Idézet: zso[lt] - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:18
tényleg, tudja vki mennyi egy ilyen fej és hol lehet venni?
Az i865-hez (ami a 4000-res elődje) nekem 25000+sarc árat mondtak a hivatalos Canon szervízben. El nem adják csak beszerelik.
Egyébként nagyon berágtam rájuk.
Az én i865-ös nyomtatóm novemberben múlt egy éves. Nemrég az történt, hogy kb 2-3 hónapig egyáltalán nem nyomtattam vele szöveget. Előtte se sokat, kb egy év alatt fogyott el egy szövegfekete patron.
Szóval a minap nyomtattam vele szöveget és a fejhibás Canonokra jellemzően csíkos lett a nyomat. A fotónyomatok hibátlanok voltak. Ezután nyomtattam egy fúvókatesztett, amiből egyértelműen kiderült, hogy a 3bk patron fúvókáival van a gond.
Ezt követte egy normál tisztítás a driverből, aminek semmi eredménye nem lett. Majd két fokozott tisztítás, amik után végre hibátlan lett a nyomat. Azonban másnap megint csíkos lett, igaz némileg kevésbé. Ismét fokozott tisztítás, majd megint jó nyomat. Gondoltam ez így nem lesz OK. Felhívtam a hivatalos központi Canon szervízt, hogy esetleg vennék egy új nyomtató fejet. (Korábban 10000 Ft körüli árakat láttam emlegetni a netes fórumokban). A szervízben közölték, hogy én mint végfelhasználó nem vehetek fejet, de ők szívesen tesznek bele újat 25000+Áfáért. Egy új 4000-res nyomtató kb hasonló árban van. Kapják be #1!
Ezek elmondtam, hogy az a bajom, csíkosan nyomtat. Szervízes válasza: "túl sokat nyomtattam vele". Mondtam, hogy kb 1,5 patron-on van túl. Válasz: "akkor túl kevesett" Kapják be #2!
Ezek után kifakadtam, hogy nehogy már egy 60000 Ft-os nyomtató (Én még 2003-ban 60000 Ft-ért vettem sulinetben ezt a nyomtatót) 1,5 patronnyi nyomtatás után elromoljon és a javítási költség egy új ára legyen! Válasz: "le van írva a használati mútatóban, hogy ennyit bír" Kapják be #3!
Itt jegyzem, meg, hogy használati útmutatót a vásárláskor nem kaptam, mert nem készült el időre a magyar verzió. Utólag jutottam hozzá egy online verzióhoz, amiben sehol sem szerepel, hogy 1,5 patron után tönkre fog menni a nyomtató.
Már épp a fogyasztóvédelemhez készütem fordulni, amikor utolsó próbaként nyomtam mégegy fokozott tisztítás és utána kinyomtattam vele kb 70 oldalt. Ráment a dologra kb fél patron, de azóta jó a nyomtató. Azóta hetente legyalább egyszer nyomtatok vele 1-2 oldal szöveget. Eddig minden OK.