HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   rhapsody 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 12. 22:07

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 7:20

:offtopic:
A néro teljesen jó. Én pl. nem bajlódom a szkenneléssel ha minden fent van a neten, ezzel viszont csak felveszem az eredeti méretet 2 mozdulattal és kész!

A neten található borítók nagy része elég ratyi minőség.
100kb-os méretű képek szerintem nem igazán részletesek.
Ha magamnak csinálok borítót,  600dpi és a legjobb minőség alap beállítás.
Eltart egy darabig az biztos, molyol vele a szkenner jó ideig de a minőségért áldozni kell.

Közben rájöttem (némi segítséggel) hogy a Word-el tökeletesen lehet nyomtatni,
méretet oda állítom ahová akarom.

Nero-t el is felejtettem hamar.

#122 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 11:31

Lenne 1 kérdésem:

Ma nyomtattam ki 24 db 10x15-ös papírképet. Az 1. nyomtatásnál még fullban volt mindegyik ténta, az utolsó 4 kép nyomtatása előtt meg már a sárga szín lesesett a tartály aljára sárga felkiáltójellel egyetemben és figyelmeztetéssel, hogy fogyóban van az anyag. Szal' az lenne a kérdésem, hogy ez a jószág ilyen hirtelen (az utolsó pillanatban) jelzi ki a tintafogyást??? Mer' ez így elég gázos. :(  Mert ha szép fokozatosan mutatná a fogyást, akkor mongyuk az ember gyereke előre beruház patronra, főleg így hosszú hétvégére. :)
Vagy csak az én nyomtatóm csinálja eztet?
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#123 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 11:34

Idézet: rhapsody - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 21:07

A neten található borítók nagy része elég ratyi minőség.
100kb-os méretű képek szerintem nem igazán részletesek.
Ha magamnak csinálok borítót,  600dpi és a legjobb minőség alap beállítás.
Eltart egy darabig az biztos, molyol vele a szkenner jó ideig de a minőségért áldozni kell.

Közben rájöttem (némi segítséggel) hogy a Word-el tökeletesen lehet nyomtatni,
méretet oda állítom ahová akarom.

Nero-t el is felejtettem hamar.

Látom a bonyolultab megoldásokat keresed.

A DVD posteren nem ritkák a 2-4 Mb-os képek sem ez már azért elég jó!

Akkor ennyit a borító nyomtatásról :smoker:

#124 Felhasználó inaktív   JuveFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 13:48

Én azt szeretném megkérdezni hogy a nyomtató instalálásakor csináltam egy automatikus fejigazitást, na és az lenne a kérdés hogy utána már nem kell beigazitani a fejet manuálisan? Mert ugynis normálisan nyomtat egyenesen.
Kép
Kép

#125 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 14:52

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 10:31

Lenne 1 kérdésem:

Ma nyomtattam ki 24 db 10x15-ös papírképet. Az 1. nyomtatásnál még fullban volt mindegyik ténta, az utolsó 4 kép nyomtatása előtt meg már a sárga szín lesesett a tartály aljára sárga felkiáltójellel egyetemben és figyelmeztetéssel, hogy fogyóban van az anyag. Szal' az lenne a kérdésem, hogy ez a jószág ilyen hirtelen (az utolsó pillanatban) jelzi ki a tintafogyást??? Mer' ez így elég gázos. :(  Mert ha szép fokozatosan mutatná a fogyást, akkor mongyuk az ember gyereke előre beruház patronra, főleg így hosszú hétvégére. :)
Vagy csak az én nyomtatóm csinálja eztet?

Figyejjé !

A tentafogyását egy optikai érzékelő figyeli.  Nekem is igy jelzett mindegyikné'! :eek: Sztem csak akkó jelez amikor már csak a tartály alján lötyög valamicske. Érdemes tartani tentát tarcsiba' otthol.
De parasztosan megnézheted, ha kiveszed, attó' még sztem nem megyen tönkre semmi. ;)

#126 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 15:11

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 13:52

Figyejjé !

A tentafogyását egy optikai érzékelő figyeli.  Nekem is igy jelzett mindegyikné'! :eek: Sztem csak akkó jelez amikor már csak a tartály alján lötyög valamicske. Érdemes tartani tentát tarcsiba' otthol.
De parasztosan megnézheted, ha kiveszed, attó' még sztem nem megyen tönkre semmi. ;)

Há' ép ezé gondótam, hogy na már kifejlesztettek ilyen szuper optikai érzékelőt, akkor működhetne valamicskét okosabban is, nem?

