HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 01. 19:48

Utángyártott-patronos olvasók figyelmébe ajánlom, hogy egy elég pártatlan és korrekt cikk van a gyári-nem gyári tinták témakörében az e havi Digitális Fotó Magazinban.

#1262 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 08:30

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 19:48

Utángyártott-patronos olvasók figyelmébe ajánlom, hogy egy elég pártatlan és korrekt cikk van a gyári-nem gyári tinták témakörében az e havi Digitális Fotó Magazinban.

Azt elolvasnám szívesen, de azért meg nem venném az újságot. Nincs meg valahol a neten?
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1263 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 08:47

Bizony, érdekes lenne, csak kis városunkban nem is láttam még ilyen újságot. Be tudnád szkennelni/fényképezni a cikket? Aztán meg majd jól szétfikázzuk  :Đ

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 03. 08:48 -kor

#1264 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 14:59

Semmi konkrétum, de a cikk szerint ez van:

Idézet

Amikor érdemes
utántöltött festéket használni
- régi nyomtatónk van, és kizárólag szöveget nyomtatunk, nem félünk, hogy tönkremegy
- van elég időnk utánajárni a különböző festékeknek, vagy az ismeretségi körünkben valaki rendelkezik kellő tapasztalattal
- rendelkezünk professzionális kalibráló rendszerrel, így pontosan be tudjuk állítani a nyomtatónk színeit

Amikor nem érdemes
utántöltött festéket használni
- nem akarjuk a nyomtatót idő előtt a szervízbe vinni
- a nyomtatónk a patrontól különálló nyomtatófejeket használ (a nem eredeti festék tönkreteheti az egyébként hosszú életű és nagyon drága fejeket)
- stabil, színhelyes fényképeket szeretnénk nyomtatni professzionális kalibrálás nélkül

Nem akartam belegyűrni a szkkenerbe az újságot, mert még vissza kell vinnem a postára. :D

Nekem egyébként a cikkből az jött le, hogy az én nyomtatómhoz nem érdemes.
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1265 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 20:19

Idézet: lorenzo - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 13:59

Semmi konkrétum, de a cikk szerint ez van:

Nem akartam belegyűrni a szkkenerbe az újságot, mert még vissza kell vinnem a postára. :D

Nekem egyébként a cikkből az jött le, hogy az én nyomtatómhoz nem érdemes.

Az enyémhez se :(

Szkennerem nincs feltelepítve. Telepítsek? Kb. egy hét távlatában tudok ígéretet tenni, mert nemsokára utazok és most nem megy.

#1266 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 07:13

Amikor érdemes utántöltött festéket használni

- régi nyomtatónk van, és kizárólag szöveget nyomtatunk, nem félünk, hogy tönkremegy
  >>> Mitől is menne tönkre? Még az összes kapilláris eltömődése sem tesz tönkre általában egy nyomtatót, és annyira rossz minőséggel én még nem találkoztam...

- van elég időnk utánajárni a különböző festékeknek, vagy az ismeretségi körünkben valaki rendelkezik kellő tapasztalattal
  >>> Mondjuk ez nem baj, ha valaki tud tanácsot adni, hogy melyik a minőségi termék. Mostanság csak az számít (vevőnek és eladónak is) hogy olcsó legyen...

- rendelkezünk professzionális kalibráló rendszerrel, így pontosan be tudjuk állítani a nyomtatónk színeit
  >>> Ez így van, hozzáteszem: a felhasználók 95%-a szinte soha sem végez színbeállítást...

Amikor nem érdemes utántöltött festéket használni

- nem akarjuk a nyomtatót idő előtt a szervízbe vinni
  >>> Lásd első komment, ekkora okosságokat írni...

- a nyomtatónk a patrontól különálló nyomtatófejeket használ (a nem eredeti festék tönkreteheti az egyébként hosszú életű és nagyon drága fejeket)
  >>>Én ilyet használok utángyártott patronokkal. Havonta 2 teljes széria patront elnyomtatok és eddig minden ok...

- stabil, színhelyes fényképeket szeretnénk nyomtatni professzionális kalibrálás nélkül[/quote]
  >>> Eredeti patronokkal is szokás kalibrálni ha igazán jó minőséget akarsz...

Tudom, hogy az OEM patronok minősége általában jobb, mint a töltött/utángyártott társaiké, de ettől nem kell "rémképeket" gyártani erről a kategóriáról. Rengetegen használják a töltött patronokat (nagyrészt irodai felhasználásra) és teljes megelégedettséggel... Az más kérdés, hogy aki fotót akar nyomtatni az vegyen eredeti patront (színeset) vagy megfelelő utángyártottat (külön fejjel rendelkező nyomikba).
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1267 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:44

Hát, én utángyártott patront használok. Qink -et, és semmi bajom vele. A fej beszáradást egyébként eredeti fekete patron okozta, bár az az én hibám volt. De szappanos melegvízben 1 h, és utána jó sok öblítés megoldotta. Canon ip 1500 -am van.
Mondjuk nem nyomtatok sokat, havonta max 10 oldal.

