HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 09. 15:22

Hát akkor a Qink az elég gyenge??? Nem tom igzából mi lenne jó csak hallok ezt azt. Itt nálunk győrben nincsen sok választék G&G és quink ami kapható meg ugye a gyári méregdrágán. Nekem az volna a fontos hogy minnél olcsóbban minél szinhűbb képet kapjak ehez kéne nekem papír/UGY patron combo.

#1522 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 19:51

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 20:55

Eszméletlen, hogy a nagykereskedők mindig idetalálnak. Nem a bóhán lenne ennek a helye? :mad:

"Bolhapiac
Eladó az egész világ, avagy ha meg akarsz szabadulni valamitől vagy éppen keresel valamit.
Alfórum: Állásbörze, az állást keresők és kínálók fóruma"

Én is tudok ilyen szmájlit:  :mad: sőt meg ilyet is  :reklamacio:, most akkor? :Đ El akartam adni itt valamit?
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1523 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 19:53

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 21:09

...És mi van a tapasztalattal? :D

A tapasztalattal annyi van, hogy utángyárott tinta Canonhoz óccsóság, királyság!  :respect:
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1524 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 20:44

Idézet: Jazzos - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 19:53

A tapasztalattal annyi van, hogy utángyárott tinta Canonhoz óccsóság, királyság!  :respect:

:offtopic:
Az lehet, hogy ólcsó, de tényleg király?

És segítettél a srácnak a felvetett kérdés megválaszolásában??? Merthogy fingod sem volt az általa említett márkáról. :D
De azt leírtad, hogy Te már több, mint ezret eladtál egy másik típusból... No comment.

És legvégül 2 hozzászólás erejéig fölszívtad az utánnagyártott téntát. Ami szerinted

Idézet

utángyárott
:rolleyes:
:offtopic:
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1525 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 20:46

Hurrá, ismét sikerült átbukni azon a vonalon, ahonnan csak egymás helyesírása a vitatéma?

#1526 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 20:52

Idézet: debaj - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 20:46

Hurrá, ismét sikerült átbukni azon a vonalon, ahonnan csak egymás helyesírása a vitatéma?

Csak ne csusszanjunk át a lényegen, jó? Nem a hejesírás  ;) volt a téma, hanem a hozzászólás tartalma. A nyelvtani fricskát pedig nem hagyhattam ki. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1527 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 21:09

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 21:52

A nyelvtani fricskát pedig nem hagyhattam ki. :D

Csak ez magával vonhatja a következőt, ésakövetkezőt, ésakövetkezőt. Volt egy "kedves" vitapartnerem még 5-600 hozzászólásos "koromban", aki egy nyelvtani fricskám után tételesen kigyűjtötte az ÖSSZES hozzászólásomból a bakikat, és PÜ-ben ezt meg is osztotta velem. :omg: :D

Szerkesztette: debaj 2006. 09. 10. 21:12 -kor

#1528 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 21:14

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 21:52

Csak ne csusszanjunk át a lényegen, jó? Nem a hejesírás  ;) volt a téma, hanem a hozzászólás tartalma. A nyelvtani fricskát pedig nem hagyhattam ki. :D

Hát te tényleg boldog ember lehetsz, ha ettől érzed jól magad, hogy más helyesírási hibáinak örülsz. :respect:
Igen, próbáltam a srácnak segíteni annyit, hogy ha kicsit körbenéz, biztosan talál G&G tintát. Lehet még olcsóbban is, mint a Quality Ink. De hát aki helyesírási hubáknak tud örülni, az nem biztos hogy ennyi ki tud logikázni. :D Szerintem ez rajtad kívül mindenkinek lejött. Most légyszi szaladj a moderátorokhoz, hogy tintát akarok eladni a srácnak. Ez kééééész!  :omg:
(Hagyjuk abba, jó? Én most csak visszaütöttem, nem én kezdtem!  :p)

#1529 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 07:45

Idézet: Jazzos - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 18:53

Szerintem meg óccsóság, pudvaság, de ez már egyéni. Persze vannak olyan ismerőseim, aki szerint a suzuki jobb kocsi, mint a saab, és velük se lehet vitatkozni. Van az olcsó, meg van a drága, lelke mélyén mindenki érzi, hogy nem ugyanolyan, de meg tudjuk magunkat nyugtatni, hogy annál az ócsónál nincs is jobb.