Egyébként visszaköszön nekem a Powershot sorozat akkujelzője: mikor jelez, hogy cseréld ki az akkut, akkor már csak 1 kocekát tudsz elsütni, aztán kész.

Na ez van. Ez legyen a legnagyobb baja a nyomtatómnak. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#127 Felhasználó inaktív   zso[lt] 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 14. 12:10

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 12:34

Látom a bonyolultab megoldásokat keresed.

A DVD posteren nem ritkák a 2-4 Mb-os képek sem ez már azért elég jó!

Akkor ennyit a borító nyomtatásról :smoker:

A lenti címen van egy hazai fejlesztésű borító nyomtató program. Állíthatsz méretet és él vastagságot, igy slim tokba is nyomtathatsz könnyedén ha akarsz! Én már csak ezt használom. Jobban bevált mint minden más!

http://www.bcsoft.doctor.hu/
| "Do. Or do not. There is no try" |

#128 Felhasználó inaktív   zso[lt] 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 14:35

elkezdett rinyálni a nyomtatóm hogy ürül a patron! A kérdés az hogy várjam meg amíg teljesen kifogy vagy cseréljem még előtte?

Szerkesztette: zso[lt] 2005. 03. 19. 14:35 -kor

#129 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 15:13

Idézet: zso[lt

,2005. márc. 19., szombat - 13:35]elkezdett rinyálni a nyomtatóm hogy ürül a patron! A kérdés az hogy várjam meg amíg teljesen kifogy vagy cseréljem még előtte?

Mielőtt kiürül, rákérdez: akarod- e befejezni a nyomtatást. ráérsz ekkor cserélni, mert ugyanattól a pixeltől folytatja a nyomtatást ahol abbahagyta.
Ha befejezed az is jó de ne pont egy A4-es fotó legelején vállald be.
Számold ki hánycsepp tintát bukhatsz, nem éri meg a kockázat, hogy belevegősödjön! ;)

#130 Felhasználó inaktív   zso[lt] 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 15:20

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 16:13

Mielőtt kiürül, rákérdez: akarod- e befejezni a nyomtatást. ráérsz ekkor cserélni, mert ugyanattól a pixeltől folytatja a nyomtatást ahol abbahagyta.
Ha befejezed az is jó de ne pont egy A4-es fotó legelején vállald be.
Számold ki hánycsepp tintát bukhatsz, nem éri meg a kockázat, hogy belevegősödjön! ;)

ok, köszi!

A másik dolog, hogy melyik feketéből nyomatja a szineset? mert nekem a nagyobbik (3EBK) fogyott ki a kicsi még szinte tele!
És csak akkor használja a másikat ha dokukat nyomtatok? Vagy akkor is ha beállítom a szürke nyomtatást?

#131 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:52

Hali 4000-esek!

Nezzetek be a Canon PIXMA iP6000D topikomba! Szoljatok hozza!!!!

Csakesz
ACER TravelMate 4002 LCi, Intel Pentium M 725 (1.6 GHz, 400 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 15" XGA TFT LCD, ATI MOBILITY RADEON 9700/64 MB, 60 GB HDD, DVD/CD-RW COMBO, 768 MB DDR, 802.11b/g wireless LAN, Canon Pixma 6000D, Logitech X-230 speakers

#132 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:04

data becker c15 utántöltökészlet nagyon jó. Iszonyúan jó szinei vannak.
MSI K8N SLI Platinum;AMD Athlon64 3200+@4100+ (10x262 MHz);Kingmax DDR 500 Hardcore Ram 2x512 MB@524 MHz;Ati V7100 FireGL (X800XT) 256 MB;Pinnacle PCTV;Terratec Cinergy 600;Creative Audigy2 ZS Platinum Pro;LG-GSA 4163B;LG-GSA 4167B;4xSamsung 200GB SATA;Samsung 160GB/7200/8MB;Logitech Cordless Desktop;Logitech MX 1000 Laser;Superflower 400W;Thermaltake Shark Silver+++Yamaha TTR 600@SM+++

#133 Felhasználó inaktív   zso[lt] 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:18

Idézet: marci3pecs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 14:04

az lehet hogy szépek a színei, de a fejnek az élettartalmát erősen rövidítik az efféle utántöltő szettek/patronok. így amit megspórolsz költheted majd az új fejre ami nem két forint lesz!

tényleg, tudja vki mennyi egy ilyen fej és hol lehet venni?

#134 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:19

Idézet: zso[lt

,2005. márc. 19., szombat - 14:20]ok, köszi!

