HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 05. 20:59

Idézet: A.Jani - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 17:42

...én ritek G05-öt használok, szerinted az jónak számít?
azt olvasom hogy mint alap anyag azb eggyik legjobb

:respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect: 

https://forum.hwsw.h...ST&f=23&t=59057

Ezt olvasgasd, gondolom nem mint nyomtatható hanem adathordozó alapanyagra gondoltál. Egyébként a "gagyi piaci" katégóriában az egyik legjobb, én is ezt használom, meg az elődjeit. :smoker:

#82 Felhasználó inaktív   Norbi27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 20:28

Sziasztok

Én is vettem a múlt héten Sulinetben egy pixma 4000-t. Az lenne a kérdésem, hogy dvd borítót milyen papírra szoktatok nyomtatni. Normál fénymásolópapírra próbáltam, de szerintem vastagabbra kellene. Jó lenne ha valami konkrét típust tudnátok ajánlani, amit pl. Tescóban is lehet kapni.  Amúgy a nyomtatóval nagyon meg vagyok elégedve. Aki ilyet akar venni vegyen nyugodtan nem fogja megbánni.

#83 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 20:51

Idézet: Norbi27 - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 19:28

Sziasztok

Én is vettem a múlt héten Sulinetben egy pixma 4000-t. Az lenne a kérdésem, hogy dvd borítót milyen papírra szoktatok nyomtatni. Normál fénymásolópapírra próbáltam, de szerintem vastagabbra kellene. Jó lenne ha valami konkrét típust tudnátok ajánlani, amit pl. Tescóban is lehet kapni.  Amúgy a nyomtatóval nagyon meg vagyok elégedve. Aki ilyet akar venni vegyen nyugodtan nem fogja megbánni.

150 gr-ost vegyél normált vagy matt fotópapírt, attól függ mennyit szánsz rá!

#84 Felhasználó inaktív   Norbi27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 21:01

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 21:51

150 gr-ost vegyél normált vagy matt fotópapírt, attól függ mennyit szánsz rá!

Köszönöm

#85 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 00:36

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 17:54

foxyr köszi a tippet! :respect:
működik a 4000-essel is!
verbatimra nyomtatok én is, be tudtam állítani 118mm külső, ill. 21mm belső körre.
eddig az alapbeállítással 43mm volt, és csak az "adjust circle size" gombbal tudtam +-10mm-el állítgatni, ahogy írtad.
nyomtam is egyet gyorsan, gyönyörűen kihasználta a teljes felületet!
THX

Egy jó-pár lemezembe bele is kerult mire rajottem a nyitjara :D Nem hagyott nyugodni a dolog, igy probalkoztam.

#86 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 00:37

Idézet: A.Jani - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 18:42

KÖSZÖNÖM

kipróbáltam és működik nálam is TÖKÉLETES (bocs a hangnemért de k...ára örülök)

én ritek G05-öt használok, szerinted az jónak számít?
azt olvasom hogy mint alap anyag azb eggyik legjobb

:respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:

Szerintem a G05 helyett hasznalj Verbatimot....megeri azt a plusz raforditast.
G05 leginkabb az ara miatt jó valasztas, de en inkabb kihagyom.

Nalam a favorit a Ricoh,TDK,Verbatim trio.

#87 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 08:24

végigolvastam a topikot. Apámnak ilyen nyomtatója van szeptember óta, jópár fajta papir és patron ki lett próbálva rajta. A legjobb minöséget a canon photo paper proval produkálta gyári festékkel. Hp, tdk papiron ha nagy felületen van fekete, akkor ott kicserepesedik, az elözö papirnál nem. Utángyártott patronok nem tudják a gyáriak minöségét, kivéve a data becker utántöltökészletét, az nagyon meggyözö. Ja és canon fotópatront nem szabad beletenni, mert ez miatt volt egy garis fejcsere. Tényleg nagyon nagy mennyiség keresztülment már a nyomtatón, és ha valaki minöséget akar akkor érdemes a canon patron, canon photo paper pro párost választani, igaz a legdrágább megoldás, de nagy hirü minöségi magán fotóüzletben is leesett a fotós álla a minöség láttán, nem hitte el, hogy otthon nyomtattam.
MSI K8N SLI Platinum;AMD Athlon64 3200+@4100+ (10x262 MHz);Kingmax DDR 500 Hardcore Ram 2x512 MB@524 MHz;Ati V7100 FireGL (X800XT) 256 MB;Pinnacle PCTV;Terratec Cinergy 600;Creative Audigy2 ZS Platinum Pro;LG-GSA 4163B;LG-GSA 4167B;4xSamsung 200GB SATA;Samsung 160GB/7200/8MB;Logitech Cordless Desktop;Logitech MX 1000 Laser;Superflower 400W;Thermaltake Shark Silver+++Yamaha TTR 600@SM+++

