HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:13

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:34

Azért számold csak ki: ha a4-es papírra nyomtatsz és feldarabolod, kb 20%-k  al :think:jössz ki olcsóbban ami a papír árát illeti. Valamint a méretet is te határozhatod meg a képarány szerint. A tesco gazdaságost illetően meg a fene tudja látni fogod-e a tintát rajta 2-3 év múlva! :eek: kb 2000képet nyomtattam eddig Különböző papírokra és egyértelműen mondhatom, hogy nem érdemes a papíron sem spórolni! ;)

Nekem tényleg nem tűnik rossznak ez a tesco papír. Én is nyomtattam már A/4-re 4 képet, és aztán vágtam. Nekem ami talán a legjobban tetszett, az a forte professzionális fotópapír volt, olvastam hogy csődbe mentek úgyhogy talán nem fogok tudni utánpótlást vásárolni belőle :(

A kodak papírt még nem próbáltam, a következő alkalommal az lesz soron.
Idáig nyomtattam 2 A/4-es teljes képet, és úgy 40 körüli 10x15-öst. Kb meddig fogja még vinni a benne lévő patronokkal?
Azt hiszem a jövő héten megrendelem a tartalék tintakészletet, és egyből két sárgát, mert azt írtátok az fogy jobban.

#382 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:18

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:34

Azért számold csak ki: ha a4-es papírra nyomtatsz és feldarabolod, kb 20%-k  al :think:jössz ki olcsóbban ami a papír árát illeti. Valamint a méretet is te határozhatod meg a képarány szerint. A tesco gazdaságost illetően meg a fene tudja látni fogod-e a tintát rajta 2-3 év múlva! :eek: kb 2000képet nyomtattam eddig Különböző papírokra és egyértelműen mondhatom, hogy nem érdemes a papíron sem spórolni! ;)

Már bocsi, de ha semmin sem spórolsz, akkor legjobb, ha előhívatod a képeidet, mert spórolás nélkül ölég drága móka házilag nyomatni. Amúgy nekem van 1 éves tecskó gazdaságos nyomatom és eddig még nem fakult ki, bár az is igaz, hogy már nem emlékszem a korábbi állapotára. :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#383 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 07:17

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 20:18

Már bocsi, de ha semmin sem spórolsz, akkor legjobb, ha előhívatod a képeidet, mert spórolás nélkül ölég drága móka házilag nyomatni. Amúgy nekem van 1 éves tecskó gazdaságos nyomatom és eddig még nem fakult ki, bár az is igaz, hogy már nem emlékszem a korábbi állapotára. :)

Most láttam valamelyik online rendelősdiben, hogy 25 ft/kép. Ez biztosan olcsóbb, mintha saját magának nyomtatja ki az ember. Nem is azért vettem meg a nyomtatót, hogy olcsóbban nyomtassak, mint az előhívás. Elsősorban kényelemből, nem kell vele vacakolni, hanem amit most fényképeztem, akár most is a kezemben lehet papírképként (mint anno a polaroid). Másrészt jó ha van itthon nyomtató, ki tudja mikor kell pl egy önéletrajzot vagy bármi mást kinyomtatni. Harmadrészt, itt van a tegnapi példa, eljött hozzánk édesanyám, nézegette a képeket a gépemen, és amin szépen együtt volt a család, vagy csak tetszett neki, abból kért egy példányt, és 1 perc múlva a kezében volt. A laboros megoldásnál ez úgy nézett ki, hogy fél évvel ezelőtt kinézett egy képet, hogy abból kellene neki, aztán persze majd a következő előhívásnál kap belőle példányt, és mégis most lett kinyomtatva, mert én meg persze hogy ráfelejtettem :(
Szóval itt van az azonnaliság, csak meg kell fizetni. Szerintem nem olyan vészes, bár ez szubjektív.
Ahogy számolgattam, ami igazán megéri, az az A/4-ben való nyomtatás, ott kb a fele-harmada, mint a labor.

#384 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 20:27

Csak egy egyszerű kérdés: mikor a nyomtatás paramétereinél beállítom, hogy Photo Paper Pro, vagy Photo Paper High Glossy a papír, akkor tulajdonképpen csak azt szabályozom, hogy mennyi tinta kerüljön a papírra?