A másik dolog, hogy melyik feketéből nyomatja a szineset? mert nekem a nagyobbik (3EBK) fogyott ki a kicsi még szinte tele!
És csak akkor használja a másikat ha dokukat nyomtatok? Vagy akkor is ha beállítom a szürke nyomtatást?

Hát ezt még senki sem írta itt le egyértelműen!

Szerintem a beállított felbontástól függhet:
Doku nyomtatást az ember nem használ normálnál nagyobb felbontásban, fényképet igen.
Korábban írtam, kb 400 db fotót nyomtattam ki mire a kisebbik patron kiürülő félbe került.
Még nem kellett cserélni ;) .
A nagyobbik még meg sem rezdült.
Ezért gondolom, hogy a beállított felbontás alapján Ő dönt, melyiket akarja használni.
Ha Te mondjuk normál felbontásban állandóan DVD borítokat nyomtatsz, lehet, hogy a nagyobbikat üríti.

Konkrétat én sem tudok!

#135 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:20

Idézet: marci3pecs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:04

Az iszonyú és az élethű között BAZI nagy a különbség, ezt is nézted, hogy nem "élethűbb"-e a kelleténél!? :think:

#136 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 14:20

Idézet: zso[lt] - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:18

az lehet hogy szépek a színei, de a fejnek az élettartalmát erősen rövidítik az efféle utántöltő szettek/patronok. így amit megspórolsz költheted majd az új fejre ami nem két forint lesz!

;)  ;)  ;)

#137 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 26. 21:09

Idézet: zso[lt] - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:18

Az i865-hez (ami a 4000-res elődje) nekem 25000+sarc árat mondtak a hivatalos Canon szervízben. El nem adják csak beszerelik.
Egyébként nagyon berágtam rájuk.
Az én i865-ös nyomtatóm novemberben múlt egy éves. Nemrég az történt, hogy kb 2-3 hónapig egyáltalán nem nyomtattam vele szöveget. Előtte se sokat, kb egy év alatt fogyott el egy szövegfekete patron.
Szóval a minap nyomtattam vele szöveget és a fejhibás Canonokra jellemzően csíkos lett a nyomat. A fotónyomatok hibátlanok voltak. Ezután nyomtattam egy fúvókatesztett, amiből egyértelműen kiderült, hogy a 3bk patron fúvókáival van a gond.
Ezt követte egy normál tisztítás a driverből, aminek semmi eredménye nem lett. Majd két fokozott tisztítás, amik után végre hibátlan lett a nyomat. Azonban másnap megint csíkos lett, igaz némileg kevésbé. Ismét fokozott tisztítás, majd megint jó nyomat. Gondoltam ez így nem lesz OK. Felhívtam a hivatalos központi Canon szervízt, hogy esetleg vennék egy új nyomtató fejet. (Korábban 10000 Ft körüli árakat láttam emlegetni a netes fórumokban). A szervízben közölték, hogy én mint végfelhasználó nem vehetek fejet, de ők szívesen tesznek bele újat 25000+Áfáért. Egy új 4000-res nyomtató kb hasonló árban van. Kapják be #1!
Ezek elmondtam, hogy az a bajom, csíkosan nyomtat. Szervízes válasza: "túl sokat nyomtattam vele". Mondtam, hogy kb 1,5 patron-on van túl. Válasz: "akkor túl kevesett" Kapják be #2!
Ezek után kifakadtam, hogy nehogy már egy 60000 Ft-os nyomtató (Én még 2003-ban 60000 Ft-ért vettem sulinetben ezt a nyomtatót) 1,5 patronnyi nyomtatás után elromoljon és a javítási költség egy új ára legyen! Válasz: "le van írva a használati mútatóban, hogy ennyit bír" Kapják be #3!
Itt jegyzem, meg, hogy használati útmutatót a vásárláskor nem kaptam, mert nem készült el időre a magyar verzió. Utólag jutottam hozzá egy online verzióhoz, amiben sehol sem szerepel, hogy 1,5 patron után tönkre fog menni a nyomtató.
Már épp a fogyasztóvédelemhez készütem fordulni, amikor utolsó próbaként nyomtam mégegy fokozott tisztítás és utána kinyomtattam vele kb 70 oldalt. Ráment a dologra kb fél patron, de azóta jó a nyomtató. Azóta hetente legyalább egyszer nyomtatok vele 1-2 oldal szöveget. Eddig minden OK.

