HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   zozo111111 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 21. 10:35

Sziasztok! Nekem van egy MP150-em. Meg vagyok vele elégedve,az én kis házi céljaimra tökéletes. Gyors,jó felbontás,stb. Újratöltöttem a patront(pg40,cl41) HP festékkel,jobb mint a gyári! Viszont nem tudom resetelni. Több kütyü van benne,mint a nyomtatóban. Megköszönném a gyógyírt,v egy címet ahol utána nézhetek. :respect:

#1002 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 21. 19:51

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 9:07

A dátumokat szeretem rányomtatni a sarokba......

Az az éredekes, hogy a ps elements se tudja (pedig ez a populárisabb vonal) illetve ha jól vettem ki (angol) csak az epson nyomtatókkal hajlandó. Rászerkeszteni reátudok én is csak az kicsit hosszadalmas ha sok képet akarsz és el kell menteni még 1x ha nem akarod újraszerkeszteni mikor a nagy mami kér ebből is meg abból is. :confused:

Hát profi nem vagyok, de igyexem tanulni....  ;)
Utána nézek a kifejezéseknek aztán felteszem ide. Most jut eszembe, hogy vmelyik oldalon találkoztam ps odavissza szótárral

Dátum rányomtatása? Az easy photo print tudja. (Vagy nem kérdés volt? Akkor bocsi.)
A szüleim is igénylik ezt a feature-t a családi képekkor, én nem szeretem.

#1003 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 20:43

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 19:51

Dátum rányomtatása? Az easy photo print tudja. (Vagy nem kérdés volt? Akkor bocsi.)
A szüleim is igénylik ezt a feature-t a családi képekkor, én nem szeretem.

Én meg igen. :)

És ha fehérre állítod a karakterszínt, akkor annyival is kevesebb téntát használ. :D

Bár nem ez a fő funkciója.
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1004 Felhasználó inaktív   artos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 00:10

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 23:10

Össze tudnátok foglalni, hogy lehet összekalibrálni a monitort meg a nyomtatót? Mert kicsit sötét a nyomat, nem zavaróan, de szeretném ugyanazt visszakapni, amit a monitoron láttam :) A monitort már állítgattam ösze-vissza, de nem nagyon eszi a saját szoftverével készített színprofilt. A nyomtatón lehet valahogy "világosítani"?

Mérőműszerrel. ;)
Az eci.org webhelyen találsz egy tesztábrát amivel be tudod lőni a megfelelő világosság/kontraszt arányt, és látod a monitor gammáját is.

#1005 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 07:24

Idézet: artos - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 0:10

Mérőműszerrel. ;)

Kihagytam a "házilag" vagy az "olcsón" szavakat :D

Kösz a linket, este szétnézek rajta.

#1006 Felhasználó inaktív   artos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 09:05

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 8:24

Kihagytam a "házilag" vagy az "olcsón" szavakat :D

Kösz a linket, este szétnézek rajta.

Hát ez az a probléma amit házilag nem lehet megoldani. Milyen monitorod van.

#1007 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 09:28

Furcsa hangot ad a nyomi mióta a fekete patront kicseréltem....mintha csapágyas lenne...nyomtatás közben ahogy ide oda mozog a tengelyen - végpontokban ahogy iránytvált - egy-egy kattanás is hallható  :mad:
Tapasztalt már valaki ilyesmi furcsaságot?  :think:

#1008 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 09:41

Idézet: artos - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 9:05

Hát ez az a probléma amit házilag nem lehet megoldani.

Ugyan már. Nem azt akarom, hogy a törtszürke pixel pontosan 124,124,124 árnyalatú legyen, hanem hogy szabad szemmel nagyjából ugyanolyan képet kapjak a nyomtatón, mint ami a monitoron volt. (ne sötétebbet, ne világosabbat. A színekkel nincs gond, azokat szépen átszedi a Photoshop színprofiljából. Úgyse műszer fogja nézegetni a képet, a beállításhoz is fölösleges tehát.)
Ezért kérdeztem, hogy lehet-e valahogy világosítani a nyomtató képén, mert a driverében (egyelőre) nem találtam ilyen lehetőséget.

A monitor egy Samsung SyncMaster 763MB.

#1009 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 10:02

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 8:41

Ugyan már. Nem azt akarom, hogy a törtszürke pixel pontosan 124,124,124 árnyalatú legyen, hanem hogy szabad szemmel nagyjából ugyanolyan képet kapjak a nyomtatón, mint ami a monitoron volt. (ne sötétebbet, ne világosabbat. A színekkel nincs gond, azokat szépen átszedi a Photoshop színprofiljából. Úgyse műszer fogja nézegetni a képet, a beállításhoz is fölösleges tehát.)
Ezért kérdeztem, hogy lehet-e valahogy világosítani a nyomtató képén, mert a driverében (egyelőre) nem találtam ilyen lehetőséget.