#88 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 14:50

Idézet: marci3pecs - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 7:24

végigolvastam a topikot. Apámnak ilyen nyomtatója van szeptember óta, jópár fajta papir és patron ki lett próbálva rajta. A legjobb minöséget a canon photo paper proval produkálta gyári festékkel. Hp, tdk papiron ha nagy felületen van fekete, akkor ott kicserepesedik, az elözö papirnál nem. Utángyártott patronok nem tudják a gyáriak minöségét, kivéve a data becker utántöltökészletét, az nagyon meggyözö. Ja és canon fotópatront nem szabad beletenni, mert ez miatt volt egy garis fejcsere. Tényleg nagyon nagy mennyiség keresztülment már a nyomtatón, és ha valaki minöséget akar akkor érdemes a canon patron, canon photo paper pro párost választani, igaz a legdrágább megoldás, de nagy hirü minöségi magán fotóüzletben is leesett a fotós álla a minöség láttán, nem hitte el, hogy otthon nyomtattam.

Melyik TDK papír volt a "cserepesedős"?:think:
Én a professional Glossy-nál (270gr) nem tapasztaltam.

#89 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 14:58

A fent említett foto-patron az a cian  és a magenta?
Ilyenekből láttam de az a 6 patronos nyomtatókhoz lett kitalálva!
Sajnos azonban beletehető a 4000-es fejébe!

Ha jól emlékszem fel volt tüntetve: "photo" és halványbb árnyalattal jelölték a dobozon, mint a síma BCI-6C-t.

#90 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 15:13

igen azok a patronok voltak, inkább a hp papir cserepesedett, nem tudom már melyik tdk volt, szerintem az, amelyiknek az elején egy csaj van.
MSI K8N SLI Platinum;AMD Athlon64 3200+@4100+ (10x262 MHz);Kingmax DDR 500 Hardcore Ram 2x512 MB@524 MHz;Ati V7100 FireGL (X800XT) 256 MB;Pinnacle PCTV;Terratec Cinergy 600;Creative Audigy2 ZS Platinum Pro;LG-GSA 4163B;LG-GSA 4167B;4xSamsung 200GB SATA;Samsung 160GB/7200/8MB;Logitech Cordless Desktop;Logitech MX 1000 Laser;Superflower 400W;Thermaltake Shark Silver+++Yamaha TTR 600@SM+++

#91 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:48

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 12:12

Itt a patron árára utaltam :cool:

Hahó!

Webáruház.hu én itt vettem patront hologramos Canon matricásat 1800 nettó áron!

Nézzétek meg.

:cool:
BITTORRENT FOREVER!

#92 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 16:00

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 10:10

Most fogyott ki a sárga patronom.
(ip4000)
Eddig kinyomódott:
-297 db 10x15-ös fotó ;)  Ha ezt lepipálja a HP ....
-15 db dvd borító (normál papírra)
-20 oldal doku

A sárga csere után további 44 db 10x15 és a másik két szín még mindíg bírja.

......további 64db fotó nyomtatása után ürült ki a másik két szín egyszerre, ( a fekete még mindíg bírja,kb a 400-adikat nyomtatom.)
Szintén maradéktalanul.
Végre nem érzem azt, hogy olyan tintát akarnak velem kifizettetni amit nem tudok felhasználni.
:respect:

#93 Felhasználó inaktív   Norbi27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 13:15

Sziasztok

DVD-borító nyomtatáshoz vettem 160g -os Canon High Grade papírt. Azt szeretném kérdezni, hogy a nyomtatási beállításoknál a hordozótípusnál, ill. a hatásoknál (Vivid Photo stb) mit állítsak be? Nyomtatási minőség normálra van állítva, érdemes-e magasra állítani vagy akkor már sokkal több tintát fogyaszt?

#94 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 19:40

Idézet: Norbi27 - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 12:15

Sziasztok

DVD-borító nyomtatáshoz vettem 160g -os Canon High Grade papírt. Azt szeretném kérdezni, hogy a nyomtatási beállításoknál a hordozótípusnál, ill. a hatásoknál (Vivid Photo stb) mit állítsak be? Nyomtatási minőség normálra van állítva, érdemes-e magasra állítani vagy akkor már sokkal több tintát fogyaszt?

A vivid fotó funkció elsősorban a színezettségen tuningol, inkább effekt mint használható funkció.
Gyakorlatilag "egy képeslep eltúlzott színeit" láthatod viszont. Kékebb égbolt és farmer nadrág, stb.
Szerintem ezek a funkciók akkor jönnek "jól", ha közvetlenül fényképezőgépről nyomtat az ember.
Amúgy semmi sem jobb korrigáláshoz mint egy jó képszerkesztő program! Legalább a különbséget is látod próba nyomat nélkül.