#138 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 09:31

Idézet: Rlaci - Dátum: 2005. márc. 26., szombat - 20:09

Az i865-hez (ami a 4000-res elődje) nekem 25000+sarc árat mondtak a hivatalos Canon szervízben. El nem adják csak beszerelik.
Egyébként nagyon berágtam rájuk.
Az én i865-ös nyomtatóm novemberben múlt egy éves. Nemrég az történt, hogy kb 2-3 hónapig egyáltalán nem nyomtattam vele szöveget. Előtte se sokat, kb egy év alatt fogyott el egy szövegfekete patron.
Szóval a minap nyomtattam vele szöveget és a fejhibás Canonokra jellemzően csíkos lett a nyomat. A fotónyomatok hibátlanok voltak. Ezután nyomtattam egy fúvókatesztett, amiből egyértelműen kiderült, hogy a 3bk patron fúvókáival van a gond.
Ezt követte egy normál tisztítás a driverből, aminek semmi eredménye nem lett. Majd két fokozott tisztítás, amik után végre hibátlan lett a nyomat. Azonban másnap megint csíkos lett, igaz némileg kevésbé. Ismét fokozott tisztítás, majd megint jó nyomat. Gondoltam ez így nem lesz OK. Felhívtam a hivatalos központi Canon szervízt, hogy esetleg vennék egy új nyomtató fejet. (Korábban 10000 Ft körüli árakat láttam emlegetni a netes fórumokban). A szervízben közölték, hogy én mint végfelhasználó nem vehetek fejet, de ők szívesen tesznek bele újat 25000+Áfáért. Egy új 4000-res nyomtató kb hasonló árban van. Kapják be #1!
Ezek elmondtam, hogy az a bajom, csíkosan nyomtat. Szervízes válasza: "túl sokat nyomtattam vele". Mondtam, hogy kb 1,5 patron-on van túl. Válasz: "akkor túl kevesett" Kapják be #2!
Ezek után kifakadtam, hogy nehogy már egy 60000 Ft-os nyomtató (Én még 2003-ban 60000 Ft-ért vettem sulinetben ezt a nyomtatót) 1,5 patronnyi nyomtatás után elromoljon és a javítási költség egy új ára legyen! Válasz: "le van írva a használati mútatóban, hogy ennyit bír" Kapják be #3!
Itt jegyzem, meg, hogy használati útmutatót a vásárláskor nem kaptam, mert nem készült el időre a magyar verzió. Utólag jutottam hozzá egy online verzióhoz, amiben sehol sem szerepel, hogy 1,5 patron után tönkre fog menni a nyomtató.
Már épp a fogyasztóvédelemhez készütem fordulni, amikor utolsó próbaként nyomtam mégegy fokozott tisztítás és utána kinyomtattam vele kb 70 oldalt. Ráment a dologra kb fél patron, de azóta jó a nyomtató. Azóta hetente legyalább egyszer nyomtatok vele 1-2 oldal szöveget. Eddig minden OK.

A dolog egyszerű:
Ha nem használod a tintasugaras nyomtatót beszáradhatnak a fúvókái.
Tehát 1 hónapban egyszer érdemes legalább egy tesztoldalt kinyomtatni.

A szrevizesen ne csodálkozz! Kevesete keres "sokat" dolgozik, csalja  a felesége és korai magömlése is van.
Egyébként telefonon ritkán kap bármi használható infót az ember.
Ők lesz@rják, hogy te tudsz-e nyomtatni vagy sem!

Azegész dolog a cserére megy ki, mint a gépkocsiknál, mindent cserélni semmit sem javítani.
Ez a fogyasztói társadalom lényege.

Magunk teremtettük amikor elkezdtük a szarokat vásárolni occsójé!

Azé nehogy öngyi legyél ;)

#139 Felhasználó inaktív   S.P.T. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 11:44

Sziasztok!

Az én iP 4000-em minden bekapcsolás után elég sokáig élvezkedik magában.
Gondolom többek között fejtisztítást csinál.
Ez a típus is ilyen, hogy bekapcsolásonként ráfogyaszt a tintára?

Akkor a költséghatékonyság a nyomtatási szokásaidtól is függ: az a takarékos, ha sokat nyomtatsz kevésszer.

#140 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 14:39

Idézet: S.P.T. - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 10:44

Sziasztok!

Az én iP 4000-em minden bekapcsolás után elég sokáig élvezkedik magában.
Gondolom többek között fejtisztítást csinál.
Ez a típus is ilyen, hogy bekapcsolásonként ráfogyaszt a tintára?

Akkor a költséghatékonyság a nyomtatási szokásaidtól is függ: az a takarékos, ha sokat nyomtatsz kevésszer.

Ezt alátámasztom, főleg a fotó nyomtatáskor egyfüst alatt érdemes elereszteni sok képet ;)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.