Hanem, ami miatt írtam, mi ez a bolhapiac dolog? Most komolyan. Itt egy topik a hwsw-n? Mert lenne eladó cuccom.

#1530 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 07:54

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 8:45

...

Link.
Ne akassz hasba, hogy 1468 hsz után még nem vetted észre!  :D
Az olcsó-pudva-Sukuzi-Saab téma simán megérne pár postot még, de nem itt, van már ennek topikja?

(Szerk.: kivettem az 1468 után a pontot, nehogy megint amiatt támadjon valaki...)

Szerkesztette: Jazzos 2006. 09. 11. 07:56 -kor

#1531 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 09:49

Idézet: Jazzos - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 21:14

Igen, próbáltam a srácnak segíteni annyit, hogy ha kicsit körbenéz, biztosan talál G&G tintát. Lehet még olcsóbban is, mint a Quality Ink.

És még csak nem is kell olyan sokáig keresgélnie. :D

#1532 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 11:24

Idézet: Jazzos - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 6:54

Link.
Ne akassz hasba, hogy 1468 hsz után még nem vetted észre!  :D
Az olcsó-pudva-Sukuzi-Saab téma simán megérne pár postot még, de nem itt, van már ennek topikja?

(Szerk.: kivettem az 1468 után a pontot, nehogy megint amiatt támadjon valaki...)

Tökre nem  vettem észre :)
Igazából kialakult az 3-4 topik ami benne van a kedvencekben, mást nem nézek. Komoly...
De megtaláltam amúgy.

Ja, ez a kocsi dolog is ugyanaz. Mire van szüksége az embernek, mire hajlandó pénzt kiadni. Nekem egy 15 éves renault-om van, erre volt lehetőségem, ez is kiszolgálja a jelenlegi igényeimet. Úgyhogy a kocsihasonlatot nem nagyképűségből írtam. A suzuki ignisnek is megvan a maga piaca (de szerettem volna egy időben ilyet...), meg a saab 9.5-nek is (de szeretnék most egy ilyet :) ). Én elférek mindenki kocsijától (ha nem parkol rám :D ).

#1533 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 09. 11. 12:11

Idézet: Robi19 - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 16:22

Hát akkor a Qink az elég gyenge??? Nem tom igzából mi lenne jó csak hallok ezt azt. Itt nálunk győrben nincsen sok választék G&G és quink ami kapható meg ugye a gyári méregdrágán. Nekem az volna a fontos hogy minnél olcsóbban minél szinhűbb képet kapjak ehez kéne nekem papír/UGY patron combo.

vegyél mindből, amihez hozzá tudsz jutni (egyik sem nagy drágaság, sőt 10 db-os a4 fotópapírok is vannak, 1000-1800 fölött árban, bár ez azért húzósabb ha egyzserre kell kiadni) és tesztelj neked melyik a legmegfelelőbb, melyikkel. én is ezt tettem... az eredmény még képlékeny, a handsome partonokra várok...
a 6x8-os árat teljesen felesleges kiadni az eredetiért, annyival nem jobb, sajnos. akármennyire is szeretnék ezt az egész hóbelevancot az autók mintájára ráhúzni, a kellékanyag ettől, mint makó meg jeruzsálem.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1534 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 18:07

Idézet: avman - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 11:11

vegyél mindből, amihez hozzá tudsz jutni (egyik sem nagy drágaság, sőt 10 db-os a4 fotópapírok is vannak, 1000-1800 fölött árban, bár ez azért húzósabb ha egyzserre kell kiadni) és tesztelj neked melyik a legmegfelelőbb, melyikkel. én is ezt tettem... az eredmény még képlékeny, a handsome partonokra várok...
a 6x8-os árat teljesen felesleges kiadni az eredetiért, annyival nem jobb, sajnos. akármennyire is szeretnék ezt az egész hóbelevancot az autók mintájára ráhúzni, a kellékanyag ettől, mint makó meg jeruzsálem.