Felbontásban állítsd be azt amit a papíron feltüntettek! Ha semmi nincs rajta akkor a "normál" felbontás a jó.
Ki kell próbálni! Ha túl nagy felbontást állítssz be, több tinta jut a kelleténél a papírra, behullámosodhat, sötét tónusú lesz az egész.

Amennyiben úgy érzed valami nem jó a fotón vagy borítón javítsd ki a fotoshoppal>>>>nyomtatás! :smoker:

#95 Felhasználó inaktív   Norbi27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 19:46

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 20:40

A vivid fotó funkció elsősorban a színezettségen tuningol, inkább effekt mint használható funkció.
Gyakorlatilag "egy képeslep eltúlzott színeit" láthatod viszont. Kékebb égbolt és farmer nadrág, stb.
Szerintem ezek a funkciók akkor jönnek "jól", ha közvetlenül fényképezőgépről nyomtat az ember.
Amúgy semmi sem jobb korrigáláshoz mint egy jó képszerkesztő program! Legalább a különbséget is látod próba nyomat nélkül.

Felbontásban állítsd be azt amit a papíron feltüntettek! Ha semmi nincs rajta akkor a "normál" felbontás a jó.
Ki kell próbálni! Ha túl nagy felbontást állítssz be, több tinta jut a kelleténél a papírra, behullámosodhat, sötét tónusú lesz az egész.

Amennyiben úgy érzed valami nem jó a fotón vagy borítón javítsd ki a fotoshoppal>>>>nyomtatás! :smoker:

Oké kössz

#96 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 00:52

Eddig i450 hasznaltam meg hp90xi-t vagy ilyesmi.
Szoval eddig ha takarekos uzemmodban nyomtattam dupla olyan gyors lett csak szurkebb a fekete(csak szovegnyomtatasrol beszelek) merthogy kevesebb festeket hasznal.
namarmost ha ennel a takarekost valasztom akkor nem szurke lessz hanem olyasmi mintha ujsagpairkep lenne a betu kis pottyokbol osszerakva, szoval lyukacsos nem homogen. Ez marhara zavar mert sok fekete szoveget nyomtattam takarekosban eddig de ez igy nagyon zavarja a szemem.
Van valami allitasi lehetoseg hogy a regi takarekos modot kapjam? egyszeru word fekete szovegrol van szo.

#97 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 07:30

Idézet: qqcs - Dátum: 2005. febr. 18., péntek - 23:52

Eddig i450 hasznaltam meg hp90xi-t vagy ilyesmi.
Szoval eddig ha takarekos uzemmodban nyomtattam dupla olyan gyors lett csak szurkebb a fekete(csak szovegnyomtatasrol beszelek) merthogy kevesebb festeket hasznal.
namarmost ha ennel a takarekost valasztom akkor nem szurke lessz hanem olyasmi mintha ujsagpairkep lenne a betu kis pottyokbol osszerakva, szoval lyukacsos nem homogen. Ez marhara zavar mert sok fekete szoveget nyomtattam takarekosban eddig de ez igy nagyon zavarja a szemem.
Van valami allitasi lehetoseg hogy a regi takarekos modot kapjam? egyszeru word fekete szovegrol van szo.

Állítsd be kézzel és tedd diffuzra, próba cseresznye. :think:

#98 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 13:42

na jo de az csak grafikara vonatkozik vagy kepre ez meg szoveg:(

#99 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 14:29

Idézet: qqcs - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 12:42

na jo de az csak grafikara vonatkozik vagy kepre ez meg szoveg:(

Próba!! :reklamacio:

#100 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 18:36

Rajottem hogy csak akkor csinalja ezt amikor booklet modban nyomtatok. nyilvan akkor kepkent kezeli hogy be tudja szerkeszteni a konyvlapokat a megfelelo oldalra es nagysagban. Tehat ha beallitom amit mondasz jobb a minoseg de nem olyan mintha sima szovegkent nyomna draftba:(
na mindegy azert marha jo ez a ketoldalas meg booklet mod egyszerre. igy negyedannyi papir kell es hatradolve nezem vegig ahogy kinyom egy komplett konyvet tordelve.
VAlaki nem probalta meg kombinalni a Word booklet modjat a ketoldalassal?
Az azert jobb mert ha nagy konyvet nyomok akkor ott meg lehet adni hogy hany laponkent akarok fuzni. De ha azt hasznalom akkor valamiert elforditva nyomja a ket oldalt.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.