HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 12. 08:31

Ne essetek már egymás torkának. Aki az utángyártottra esküszik, érezze vele jól magát, de ne jöjjön majd sírni, ha tönkremegy a nyomtató meg kifakul a nagyi a képen. Aki az eredeti patronra esküszik, az is érezze vele jól magát, de ne jöjjön majd sírni, ha már árverezik el a feje fölül a házat :Đ

Szerintem nem kizárt, hogy egy fej kibírjon tizenháromezer oldalt. Az öt-hatezer lehet egy átlagos érték, egy önvédelem a Canon részéről. Ha aztán kiakad hatezernél a nyomtató, mondhatják, hogy ők négy-ötezer oldalra tervezték őket, vagy ha beviszik gariba a nyolcezer lapot nyomott tintaköpőt, akkor megcsóválhatják a fejüket, hogy ez már nem garis, mert túllóg a tervezett élettartamon.
Ettől függetlenül lehetnek olyan fejek, amelyeket az átlagosnál jobb minőségű alkatrészekből raktak össze. Olyan pici elemekkel számolva, mint a fúvókák és az egyéb finom alkatrészek a fejben, a csak egy kicsivel jobb minőségű anyagokból összeállított fej a várható élettartam többszörösét is kibírhatja.

#1542 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 09. 12. 08:49

ugyan nem perdöntő bizonyíték 350 kbyte körüli.
mivel simán meg tudnám hegeszteni bármelyiket fake-nek, így csak azt tudom mondani ennyit tudok itt felmutatni.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1543 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 13:29

Idézet: avman - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 6:46

a write only mód helyett kapcsold be a read only-t is néha...

Nézd, igazából elnézést szeretnék kérni, mert eléggé inkorrekt voltam veled szemben. Nem akarok mentegetőzni, egyszerűen sajnálom, hogy azt feltételeztem rólad, hogy nem a valóságot írod. Sajnálom azt is, hogy megint belekezdtem volna a saját álláspontom ráerőltetésébe, igaza van a hozzászólóknak, mindenki használja úgy a nyomtatóját, ahogy akarja.

Merre vagy munkavédelmis amúgy?

#1544 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 17:02

Ez a kapilláris dugulás és abszorbeálló szivacs mennyi idő alatt romlik el?? mert nem lenne jó ha 1 év múlva kapufa lenne ennek. Nekem IP 1500 van

#1545 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 17:43

Idézet: Robi19 - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 16:02

Ez a kapilláris dugulás és abszorbeálló szivacs mennyi idő alatt romlik el?? mert nem lenne jó ha 1 év múlva kapufa lenne ennek. Nekem IP 1500 van

Fene tudja. A szivacs, szerintem attól függ, hányszor volt bekapcsolva a gép, és hányszor csinált fejtisztítást. Amennyire én tudom, minden bekapcsolásnál csinál valamilyen tisztítást. Az enyém most egy éves, még nem tapasztaltam ilyen jelét, hogy bármi gond lenne.

#1546 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 19:01

U.GY. patronnal használod?? Milyen nyomid van?? Ha u.gy.-t használsz akkor milyent???? A handsome az jó fajta??? Eddig még gyári van benne de van fiókban egy szett qink is de itt vki említette hogy az nem az igazi ezért kérdem milyent használsz.

#1547 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 06:35

Lugosi eredeti patront használ.

#1548 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 19:54

Idézet: Robi19 - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 18:01

U.GY. patronnal használod?? Milyen nyomid van?? Ha u.gy.-t használsz akkor milyent???? A handsome az jó fajta??? Eddig még gyári van benne de van fiókban egy szett qink is de itt vki említette hogy az nem az igazi ezért kérdem milyent használsz.

