HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 10:40

Idézet: sarpba - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 17:47

Sziasztok!

Vettem egy PIXMA IP3000-es nyomtatót. A Canon összes nyomtatójával együtt ez is nagyon perfekt kis gépecske, VISZONT a teljes oldalas nyomtatással kapcsolatban fenttartásaim vannak. pl.: 1 10x15 fotó kinyomtatásakor a nyomtató tulajdonképpen 10,5x15,5 cm-es területre nyomtat, tehát az a fél cm-es festék csík a nyomtatófej alatti szivacson "landol"... Szerintetek ez így normális? Nem vagyok 1 "nagyonsokképetnyomtató" user, de az ídővel a tinta felhalmozódik ezen a szivacson, és bizony szervíz lesz belőle (hacsak nem öntisztuló :)).

Ettől a kis apróságtól eltekintve a HP-m (960c) már igencsak megérett a cserére, és asszem jól választotam (Tescoban  19.988,- HUF volt)

nem tom, de én nem vettem észre pedig már 900-1000 dvd-cd lemezt megszitáztam már. :rolleyes:
igaz nekem ip5000-sem van.
BITTORRENT FOREVER!

#342 Felhasználó inaktív   rhapsody 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 16:45

Idézet: CDDVD - Dátum: 2005. aug. 23., kedd - 9:55

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Na azért sikerült... ;)

Hogyan tudod a teljes lemezt nyomtatni?

Nekem a nyomtatóhoz adott CD LabelPrint nevezetű progi nem engedi
33mm alá venni a belső méretet. Sok terület marad amire nem nyomtat.

#343 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 17:02

Idézet: rhapsody - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 16:45

Hogyan tudod a teljes lemezt nyomtatni?

Nekem a nyomtatóhoz adott CD LabelPrint nevezetű progi nem engedi
33mm alá venni a belső méretet. Sok terület marad amire nem nyomtat.

File / Select Paper / New és ott betudod állítani max 118mm külsö és min 17mm belső adatokra is!

Gtalk: weasel.razr@gmail.com

#344 Felhasználó inaktív   rhapsody 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 17:22

Idézet: Kamile - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 16:02

File / Select Paper / New és ott betudod állítani max 118mm külsö és min 17mm belső adatokra is!

Igen, így már jó lesz!  :respect:

#345 Felhasználó inaktív   sarpba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 20:12

Idézet: CDDVD - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 9:40

nem tom, de én nem vettem észre pedig már 900-1000 dvd-cd lemezt megszitáztam már. :rolleyes:
igaz nekem ip5000-sem van.

Én úgy vettem észre, ez a jelenség csak teljes oldalas nyomtatásnál jelentkezik, az mondjuk "csúnya" lenne, ha a CD/DVD lemezeket is ilyen módon nyomtatná, tocsogna a lemez széle a tintától... :) Készítek pár képet a nyomtató belsejéről, hogy látható legyen...
Bye.: sarpba

#346 Felhasználó inaktív   sarpba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 21:15

Itt a kép, jól látszik a sötétebb rész a szivacson, mindez 5 15x10 cm fotó kinyomtatása után...

Szerkesztette: sarpba 2005. 08. 30. 21:18 -kor

Bye.: sarpba

#347 Felhasználó inaktív   R5TL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 10:27

Találtam akciós iP3000-est. :)

Ki is próbáltam a hozzá adott papírral, és azt vettem észre, hogy sokkal sötétebb lett a kép, mint kellett volna.

Egy napsütéses felvétel egy ifjú párról és a papíron olyan, mintha borús lett volna az idő, vagy árnyékban állnának...

A sötétkék (majdnem fekete) öltöny például majdnem tök homogén fekete, nem látszanak rajta a ráncok, hajtóka stb., mint a monitoron.

Lehetséges, hogy a gyári beállításokon kellene jócskán hangolni? Azokhoz nem nyúltam...

Köszi!

Ja, és milyen papírt ajánlotok hozzá (a gyári Canon az egyik legdrágább :( ) illetve hol lehet olcsón hozzájutni jó minőségű papírhoz?