Van benne pedig ahol lehet sötétíteni, világosítani, színegyensúlyon állítani.
Színbeállítás > kézi > beállítások.

A sötétebb tónusokat okzhatja az is , hogy a papírral nem stimmel a beállítás. Ezt nézted már?

Szerkesztette: pik20 2006. 02. 22. 10:03 -kor

#1010 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 10:37

Bár TG fényes fotópapírra nyomok fényes fotópapír beállítással, kipróbáltam a nyomtatóhoz csomagolt Canon PhotoPaper Plust (vagy Pro?) is (megfelelő beállításokkal, természetesen), nem látszott különbség a gazdaságos fotópapír meg a Canon papír között. (A képet, amit nyomtattam rá, a papírfajta kivételével ugyanazzal a beállítással TG papírra is nyomtattam, mert több darab kellett belőle, viszont a maradék négy Canon papírt meghagyom 'különleges' alkalmakra :))

A beállítás elérhetőségeit kösz :respect:

Szerkesztette: debaj 2006. 02. 22. 10:39 -kor

#1011 Felhasználó inaktív   artos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 18:47

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 10:41

Ha a megfelelő színprofilt és gyári papírt használsz, és a színmenedzsment beállítások is jók, akkor inkább a monitoron állíts, mert a gyári profil nem annyira rossz.

#1012 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 20:12

Na, a videókártya vezérlőpultjával összelőttem a monitor képét 8 különféle színvilágú nyomathoz. Képszerkesztés előtt ctrl+alt+F, és mintha egyből a nyomtatón dolgoznék :D Köszönöm a segítséget.

#1013 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 13:58

Üdv!
Annyit szeretnék kérdezni, hogy holnap utazok Szegedre és újra szállítanom kellene egy ip4000-est (onnan haza, és lehet a kézikönyvben le van írva hogy mit kell ilyenkor tenni, de ha mésem, akkor buktam ezért kérdem most (mert ott meg netem nincs  :) )) Szóval a fejet kivegyem belőle? Ha igen, mibe rakjam? Vagy csak a patronokat?  A gyári kis szivacskák már nincsenek meg, a mozó akatrészeket hogyan védjem?  Ergo hogyan kell újraszállítani? Ha van infó erről a kézikönyvben, elég ha azt megírjátok, mármint hogy 'majd ott megtalálom', huhh.  :D

#1014 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 14:06

Szerintem ne szedj ki belőle semmit, mert megsérülhetnek a fúvókák. Csomagold be rendesen a dobozába, valami nem szöszöző anyaggal (pl. hullámlemez, kartondoboz anyaga) óvatosan támaszd meg a fejet, hogy ne feszüljön, de ne is tudjon mozogni. Minden mozgó/eltávolítható alkatrészt rögzíts celluxszal, persze ésszel. Ha megoldható, a nyomtató dobozát érdemes valami vastagabb szivacsra tenni, és rögzíteni, ha csomagtartóban akarod szállítani.

#1015 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 17:32

Nem hinném, hogy baja eshet, ha egyszerűen becsomagolod a gyári dobozába ahogy van.
Én símán szállítottam így nyomtatót és semmi baja nem lett

Szerkesztette: pik20 2006. 02. 23. 17:37 -kor

#1016 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:06

Azért nem árt a nyomtatófej kipárnázása. Láttam már bukkanóban kicsit megütődött nyomtatót, amiből kiszakadt a fej cakompakk. Csak a szalagkábel tartotta a helyén.

#1017 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:25

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:06

Azért nem árt a nyomtatófej kipárnázása. Láttam már bukkanóban kicsit megütődött nyomtatót, amiből kiszakadt a fej cakompakk. Csak a szalagkábel tartotta a helyén.

Nem lesz baja csak lehetőleg vízszintesen szállítsd, mert ha nagyon felgyűlt benne a maradék tinta akkor kifolyhat.

#1018 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:49

Köszi, akkor nem hiszem hogy belenyúlok, doboz, rongyok köré és kész. És vízszint, oks!  :D

#1019 Felhasználó inaktív   KovA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 18:39

Hello ..

Ti hogyan tisztítjátok az ip4000-est ?
Legfőképpen arra lennék kivancsi hogy a fejet hogyan lehet esetlegesen kitisztitatni ?

És most nem arra gondolok hogy a sajat programjaval hanem fizikailag ...

Van erre mód ?
Written By KovA

Konfig

#1020 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 18:47

Idézet: KovA - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 17:39

.... hogyan lehet esetlegesen kitisztitatni ?

És most nem arra gondolok hogy a sajat programjaval hanem fizikailag ...

Melegvíz, alkohol,  beáztatás,stb.....
De erre miért van szükség?  :think:

Csak nem csíkoz az utángyártott tentátol? Mert akkor rövidesen kuka...    :spirit:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.