HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 28. 15:40

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 8:22

Nem hiszitek el, de megtaláltam a megoldást! :) Canon MP510-et fogok venni. ;) Színenként cserélhető és 26ml-es(!) fekete és színenként 13ml-es színes patron! :eek: :D A nyomtatója az IP4200-as annyi különbséggel, hogy nem tud CD/DVD-re nyomtatni. Scanner-e ennek legalább már jó. No és mindössze 5eHUF-al kerül többe, mint az MP460-as és mindent tud, amit ez is (IrDa, Bluetooth, ráadásul nagyobb LCD)! Szuper! :Đ

Gratulálok, ez egy nagyon jó választás. Utánaolvastam a paramétereinek, ez alapján maximálisan meg leszel vele elégedve. Egy tintapatron hiányzik belőle az ip4200-hoz képest, a fekete fotó, de ha nem akarsz hangsúlyosan fotót nyomtatni, csak alkalomszerűen, és 10x15-ös családi felvételeket, akkor nem fog feltűnni a hiánya. A fontos, hogy a szövegfekete (a patronok közül a Bk jelzésű) benne van, és ez tényleg nagyon lényeges, hogy nem a színes tintákból kell kikeverni majd a szöveget, mert az sokkal drágább lenne. Nekem a szkennerem is canon, nagyon jó minőségre képes, és lényeges dolog a szkennereknél (nekem már volt több féle), hogy mennyire normális a driver, amit adnak hozzá, mert azon múlik a szkenner tulajdonságának - szvsz - a fele! A canon jó nyomtató- és szkennerdrivereket használ.

Ez a készülék amit ajánlottál olyannyira megtetszett nekem, hogy szerintem ilyet fogok venni az irodába, ha nem lézert veszünk. Igazából pont azt tudja, amit egy kisirodai eszköznek tudnia kell, és az infra csatlakozás már alapból benne van minden kiegészítő nélkül. Szóval jó választás, na.

#1662 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 16:52

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 15:40

Gratulálok, ez egy nagyon jó választás. Utánaolvastam a paramétereinek, ez alapján maximálisan meg leszel vele elégedve. Egy tintapatron hiányzik belőle az ip4200-hoz képest, a fekete fotó, de ha nem akarsz hangsúlyosan fotót nyomtatni, csak alkalomszerűen, és 10x15-ös családi felvételeket, akkor nem fog feltűnni a hiánya. A fontos, hogy a szövegfekete (a patronok közül a Bk jelzésű) benne van, és ez tényleg nagyon lényeges, hogy nem a színes tintákból kell kikeverni majd a szöveget, mert az sokkal drágább lenne. Nekem a szkennerem is canon, nagyon jó minőségre képes, és lényeges dolog a szkennereknél (nekem már volt több féle), hogy mennyire normális a driver, amit adnak hozzá, mert azon múlik a szkenner tulajdonságának - szvsz - a fele! A canon jó nyomtató- és szkennerdrivereket használ.

Ez a készülék amit ajánlottál olyannyira megtetszett nekem, hogy szerintem ilyet fogok venni az irodába, ha nem lézert veszünk. Igazából pont azt tudja, amit egy kisirodai eszköznek tudnia kell, és az infra csatlakozás már alapból benne van minden kiegészítő nélkül. Szóval jó választás, na.

Köszönöm! :respect: Sokáig tartott a "szülés", de megérte (remélem, kopp-kopp)! :D Közben én is utána olvastam és valóban hiányzik a 4200-ban megtalálható fotó fekete, de nekem az MP150-nel készített (20eHUF-os multi) 10x15-ös képek is tetszettek, amit unokatesóm készített, ergo meg fog ez nekem felelni. :) A patronok árai sincsenek túlárazva! Természetesen csak eredetit fogok használni, mert ahogy Churchill is megmondta: "Nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsót vegyek!".  :cool: Egyébként mint megtudtam más fórumokról is, éppen hiánykészlet mindenhol! :eek: Már kezdtem lelombozódni, mikor kiderült, hogy az itteni Canon márkaképviseleten (Rotary) éppen van 1db raktáron!!! :) Ráadásul a cég tulajdonosa édesanyám régi barátja, így jövő7 szombatig eltette a készüléket (akkor van fizu :rolleyes:)! :respect:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1663 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 19:58