#348 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 12:16

Idézet: R5TL - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 11:27

Ki is próbáltam a hozzá adott papírral, és azt vettem észre, hogy sokkal sötétebb lett a kép, mint kellett volna.

Egy napsütéses felvétel egy ifjú párról és a papíron olyan, mintha borús lett volna az idő, vagy árnyékban állnának...

A sötétkék (majdnem fekete) öltöny például majdnem tök homogén fekete, nem látszanak rajta a ráncok, hajtóka stb., mint a monitoron.

Lehetséges, hogy a gyári beállításokon kellene jócskán hangolni? Azokhoz nem nyúltam...

Köszi!

Ja, és milyen papírt ajánlotok hozzá (a gyári Canon az egyik legdrágább :( ) illetve hol lehet olcsón hozzájutni jó minőségű papírhoz?

... vagy a monitorodon van feltolva a fényerő.

Kalibrálhatod a printert is a képernyőhöz, de szvsz a monitorok szoktak gyakrabban rosszul beállítva lenni.

#349 Felhasználó inaktív   R5TL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 12:20

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 13:16

... vagy a monitorodon van feltolva a fényerő.

Kalibrálhatod a printert is a képernyőhöz, de szvsz a monitorok szoktak gyakrabban rosszul beállítva lenni.

Na ja, de a valósághoz a monitor képe áll közelebb, meg ott látszanak azok a részletek, amik a papíron eltűnnek. Szóval nem a monitor képét szeretném lerontani a nyomathoz, hanem a papírt feljavítani.  :cool:

#350 Felhasználó inaktív   3x3y 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 06:55

Idézet: JuveFan - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 13:15

Grat a nyomtatóhoz! Mondanom sem kell, nagyon jó választás ;)

Canon Pixma 3000-hez szólnék...
Az utángyártott patronokat valóban nem szereti. Miért? A fentebb szóló szakember kifelejtette, hogy bár ő eredeti tintákkal tölt, az utángyártott tinták többsége nem eredeti tinta, csak halovány "tintácska" utánzat. Azzal is lehet nyomtatni, de ez valóban szétbaltázza a nyomtatófejet. A papír alapú nyomtatás minősége szemlátomást romlani fog, és ezen semmilyen fúvóka teszt progi nem fog tudni segíteni.
Sajnos nagyobb gondot fog jelenteni az utángyártott (nem eredeti tintával...) patronok használata a nyomtatható felületű cd-k és dvd-k esetén. Őszintén szólva az eredmény minőségileg idővel elfogadhatatlanná válik. Fakó lesz a lemezek felülete, szinte színhiányosan....
Ugyanez lesz a 4000, 5000, 6000-s modellekkel is, hiszen a lemezfelület nyomtatása ezekben a készülékekben UGYANAZ!!!

Magyarul, jó a nyomtató, de nekem is, az összes ismerősömnek is, elszáll a minősége 3-4 hónap alatt...

Ezek a tények...
polfer@szixi.hu

:rolleyes:

#351 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 07:20

Idézet: R5TL - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 13:20

Na ja, de a valósághoz a monitor képe áll közelebb, meg ott látszanak azok a részletek, amik a papíron eltűnnek. Szóval nem a monitor képét szeretném lerontani a nyomathoz, hanem a papírt feljavítani.  :cool:

PS-ben eressz rá egy auto levels-t. Ha hirtelen túlvilágított lesz a kép, akkor mégis a monitorod van elállítva.

VAGY nem állítottad be a papírtípust photo paper pro-ra, mert ugye azt kaptad a nyomtatóhoz. Ha nem a megfelelő papírtípus van kiválasztva, ne is várd hogy színhelyes legyen!

Szerkesztette: freeone 2005. 09. 04. 07:21 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#352 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 21:09

Idézet: R5TL - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 9:27

Köszi!

A papír választásnak nézz utána.
Milyen papírt tettél be, azt válaszd a nyomtatáshoz.

Egyébként sajnos a jó papír drága. :(

#353 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:06

Sziasztok!

