HWSW Informatikai Kerekasztal: Akiknek nem kellemes... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Akiknek nem kellemes... Karácsony, Húsvét, augusztushúsz stb. Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 27. 16:26

Ez nem önámítás, csak annak a tehetetlen dühödt érzésnek az elhárítása, amit Te érzel!

Amikor én vásároltam, az járt a fejemben, hogy mivel tudnék örömet okozni a családomnak, a páromnak, és nem az, hogy a másik ember vajon mit érez, miért néz ilyen bambán, vagy hasonlók.
Talán engem jobban magával ragadott a karácsony hangulata?!?
És tudod min tudtam a legjobban lemérni, hogy jó családban vagyok, és jó párt választottam magamnak?!? Hogy a 600Ft-os ajándéknak örült a legjobban, és nem a csilli-villi ketyerék, meg akármik után áhítozott. Igen, ehhez hozzátartozik az is, hogy az ajándékot megfelelően kell kiválasztani. De erről szól a karácsony, meg az összes többi ünnep! Hogy valakinek nem ez jut eszébe? Az nekem miért fájjon!?

Még mindig az a véleményem, hogy az emberek kicsit is törödnének magukkal és a családtagjaikkal (nem az önzésről beszélek!), akkor sokkal jobb lenne mindenkinek. Az, hogy törödnének magukkal, az azt is jelenti, hogy nem idegesítik fel magukat, nem vesznek össze másokkal, stb!

Alapvetően aggresszívek vagyunk, és ellenségesek! Miért jó ez? Legalább az próbáljon meg változtatni rajta, aki ezt már egyszer belátta. Igyekszem ebbe a csoportba tartozni.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#102 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 01:13

Idézet: Litium - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 15:08

Nem akarod azt a sztorit amit nekünk átküldtél itt berakni...Tanulságos lenne...

Kedvedért.

Gugának írtam 1-2 éve:

Talán tudod, hogy majdnem egy környékről származunk. Én a megyétek szélétől lakom pár kilométerre. Falusi házikó, ráadásul a falunak a legszélén. Valamikor régen (még gyerekkoromban) kitalálta a nagytiszteletű tanácselnök (azóta már polgármester úr), hogy a mi régi (mostmár több, mint 100 éve épült) házikónk nem illik bele az utca képébe. Hogy miért? Azért csak, mert néhány méterrel kintebb kezdődött a birtokunk kerítése, mint az utólag odaépített házaké. A járda lerakásakor pedig nem akartak külön kacskaringót létrehozni. Ezért hát jött a rendelet: 5 méterrel bentebb új kerítést kell emelnünk, a régit bedig lebontásra ítélték. Így már lehet egyenes járdát csinálni, nem csúfoskodik az utcakép, mindenki boldog. A pluszköltségek természetesen a családot terhelik, hisz miért is nem volt olyan előrelátó az ősöm, hogy tudja: a többi nép a faluban bizony ennyivel beljebb fogja felhúzni a kerítést. Gond nincs: a tanács szava szent. Új kerítés felhúz, régi storno. Némi gond azért akadt: a holttér, amit így elvettek tőlünk, jónéhány fenyőnek adott otthont. Az évek teltek, a régi kerítés nyomait belepte a moha, a tanács meg örült, hogy milyen szép az utca látképe. Főleg gyíkéknál, az a szép kis fenyves a kerítésen kívül.

Közben a család szétszéledt, ketten maradtunk anyámmal. Abban az évben lehettem kb. 10 éves, amikor karácsonykor némi tragédia rázta meg kicsi, de annál több szeretetben élő családunkat. Néhány nappal Szenteste előtt kinéztük az egyik fenyőt: gyönyörű, kb. 2 és fél méteres példány volt, formájának szabályosságát talán az eltelt évek megszépítik, de nekem akkor is ő marad a fenyő. Tényleg csodálatos volt. És hát ha már a miénk, miért ne lehetne karácsonyunk díszes vendége a nappaliban. Jó sok ajándék elfér alatta, és én 10 éves fejjel igazán fel tudtam volna rá nézni csodálkozó gyermeki tekintettel. Összeült a családi fakitermelő brigád, tervet készíteni a fa kivágására. Mivel egyértelműen erre a fára esett a választás, annyira tudtuk dícsérni a szépségét, hogy végülis döntés született: nem fosztjuk meg társaságától a többi fát, legyen ő a minta a többieknek: ilyenné kell válnunk, ezt a formát kell magunkévá tenni, és ha idegen jár erre, hát álljon meg és csodálkozzon: milyen szép kis erdő vagyunk, és milyen kellemes hangulatot tudunk ébreszteni az errejárókban, ahogy hólepte ágainkon cidriznek a cinegék.

