HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 30. 08:40

Idézet: zso[lt] - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 19:58

pik20: köszi az infot! igazából azért néztem ezt a nyomtatót mert elég sokan dícsérték és az utángyártott patronokkal még elég olcsó is lett volna a használat, de így az eredti patronokkal még talán drágábban jövök ki mintha a most meglévő HP nyomtatómba veszek patront :mad:

Biztos vagy te ebben?
Kíváncsi lennék, a HP-vel kb. mennyi A4-es színes ill. szöveges oldalt tudsz nyomtatni egy készlettel, ill. az mennyibe is kerül.
42

#62 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 12:32

Idézet: zso[lt

,2005. jan. 28., péntek - 18:58]pik20: köszi az infot! igazából azért néztem ezt a nyomtatót mert elég sokan dícsérték és az utángyártott patronokkal még elég olcsó is lett volna a használat, de így az eredti patronokkal még talán drágábban jövök ki mintha a most meglévő HP nyomtatómba veszek patront :mad:

Azt kötve hiszem, hog a HP gazdaságosabb lenne, hacsak nem után töltöd a patronokat , de akkor a minőséget megint elfelejtheted!

#63 Felhasználó inaktív   zso[lt] 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 30. 14:26

nekem mondjuk abból indult ki a dolog hogy elég drága a mostani HP-m üzemeltetése, de ha ehhez megveszem a patronokat kb akkor is 10e körül vagyok, hacsak nem találok vmi olcsóbb megoldást...
én elsősorban dvd borítókat nyomtatnék vele (a fekete annyira nem lényeg mert arra van egy lézerem) csak az a kérdés hogy kijön-e kb 50 oldal egy adag patronból. A HP-m kb 35öt tudott és utána általában kifogyott a 15ml szines festék. Ezek a patronok hány ml-esek???
| "Do. Or do not. There is no try" |

#64 Felhasználó inaktív   gretilco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 15:04

Idézet: Pushy - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 9:05

Üdv!

Minden előnye mellett sohasem szabad elfelejteni, hogy egy multi gép kompromisszumokat tartalmaz.
Sok esetben egy nyomtató+ szkenner páros kevesebb pénzért megvehető, mint egy hasonló tudású multi. Amit mérlegelni kell: megéri-e a kisseb helyigény és a sz.gép nélküli másolás/(faxolás) a magasabb árat.

Ha igen és pénzed is van rá, akkor vedd meg a Canont, nem fogsz benne csalódni.

Ha nem, akkor válassz egy 3 vagy 4000-est + 3xxx ill. 4xxx-es sorozatú szkennert és ok.

Pushy

Mégis milyen kompromisszumokra gondolsz? Ha így összerakják 3 az 1ben (vagy 4), akkor minden része egy kicsit rosszabb?
Picit fejtsd ki bővebben. Kösz.  :respect:

#65 Felhasználó inaktív   csabesz75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 07:39

Tapasztalataim szerint a Canon üzemeltetési költségei olcsábbak a gyári patronokkal mind a szintén igy használt HP, viszont az beszerzési ára kisebb a HP-nek, de viszont ez egy pár patroncsere után visszatérül, szóval én is inkább egy Canont ajánlanék.
A kezelési utasításból és egyebekbôl csak egy dolog derül ki halálos biztonsággal: Ön rendkívül okos, körültekintô ember, hogy pont ezt a készüléket választotta ki, amely Önnek rendkívül sok örömet fog szerezni.

#66 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 07:57

Idézet: gretilco - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 14:04

Mégis milyen kompromisszumokra gondolsz? Ha így összerakják 3 az 1ben (vagy 4), akkor minden része egy kicsit rosszabb?

Üdv!

Pl arra gondolok, hogy az egységek (nyomtató, szkenner) így körbe építve nem olyan funkció gazdagok, mint egyedi társaik. Azaz hiába egy i865 mechanizmusa van a multiban, nem tud CD-re nyomtatni, nincs motoros fejemelés, stb. Hiába van a CS3000-es szkennere a multiban, nem tud diát szkennelni, nincs mellé OCR program, stb. A multiknál nincsenek opciós kiegészítők (pl duplex) és nem lehet megosztott eszközként használni (a spéci multifunkciós progija miatt).

KB ilyenekre gondoltam, ja és ha bármelyik részegység meghibásodik, a többi is elérhetetlenné válik.

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#67 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 12:25

Idézet: gretilco - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 14:04

Pl amikor az egyik része döglik be és viheted vele a többi részét is a szervízbe.

Az ilyen vackokat szerintem a szőke titkárnőknek találták ki kis méretű irodájukba.