Ma vettem egy iP 4000-es nyomtatót, persze előtte végigolvastam a fórumot (a feléig jutottam).
Kipróbáltam a nyomtatót szöveget nyomtatva, az nem volt egy csúcs (a munkahelyi lézernyomtatóhoz vagyok szokva).
A fotónyomtatásnál azonban teljesen ledöbbentem, kiváló minőségben, halkan, gyorsan nyomtat. Az első fotónyomtatáskor kicsit meglepődtem, azt hittem, hogy valami vázlatminőség van beállítva, úgy nyomta ki az A/4-es fotópapírt. Döbbenet. Érdekes, első benyomásom a készülékről az volt, mikor kicsomagoltam, hogy milyen nehéz (van benne anyag).

Nagyon örülök neki, hogy e mellett a nyomtató mellett döntöttem. A riválisa egy HP lett volna, egyetlen előnye, hogy van külön szürke fotópatronja, de drágább lett volna, és nem színenként cserélhető a tinta. Ennek utánaolvastam a neten, és akkor derült ki, hogy a canon tartályaiban majdnem színenként van annyi, mint a HP fotópatronjában a 3 színre... Ezzel el is dőlt.

Papír szempontjából odáig jutottam, hogy ("meglepetésre") a canon photo paper pro nagyon jó. Ellenben ami meglepetés, hogy vettem egy tasak Forte Photo Professionalt (vagy valami ilyen neve van, a tasak már sajnos nincs meg), 1200 volt 10 darab A/4-es a Tesco-ban. Gyönyörűen nyomtat erre is, nektek van-e tapasztalatatotok ezzel a papírral?

Még egy dolog: ugye jól értem, hogy a nyomtatóhoz gyárilag kapott tintatartályok nagyobbik részében egy szivacsszerűség van, kitöltendő a helyet, de a pénzért vásárolható külön tartályokban ott is tinta van, ergo azok sokkal tovább bírják?

#354 Felhasználó inaktív   tranyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 12:55

Fél éve használok egy IP4000 -est 5garnitura utángyártott patrongarniturát használtam el/it media:INKCATRIDGE-500 ft/db/még tökéletes minden.Boritóhoz Xerox colotech 160gr papirt,fotohoz 10x15-ösEpson premium glossy photo papir 100db-3500fr,A4 méretben HP premium plus photo papir 236gr és a Metroban kapható ARO Photo Inkjet Papir Glossy 180gr 5760dpi high qualiti 50db-2000ft. Nagyon jó ár,és nagyon szépek a képek.CD-t kb:500-at nyomtattam a saját szoftverjével tökéletes. Idáig meg vagyok vele elégedve azok után,hogy volt Lexmarkom drága patron,s200x hamar tönkrement a fej csikossan nyomtatott,Epson c43-as gar lejárta után halt meg és mindig hibássan nyomtatott.
:)  ;)  :respect:

Szerkesztette: tranyo 2005. 09. 08. 12:58 -kor

#355 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 16:55

Idézet: tranyo - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 11:55

Fél éve használok egy IP4000 -est 5garnitura utángyártott patrongarniturát használtam el/it media:INKCATRIDGE-500 ft/db/még tökéletes minden.Boritóhoz Xerox colotech 160gr papirt,fotohoz 10x15-ösEpson premium glossy photo papir 100db-3500fr,A4 méretben HP premium plus photo papir 236gr és a Metroban kapható ARO Photo Inkjet Papir Glossy 180gr 5760dpi high qualiti 50db-2000ft. Nagyon jó ár,és nagyon szépek a képek.CD-t kb:500-at nyomtattam a saját szoftverjével tökéletes. Idáig meg vagyok vele elégedve azok után,hogy volt Lexmarkom drága patron,s200x hamar tönkrement a fej csikossan nyomtatott,Epson c43-as gar lejárta után halt meg és mindig hibássan nyomtatott.
:)  ;)  :respect:

Ezt az epson 100 db-os papírt hol lehet itton kapni? Ezt próbáltam ma vadászni, itt ajánlották már a fórumon is, de nem volt ahol néztem.
Vettem egy csomag Avery 250g Premium nevű 10x15-ös, 20 db-os csomagot, majd kipróbálom és megírom milyen, ez 1290. Állítólag az epson papír nagyon jó, és az ára is nagyon barátinak tűnik...
Nagyon tartok a nem gyári tintától, de úgy tűnik hogy egy bizonyos idő elteltével úgyis tönkremegy a fej, így ezt a kérdést még körüljárom (bár egyelőre gyárit vennék ha vennék). Ez az it media amit mondasz, ez hol kapható? Engem egyedül a fotó minősége érdekelne, az hogy egy kinyomtatott weblap hogy néz ki vele, az tök mindegy. Megírnád hogy hogy érzed a fotóminőséget vele?

