HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   ggyury 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 02. 21:03

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 19:31

Mert a kinyomtatandó képeid olalaránya nem 3:2-höz, míg a papíré igen. Olyan, mint a szélesvásznú film a tv-n, nem egyezik az oldalak aránya.
Úgy oldható meg a kérdés, hogy kicsinyíti a képet, akkor minden ráfér, vagy vágni kell a képből. Harmadik megoldás, hogy torzítod a képet 3:2 arányra.
Az általános digitális fényképezőgép (kompakt és bridge) tipikusan olyan 4:3-hoz közeli oldalaránnyal dolgozik. Az SLR-ek általában közelebb vannak a 3:2-höz (pl a D70 3008x2000-es képe).

Jah, értem, köszi.

#402 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 03. 07:52

Idézet: ggyury - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 20:03

Jah, értem, köszi.

Még annyi, hogy mikor az easy pprintben csinálod a nyomtatást, akkor van ugye step 1-2-3. A 3.-ban ha kétszer kattintasz a képre, akkor te tudod elhelyezni a képkivágást. Így legalább nem a gép dönti el.

#403 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 09:07

Hol lehet olcsón kapni ehhez a nyomtatóhoz utángyártott patront (mindegyik kellene). Lehetőleg olyan bolt volna jó, amit meg is lehet rendesen közelíteni bkv-val :)

#404 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 11:27

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 8:07

Hol lehet olcsón kapni ehhez a nyomtatóhoz utángyártott patront (mindegyik kellene). Lehetőleg olyan bolt volna jó, amit meg is lehet rendesen közelíteni bkv-val :)

Miért mennél el érte? Rendeld meg a neten, és még olcsóbb is:
http://shop.gigacity.hu

Halkan jegyzem meg, hogy ugyanitt a gyári is olyan olcsó, hogy szerintem (és itt a fórumon ezt is kitárgyaltuk, mások szerint is) nem érdemes nem gyári tintával próbálkozni. De a választás a tiéd.

#405 Felhasználó inaktív   tranyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 12:00

http://www.itmedia.sk/Ha itt rendelsz 500ft/dr minden Canon patron,ha 8000ft felett rendelsz ingyen szállitás. :confused:  :confused:

#406 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:48

Idézet: tranyo - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 11:00

http://www.itmedia.sk/Ha itt rendelsz 500ft/dr minden Canon patron,ha 8000ft felett rendelsz ingyen szállitás. :confused:  :confused:

Részemről megfelelő a gyári canon 2145 ft-ért.
Tényleg, amit mondasz utángyártott, az hány milliliteres?

#407 Felhasználó inaktív   ggyury 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 17:20

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 8:52

Még annyi, hogy mikor az easy pprintben csinálod a nyomtatást, akkor van ugye step 1-2-3. A 3.-ban ha kétszer kattintasz a képre, akkor te tudod elhelyezni a képkivágást. Így legalább nem a gép dönti el.

Igen, idáig eljutottam, csak nem tudtam a miértet...
Jut eszembe: ha én váltogatom a papírtípusokat a beállításokban de csak egyfajta papírt használok, akkor változik a felhasznált festék mennyisége? Konkrétan: dvd borítókat nyomtatok egy 220 g/m2 papírra és keresem a leggazdaságosabb beállítást. A papír vmi 'digital color laser' de gondolom jó lesz az tintasugarashoz is.. Nem fényes de finom csúszós a felülete, ha ez mond vmit.

#408 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 17:53

Idézet: tranyo - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 11:00

Szerintem nem érdemes ezzel az utángyártott kontra gyárival foglalkozni,
mert a különbség eleve nevetséges ami az árát ileti, főleg ha a minőségi különbséget is nézzük. A száradási időről már nem is beszélve!
Én egyébkén azt hiszem hogy aki az utángyártott meg utántöltősnek örül, az még nem nyomtatot igazi fotót fotó papírra fotó minőségben.

Sajnálom, hogy a téma ebbe az irányba kezd eltolódni: ki milyen olcsón vett utángyártott patront! :mad:

#409 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 18:28

Idézet: ggyury - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 16:20

Igen, idáig eljutottam, csak nem tudtam a miértet...
Jut eszembe: ha én váltogatom a papírtípusokat a beállításokban de csak egyfajta papírt használok, akkor változik a felhasznált festék mennyisége? Konkrétan: dvd borítókat nyomtatok egy 220 g/m2 papírra és keresem a leggazdaságosabb beállítást. A papír vmi 'digital color laser' de gondolom jó lesz az tintasugarashoz is.. Nem fényes de finom csúszós a felülete, ha ez mond vmit.

