HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 18. 08:15

Idézet: Pushy - Dátum: 2005. jan. 17., hétfő - 19:26

Üdv!

A fotosop saját profilt használ a nyomtatásokhoz, nem befolyásolja a win drájverben beállított gamma. Valszeg túl magasra van állítva a drájverben ez a paraméter (gamma korrekció).

Akkor  a túl világos képet is kellene látnia a nyomtatási képen, nem?

Szerintem érdemes  a nyomtató beállításainál bepipálni a nyomtatási előképet.
Engem már sok fölösleges nyomtatástól megkímélt! :up:
Ott talán a majdani nyomtatvány valós fényviszonyait látod.

#42 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 11:01

Az általános (nem-PS) gammát merre kell beállitani?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#43 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 12:09

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 10:01

Az általános (nem-PS) gammát merre kell beállitani?

Üdv!

Minél magasabbra állítod, annál világosabb lesz. Elvileg az 1 az alap érték. A monitor gammája általában magasabbra van állítva (gyártmány specifikus).

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#44 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 14:39

Mielőtt még tönkrevágnám a nyomtatót, meg tudja mondani valaki, hogyan lehet elérni a CD nyomtatató B-tálcát normál mezei programból? A CD-LabelPrint szépen kezeli, de elég buta program, inkább mást használnék. Egyébként esetleg használható a B-tálca más nyomtatására? Gondolok itt karton vastagságú, vagy 105 g-nál nehezebb papírra.

A nyomtató IP5000-es, de szerintem jó helyen érdeklődöm itt. :)

szerk:
Szóval nem a hordozó típust nem tudom kiválsztani, hanem az érdekelne, hogy ráküldhetek-e egy teljes 120x120 mm-es printet a Photoshopból, vagy ki kell takarnom a nem nyomtatható területet?

Szerkesztette: GoLAN 2005. 01. 18. 14:49 -kor

#45 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 21:48

Idézet: Pushy - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 12:09

Üdv!

Minél magasabbra állítod, annál világosabb lesz. Elvileg az 1 az alap érték. A monitor gammája általában magasabbra van állítva (gyártmány specifikus).

Pushy

Félreértettél :)
Azt tudom, de hol állitom be? :)
Thnx
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#46 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 23:56

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 20:48

Félreértettél :)
Azt tudom, de hol állitom be? :)
Thnx

Vezérlő pult> adobe gamma

#47 Felhasználó inaktív   csabesz75 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 19. 08:23

Valaki csinált már Canonnak firmware updatet? :think:
A kezelési utasításból és egyebekbôl csak egy dolog derül ki halálos biztonsággal: Ön rendkívül okos, körültekintô ember, hogy pont ezt a készüléket választotta ki, amely Önnek rendkívül sok örömet fog szerezni.

#48 Felhasználó inaktív   csabesz75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 08:25

Nekem egy i865 van annak gondoltam, különben nagyon meg vagyok vele elégedve, és nem szabad csak gyári festékkel használni
A kezelési utasításból és egyebekbôl csak egy dolog derül ki halálos biztonsággal: Ön rendkívül okos, körültekintô ember, hogy pont ezt a készüléket választotta ki, amely Önnek rendkívül sok örömet fog szerezni.

#49 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 10:45

Idézet: csabesz75 - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 8:25

Nekem egy i865 van annak gondoltam, különben nagyon meg vagyok vele elégedve, és nem szabad csak gyári festékkel használni

jól mondod...

de minek frissiteni?

#50 Felhasználó inaktív   csabesz75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 14:34

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 11:45

jól mondod...

de minek frissiteni?

Hát izé ........., csak kiváncsiságból :)

#51 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 08:17

Idézet: csabesz75 - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 14:34

Hát izé ........., csak kiváncsiságból :)

Egyáltalán hol lehet találni uj FW-ket?

#52 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 08:51

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 7:17

Egyáltalán hol lehet találni uj FW-ket?