#356 Felhasználó inaktív   tranyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 18:17

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 17:55

Ezt az epson 100 db-os papírt hol lehet itton kapni? Ezt próbáltam ma vadászni, itt ajánlották már a fórumon is, de nem volt ahol néztem.
Vettem egy csomag Avery 250g Premium nevű 10x15-ös, 20 db-os csomagot, majd kipróbálom és megírom milyen, ez 1290. Állítólag az epson papír nagyon jó, és az ára is nagyon barátinak tűnik...
Nagyon tartok a nem gyári tintától, de úgy tűnik hogy egy bizonyos idő elteltével úgyis tönkremegy a fej, így ezt a kérdést még körüljárom (bár egyelőre gyárit vennék ha vennék). Ez az it media amit mondasz, ez hol kapható? Engem egyedül a fotó minősége érdekelne, az hogy egy kinyomtatott weblap hogy néz ki vele, az tök mindegy. Megírnád hogy hogy érzed a fotóminőséget vele?

http://www.itmedia.sk/ a patront innen rendelek,az epson fotopapirt valahol a Rákoczy úton van,bairtam a tipust a keresöbe igy találtam,de lehet,hogy ez akciós ár.Berakné :respect:  :respect:  :respect: k képet is,de nem tudom hogy kell beilleszteni kb:1,7mb a méret ha meg akarod nézni emailba elküldhetem.

#357 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 18:54

Idézet: tranyo - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 17:17

http://www.itmedia.sk/ a patront innen rendelek,az epson fotopapirt valahol a Rákoczy úton van,bairtam a tipust a keresöbe igy találtam,de lehet,hogy ez akciós ár.Berakné :respect:  :respect:  :respect: k képet is,de nem tudom hogy kell beilleszteni kb:1,7mb a méret ha meg akarod nézni emailba elküldhetem.

Köszi a segítséget. Mail jó lenne, a címem atilevele kukatz freemail.hu

Nagyon jók az árak azon a weblapon.

Nos, nagyon kevés tapasztalatomból eddig kettőt beírok gyorsan.

1. Avery papírt, legalábbis a 10x15-öset nem ajánlom. Csalódásom oka egyszerű: a papír nem 10x15-ös. A hosszabbik oldala mintegy 2-3 mm-rel rövidebb. Ebben az a probléma, hogy az easy photo print-ben a fehér szegélyes nyomtatást kértem, hogy meg lehessen fogni a papírt a szélénél. Három oldalán van a képnek szegély, az egyiken nincs... No comment.

2. Fotót nyomtatni a legszebb minőségben idáig az easy photo printtel sikerült. A többi programmal sokkal gyorsabban, és "vázlatabb" minőségben jön ki a nyomat. A nagyon sötét részeken, ha pl photoshop album-ból nyomtattam, akkor csíkozott, photoprintből nem. Pedig a nyomtató tanácsadó (vagy mi a neve, az az esztétikai kihívásokkal küzdő madár :) ) be lett állítva, hogy fotó papír pro, meg csúcsminőségű fotó nyomtatása. Igaz semmilyen más beállítást nem bántottam (elbarmolást elkerülendő).

#358 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 18:57

Idézet: tranyo - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 17:17

Még egy kérdés: azon a honlapon látható ténták közül melyik a jobb: G&G vagy a Datasafe?

#359 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 19:44

Nagyon jónak tűnik a pixmania.com ára arra a 100 db-os epson papírra. Azt kellene tudni, hogy mennyi a szállítás díja? Valakinek van tapasztalata?

#360 Felhasználó inaktív   tranyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 21:42

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 19:57

Még egy kérdés: azon a honlapon látható ténták közül melyik a jobb: G&G vagy a Datasafe?

G&G ez a jó :up:  :up:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.