#1268 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:48

Mondjuk én a szappanos vizet kihagynám azért :)...

Elég oda a sima 60 fok körüli melegvíz, a tinta vízbázisú így oldodik... Ha gyorsítani akarod a dolgot, akkor melegített desztvizet erős de vékony sugárban nyomsz (pl fecskendőből) a fej felső részén található fémhálókra ahol a tintát felveszi...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1269 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 10:50

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 10:48

Mondjuk én a szappanos vizet kihagynám azért :)...

Elég oda a sima 60 fok körüli melegvíz, a tinta vízbázisú így oldodik... Ha gyorsítani akarod a dolgot, akkor melegített desztvizet erős de vékony sugárban nyomsz (pl fecskendőből) a fej felső részén található fémhálókra ahol a tintát felveszi...

Nagyon kevés folyékony (avonos :D ) szappan volt a meleg vízben. A víz kb 40-45 fokos lehetett. Azért tettem bele egy picit, mert gondoltam, így hatásosabb, és ennyi még a nyákot sem bántja. És úgy lett :)

#1270 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 09. 11:04

Idézet

- stabil, színhelyes fényképeket szeretnénk nyomtatni professzionális kalibrálás nélkül

Valamiért az a meggyőződésem, hogy az utángyártók azért igyekeznek az eredetihez erősen hasonló szyneket kihozni a tintából. A nyomtatásnál pedig (különösen a fotónyomatnál) a végeredménynek csak az egyk összetevője a tinta. A másik legalább olyan fontos a papír és a fentebb említett kalibrálás. Ha valakit érdekel tudok mutatni ocsmány nyomatot gyári tinta-HP papír kombinációban megalkotva.

Szerkesztette: Tron65 2006. 05. 09. 11:04 -kor

Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1271 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 14:31

Jó urak,

nyomás a Tesco. Tegnap vettem 100 darab Epson Premium Glossy papírt (10×15-ös, 255 g/m^2), két 50 darabos pakk van összeragasztva vastag vörös szalaggal, az egész pakk 2500 forint körül van. Olcsóbb, mint a TG 10×15-ös papír :)

#1272 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 14:38

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 8:13

A professzionális kalibrálást célműszerrel végzik, 20-50 ezer Ft/eszköz (monitor, szkenner, nyomtató) áron. ;) A nyomtatóhoz adott ICM profil kifejezetten a gyári patronokhoz van beállítva, más tintával használva már nem biztos, hogy színhelyes képet ad.

Idézet

Az más kérdés, hogy aki fotót akar nyomtatni az vegyen eredeti patront (színeset)
Így igaz, aki nem fotót nyomtat, annak fölösleges kidobnia ezreket eredeti patronra. Viszont fotóhoz szigorúan ragaszkodni kell a minőséghez.

Idézet

Ha valakit érdekel tudok mutatni ocsmány nyomatot gyári tinta-HP papír kombinációban megalkotva.

A HP fotópapír egy kalap sz@r. Sógorom vett egyszer egy huszas csomagot, azóta is megvan. :)

#1273 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 09. 14:51

Na ilyesmire akartam kilukadni. Nemolvastam végig a topikot, de ahogy láttam, egyesek a minőségi nyomtatás kizárólagos feltételének a gyári tinták használatát tekintik.
Nemistudom: Canon papír van egyáltalán? Nemnagyon láttam boltokban.

#1274 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 15:16

Van Canon papír, elég sokféle. Nemtom, nekem a tegnap vett Epson jobban bejön. A színek gyönyörűek, meg eresztettem rá egy fekete-fehér nyomtatást, végre tényleg fekete az a fekete, nem sötétlila, meg sötétzöld, majdnem olyan, mintha FF filmről lenne hívatva :D

A gyári tinták meg azért jobbak fotóhoz, mert a receptet hétpecsétes titokként őrzik, képtelenség ugyanazt kikeverni. A nyomtató meg ugye az eredeti tintákhoz van belőve.

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 09. 15:17 -kor

#1275 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 09. 15:59

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 9., kedd - 15:16

A gyári tinták meg azért jobbak fotóhoz, mert a receptet hétpecsétes titokként őrzik, képtelenség ugyanazt kikeverni. A nyomtató meg ugye az eredeti tintákhoz van belőve.