Én patronnal nem, csak papírokkal kísérleteztem, elég sokféle fotópapírt kipróbáltam. Nálam a gyáriak váltak be a legjobban (minő meglepetés), a Canon Matte Photo Paper nagyon jó volt, de idegen gyártó termékei közül az Epson Archival Matte is nagyon tetszett, csak a fekete nem fekete, a szürke meg nem szürke rajta, de kifejezetten jó a tónusvilága (kicsit baritált).

A patron-kocsi hasonlat tényleg sántít egy kicsit, inkább az innen-onnan szerzett benzinnel lehet hasonlítani, ami igaz hogy 80-as oktánszámú, de elpöfög vele a kocsi. Legfeljebb megpistul a motor, de aki a benzinen lityinként 40 forintért kimegy külföldre tankolni, annak úgysincs olyan kocsija, amiért kár lenne :)

#1535 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 19:59

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 19:07

A patron-kocsi hasonlat tényleg sántít egy kicsit, inkább az innen-onnan szerzett benzinnel lehet hasonlítani, ami igaz hogy 80-as oktánszámú, de elpöfög vele a kocsi. Legfeljebb megpistul a motor, de aki a benzinen lityinként 40 forintért kimegy külföldre tankolni, annak úgysincs olyan kocsija, amiért kár lenne :)

bci24 esetében ellenpéldaként megemlíteném az i320-ast ami eredeti patront nem látott a 13e feletti oldalával, illetve az elődjét a 7e felettivel (mind2 fejtisztításnál halt meg) + volt még egy i350-es (vagy 450-es?) ami azért ment vissza 7e oldallal gariba, mert csíkozott az egyik szín, igaz szinte már az elejétől de vagy 10 hónapot azért használtam, mert színesre ott volt a másik. mielőtt visszament, kinyomtam egy adag canon patront és cserélték azt is ip1000-re. ez sem látott eredeti patront, vagy 4e oldal van benne. kétlem h gyárival elmentek volna többet vagy jobb minőséget adtak volna sima feketében. igaz általában piszkozaton nyomtatok, ott nem zabálja úgy a téntát. meg azért színes is volt velük nyomtatva. szóval inkább tévhit mostanság, h az utángyártott kellékanyag mindig tönkreteszi a nyomtatót. legalábbis a canon esetében szinte soha nem volt igaz. a többi téntáról nem tudok nyilatkozni. epsonokról hallottam, h képesek, anno pár éve a g&g feketéje volt nagyon folyós, nem is használtam sokat.
annyiban igazad van, ha kiszámolnám mennyibe került volna mindez eredeti bci24 patronnal, lehet vehetnék vmi ócskább autót.  :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1536 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 20:08

Nem tudom, lehet, hogy az egy-két pikoliteres fúvókák korában már rizikós az esetleges rosszabb minőségű, szemcsésedő festék.

#1537 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 20:12

Azt a havonta 2-3 alkalommal jelentkező horror sztorit szoktad olvasni a topikban? Ha nem, olvass vissza, mindig jön néhány, néha már unalmas is egy kicsit. "Beszáradt a fej", "minden tiszta tinta lett", "csíkoz", "nem nyomtat x színt".

13e feletti oldal? Tök tuti. Ha sima fénymásolópapírról beszélünk, akkor abból láttam 500db-os csomagot. Abból 26 csomag tenne ki 13e oldalt. Tekintve, hogy egy 500-as csomag olyan 8-10 centi vastag, ez 2-2.5 méter magas papírhalmot jelentene. Izé, biztos,  hogy ennyit kinyomtattak vele? Vagy ez csak egy "nyomjunkbeafórumbaegybrutálszámotbáz" beírás?
Ha jól emlékszem, valaki írta a canon hungária válaszát egy levélre, talán 5-6 ezret írtak, amennyit a fejnek maximum ki kéne bírni.
De lehet, hogy tévedek, érdemes visszaolvasni.

Egyszer érdemes lenne fotónál (én szinte csak erre használom) összehasonlítani a gyári és az utángyártott tintákat.

#1538 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 20:49

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 20:12

Azt a havonta 2-3 alkalommal jelentkező horror sztorit szoktad olvasni a topikban? Ha nem, olvass vissza, mindig jön néhány, néha már unalmas is egy kicsit. "Beszáradt a fej", "minden tiszta tinta lett", "csíkoz", "nem nyomtat x színt".