Biztos, hogy jó tintasugarashoz is, bár az igazi a fényes felületű. Mindenesetre a 220 g/nm nagyon meggyőzően hangzik, ez már fotópapír.

#410 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 18:31

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 16:53

mert a különbség eleve nevetséges ami az árát ileti, főleg ha a minőségi különbséget is nézzük. A száradási időről már nem is beszélve!
Én egyébkén azt hiszem hogy aki az utángyártott meg utántöltősnek örül, az még nem nyomtatot igazi fotót fotó papírra fotó minőségben.

Sajnálom, hogy a téma ebbe az irányba kezd eltolódni: ki milyen olcsón vett utángyártott patront! :mad:

Egyetértek veled, elfogadom viszont hogy van aki máshogy gondolja. Így van ez jól, nem is biztos, hogy ugyanarra használjuk a nyomtatót mindannyian. Én pl dvd felületet meg borítót nem nyomtatok vele, van aki meg kifejezetten ezért vette. Arra megmondom őszintén én sem használnék gyári patront, főleg nagy mennyiségben. Dvd-t "gyártani" jó az olcsóbb is. Amit a fotóalbumomba elrakok, ismerősöknek odaadok, vagy  a falra kiteszek (!) képet, az azért nézzen ki úgy, ahogy kell!

#411 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 08:25

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 18:53

Nem akartam elterelni a témát az igazi mederből...
(nem az enyém a nyomtató, nekem nincs is nyomtatóm)

#412 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 19:19

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 16:06

Fej a kukába vszeg beszáradt. Egy 2 éves s300-assal uigy jártam.
Az utángyártott festékek általában hígabbak, 1-2 hét nemnyomtatástól is be tud száradni 1-1 fúvóka vagy több is.

Nem érdemes Pöcsölni, sztem vegyél másik nyomtatót :up:
Ne használj csak gyári patront! Nem ezen érdemes spórolni!
Havonta 1 McDonaldsal kevesebb és megvan az árkülönbözet! :cool:

Köszi a választ, sajna valóban ez a realitás, nem igazán éri meg új fejet vennem...

Nézegetem most a nyomtatókat, a Canon IP1600 tűnik egyelőre befutónak, de sajnos kevés gyakorlati infó van róla a neten, mivel még új termék. Az azonban kissé lelombozott, hogy a gyári PG-40 (fekete) tartály a hivatalos adatok szerint 195 oldalra elég 5% fedettség mellett, az ára pedig 5193Ft (forrás: Pixmania.com/hu). Igaz ez lehet nem mérvadó még, mert csak itt találtam erre a patronra árat, a korábban említett szlovák oldalon nincs ilyen termék. Egyébként a nyomtató kizárólag dokumentumok (színes képeket, grafikonokat, honlapterveket tartalmazó doc illetve pdf) előállítására lenne használva, fotókat inkább laborban hívatom elő.

#413 Felhasználó inaktív   Mr_Rob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 12:18

Sziasztok!

Most készülök venni egy ilyen nyomtatót, erre látom, hogy egyre több helyen az IP4200-ast lehet kapni. Még a nyomtató árával nincs is gond, de ha jól látom, ebbe már CLI8-as patron kell, ami majdnem 2x-ese a korábbinak! :eek:
Van egyéb különbség a két nyomtató között? Érdemes az újat megvenni, vagy kutassak a régi (IP4000-es) után? Várható, hogy az új tintapatron ára csak azért magas, mert új és normalizálódni fog majd?
Ráadásul azt mondtátok, hogy visszafelé kompatibilis, tehát az is elképzelhető, hogy megyszünik a BCI6-os széria és már csak a drágábbakat lehet kapni?

Bocsi a sok kérdésért, csak nem akarok mellényúlni.

#414 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 13:28

Idézet: Mr_Rob - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 11:18

Sziasztok!

Most készülök venni egy ilyen nyomtatót, erre látom, hogy egyre több helyen az IP4200-ast lehet kapni. Még a nyomtató árával nincs is gond, de ha jól látom, ebbe már CLI8-as patron kell, ami majdnem 2x-ese a korábbinak! :eek:
Van egyéb különbség a két nyomtató között? Érdemes az újat megvenni, vagy kutassak a régi (IP4000-es) után? Várható, hogy az új tintapatron ára csak azért magas, mert új és normalizálódni fog majd?
Ráadásul azt mondtátok, hogy visszafelé kompatibilis, tehát az is elképzelhető, hogy megyszünik a BCI6-os széria és már csak a drágábbakat lehet kapni?

Bocsi a sok kérdésért, csak nem akarok mellényúlni.

