Idézet: lugosi - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 21:21
Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok
Elküldve: 2007. 06. 07. 21:31
Elküldve: 2007. 06. 08. 11:07
Elkeztem olvasni visszafelé a dolgokat, hátha megtalálom mire keresek, de csak nagyon lassan csepegnek az információk, ezért megkérdezem tőletek!
Okultam hibámból, és egy olcsó nyomtatót szeretnék venni, bőven betakarja mire nekem szükségem van.
Tudom ettől feláll a hátatokon a szőr, de "hulladék tintával fogom etetni". Olvastam mennyire nem pártoljátok az ötletet, de nekem így kell mert csóró vagyok:D, de ceruzával se szeretnék azért szöszmötölni:D:D!
Eddigi tapasztalatom, most behalt canon i550 majdnem megélte a 4 éves kort szegény megevett mindenféle tintát, utolsó másfál évben szinest már nem nyomtam, mert behalt a cián, gondolom különböző tinták összeférhetetlensége miatt:D.
Mindent összevetve és összeszámolva még így is sokkal jobban jártam, még akkor is ha "félidőben" vettem volna másikat.
Más nyomtatókat látva beláttam nem nagy veszteség 1-1,5 év múlva nyomtatót cserélni, mert látványosan fejlődött a technika .
Kérdéseim:
Kinéztem Canon PIXMA 1800 vagy 2500-öt, sok különbséget nem látva specifikáció alapján majd a kedvezőbbeet választom, tudtok nála jobb alternatívát?
Szempontok: -max 15e (pár év múlva úgy is kuka:D)
-eredeti patront megvétel után nem fog látniD:
-utángyártott patronok olcsón, nem nagyon akarok utántöltögetni
Láttam ezekben a nyomtatókban van már chip, mennyi vizet zavar, kell e resetelni, esetleg kell e hozzá eszköz. Számtechboltban valami olyasmit hadováltak, át lehet rakni a chippeket az utángyártott patronokra, és behelyezés után a bekapcsoló gombot folyamatosan kell nyomni vagy nemtom persze ez canonra vonatkozóan mondták.
Utángyártott, esetleg töltött patronok közt is nagy a különbség gondolom ezt rossz helyen kérdezem, de melyik a "legnevesebb" amit "érdemes venni"?
Kicsit off: Általában a dolgok jobban viselik a strapát mint azt elvárnánk, illetve a gyártó beállítja, legalábbis egy ideig és ha ez alatt emgtérül az ára már nyert ügyed vanD:
Elküldve: 2007. 06. 08. 14:05
Nem hajlandó semmit csinálni! A nyomtatót ki majd bekapcsolom visszajön a hiba.
Van valakine ötlete?!
Elküldve: 2007. 06. 10. 06:07
Idézet: rhapsody - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 14:05
Nem hajlandó semmit csinálni! A nyomtatót ki majd bekapcsolom visszajön a hiba.
Van valakine ötlete?!
öt narancs villanás felhasználói szinten hibás fejinstalláció.
öt narancs villanás szerviz szinten aut.lapadagoló érzékelőjének a hibája.
Első esetben a fejet vedd ki -érdemes megnézni az érintkezőfelület tiszta-e - majd tedd vissza, fedelet zárd le.
Ha "szervizhiba" akkor amit tehetsz , hogy a lehetőséghez képest megvizsgálod, megtisztítod a papírutat, kölönös tekintettel a lapérzékelőre.
Elküldve: 2007. 06. 11. 15:54
Van egy Canon i550 és bekapcsolás után egy zöld és 3 piros villanás követi egymást folyamatosan és nem tok nyomtatni.
Valami ötlet????
Elküldve: 2007. 06. 11. 18:30
Idézet: Megapici - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 15:54
Van egy Canon i550 és bekapcsolás után egy zöld és 3 piros villanás követi egymást folyamatosan és nem tok nyomtatni.
Valami ötlet????
Fel kellene nyitni a tetőt és belekukkantani. A három villanás elvileg papírelakadás. (vagy hibás érzékelő)
Elküldve: 2007. 06. 12. 10:19
Idézet: gyben - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 18:30
Köszöntem a segítséget.
Elküldve: 2007. 06. 12. 10:41
Idézet: semmi20 - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 0:29
Az meg hogy jött ki?
Elosztogattad a várható üzemórák számát;
és úgy gondoltad, hogy majd akkor annyival tovább fog működni??
Felejtsd el.
Az nem így működik.
Tapasztalat. Vagy ezt is kétségbe vonod?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 06. 12. 10:43
Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 22:31
Dehogynam :Đ
najó, megígérem, nem masszírozom tovább a hátvágánygázt
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 06. 12. 11:00
Idézet: didyman - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 11:43
Höhö... egyik hozzátartozóm a vasútnál dolgozik. Ezt majd bedobom neki :Đ
Elküldve: 2007. 06. 12. 16:55
Idézet: gyben - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 5:07
öt narancs villanás szerviz szinten aut.lapadagoló érzékelőjének a hibája.
Első esetben a fejet vedd ki -érdemes megnézni az érintkezőfelület tiszta-e - majd tedd vissza, fedelet zárd le.
Ha "szervizhiba" akkor amit tehetsz , hogy a lehetőséghez képest megvizsgálod, megtisztítod a papírutat, kölönös tekintettel a lapérzékelőre.
Köszi!
Biztos a lapadagolóval van valami, mert az alsó tálcából vette a papírt amikor a hiba jelentkezett.