Tehát a fa marad, ezt szentül megfogadtuk. Egy nagyobb és öregebb fa alsó ágait vágjuk le, ezek kerülnek a nappaliba feldíszítve, jelképes üzeneteként az ünnepnek. Mert a karácsony nem a fáról szól, hanem a bennünk élő szeretetről - mondta édesanyám. Elég, ha csak emlékeztetjük magunkat erre, nem kell ehhez mindenképpen megfosztani életétől egy gyönyörű fenyőt.

Teltek a napok, eljött a karácsony. Szenteste, gyertyák, ajándékok, szeretet és bejgli - minden volt, ami csak kellett egy idilli karácsonyhoz egy 10 éves gyereknek.

Másnap jött a tragédia: Szenteste egy arrajáró idegen autós kiszúrta, hogy milyen szép kis fenyők vannak ott, és rögtön ki is szedte a legszebb fenyőnk közepét, ezzel derékba törve annak pályafutását. A két ünnep között anyámmal sírva vágtuk ki a fa maradékát.

Azóta nálunk nincs karácsonyfa. A szívünkben viszont megőrizzük emlékét annak a fának, annak a karácsonynak. Az volt az első az apám nélkül.

Szerkesztette: *Iguana* 2004. 12. 28. 01:14 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#103 Felhasználó inaktív   Jaca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 01:25

Ez elég szomorú történet, és tényleg vannak ilyen szívtelen emberek akik nincs kedvük kiadni kb. 1000 huf-ot egy fáért inkább kivágják. :reklamacio:
Én ezt nagyon rossz szemel nézem.

Inkább kiadok akár 2000 huf -ot egy töves fáért, mint hogy kivágjak egy fát.
Közmondás: Hülyékkel ne állj le veszekedni, mert ha lealacsonyodsz az Ö szintjükre akkor ott megvernek a rutinjukkal!

Csajozasi Tanacsok!

Dolgozz Magadnak, Ne Másnak! Építsd a Saját Üzletedet! Kezdd el itt:
http://www.onlinevallalkozas.hu/70347

#104 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 09:22

Idézet: Csirke - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 17:26

Ez nem önámítás, csak annak a tehetetlen dühödt érzésnek az elhárítása, amit Te érzel!

Amikor én vásároltam, az járt a fejemben, hogy mivel tudnék örömet okozni a családomnak, a páromnak, és nem az, hogy a másik ember vajon mit érez, miért néz ilyen bambán, vagy hasonlók.
Talán engem jobban magával ragadott a karácsony hangulata?!?
És tudod min tudtam a legjobban lemérni, hogy jó családban vagyok, és jó párt választottam magamnak?!? Hogy a 600Ft-os ajándéknak örült a legjobban, és nem a csilli-villi ketyerék, meg akármik után áhítozott. Igen, ehhez hozzátartozik az is, hogy az ajándékot megfelelően kell kiválasztani. De erről szól a karácsony, meg az összes többi ünnep! Hogy valakinek nem ez jut eszébe? Az nekem miért fájjon!?

Még mindig az a véleményem, hogy az emberek kicsit is törödnének magukkal és a családtagjaikkal (nem az önzésről beszélek!), akkor sokkal jobb lenne mindenkinek. Az, hogy törödnének magukkal, az azt is jelenti, hogy nem idegesítik fel magukat, nem vesznek össze másokkal, stb!

Alapvetően aggresszívek vagyunk, és ellenségesek! Miért jó ez? Legalább az próbáljon meg változtatni rajta, aki ezt már egyszer belátta. Igyekszem ebbe a csoportba tartozni.

Nem tartalak rossz embernek, amiért így teszel, ne értsd félre. Sőt, úgy gondolom,  Te is a kevesek egyike vagy, aki még tud emberhez méltóan ünnepelni.

A magam részéről azonban,  ha felakasztanak, akkor sem tudok nem gondolni arra ami körülöttem folyik.  Változtatni persze nem tudok rajta, de arra jó, hogy tudjam: mivé nem szabad válnom.

:respect:
"A bortól hülyeségeket gondol az ember, a pálinkától meg is csinálja."

#105 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 09:23

Sok-sok éve a temetőben a dédim sírja mellé ültetett fenyőt vágták ki emberek. Szép formás volt az is...
. . . a n y t h i n g

#106 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 16:15

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 10:22

Nem tartalak rossz embernek, amiért így teszel, ne értsd félre. Sőt, úgy gondolom,  Te is a kevesek egyike vagy, aki még tud emberhez méltóan ünnepelni.