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 15:52

Köszönöm! :respect: Sokáig tartott a "szülés", de megérte (remélem, kopp-kopp)! :D Közben én is utána olvastam és valóban hiányzik a 4200-ban megtalálható fotó fekete, de nekem az MP150-nel készített (20eHUF-os multi) 10x15-ös képek is tetszettek, amit unokatesóm készített, ergo meg fog ez nekem felelni. :) A patronok árai sincsenek túlárazva! Természetesen csak eredetit fogok használni, mert ahogy Churchill is megmondta: "Nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsót vegyek!".  :cool: Egyébként mint megtudtam más fórumokról is, éppen hiánykészlet mindenhol! :eek: Már kezdtem lelombozódni, mikor kiderült, hogy az itteni Canon márkaképviseleten (Rotary) éppen van 1db raktáron!!! :) Ráadásul a cég tulajdonosa édesanyám régi barátja, így jövő7 szombatig eltette a készüléket (akkor van fizu :rolleyes:)! :respect:

Szívesen, de komolyan is gondoltam. Tudod, ahogy nézegettem a kínálatot, van olyan canon multifunkciós, ami annyival többet tud, hogy benne van a plusz patron, meg tán valamivel gyorsabb is, de kb70e ft-ba kerül. No az az egy patron tutkóra nem ér meg gyakorlatilag még egy 510-es árát. Sőt, ha azt nézed, eggyel kevesebb patront kell cserélgetned, megvenned. És tényleg nem hiszem, hogy annyit számítana az az egy. A 10x15-ös képeket még az "egybepatronos" megoldások is teljesen jól hozzák.

Na aztán beírni jövő szombaton hogy hogy szuperál! :)

#1664 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 28. 20:11

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 19:58

Szívesen, de komolyan is gondoltam. Tudod, ahogy nézegettem a kínálatot, van olyan canon multifunkciós, ami annyival többet tud, hogy benne van a plusz patron, meg tán valamivel gyorsabb is, de kb70e ft-ba kerül. No az az egy patron tutkóra nem ér meg gyakorlatilag még egy 510-es árát. Sőt, ha azt nézed, eggyel kevesebb patront kell cserélgetned, megvenned. És tényleg nem hiszem, hogy annyit számítana az az egy. A 10x15-ös képeket még az "egybepatronos" megoldások is teljesen jól hozzák.

Bizony, elég drága ami már tartalmazza a + fekete festéket (Canon MP530 ~70eHUF)! :blink: :)

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 19:58

Na aztán beírni jövő szombaton hogy hogy szuperál! :)

Ez csak természetes! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1665 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 17:26

Ma voltam Tesco-ba és kicsit szétnéztem a papírok körül. :)

Ezt a fajta TG papírt láttam, ez az ami jó minőségű? Mert akkor ezt venni fogok. Ára 2100valamennyi.
Kép

Láttam még Epson papírt 100db A4-est, ami 4100valamennyi volt, szerintem ez is megérné az árát. :think: No meg láttam 3 fajta papírt, Ilford, Proford és 1 fajta Canon-ont, ami a képeken látszik! Ismeri valaki valamelyiket? Milyen minőségűek (a Canon-on kívül :D)? :confused:
KépKépKép

Szerkesztette: Csokis 2006. 11. 30. 17:27 -kor

#1666 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 18:21

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 16:26

Ma voltam Tesco-ba és kicsit szétnéztem a papírok körül. :)

Ezt a fajta TG papírt láttam, ez az ami jó minőségű? Mert akkor ezt venni fogok. Ára 2100valamennyi.
Kép

Láttam még Epson papírt 100db A4-est, ami 4100valamennyi volt, szerintem ez is megérné az árát. :think: No meg láttam 3 fajta papírt, Ilford, Proford és 1 fajta Canon-ont, ami a képeken látszik! Ismeri valaki valamelyiket? Milyen minőségűek (a Canon-on kívül :D)? :confused:
KépKépKép

Az ilford printasia-n kívül mindet próbáltam már, a maradék három az elég jó. A tesco papíromnak kicsit más a csomagolása (régebbi vétel), de szerintem ugyanaz, meglepően jó. Ha teheted, vegyél epson promotion csomagot, 10x15-ösben 2 csomagot egyberagasztva adnak valami nevetséges áron, a premium glossyból, és a legjobb 10x15-ös amit eddig próbáltam.

#1667 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 19:07

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 18:21

Az ilford printasia-n kívül mindet próbáltam már, a maradék három az elég jó. A tesco papíromnak kicsit más a csomagolása (régebbi vétel), de szerintem ugyanaz, meglepően jó. Ha teheted, vegyél epson promotion csomagot, 10x15-ösben 2 csomagot egyberagasztva adnak valami nevetséges áron, a premium glossyból, és a legjobb 10x15-ös amit eddig próbáltam.