13e feletti oldal? Tök tuti. Ha sima fénymásolópapírról beszélünk, akkor abból láttam 500db-os csomagot. Abból 26 csomag tenne ki 13e oldalt. Tekintve, hogy egy 500-as csomag olyan 8-10 centi vastag, ez 2-2.5 méter magas papírhalmot jelentene. Izé, biztos,  hogy ennyit kinyomtattak vele? Vagy ez csak egy "nyomjunkbeafórumbaegybrutálszámotbáz" beírás?
Ha jól emlékszem, valaki írta a canon hungária válaszát egy levélre, talán 5-6 ezret írtak, amennyit a fejnek maximum ki kéne bírni.
De lehet, hogy tévedek, érdemes visszaolvasni.

Egyszer érdemes lenne fotónál (én szinte csak erre használom) összehasonlítani a gyári és az utángyártott tintákat.

Nemrégiben olvastam itt a neten valamerre - lehet pont a hwsw-n - hogy a HP csinált ilyen tesztet. Természetesen az jött le belőle, hogy az utángyártott tintákkal nyomtatott képek hamarabb elvesztik a minőségüket. Persze minden szentnek maga felé hajlik a keze, és ezért fentartással kell kezelni az ilyen "szponzorált" vagy akár belső teszteket.
Az viszont érthető, ha egy gyártó csak egy bizonyos termékkel (fej+tinta+papír) garantálja az elvárható minőséget.

És ha már itt a topikban az autós példa lett a nyerő, akkor én is mondanék egyet:
nagyon nem mindegy, hogy egy motorban milyen hőértékű gyertyát használunk, mivel a gyári ajánlottnál sem az alacsonyabb, sem a magasabb értékű nem megfelelő. ;)

#1539 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 07:05

Kis genya 4200 XD
Szól, hogy cseréljem ki a fekete patront. Kicserélem, erre kinyomtatja a cd-t cián nélkül O.o :)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1540 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 07:46

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 21:12

a write only mód helyett kapcsold be a read only-t is néha. csak a bci24-es utángyártott sorozattal kapcsolatban nyilatkoztam, kb. 4 nyomtató használata után. engedtessék meg nekem, h le merészeltem vonni azt a konzekvenciát, miszerint talán ebben a canonsorozatban (isten nyugtassa, mert az ip1500 és társai sorozat volt az uccsó bci24-es patronnal) az utángyárott kellékanyag nem olyan veszélyes a gépekre, mint ahogy a kicsi fejekben itt rögzült.
ha bárkit erre vet a jóisten a rendelkezésére bocsátom a nyomtatókat a géppel és a service toolokkal, amikkel meg lehet nézni, h az ominózus nyomtatóban valóban 13e néhányszáz oldal van benne. legalábbis annyit ír ki és utánagondolva a papírbeszerzéseknek elhiszem neki (lektor vagyok illetve munkavédelmis egy kicsiny, 3 fős családi vállalkozásban), elég durva szinten nyomtatok ha könyvet kell átolvasni vagy ha kockázatértékelési jkv-ket kell csinálni. egy 50-60 fős építőipari cégnél ez pl. 800 oldal. egy önkormányztanál iskolákkal óvodákkal 2500 körül van). mint említettem legtöbbször halványan nyomtatok, piszkozaton, úgy nem zabálja a téntát annyira. ha 7-8e oldalt kibírt eddig minimum mind (a canontól a legutóbbi munkalapon az volt, h 4e oldal felett garanciavesztés van, mivel ugye már adtak vagy 2 nyomtatót garisan :D) akkor azt hiszem kijelenthetem, ha eredetit veszek sem járok jobban. sőt, rosszabbul. h miért nem használok lézert, annak is megvan a sztorija... :)
a beszáradt fej, elfolyt patron meg jórészt a júzer hibája, akik nem nyomtat sokáig aztán rí, h mit csináljon illetve házitöltőszettel okosna jól megtölti. láttam már felül kifúrt, lexmark töltővel megtöltött bci24-es patront...
mint mondtam csak a bci24/canon viszonylatában tudok nyilatkozni. itt pedig bőven megérte utángyártottat használni és nem volt szinte semmi veszélye. de ha valaki fogyasztói konzumidióta akar lenni, én nem tartom vissza...

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.