A magam részéről azonban,  ha felakasztanak, akkor sem tudok nem gondolni arra ami körülöttem folyik.  Változtatni persze nem tudok rajta, de arra jó, hogy tudjam: mivé nem szabad válnom.

:respect:

Ámen! ;)

#107 Felhasználó inaktív   Johnny2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 16:23

Karácsony? Milyen világ az,ahol édesanyámat dec 23-án kirabolják egy temetőben?Mi egyébként 98 óta nem karácsonyozunk,akkor halt meg édesapám,23-án.Azóta nálunk nem ünnep 24-e

#108 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 28. 21:51

Szenteste: A szeretet kényszere
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#109 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 00:11

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 15:34

Az ünnep diktatúrája, az (ál)öröm fasizmusa. Vakarjuk le a mázat! ...
A következő a szarás lesz...

Neked ki diktál? Miért itt vakarsz mázat? Miért nem ott, ahol akár használna is?

Őszinte kíváncsisággal várom a szarós topikod.

Szerkesztette: Satriani 2004. 12. 29. 00:12 -kor

#110 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 00:30

:offtopic:
Most őszintén: ha valaki mellvereregetve hirdeti, hogy mekkora ateista, akkora ő mennyivel jobb az őáltala olyannyira lenézett mellveregetős keresztényeknél?  :think:  :bolond:
Nem lehetne, hogy hagynánk, hogy mindenki abban (ne-/) higgyen, amiben akar?

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 12. 29. 00:41

Idézet: charlie - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 12:48

miért is? talán mert a kádár korszak az ötvenes évek első felében volt..
és nemhinném, hogy sokan vannak ezen a fórumon akik akkoriban 20-25 évesek lehettek, és a joltájékoztatott réteghez tartoztak...

Gondolom történelemből bukásra állsz... :omg:

Kivéve, ha a tanár is h@lye... :]

Szerkesztette: Dj.Kakukk 2004. 12. 29. 00:48 -kor

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 12. 29. 00:44

Idézet: L2GS-11 - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 12:53

Kádár apó 89-90-ben halt meg, 50-es évesek eleje meg nagyon más volt. Pol-off vége.

Ja.

Ha jól emlékszem, pont Nagy Imréék temetése után 1 hónappal, 1989. július 16 -án halt meg.

Aki meg 'tanítja', az Doszy 2 éves kisleánykájával 'egyidős'; de fejlődésképtelen.

Namost az én macsekom kb. egy fél éves gyerek értelmi színvonalát üti meg, és talán el fogja érni halálakor az 1 évesét.

Különbség : szobatiszta... ;)

#113 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 29. 01:25

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 0:11

Neked ki diktál? Miért itt vakarsz mázat? Miért nem ott, ahol akár használna is?

Őszinte kíváncsisággal várom a szarós topikod.

Érdekes, cinizmussal az iróniára. Mindenki ott vakar, ahol mer, ahol érdemesnek (értelmesnek) tartja, és ahol tud. Ezt a topikot térnek szántam, pont a kizárólagosság ellen. Azon jelenség ellen, melyről a téma szól. Nem, nem a Karácsony, vagy más ünnepek, más emberek ünnepei ellen. De, ismét irónikus módon, az itt-ott fel-felbukkanó, többé-kevésbé támadó hangvételű postok számomra önmagukban igazolják a topik létjogosultságát. Mindazonáltal, ha van helye az örömködésnek, miért nem lehet a panaszkodásnak, kritikának?

Miért itt? Miért nem máshol? Szerintem alapvetően rossz a kérdésed, se súlyosan.

A szarós topikot pedig ne várd féllábon. Lehet, hogy holnap nyitom meg, lehet, hogy jövő nyáron. Mikor rámjön...

Szerkesztette: special 2004. 12. 29. 02:04 -kor

#114 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 01:37

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 2:25

... Mindazonáltal, ha van helye az örömködésnek, miért nem lehet a panaszkodásnak, kritikának?
...

Ha Neked ez kell...
Én már érzem magam annyira 'öreg'-nek, hogy ne foglalkozzak annyit az élet árnyékosabb oldalával.
Ezt is lehetne egyfajta fásultságnak titulálni, de inkább csak annyit takar, hogy annyi dolgom, célom van az életben, hogy nem akarom kesergésre pazarolni.

A hozzáállásom mellé még adaléknak: nekem is egyik karácsony előtt nem sokkal, 1998. dec. 10-én halt meg édesanyám. Én már elég idős voltam akkor, hogy ne kelljen másra támaszkodnom, ennek ellenére azért jól esett, hogy nem vagyok egyedül. Öcsém viszont csak 10 éves volt. Nem hiszem, hogy még mindig azzal kellene emlékeztetni a tragédiára (de a család többi tagját sem), hogy nem ünnepeljük a karácsonyt. Sokkal jobb a pozitív dolgokkal foglalkozni, mint megsavanyodni.