Nocsak, akkor jól választottam, amikor csak és kizárólag eredetit használok :D

Szerkesztette: lorenzo 2006. 05. 09. 15:59 -kor

#1276 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 10. 05:34

Nem kételkedek benne, hogy a gyári tinta szebb végeredményt hoz.
Csak felmerülnek bennem az emlékek: amikor az első "fotó" minőségű nyomatot produkáló HP nyomi a kezembekerült, annak a menüjében konkrét papírtípust (típusszámra) lehetett kiválasztani, hogy mire szeretném a produkciót. Mostanság csak HP név alatt vagy 30 féle papírt lehet kapni, a nyomtatáskor választható lista meg lecsökkent 4-5 féleségre. Nam vagyok hajlandó elhinni, hogy egy adott nyomtatóbeállítás többféle papírhoz is jó, főleg, hogy sokan konkurrens gyártó termékeit használják.
Szóval ami érdekelne (nekem is Pixma van, tehát elsősorban ehhez): azok a beállítási-papír párosítások, amikkel valaki már tényleg szép, jó, és mondjuk félórán belül kézbevehető nyomatokat lehet produkálni.

#1277 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 06:19

Általában adnak a papírhoz egy táblázatot, amiből le lehet olvasni, hogy melyik nyomtatótípusnál milyen beállítással adja a legjobb eredményt. Természetesen a gyártók is védik a saját kotorékukat, az Epson papír papírjára felírták, hogy nem-Epson nyomtatóval ne használjuk, mert tönkreteheti a hardvert :D
A 30-féle papír kontra ötféle papírhoz: készülnek olyan papírok is, amelyeknek ugyanaz a bevonatuk, csak az egyik nehezebb, vastagabb papír, a másik könnyebb, az egyiket névjegykártyához, fotóhoz jó használni, a másikat meg mondjuk kiadványok fedlapjának, vagy (szám alapján) más papírtípus a 10×15-ös, 13×18-as vagy az A4-es méretű, de ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkező fotópapír, de nyomtatni rájuk ugyanazzal a beállítással kell.

#1278 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 07:25

Idézet: Tron65 - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 5:34

Nem kételkedek benne, hogy a gyári tinta szebb végeredményt hoz.
Csak felmerülnek bennem az emlékek: amikor az első "fotó" minőségű nyomatot produkáló HP nyomi a kezembekerült, annak a menüjében konkrét papírtípust (típusszámra) lehetett kiválasztani, hogy mire szeretném a produkciót. Mostanság csak HP név alatt vagy 30 féle papírt lehet kapni, a nyomtatáskor választható lista meg lecsökkent 4-5 féleségre. Nam vagyok hajlandó elhinni, hogy egy adott nyomtatóbeállítás többféle papírhoz is jó, főleg, hogy sokan konkurrens gyártó termékeit használják.
Szóval ami érdekelne (nekem is Pixma van, tehát elsősorban ehhez): azok a beállítási-papír párosítások, amikkel valaki már tényleg szép, jó, és mondjuk félórán belül kézbevehető nyomatokat lehet produkálni.

Én canon photo paper plus glossy -t használtam eddig a pixmával. Easy photo print-ben lehet beállítani neki ilyen papírt. Azért abból nyomtattam, 10x15 -ös képeket nyomtattam A4 -re. Irfran view -ből nyomtatva is szép lett a kép. Ami viszont érdekes, hogy fekete-fehér képet elkezdtem anélkül nyomtatni, hogy kipipáltam volna a szürke árnyalatos nyomtatást, és kékkel nyomta ki. Ez miért van? Miután a pipát benyomtam, már nem volt baj. ( Ez még eredeti patronnal volt. )

#1279 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 10. 07:33

Idézet

anélkül nyomtatni, hogy kipipáltam volna a szürke árnyalatos nyomtatást, és kékkel nyomta ki

Vígasztalásul: ezt a jelenséget más gyártó cucca is produkálja, ugyanis a pipa nélkül a színes tinták felhasználásával igyexik kikeverni a szülrkeárnyalatokat és csak a 100% feketénél terít rá tényleg feketét is.

#1280 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 10. 07:46

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. máj. 10., szerda - 8:25

Ami viszont érdekes, hogy fekete-fehér képet elkezdtem anélkül nyomtatni, hogy kipipáltam volna a szürke árnyalatos nyomtatást, és kékkel nyomta ki. Ez miért van?

A másik lehetséges ok, hogy a fekete tinta sem teljesen fekete, hanem valami sötétebb szín, nagy koncentrációban, amihez a színes patronokból még lök egy kis "kompenzáló" színt. A színegyensúlyt színes nyomtatásnál pediglen színes nyomathoz állítja. Legalábbis nem tudok jobb magyarázatot arra, hogy miért volt a fekete-fehér kép Canon papírnál enyhe sötétlila, Epsonnál szénfekete, TG papírnál meg egy leheletnyit kékes, ugyanazokkal a beállításokkal.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.