Canon.hu >>>>

#53 Felhasználó inaktív   csabesz75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:14

nincs

#54 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 13:39

Itt van egy kis gyakorlati tapasztalat két fotópapírról:

Pelikan Photo Professional: 260gr/m2, 2880dpi, fényes (407 467)
Canonhoz is ajánlják Glossy beállítással.

-Felülete szép, hófehér, szerintem ugyanolyan fényes mint a Canon PP-101 Plus Glossy.
  -Viszont hogy sokkal fehérebb az biztos, bár nem vagyok profi, nem tudom mi a jobb, de ez ránézésre  szebb. Különben mi a fenének vacakol az ember a fehér egyensúllyal? Egyszóval a Canon sárgásabbnak,  szürkésebbnek hat mellette (ellőtte azért erre is szépeket nyomtattam).

-A javasolt beállítással nyomtattam, "nagy" felbontással.
Az eredmény lenyűgöző! Gyönyörű természetes színek, megegyező a monitoron látott képpel (már amennyire lehet) tehát nem vitte el semmilyen irányba a színeket. Semmi sem utal arra, hogy nyomtatvány legalábbis én úgy látom. Az arcbőr is szép, homogén semmi nyoma szemcsének, ennek annak. Az árnyékos részek is elég jók.
-Ár (nagyker)  1145Ft/10db

TDK Professional Glossy (for all resolutions) 270gr/m2
Csak annyit ír ajánlásként, ezt is a borítón, hogy használjam a legjobb felbontást.

- Felülete a PP-101- hez hasonló árnyalatú, nem olyan fényes és nem olyan fehér mint a Pelikan.
Kissé érdesnek hat a fényben. Külön felhasználási javaslat nincs, csak a borítón a fenti.
  -Ugyanaz a beállítás mint az előbb. A nyomat szép, csak kukacoskodás árán lehet különbséget találni, egyéni ízlés kérdése.
Nem tudok erről sem negatívan nyilatkozni, kivéve a felületet, de ha az ember feldarabolja a fotókat és azt nézi mi van rajta külön-külön akkor nem nagy a különbség.

-Ár (nagyker) 2180Ft/20 db

Nekem a Pelikán jobban tetszik, az ár külünbség minimális.

A Canon Pro-t még nem próbáltam, de kiváncsi lennék, hogy több mint dubla árért 2x jobb-e és miben.

Ha valakinek van tapasztalata kérem, hogy ossza meg velünk!
:smoker:

#55 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 13:59

Idézet: csabesz75 - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 7:14

nincs

http://software.canon-europe.com/software/....asp?model=i865
Lehet hogy ua mint a tiéd.
Én ezt találtam, úgy láttam a korábbiakból, hogy i865-öd van.

#56 Felhasználó inaktív   zso[lt] 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 12:09

most tervezek beruházni egy ilyen nyomtatóra és valószínüleg utángyártott patronokkal használnám hosszútávon. a kérdésem az hogy az eredeti és az utángyártott között van-e minőségbeli eltérés ill. hogy hosszútávon jó a nyomtatónak ha nem eredetivel használom??
| "Do. Or do not. There is no try" |

#57 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 18:32

Idézet: zso[lt

,2005. jan. 28., péntek - 11:09]most tervezek beruházni egy ilyen nyomtatóra és valószínüleg utángyártott patronokkal használnám hosszútávon. a kérdésem az hogy az eredeti és az utángyártott között van-e minőségbeli eltérés ill. hogy hosszútávon jó a nyomtatónak ha nem eredetivel használom??

