Itt van egy kis gyakorlati tapasztalat két fotópapírról:
Pelikan Photo Professional: 260gr/m2, 2880dpi, fényes (407 467)
Canonhoz is ajánlják Glossy beállítással.
-Felülete szép, hófehér, szerintem ugyanolyan fényes mint a Canon PP-101 Plus Glossy.
-Viszont hogy sokkal fehérebb az biztos, bár nem vagyok profi, nem tudom mi a jobb, de ez ránézésre szebb. Különben mi a fenének vacakol az ember a fehér egyensúllyal? Egyszóval a Canon sárgásabbnak, szürkésebbnek hat mellette (ellőtte azért erre is szépeket nyomtattam).
-A javasolt beállítással nyomtattam, "nagy" felbontással.
Az eredmény lenyűgöző! Gyönyörű természetes színek, megegyező a monitoron látott képpel (már amennyire lehet) tehát nem vitte el semmilyen irányba a színeket. Semmi sem utal arra, hogy nyomtatvány legalábbis én úgy látom. Az arcbőr is szép, homogén semmi nyoma szemcsének, ennek annak. Az árnyékos részek is elég jók.
-Ár (nagyker) 1145Ft/10db
TDK Professional Glossy (for all resolutions) 270gr/m2
Csak annyit ír ajánlásként, ezt is a borítón, hogy használjam a legjobb felbontást.
- Felülete a PP-101- hez hasonló árnyalatú, nem olyan fényes és nem olyan fehér mint a Pelikan.
Kissé érdesnek hat a fényben. Külön felhasználási javaslat nincs, csak a borítón a fenti.
-Ugyanaz a beállítás mint az előbb. A nyomat szép, csak kukacoskodás árán lehet különbséget találni, egyéni ízlés kérdése.
Nem tudok erről sem negatívan nyilatkozni, kivéve a felületet, de ha az ember feldarabolja a fotókat és azt nézi mi van rajta külön-külön akkor nem nagy a különbség.
-Ár (nagyker) 2180Ft/20 db
Nekem a Pelikán jobban tetszik, az ár külünbség minimális.
A Canon Pro-t még nem próbáltam, de kiváncsi lennék, hogy több mint dubla árért 2x jobb-e és miben.
Ha valakinek van tapasztalata kérem, hogy ossza meg velünk!