Köszi! :respect: Az Epson-t láttam egybecsomagoltat, csak azt nem fényképeztem le. :) Viszont egyszerre ez elég nagy beruházás nekem, aki alig nyomtatna színes képet. :think: Az biztos, hogy TG 10x15-ös papírt fogok venni, mert olcsó és jó. :D Mondjuk A4-es Matt papír kellene még, de Canon-ba elég drága. :( Más, hasonló minőségű Matt papírt nem tudtok, ami olcsóbb. Ha fele olyan minőségű, mint a Canon, az nekem jó lenne, mert csak ilyen Canon Creatív dolgok (3D Paper Craft, Origami) kinyomtatására kellene. :)

#1668 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 19:50

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 18:21

Ha teheted, vegyél epson promotion csomagot, 10x15-ösben 2 csomagot egyberagasztva adnak valami nevetséges áron, a premium glossyból, és a legjobb 10x15-ös amit eddig próbáltam.

Csokis! Gyöngyösön szokott is lenni a teccsóban, valami kétezer forintba fáj száz darab 10×15-ös, színeshez nagyszerű, fekete-fehérhez kiváló azzal a tintával, ami a 4200 patronjaiban van. A TG papír is frankó, hónapok óta szabad levegőn áll egy kép, és szemre tartja a színét. Mondjuk arra kell vigyázni, hogy kicsit sárgás az alapszíne, de ez annyira nem zavaró, kicsit melegebbek a színek, meg a fekete-fehér nyomat egy leheletnyit barnás.

Idézet

Ha fele olyan minőségű, mint a Canon, az nekem jó lenne, mert csak ilyen Canon Creatív dolgok (3D Paper Craft, Origami) kinyomtatására kellene.

Én sima géppapírra nyomtam a szürke macskát, elég hozzá. Most is ott ül a polcomon :)

#1669 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 19:58

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 19:50

Csokis! Gyöngyösön szokott is lenni a teccsóban, valami kétezer forintba fáj száz darab 10×15-ös

Ma voltam és 3ezervalamennyi volt, ha jól emlékszem. :think: De lehet, hogy rosszul emlékszem. :) Viszont, ha tényleg 2eHUF körül van, akkor azt veszek. :D

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 19:50

Én sima géppapírra nyomtam a szürke macskát, elég hozzá. Most is ott ül a polcomon :)

Igen? :eek: Akkor az nekem is jó lesz! :) Csak abból indultam ki, hogy az oldalon Canon Matt fotópapírt ajánlanak. :respect:

#1670 Felhasználó inaktív   okkupanki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 20:11

Idézet: avman - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 8:45

Canon PIXMA IP1000, IP 1500
Waste Ink Counter Reset.
Step 1: Manual for Service mode
1. Turn off the printer. And disconnect the printer cable.
2. Press and hold the POWER button, turn on the printer. 
3. The indicator (L.E.D.) should be green. 
4. Press and release the RESUME button , the indicator (L.E.D.) should be orange. 
5. Press and release the RESUME button again, the indicator (L.E.D.) should be green. 
6. Release both buttons. 

step 2 : Software for Permanant 

1. Reconnect the printer cable.
2.Open General Tools software and select (USB PORT)
3 .Choose (SET DESTINATION 1) And it should be reset.
a 2. lépéshez pedig itt van service tool
szerk:
az előzőek tükrében remélem el tudtok boldogulni az angol szöveggel. a service tool-t edig csak arra használtam, h megnézzem vaj' mennyit nyomtattam vele.

Figyelj!

És arról van valami infód, hogy abban a Service tool-ban amit belinkeltél mi mit jelent mert persze F1 az nincs neki :D
Most már fel sem települ, úgyhogy lehet bűvölni.!

#1671 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 20:45

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 19:58

Igen? :eek: Akkor az nekem is jó lesz! :) Csak abból indultam ki, hogy az oldalon Canon Matt fotópapírt ajánlanak. :respect:

Hah, ha forgalmaznának tizennyolc karátos aranylemezeket, akkor azt ajánlanák :D

figyeldoda  :Đ

Idézet

De lehet, hogy rosszul emlékszem.

Lehet, hogy feljebb ment, én vagy négy hónapja vettem.

Szerkesztette: debaj 2006. 11. 30. 20:48 -kor

#1672 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 21:22

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 20:45

Hah, ha forgalmaznának tizennyolc karátos aranylemezeket, akkor azt ajánlanák :D

figyeldoda

Igen, ezt a képet láttam és hála a kommentálásodnak értesültem arról, hogy a Canon-nak létezik ilyen Papercraft oldala is! :D Rögtön kellett nekem is illen makka meg origami cuccok! :Đ Egyébként amit letöltök PDF file-t, azt kell kinyomtatni, majd az alakzatokat a megadott módon hajtogatni és végül összeragasztani (a 3D cuccoknál)? :confused: :think: Mert bizony az nekem nehéz lesz, lévén a kézügyességem = 0! :( Ja, a cicca nagyon ari! :wub: :D

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 20:45

Lehet, hogy feljebb ment, én vagy négy hónapja vettem.