Elküldve: 2007. 07. 09. 19:24
Cannon MP160-as nyomtatóm van és 6 hónapon belül kifogyott a színes tartály, bár nem sokat nyomtattam.
No mind1. A kérdése(i)m:
Lehet-e utántölteni ezt a fajtát (CL41) valamilyen módon? (Itt : Orink színes utántöltő szett 3000ft 3*28ml szín ) Van-e erről valami leírás valahol, hogyan kell megcsinálni?
Esetleg új patront kell vennem? (Itt: cl-51, ennek az ára 7290ft)
Elküldve: 2007. 07. 09. 19:42
Idézet: mikike - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 20:24
Cannon MP160-as nyomtatóm van és 6 hónapon belül kifogyott a színes tartály, bár nem sokat nyomtattam.
No mind1. A kérdése(i)m:
Lehet-e utántölteni ezt a fajtát (CL41) valamilyen módon? (Itt : Orink színes utántöltő szett 3000ft 3*28ml szín ) Van-e erről valami leírás valahol, hogyan kell megcsinálni?
Fél év? A szüleimnek vettem egy ilyen nyomtatót, egy hétvégét se bírt ki szegény színes patron
Van egy nagyobb kapacitású, inkább azt vegyél. Azzal meg jó tisztában lenni, hogy minden bekapcsoláskor elhasznál valamennyi tintát a nyomtató, mert automatikusan tisztítja a fejet ilyenkor. Valószínű hogy a tintatartályod nagy része a waste ink tankban landolt
Elküldve: 2007. 07. 09. 20:02
Idézet: mikike - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 20:24
Lehet utántölteni. Mint ahogy találtál is hozzá jó drága töltőkészletet. Nyílván a dobozában van hozzá leírás, de ha gondolod nagyvonalakban leírhatom. Utántöltő tintákkal vigyázni kell, sok köztük a gagyi, de vannak jó tinták is. Az általad írt tipust talán ismeri más, majd mond az róla véleményt.
Elküldve: 2007. 07. 09. 20:50
honnan tudni, hogy gagyi-e?
egy utántöltős leírás érdekelne azért
Elküldve: 2007. 07. 09. 21:41
Idézet: mikike - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 21:50
honnan tudni, hogy gagyi-e?
egy utántöltős leírás érdekelne azért
-nem nagyon csak kicsit, de az :Đ
-tapasztalatból
-leírás -kivonatolt:
-a patron tetejét fedő matricát eltávolítjuk
-a fólia alatt találunk 3 légzőfuratot, (a mellékelt) fúróeszköz segítségével felfúrjuk/felbővítjük annyira, hogy a fecskendő tűje átférjen.
-Gondosan azonosítsuk be az egyes szineket
-a lukakon keresztül 3-4ml tintát juttatunk a patron belsejébe a fecskendő és a tű segítségével
-a készlethez kapott "kengyel" segítségével légtelenítési célból kiszívunk 1ml tintát a fejen keresztül.
-a matricát (vagy ujat) visszaragasztjuk
-Chip reset: A patron számlálóchipje eltárolta, hogy a patron már kiürült, ezért visszhelyezéskor "üres patron" hibaüzenet fog megjelenni. A nyomtató tintaszint figyelését kikapcsolhatjuk ha a "papír ki" gombot 5 mp-nél hosszabb ideig nyomva tartjuk. Ezáltal lehetővé válik a további nyomtatás, természetesen tintaszint figyelés nélkül.
1000 trükkje van még
Szerkesztette: PcCave 2007. 07. 09. 21:48 -kor
Elküldve: 2007. 07. 15. 19:29
レラクス
Elküldve: 2007. 07. 16. 20:04
Segítséget kérnék! Van egy 2 éve ip4000 -em és költözés során eltűnt a CD-je. Drivert találtm hozzá a Canon oldalán, de az easyphoto print (vagy mi votl a neve) és a többi kis programocska nincs így meg. A CD 95% hogy nem lesz meg.
köszi
köszi,
Szerkesztette: gyurxi551 2007. 07. 16. 20:11 -kor
Elküldve: 2007. 07. 31. 08:06
Van egy Canon MP600 multi nyomtatóm (még jótállásos) és az lenne a kérdésem, hogy az utolsó patron cserénél, amikor kicseréltem a pirosat (csak eredetit használok) többször kiírta nem lehet felismerni a tintapatront, majd a pirosnál egy X-t jelzett. :confused: Ezután megigazítottam a patront és felismerte. Ezt mostanában sűrűn eljátszotta, de ma már akárhogy igazgattam, a chipet alkohollal megtisztítottam, de semmi.
Előre is köszönöm!
Elküldve: 2007. 07. 31. 12:56
Idézet: retekes - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 8:06
Van egy Canon MP600 multi nyomtatóm (még jótállásos) és az lenne a kérdésem, hogy az utolsó patron cserénél, amikor kicseréltem a pirosat (csak eredetit használok) többször kiírta nem lehet felismerni a tintapatront, majd a pirosnál egy X-t jelzett. :confused: Ezután megigazítottam a patront és felismerte. Ezt mostanában sűrűn eljátszotta, de ma már akárhogy igazgattam, a chipet alkohollal megtisztítottam, de semmi.
Előre is köszönöm!
Nekem is ezt csinálja, de mindegyik tintával vegyesen. Igazítás után elöbb-utóbb jó lesz. Marha idegesítő

Súgó
A téma zárva.