#385 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 23:13

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 20:18

Itt a kulcs: "nem emlékszem a korábbi állapotára" :think:
Jó minőségű feldolgozás:~100Ft/kép 10x15.
Ennél azért jóval olcsóbban megcsinálhatod minőségi kompromisszum nélkül!
Azonkívül Te retusálod a fotóidat és nem a szőke cica a számítógépen, átszabhatod tetszés szerint, ha pedig nem lett jó, káromkodhatsz és gyárthatsz rögtön egy másik fotót. :reklamacio:

A halat is gyakran olcsóbb a piacon venni, mégis baromi sokan inkább pecáznak....... ;)

Ez egy HOBBY!  (szerintem)

#386 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 11:15

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 22:13

Itt a kulcs: "nem emlékszem a korábbi állapotára" :think:
Jó minőségű feldolgozás:~100Ft/kép 10x15.
Ennél azért jóval olcsóbban megcsinálhatod minőségi kompromisszum nélkül!
Azonkívül Te retusálod a fotóidat és nem a szőke cica a számítógépen, átszabhatod tetszés szerint, ha pedig nem lett jó, káromkodhatsz és gyárthatsz rögtön egy másik fotót. :reklamacio:

A halat is gyakran olcsóbb a piacon venni, mégis baromi sokan inkább pecáznak....... ;)

Ez egy HOBBY!  (szerintem)

Szerintem egyről beszélünk mi itten. Én is általában otthon nyomtatom a képeket, de azért próbálom - az ésszerűség határain belül - csökkenteni a költségeimet. A tintán nem akarok spórolni (eredetit használok) de a papírnál már lehet a tapasztalataim szerint.
Viszont nem tudom, hogy az otthoni nyomtatás papírképre mennyire időtálló, de a közel 1 éves nyomataim olcsó papírra eddig ugyanolyannak "tűnnek", mint azelőtt.
Amúgy én is pecázok. :D
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#387 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 16:20

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 10:15

Szerintem egyről beszélünk mi itten. Én is általában otthon nyomtatom a képeket, de azért próbálom - az ésszerűség határain belül - csökkenteni a költségeimet. A tintán nem akarok spórolni (eredetit használok) de a papírnál már lehet a tapasztalataim szerint.
Viszont nem tudom, hogy az otthoni nyomtatás papírképre mennyire időtálló, de a közel 1 éves nyomataim olcsó papírra eddig ugyanolyannak "tűnnek", mint azelőtt.
Amúgy én is pecázok. :D

Most hozott ki a canon valami Chromalife 100 nevű kellékanyagot, gondolom újfajta patron az újfajta nyomtatókba, ami - ideális körülmények között, albumban - 100 évig garantálja a fotók színét.
Reménykedek benne, hogy az új tinták használhatók lesznek a régi nyomtatókban, pl az ip 4000-ben, mert az új nyomtatók nem különböznek remélhetőleg annyira, ami indokolná. Pl a nyomtatófej ami az ip 4000-ben van, itt írta valaki a fórumon, hogy ugyanaz, mint ami egy régebbi canon nyomtatóban is volt. Az ip 4000 tintapatronja sem új találmány, ugyanaz való az i560-ba is. Így gondolom, hogy a festék is kompatibilis lesz. Főleg azért, mert a gyártónak nem a nyomtatót eladni nagy biznisz, hanem a festéket.

Egyébként ma megjött a rendelésem a shop.gigacity.hu -tól, teljesen korrektül, gyorsan, úgyhogy itt van már a polcon 5 bontatlan gyári patron, hátha kifogy. Tényleg, hogy megy ez (ez a második saját nyomtatóm, a régi egy hp volt, ami nem szólt ha kifogyott a festék, csak nem nyomtatott). Először csak szól, hogy kevés a festék, aztán meg szól még egyszer, hogy kifogyott, vagy csak szól, hogy héló, elfogyott.

#388 Felhasználó inaktív   tranyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 22. 21:48

Elöbb egy sárga felkiáltó jel,majd egy piros x és nem indul a nyomtatás. :up:  :think:  :smoker:

#389 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 12:37

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 17:20

Most hozott ki a canon valami Chromalife 100 nevű kellékanyagot, gondolom újfajta patron az újfajta nyomtatókba, ami - ideális körülmények között, albumban - 100 évig garantálja a fotók színét.
Reménykedek benne, hogy az új tinták használhatók lesznek a régi nyomtatókban, pl az ip 4000-ben, mert az új nyomtatók nem különböznek remélhetőleg annyira, ami indokolná. Pl a nyomtatófej ami az ip 4000-ben van, itt írta valaki a fórumon, hogy ugyanaz, mint ami egy régebbi canon nyomtatóban is volt. Az ip 4000 tintapatronja sem új találmány, ugyanaz való az i560-ba is. Így gondolom, hogy a festék is kompatibilis lesz. Főleg azért, mert a gyártónak nem a nyomtatót eladni nagy biznisz, hanem a festéket.

a druckerchannel.de-n írnak sokat az új patronokról és nyomtatókról,
ki is próbálták, visszafelé kompatibilis, tehát az új tintákat bele lehet rakni pl. egy Pixma iP4000-be, fordítva viszont nem megy, mert új patronokon chip van, meg led is, az új nyomtatók csak az új CLI-8-as sorozatú tinkákkal mennek.
http://www.druckerch...kel.php?ID=1154

a chippel persze az utángyártott patronok használatát akarják megakadályozni...

Szerkesztette: brainticket 2005. 09. 23. 12:38 -kor

#390 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 12:44

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 11:37

a druckerchannel.de-n írnak sokat az új patronokról és nyomtatókról,
ki is próbálták, visszafelé kompatibilis, tehát az új tintákat bele lehet rakni pl. egy Pixma iP4000-be, fordítva viszont nem megy, mert új patronokon chip van, meg led is, az új nyomtatók csak az új CLI-8-as sorozatú tinkákkal mennek.
http://www.druckerch...kel.php?ID=1154

a chippel persze az utángyártott patronok használatát akarják megakadályozni...

Talán nem véletlenül. :)

#391 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 22:09

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 15:20

Egyébként ma megjött a rendelésem a shop.gigacity.hu -tól, teljesen korrektül, gyorsan, úgyhogy itt van már a polcon 5 bontatlan gyári patron, hátha kifogy. Tényleg, hogy megy ez (ez a második saját nyomtatóm, a régi egy hp volt, ami nem szólt ha kifogyott a festék, csak nem nyomtatott). Először csak szól, hogy kevés a festék, aztán meg szól még egyszer, hogy kifogyott, vagy csak szól, hogy héló, elfogyott.

Oszt írjad meg Lsz, hogy mennyibe vót összesen házhozszállítással együtt a komplett garnitúra, mennyi idő alatt?
THX
:smoker:

#392 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 06:35

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 21:09

Oszt írjad meg Lsz, hogy mennyibe vót összesen házhozszállítással együtt a komplett garnitúra, mennyi idő alatt?
THX
:smoker:

A rendelést úgy adtam le, hogy 2 sárga, 1 cyan, 1 magenta és 1 fotófekete patront rendeltem (szöveget nem, mert azt alig használom, meg a munkahelyemen van olyan lézer, hogy ihaj). Két ok miatt rendeltem két sárgát, egyrészt mert azt mondta mindenki hogy az fogy a legjobban általában, másrészt meg fölé akartam menni a 10e ft-os rendelésnek, mert akkor csak 500 ft a kiszállítás.
Egy patron 2175 ft volt áfával, plusz a szállítási költség 500 ft, így összesen 11375 ft-ot fizettem (5 patron+szállítás).
A rendelést vasárnap adtam le, szerdán a kezemben volt, de azért csak szerdán, mert az egyik patronból hiány volt. Abszolút korrektek voltak, telefonon is felhívtam őket tanácsot kérni, és készséggel segítettek.
A rendelést futárszolgálat hozza, felhívnak előtte telefonon, hogy a megadott címen vagy-e, és jöhet-e. Felhívtak, mondtam hogy nem vagyok bent, egy kolléganőm fogja átvenni és fizetni, megkérdezték hogy mi a neve, és mire visszaértem ott volt a csomag. Negatív tapasztalatot egyáltalán nem szereztem.

Nyomtatok ezerrel hagy fogyjon :)

#393 Felhasználó inaktív   nonamequest 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 10:33

Eladó Canon Pixma IP 3000
Bocsi hogy ide írok, de sürgős lenne.
Canon Pixma IP 3000 vadonatúj fotó és CD nyomtató, pictbridge stb.. hisz már ismeritek :) , originál csomagolásban, teljes garanciával, számlával, mélyen listaár alatt családi okok miatt eladó. Sürgős(keddig), alku nincs. Akcióban vettem 20e-ért, még ki sem bontottam, mert vártam hogy több időm legyen, de mivel a gépem bemondta az unalmast, most Internet Café-zok, és egy jó ideig nemtom használni.
Ára: 18e
Bp-en házhoz viszem
Érd. csak telefonon: 70 / 634-5665
Még 1X bocsi

#394 Felhasználó inaktív   nonamequest 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 13:51

Idézet: nonamequest - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 11:33

Eladó Canon Pixma IP 3000
Bocsi hogy ide írok, de sürgős lenne.
Canon Pixma IP 3000 vadonatúj fotó és CD nyomtató, pictbridge stb.. hisz már ismeritek :) , originál csomagolásban, teljes garanciával, számlával, mélyen listaár alatt családi okok miatt eladó. Sürgős(keddig), alku nincs. Akcióban vettem 20e-ért, még ki sem bontottam, mert vártam hogy több időm legyen, de mivel a gépem bemondta az unalmast, most Internet Café-zok, és egy jó ideig nemtom használni.
Ára: 18e
Bp-en házhoz viszem
Érd. csak telefonon: 70 / 634-5665
Még 1X bocsi

Canon Pixma IP 3000 eladva.

#395 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 19:23

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 5:35

Nyomtatok ezerrel hagy fogyjon :)

Köszi az infót!

Nyomtassál is, azé' van! :smoker:

#396 Felhasználó inaktív   sensor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 05:02

Canon BJC 2000 nyomtatóhoz keresek fejet! (A bolti árát sokallom.)

#397 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 20:33

Ugyan nem vág konkrétan a témába, de mivel itt fordul meg a legtöbb Canon felhasználó remélem nem köveztek meg :)

A helyzet a következő:

kb. 3 éves Canon S400 nyomtatóm van, a gyárilag adott patronok óta csak utángyártott került bele. Voltak apróbb gondok a szövegnyomtatáskor, nem volt szép a nyomat, de a célomnak megfelelt. Június közepén még kb. 500 lapot (államvizsga rulz) kinyomtattam egy új, 500Ft-os utángyártott patronnal (sajna márkára nem emlékszem), az kifogyott, de nem tette bele másikat. Időközben hazaköltöztem, azaz kb július elején beleraktam egy ugyanolyan patront, de nem nyomtattam vele. Tegnap próbáltam, de egy pikoliter festék nem jelenik meg a lapon. Színesben nyomtat, fekete semmi. A driver adta összes karbantartó lehetőséget kipróbáltam, ellenőríztem a patron, kivettem a patronokat tároló műanyag keretet (gondolom ebben van a fej :D) és szépen óvatosan kitisztítottam. Eredmény semmi...

Arra vagyok kíváncsi, hogy van-e még amit megpróbálhatok, vagy kezdjek új nyomtatót keresni...?

#398 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 15:06

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 19:33

Ugyan nem vág konkrétan a témába, de mivel itt fordul meg a legtöbb Canon felhasználó remélem nem köveztek meg :)

A helyzet a következő:

kb. 3 éves Canon S400 nyomtatóm van, a gyárilag adott patronok óta csak utángyártott került bele. Voltak apróbb gondok a szövegnyomtatáskor, nem volt szép a nyomat, de a célomnak megfelelt. Június közepén még kb. 500 lapot (államvizsga rulz) kinyomtattam egy új, 500Ft-os utángyártott patronnal (sajna márkára nem emlékszem), az kifogyott, de nem tette bele másikat. Időközben hazaköltöztem, azaz kb július elején beleraktam egy ugyanolyan patront, de nem nyomtattam vele. Tegnap próbáltam, de egy pikoliter festék nem jelenik meg a lapon. Színesben nyomtat, fekete semmi. A driver adta összes karbantartó lehetőséget kipróbáltam, ellenőríztem a patron, kivettem a patronokat tároló műanyag keretet (gondolom ebben van a fej :D) és szépen óvatosan kitisztítottam. Eredmény semmi...

Arra vagyok kíváncsi, hogy van-e még amit megpróbálhatok, vagy kezdjek új nyomtatót keresni...?

Fej a kukába vszeg beszáradt. Egy 2 éves s300-assal uigy jártam.
Az utángyártott festékek általában hígabbak, 1-2 hét nemnyomtatástól is be tud száradni 1-1 fúvóka vagy több is.

Nem érdemes Pöcsölni, sztem vegyél másik nyomtatót :up:
Ne használj csak gyári patront! Nem ezen érdemes spórolni!
Havonta 1 McDonaldsal kevesebb és megvan az árkülönbözet! :cool:

#399 Felhasználó inaktív   ggyury 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 11:39

Sziasztok!

Miért vágja le a kép tetejét és az alját 10x15-ös keretnélküli nyomtatásnál az Easy-PhotoPrint?
Mit kell beállítani, hogy ne vágja le? Vagy esetleg másik progit tudtok ajánlani?
Köszi.

#400 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 18:31

Idézet: ggyury - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 10:39

Sziasztok!

Miért vágja le a kép tetejét és az alját 10x15-ös keretnélküli nyomtatásnál az Easy-PhotoPrint?
Mit kell beállítani, hogy ne vágja le? Vagy esetleg másik progit tudtok ajánlani?
Köszi.

Mert a kinyomtatandó képeid olalaránya nem 3:2-höz, míg a papíré igen. Olyan, mint a szélesvásznú film a tv-n, nem egyezik az oldalak aránya.
Úgy oldható meg a kérdés, hogy kicsinyíti a képet, akkor minden ráfér, vagy vágni kell a képből. Harmadik megoldás, hogy torzítod a képet 3:2 arányra.
Az általános digitális fényképezőgép (kompakt és bridge) tipikusan olyan 4:3-hoz közeli oldalaránnyal dolgozik. Az SLR-ek általában közelebb vannak a 3:2-höz (pl a D70 3008x2000-es képe).

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.