Én használtam más nyomtatókhoz utángyártott patront (EPSON, CANON)

Tapasztalatom szerint az eladó mindig esküdözik, hogy ez, meg ez a termék típushoz fejlesztett, gyári minőség, sőt jobb!
Egyet tudok visszaigazolni, hogy olcsóbb a patron. DDDeee!!! kérdés milyen távon?:eek:
Nekem az S300-asom a második utángyártottnál ( black)elhalt a fej. Nos, hogy ettől, vagy mástól sosem tudjuk meg. A doku nyomtatásnál a színes háttéren a fekete betű belemosódott a háttérbe. Írtó ronda és igénytelen volt! Az eladő hülyén nézett rám és persze "hát ilyen még nem fordult elő". Persze a színes meg nem azt az árnyalatú kéket nyomtatta amit, a gyári.

A festék hígabb volt, elkezdtek a fúvókák beszáradni, csíkos nyomtatás kontúrok életlenek, "szálkásak" és ha megközelítőleg produkálni akartam a gyári minőségét, dupla  dpi-vel kellett nyomtatnom így már talán nem is olyan gazdaságos? A papír meg jól behullámosodott.

Nekem is van ismerősöm aki lelkendezett. milyen király, és olcsó. Kis idő múlva szentségelt és esküdözött, hogy többet nem vesz csak gyárit!

Véleményem szerint ha valaki beszerez egy ilyen nyomtatót, azért veszi mert minőséget szeretne produkálni.
Ez esetben ne sajnálja a pénzt a garantált minőségű patronra. Arról nem is beszélve, hogy az árkülönbséget símán megeszi utána a McDonaldsban.
Amikor meghal a fej akkor fogja sajnálni azt a pénzt amit el kell költenie fejre (többszöröse lesz a megspórolásnak), de annyiért már nem egy esetben nyomtatót is kaphat. A 4000-es esetében tuti!

Nos, e rövid eszmefuttatás után ossz, szorozz és döntsd el magad!

Én mindenesetre nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsó sz@rt vegyek magamnak, tehát>>>gyári, bármit is ígérnek a seggfej eladók, nekik mindegy csak vigyed. :smoker:

#58 Felhasználó inaktív   zso[lt] 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 19:58

pik20: köszi az infot! igazából azért néztem ezt a nyomtatót mert elég sokan dícsérték és az utángyártott patronokkal még elég olcsó is lett volna a használat, de így az eredti patronokkal még talán drágábban jövök ki mintha a most meglévő HP nyomtatómba veszek patront :mad:
| "Do. Or do not. There is no try" |

#59 Felhasználó inaktív   gretilco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 00:19

Sziasztok!

Én is nyomtató vásárlás előtt állok. A pixma ip4000-et mindenki dícséri, ezt választanám, de gondolkozok egy multifunkciós gépen. Pár embert már megkérdeztem, de úgy általában senki nem ajánlja ezeket. Tényleg rosszabb lenne, mert van benne scanner stb.? Egyébként a pixma termékcsaládból az mp750-re esne a választás.

Csatolt fájl:

#60 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 08:05

Idézet: gretilco - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 23:19

Sziasztok!

Én is nyomtató vásárlás előtt állok. A pixma ip4000-et mindenki dícséri, ezt választanám, de gondolkozok egy multifunkciós gépen. Pár embert már megkérdeztem, de úgy általában senki nem ajánlja ezeket. Tényleg rosszabb lenne, mert van benne scanner stb.? Egyébként a pixma termékcsaládból az mp750-re esne a választás.

Üdv!

Minden előnye mellett sohasem szabad elfelejteni, hogy egy multi gép kompromisszumokat tartalmaz.
Sok esetben egy nyomtató+ szkenner páros kevesebb pénzért megvehető, mint egy hasonló tudású multi. Amit mérlegelni kell: megéri-e a kisseb helyigény és a sz.gép nélküli másolás/(faxolás) a magasabb árat.

Ha igen és pénzed is van rá, akkor vedd meg a Canont, nem fogsz benne csalódni.

Ha nem, akkor válassz egy 3 vagy 4000-est + 3xxx ill. 4xxx-es sorozatú szkennert és ok.

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »