Ha megjött a labda akkor majd leírom a tapasztalataimat.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#140 Felhasználó inaktív   Nezzus 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 06. 16. 18:02

A zaj ellen csak azt merem mondani amit ismerősöm megtett.
Fogta magát, elment vjmi ruha anyag árúshoz és vett tőle cibzárokat.
Aztán ki tanyára egy juhászhoz, attól vett gyapjút.
Onnan vissza a varrodába ott rá cibzárra, méretre vágatta, cipzár másik részét gépbe ragasztotta.
Aztán a ház két oldalfalára felhúzta (belülről) a bőr része feküdt fel a fémlapokra, bolyhos pedig befelé nyúlt.( méretre vágva, nehogy vjmi elektromost érintsen)
Azóta jóval halkabb lett a gépe mint volt.
Ja meg a ventik elé szerelt vjmi szűrőt, olyasmit ami a páraelszívók elött van.
Meg még annyit hogy azóta a gépet is ritkábban takarítja, nem annyira tapad meg a kosz.
Mondom ami por az a bundára tapad, időnként leszedi, kicsapkodja aztán ágyő!

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.