Lehet. :) Sebaj, lehet majd kipróbálom.

#1673 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 21:24

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 21:22

Egyébként amit letöltök PDF file-t, azt kell kinyomtatni, majd az alakzatokat a megadott módon hajtogatni és végül összeragasztani (a 3D cuccoknál)? :confused: :think:

Egen. :) 3D-ben még a csúcsmútifunkciósok sem tudnak nyomtatni egyelőre. :)

#1674 Felhasználó inaktív   okkupanki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 21:36

Idézet: okkupanki - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 19:11

Figyelj!

És arról van valami infód, hogy abban a Service tool-ban amit belinkeltél mi mit jelent mert persze F1 az nincs neki :D

Na nyomtató kiirta az utolsó oldalát is.
Megtelt a Waste ink tartály. :mad:
Az öreg pixma1500 kimult.
Most már rugalmasan tudom kezelni a javaslatokat!
Várom is őket nagyon.

#1675 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 21:42

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 21:24

Egen. :) 3D-ben még a csúcsmútifunkciósok sem tudnak nyomtatni egyelőre. :)

Pedig értem igazán megtehetnék! :up:

Szerkesztette: Csokis 2006. 11. 30. 21:42 -kor

#1676 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 22:10

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 18:07

Köszi! :respect: Az Epson-t láttam egybecsomagoltat, csak azt nem fényképeztem le. :) Viszont egyszerre ez elég nagy beruházás nekem, aki alig nyomtatna színes képet. :think: Az biztos, hogy TG 10x15-ös papírt fogok venni, mert olcsó és jó. :D Mondjuk A4-es Matt papír kellene még, de Canon-ba elég drága. :( Más, hasonló minőségű Matt papírt nem tudtok, ami olcsóbb. Ha fele olyan minőségű, mint a Canon, az nekem jó lenne, mert csak ilyen Canon Creatív dolgok (3D Paper Craft, Origami) kinyomtatására kellene. :)

Anno a nyomtatási korszak elején vettem a metro-ban Sigma márkájú matt papírt. Már nagyon nem emlékszem rá, de tuti potom pénz volt. Mondjuk nagy része meg is van. Elég vastag, A/4-es, és ennek is valami sárga hal van az elején, mint a többi Sigma papírnak.

#1677 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 01. 17:06

Idézet: okkupanki - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 21:11

Figyelj!

passz,
itt vannak mindenféle leírások, de konkrétan semmit sem találni a témáról- ezek keverékei keringenek fent.
http://www.printersiam.com/data/Canon%20Wa...0Procedures.htm
nekem egy i320-assal (vagy 350-essel?) sikerült összehoznom, de azt tudom, h rengeteget szenvedtem vele. asszem csak vin98 alá volt szoftvere...
tippem szerint:
játszogatás a kábellel és/vagy nyitogatás, gombnyomkodás aztán set des. valamelyik, majd wate ink count main/platen. mindegyikkel végigjátszva
azt tom javalni mindent csinálj meg, ami az eszedbe jut. mindenféle kombinációban.
ha majdan nekem is bekrepál és nem sikerül helyrehoznom, akkor ez volt az utolsó canon termék az életemben.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1678 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 20:22

Hi
Ezt próbálta már valaki , :

Canon MPC190
Reset Waste Ink
1) Enter SERVICE MODE.
  By pressing Menu, Copy, Scan, Copy, Copy
2) Select TEST MODE.
3) Select [8] PRINTER TEST in TEST MODE.
4) Select 3. [EEPROM CLEAR].
5) Select 0. [INK COUNT].
6) Press the [Set] key.
7) Press the [Stop/Reset] key (returning to the state of 3)), and then press the [ON/OFF] key.

forrás :
http://www.printersiam.com/data/Canon%20Wa...0Procedures.htm
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1679 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 11:04

Kipróbáltam az 1-el feljebb lévő hozzászólásomban lévő számlálónullázót,és működik !  :D
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1680 Felhasználó inaktív   baro011 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 05. 20:31

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 20:57

Érdekel valakit eladó IP1500?

Szia!

Aktuális még a Canon IP 1500-as nyomtató eladása?
Ha igen, akkor engem érdekelne!
Kérlek jelezdd!
Üdv.: baro011
baro011@t-online.hu

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85