#68 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 17:20

Idézet: zso[lt] - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 14:26

nekem mondjuk abból indult ki a dolog hogy elég drága a mostani HP-m üzemeltetése, de ha ehhez megveszem a patronokat kb akkor is 10e körül vagyok, hacsak nem találok vmi olcsóbb megoldást...
én elsősorban dvd borítókat nyomtatnék vele (a fekete annyira nem lényeg mert arra van egy lézerem) csak az a kérdés hogy kijön-e kb 50 oldal egy adag patronból. A HP-m kb 35öt tudott és utána általában kifogyott a 15ml szines festék. Ezek a patronok hány ml-esek???

A Canon 4000/5000/i865 (meg egy csomó még) nyomtatókban a 6-os sorozatú patronok vannak, s ezek egyenként (tehát színenként) 13ml-esek. A 3eBK (ez megy a szövegekhez) pedig 27ml-es.
Szóval "alig" több tintát tartalmaz egy készlet patron, mint a HP-d.
Nekem egy i865-öm van, s kisker üzletben 12-13e Ft körül szoktam venni egy készletet. A 3eBK - nálam legalábbis - úgy minden 2-3. készlet 6-os cseréjekor ürül ki.
Legutóbb egy készlettel úgy 100 +/- 4-5 A4-es színes lapot tudtam kinyomtatni. (Plusz sok-sok többnyire szöveges oldal.) Mindezt normál illetve főleg TDK nagyfelbontású papírra, normál beállítás mellett.
Szerintem nem rossz eredmény.
42

#69 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 18:01

Jelenleg ezt a mennyiséget nyomtam ip4000 gyári patron szettel:

-10x15 fotó legjobb felbontásban nyomva 205 db
-Normál doku.~ 20 oldal
-A4-es fotó 1db
-DVD borító normál felbontással 15db

A kijelzőn a festék fogyás még nem jelez. (biztos bedöglött ;) )

Benyalok ha ezt tudja a HP :smoker:

#70 Felhasználó inaktív   Stormrider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 23:04

Ezen a német oldalon van egy jó kis IP4000-es teszt:
Druckerchannel.de

Ezt a levelet: Teszt levél
1131-szer tudta a nyomtató kinyomtatni, amíg a fekete patron BCI-3e BK ki nem fogyott teljesen. (A doksi 3,5%-os „oldaltelítettségű”)

Fotónyomtatás: összesen 89 db A4-es oldalt tudott a nyomtató kinyomtatni fotópapírra, mielőtt a sárga patron ki nem fogyott. (A többi színes patronban még maradt tinta.) Link

Az IP5000-est is hasonlóan tesztelték és 1104 oldalra futotta a BCI-3eBK-ból és 87 db A4-es fotóra, amíg a sárga patron ki nem fogyott. (A többi színes patronban még maradt tinta.) Link
"The closer you are to death. The more you realize you are alive." - Joe Simpson

#71 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 02. 23:09

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 13:39

TDK Professional Glossy (for all resolutions) 270gr/m2
Csak annyit ír ajánlásként, ezt is a borítón, hogy használjam a legjobb felbontást.

- Felülete a PP-101- hez hasonló árnyalatú, nem olyan fényes és nem olyan fehér mint a Pelikan.
Kissé érdesnek hat a fényben. Külön felhasználási javaslat nincs, csak a borítón a fenti.
  -Ugyanaz a beállítás mint az előbb. A nyomat szép, csak kukacoskodás árán lehet különbséget találni, egyéni ízlés kérdése.
Nem tudok erről sem negatívan nyilatkozni, kivéve a felületet, de ha az ember feldarabolja a fotókat és azt nézi mi van rajta külön-külön akkor nem nagy a különbség.

-Ár (nagyker) 2180Ft/20 db

Nekem a Pelikán jobban tetszik, az ár külünbség minimális.

A Canon Pro-t még nem próbáltam, de kiváncsi lennék, hogy több mint dubla árért 2x jobb-e és miben.

Ha valakinek van tapasztalata kérem, hogy ossza meg velünk!
:smoker:

Ehhez volt szerencsém nekem is, ez van itthon. Bár ilyesmi leirást nem adok mint te, de valoban jo papir nagyon, mint általában a TDK-k,  és mivel elég olcso is, szinten mindenkinek ajanlom.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#72 Felhasználó inaktív   A.Jani 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 10:14

Sziasztok

segítsetek nekem légyszi
vásároltam taljes egészében nyomtatható lemezt de nem tudom a nyomtató softwareével ki használni a teljes nyomtatási felütet
mi az amivel ezt meg lehet oldanii

előre is köszi

amúgy előtte egy Hp 960cx-em vold de nem bántam meg a cserét bár a fotó nyomtatás részét még nem próbátam ki
sokat segített a döntésben az  itt és a másik topcban általatok leírtak  ;)
Halott ember ritkán táncol....