Jaaaa, bocs Robi, egyszerűen eszembe se jutott, hogy nekem szól. Így igaz, ahogy Debaj írja, eredeti patront használok csak, néha viszont beírom, ha látok-hallok valamit utángyártott témában.
Ma pl láttam Jettec, meg valami A betűs márka utángyártott cuccait, irodaszerüzletben.
Amúgy tudjátok mit vettem észre az utángyártottat forgalmazó boltoknál? Hogy nincs annyi eszük, hogy mondjuk az ip4000-be 5 féle patron kell, és mind az 5-öt tartsák. Van mondjuk az 5-ből 2-3 féle egyszerre. Hát ez nem semmi... Az eredetinél talán a gyártó követelménye, azért szokott lenni. Persze pl tesco-ban általában az eredetiből sem szokott a teljes "kollekció" lenni. Tartok tőle, hogy nem olyanokra bízzák ezeket a dolgokat (sem), akik értenének hozzá.

#1549 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 20:36

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 20:54

Tartok tőle, hogy nem olyanokra bízzák ezeket a dolgokat (sem), akik értenének hozzá.

Gondolod, hogy aki ért hozzá, az a.) minimálbérért dekkol a Tescoban b.) ha nincs más választása, akkor szívvel-lélekkel, szakértelemmel fogja a dolgát végezni? :) Kedvesem a fél nyarat lehúzta ott, beszélgetett a régi dolgozókkal, sokan sz@rnak bele, hogy jól végezzék a munkájukat (akkor is megkapják a pénzüket, ha csak lődöngnek egész nap) vagy "csakazértis" alapon még rá is tesznek egy lapáttal a hülyeségre. :)

#1550 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 21:05

Idézet: debaj - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 20:36

...a.) minimálbérért dekkol a Tescoban b.) ...sz@rnak bele, hogy jól végezzék a munkájukat...

Akkor ez így stimmel, olyan bérért én is sz@rnék bele. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1551 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 21:12

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 19:54

Persze pl tesco-ban általában az eredetiből sem szokott a teljes "kollekció" lenni. Tartok tőle, hogy nem olyanokra bízzák ezeket a dolgokat (sem), akik értenének hozzá.

Elárulom, hogy a számtech "szaküzletekben" sincs soha komplett garnitúra az általad említett típushoz. Kipróbáltam. :(
Megoldás: a neten kell rendelni, 1 komplett garnitúránál már majdnem ingyen van a házhozszállítás. Mindenképpen sokkal olcsóbb, mintha a helyi bótban vennél meg hetente egy-egy patront, mert nincs készleten minden típus, ami kell.

u.i.: nem u.gy patronokról írtam fentebb

Szerkesztette: lorenzo 2006. 09. 13. 21:14 -kor

KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1552 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 21:13

:offtopic:
Ide írom, bár a Tesco topikban lenne a helye, de itt hoztam szóba, itt is fejezem be. A gyöngyösi tescoban van egy takarítónő, aki 55 éves létére a meló-diákon keresztül (!) dolgozik. (Hogy hogy tudta elintézni, nem az én dolgom.)

Többet visz haza, mintha Tesco alkalmazott lenne. :omg:

#1553 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 21:18

Idézet: debaj - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 21:13

:offtopic:
Ide írom, bár a Tesco topikban lenne a helye, de itt hoztam szóba, itt is fejezem be. A gyöngyösi tescoban van egy takarítónő, aki 55 éves létére a meló-diákon keresztül (!) dolgozik. (Hogy hogy tudta elintézni, nem az én dolgom.)

Többet visz haza, mintha Tesco alkalmazott lenne. :omg:

Ez télleg nem idevaló, amúgy ez a teszkó defektje, nem a melódiák "érdeme".

#1554 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 22:13

Sajnos ez a magasan megfizetett munkaerő sok munkahelyre rányomja a bélyeget. Felénk is panaszkodik sok srác hogy informatikus létére (technikus végzettséggel) kemény 75 ezért dolgozik 9 órákat egy számtech boltban olykor még szombaton is. Hát el is hiszem hogy ilyen kemény pénzért nem szívvel lélekkel csinálja amit csinál. Az hogy nincsen patronból minden fajta hát kérem ez sokszor a bugyutafejű tulajon múlik (minek tartsak mindenből úgysem fogy el) akinek kell az majd úgyis rendel és vidék lévén vár majd 3-4 napot mire beszerezik. Persze az előleget bekérik aláíratják a papírt ami őket védi ha esetleg nem mész érte eladják és buktad a lóvét. Persze a bugyutafejű (tisztelet a kivételnek és akinek nem inge ne vegye magára) nem veszi észre hogy te nem tudsz dolgozni mert nincsen csak monjuk cián meg egy fekete az adott sorozatból, de ez kit érdekel ha nem tetszik odébb lehet állni. Elnézést ha egy kicsit nagyon  :offtopic: -volt de ma nagyon kihozott a béketűrésemből egy számtechbolt és pont ilyen téma adódott. Mégegyszer szeretnék elnézést kérni azoktól akiknél nem ilyen van és minden kedves fórumtárstól az  :offtopic: -ért.