Szia! Amennyiben megérzéseim helyesek (bár miért lennének azok), jobban jársz egy 4000-es vásárlásával. Azért, mert az új téntát lehet használni ebben is, akkor meg minek adnál ki több pénzt a 4200-ért? Sőt, mivel ez a régit is fogadja, az utángyártott tintának marad létjogosultsága, ugyanis mint az újaknál olvasható, azok már az utángyártott patronnal nem mennek! Hoppá!
Félreértés ne essék, továbbra sem veszek utángyártott tintát, de szeretném, ha ennek a lehetősége megmaradna. Ha az új kellékek a 2x ár körül mozognak majd, akkor valószínű hogy én is úgy döntök, hogy  :taps:  gratula canon de inkább veszek Pelikan tinákat. Bár remélem, hogy a sima BCI6 marad még, mert vannak a régebbi nyomtatók, amik azt használják...

#415 Felhasználó inaktív   ggyury 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 16:20

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 14:28

Szia! Amennyiben megérzéseim helyesek (bár miért lennének azok), jobban jársz egy 4000-es vásárlásával. Azért, mert az új téntát lehet használni ebben is, akkor meg minek adnál ki több pénzt a 4200-ért? Sőt, mivel ez a régit is fogadja, az utángyártott tintának marad létjogosultsága, ugyanis mint az újaknál olvasható, azok már az utángyártott patronnal nem mennek! Hoppá!
Félreértés ne essék, továbbra sem veszek utángyártott tintát, de szeretném, ha ennek a lehetősége megmaradna. Ha az új kellékek a 2x ár körül mozognak majd, akkor valószínű hogy én is úgy döntök, hogy  :taps:  gratula canon de inkább veszek Pelikan tinákat. Bár remélem, hogy a sima BCI6 marad még, mert vannak a régebbi nyomtatók, amik azt használják...

Nem kell kiadni érte többet, kb. ugyanabban az árban van mint 4000-es, valahol még olcsóbb is. Nekem is ezt ajánlgatták pár hete a kereskedők mikor 4000-est akartam venni. Egyik azt mondta, hogy már nem importálják csak a 4200-est. A különbség az új javára az 1pl és az új tintarendszer, a patronokon van vmi led ami a tintafogyást hivatott ellenőrizni. Én maradtam a réginél, vettem egyet sulinetbe. Idáig nem bántam meg...

#416 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 18:33

Nem is fogod megbánni szerintem. Kíváncsi lennék, hogy ezt a képminőséget hogyan lehet még fokozni az egy pikoliterrel.

#417 Felhasználó inaktív   Mr_Rob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 07:03

Köszi, én is a 4000-est szeretném begyűjteni, ráadásul szerintem szebb is, mint a 4200-as.  ;)
Nyomtatási minőségben/sebességben valszeg így is elég nagyot fogok ugrani, hisz a korábbi nyomtatóm egy végelgyengülésben elhalálozott HP DJ710C. Imádtam, de sajna a görgő már nem bírja felvenni a lapot, pedig ebbe még rendes méretű patronokat raktak. A maiakba ugyanazon az áron 3-ad akkorákat adnak  :mad:

#418 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 09:06

Most vettem észre egy érdekességet. A nyomtatás beállításainál azt mondtam, hogy a papír fotó papír pro (valójában ilford proford van benne), és a nyomtatás tulajdonságainál 1-es minőséget állítottam be (egyéni... gomb), hát elég brutál belassult a nyomtatás...

#419 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 09:53

Idézet: Mr_Rob - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 6:03

Köszi, én is a 4000-est szeretném begyűjteni, ráadásul szerintem szebb is, mint a 4200-as.  ;)
Nyomtatási minőségben/sebességben valszeg így is elég nagyot fogok ugrani, hisz a korábbi nyomtatóm egy végelgyengülésben elhalálozott HP DJ710C. Imádtam, de sajna a görgő már nem bírja felvenni a lapot, pedig ebbe még rendes méretű patronokat raktak. A maiakba ugyanazon az áron 3-ad akkorákat adnak  :mad:

A gumigörgőt fel tudod ujitani, ha egy rongyra féktisztitó srayt teszel, s azzal kezeled a görgőket. Megszünik a felkeményedés, s mintha megújult volna a nyomtatód... :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#420 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 16:22

Idézet: alexha - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 8:53

A gumigörgőt fel tudod ujitani, ha egy rongyra féktisztitó srayt teszel, s azzal kezeled a görgőket. Megszünik a felkeményedés, s mintha megújult volna a nyomtatód... :D

Nekem is volt egy régi HP-m, most édesapám küzd vele. A görgő egyszerűen elkopik egy idő után, a miénk 4-5 papírt húzott be egyszerre.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.