#73 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 11:10

Most fogyott ki a sárga patronom.
(ip4000)
Eddig kinyomódott:
-297 db 10x15-ös fotó ;)  Ha ezt lepipálja a HP ....
-15 db dvd borító (normál papírra)
-20 oldal doku

A sárga csere után további 44 db 10x15 és a másik két szín még mindíg bírja.
Egyébként a patron teljesen kiürült amikor a jelzés jött, csak a szivacs alján volt egy nagyon pici maradék, úgyhogy érdemes kicserélni a mikor javasolja, nem jó az ördög bajuszát húzogatni!

Visszatérve a TDK glossy Professional papírra: Kipróbáltam a "foto paper pro" beállításban a legnagyobb felbontást és döbbenetes javulást tapasztaltam! Ez a papír 28 FT/foto-ért szerintem nagyon jó és a felülete sem tér (ránézésre) el jelentősen a Canon PR 101-estől (45Ft/foto).

Sajna péntek este csak az OFFICE DEPO-ban tudtam venni: 2950.-
Tud valaki lényegesen olcsóbbat? :think:

#74 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 11:12

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 10:10

Sajna péntek este csak az OFFICE DEPO-ban tudtam venni: 2950.-
Tud valaki lényegesen olcsóbbat? :think:

Itt a patron árára utaltam :cool:

#75 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 14:47

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 12:12

Itt a patron árára utaltam :cool:

A "fukar" boltban meg asszem 4000 körül láttam, úgyhogy még viszonylag olcsón megúsztad.
kisebb boltokban 2400 körül is láttam már.

#76 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 14:50

Idézet: A.Jani - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 11:14

Sziasztok

segítsetek nekem légyszi
vásároltam taljes egészében nyomtatható lemezt de nem tudom a nyomtató softwareével ki használni a teljes nyomtatási felütet

előre is köszi

amúgy előtte egy Hp 960cx-em vold de nem bántam meg a cserét bár a fotó nyomtatás részét még nem próbátam ki
sokat segített a döntésben az  itt és a másik topcban általatok leírtak  ;)

sajnos tényleg nem lehet teljes felületet nyomtatni, olvastam tesztekben is, hogy nem megy.
meghát nekem sem sikerült.
valaki meghackelhetné a programot, vagy a nyomtatót? hogy menjen.

#77 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:38

Idézet: A.Jani - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 10:14

Sziasztok

segítsetek nekem légyszi

Hat hogy mennyire tudod kihasznalni....nekem Verbatim nyomtathato van, ami csak a legbelso felulete nem nyomtatható....a lyuktol 3-4mm-re mar nyomtathato a felulete (a legtobb ilyen lemeznek meg kb. 8-10mm-tol kezdodik), s en tudtam ra nyomtatni teljes feluleten....csinaltam egy uj papirfajtat....
File/Select paper, s ott NEW....majd megadod a belso es kulso hatart....nekem 118mm a kulso, s olyan 23mm a belso felulete, s meg akkor kozben is tudod valtoztatni +-10mm-rrel mindket hatart.
Ergo, teljesen ki lehet hasznalni...mondjuk en I865-tel nyomtatok.

#78 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 16:39

Ha lesz idom beteszek egy nyomtatasi kepet....azzal teszteltem le. ;)

#79 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 17:54

foxyr köszi a tippet! :respect:
működik a 4000-essel is!
verbatimra nyomtatok én is, be tudtam állítani 118mm külső, ill. 21mm belső körre.
eddig az alapbeállítással 43mm volt, és csak az "adjust circle size" gombbal tudtam +-10mm-el állítgatni, ahogy írtad.
nyomtam is egyet gyorsan, gyönyörűen kihasználta a teljes felületet!
THX

#80 Felhasználó inaktív   A.Jani 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 18:42

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 15:38

Hat hogy mennyire tudod kihasznalni....nekem Verbatim nyomtathato van, ami csak a legbelso felulete nem nyomtatható....a lyuktol 3-4mm-re mar nyomtathato a felulete (a legtobb ilyen lemeznek meg kb. 8-10mm-tol kezdodik), s en tudtam ra nyomtatni teljes feluleten....csinaltam egy uj papirfajtat....
File/Select paper, s ott NEW....majd megadod a belso es kulso hatart....nekem 118mm a kulso, s olyan 23mm a belso felulete, s meg akkor kozben is tudod valtoztatni +-10mm-rrel mindket hatart.
Ergo, teljesen ki lehet hasznalni...mondjuk en I865-tel nyomtatok.

KÖSZÖNÖM

kipróbáltam és működik nálam is TÖKÉLETES (bocs a hangnemért de k...ára örülök)

én ritek G05-öt használok, szerinted az jónak számít?
azt olvasom hogy mint alap anyag azb eggyik legjobb

:respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:
Halott ember ritkán táncol....

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.