#1555 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 14. 10:13

Hi!

Haverom vett a 4200 be utangyarott partonaokta. Mit kell tennem hogy müködjön. Azt irja ki higy nem kompativilis vagy nincs benne parton. Csipet átszerelte. Van valami nullazo progi vagy mi?

Köszi elöre is a helpet!
| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

#1556 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 10:41

Pontosan szerelte át a chipeket? (szín a színhez, chipek sérülésmentesek, érintkezők megfelelő irányba néznek, érintkezők nincsenek elkoszolódva, satöbbi)

Szerkesztette: debaj 2006. 09. 14. 10:46 -kor

#1557 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 17:11

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 20:12

Elárulom, hogy a számtech "szaküzletekben" sincs soha komplett garnitúra az általad említett típushoz. Kipróbáltam. :(
Megoldás: a neten kell rendelni, 1 komplett garnitúránál már majdnem ingyen van a házhozszállítás. Mindenképpen sokkal olcsóbb, mintha a helyi bótban vennél meg hetente egy-egy patront, mert nincs készleten minden típus, ami kell.

u.i.: nem u.gy patronokról írtam fentebb

Hát igen, egy éve mióta megvan a nyomtató, neten rendelem a patront, olcsóbb mint a bolti, és házhoz hozzák. Innentől ugyebár a boltok csak mosolygás szintjén érdekelnek.  :)

#1558 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 19:19

Ma új élménnyel lettem gazdagabb :) Megcsináltam életem első, közvetlenül a fényképezőgépről történő nyomtatását. Igazából a leírásokat direkt nem olvastam el, hogy egy átlagfelhasználó, vagy egy tényleg hozzá nem értő ember mit tudna kihozni belőle. Tökéletes lett a végeredmény, és teljesen egyszerű volt minden lépés. Még azt is kijelezte a fényképezőgép, hogy alacsony a tintaszint a nyomtatóban, ami igaz is, mert a fekete patron mind a kettő fogyóban van. Tényleg nagyon elégedett vagyok vele, és örülök neki, hogy mostanra eljutottunk idáig, hogy normális, kezelhető eszközöket gyártanak.  :up:
A két eszköz jó együttműködéséhez lehet, hogy az is hozzájárult, hogy a fényképezőgép is canon volt, amiről nyomtattam. Ígérem hogy hamarosan kipróbálom nikonnal is :)

#1559 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 16:19

Tegnap vettem egy csomag canon photo paper pro-t hát ez nagyon tetszik igaz az ára is húzós. De amíg van a gyári tintában addig veszek normális papírt majd ha kifogy és UGy-t kell használjak akkor elég lesz nekem vmi olcsóbb is. A handsome patronikkal mi a helyezt???? Használ itt vki???

#1560 Felhasználó inaktív   Rossing 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 30. 20:01

Sziasztok!
Vettem egy canon pixma170-es multifunkcionális készüléket. Nyomtatás és a fénymásolás tökéletesen müködik, viszont mikor scannelnék az alábbi kedves üzenetet írja ki: "Cannot communicate with scanner. Scanner maybe turned off,  a cable may be disconnected. Please check the status and try again. Scanner driver will be closed". Körülnéztem már a netem sokan vannak hasonló problémával de müködő megoldást sajna sehol se találtam :( . Mindent a leírás szerint csináltam ahogy a kiskönyvben :)  meg volt írva. Próbáltam újra felrakni a drivert, másik USB-t használni, alaplap drivert úra intalálni. Valakinek valami ötlete?  előre is Köszi.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.