#115 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 29. 02:03

Idézet: Csirke - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 1:37

Ha Neked ez kell...
Én már érzem magam annyira 'öreg'-nek, hogy ne foglalkozzak annyit az élet árnyékosabb oldalával.
Ezt is lehetne egyfajta fásultságnak titulálni, de inkább csak annyit takar, hogy annyi dolgom, célom van az életben, hogy nem akarom kesergésre pazarolni.

És ismét egy általános érvényű minősítés. Ismét eljutottunk oda, hogy örülni KELL, mert aki nem így tesz, az elpazarol, árnyékos oldalt néz.

Nekem nem kell, nem ezért nyitottam. Úgy látom, neked viszont kell, ha nem is panaszkodni, akkor legalább ismerkedni az "árnyékos oldallal". Fel kellene ismerni, hogy amit írsz, gondolsz, érzel, azt kizárólag magadra (és szűkebb környezetedre) tekintsd érvényesnek.

#116 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 29. 09:00

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 2:03

És ismét egy általános érvényű minősítés. Ismét eljutottunk oda, hogy örülni KELL, mert aki nem így tesz, az elpazarol, árnyékos oldalt néz.

Karácsonykor, ha nem örülsz, ne játszd meg, hogy mégis, ha pedig neadjisten őszintén örülsz a nagy nemörülésre koncentrálás közben, gyorsan vágd képen magad, ezt most nem szabad! :rolleyes:

Ugyanúgy reagálsz a karácsonyra, mint az aki úgyérzi örülnie kell, csak te épp fordítva. Melyik jobb? Szvsz mindegyik csak önámítás. ;)

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#117 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 29. 09:06

Idézet: td - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 9:00

Ugyanúgy reagálsz a karácsonyra, mint az aki úgyérzi örülnie kell, csak te épp fordítva. Melyik jobb? Szvsz mindegyik csak önámítás. ;)

Lehet, hogy mégis csak egy igény vagy vágy megtestesülése? Esetleg pillanatnyi belső békétlenség vagy béke? Vagy....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#118 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 29. 09:32

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 9:06

Lehet, hogy mégis csak egy igény vagy vágy megtestesülése? Esetleg pillanatnyi belső békétlenség vagy béke? Vagy....

..pusztán önzőség? Mások, szeretteink kedvéért is lehet örülni, azért hogy ők örülhessenek. Már sok éve rájöttem én is, hogy nekem nagyobb örömet okoz ha adok, mintha kapok. Mert én is azt szeretem látni, ha a másik örül, nem pedig én.

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#119 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 10:05

Idézet: special - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 2:03

Fel kellene ismerni, hogy amit írsz, gondolsz, érzel, azt kizárólag magadra (és szűkebb környezetedre) tekintsd érvényesnek.

Neked is.

#120 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 29. 10:23

Idézet: td - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 9:32

Már sok éve rájöttem én is, hogy nekem nagyobb örömet okoz ha adok, mintha kapok. Mert én is azt szeretem látni, ha a másik örül, nem pedig én.

Én is.

Viszont mostanában egyre katasztrofálisabbak a karácsonyok (kisbetűvel, mert így helyes tudtommal), tavaly nagy családi balhé, idén őrült rohanás, idegbaj, minden. Amikor 23-án rászántam magam, hogy  karácsonyi hangulat, próbájuk egy kicsit ráhangolni magunkat (22-éig nem volt ilyesmire időm, vizsgák voltak), na akkor jött a kegyelemdöfés. Apróság, tudom, de amikor ott virít a másik autóban a kis télapó az ablakban, meg a piros sapka rá van húzva a fejtámlára, ott ül mellette a felesége, hátul meg a hatéves gyerek... és akkor szorít le az útról, hogy be tudjon sorolni elém és nyerjen vele 5 másodpercet, na akkor azt mondtam, hogy sok volt. (Ő is ugyanabba az áruházba rohant, ahova én mentem...) Persze, nem emiatt van bajom a karácsonnyal, ez kis dolog, de akkor is felháborít, elszomorít.

Sajnos nem tudom én sem kizárni a külvilágot, az ilyen apró, de erős dolgok befolyásolni tudják a hangulatomat.

Személy szerint én nem dec 24-et várom már egy ideje, hanem dec 27-et, hogy végre vége legyen. Erőltetettnek érzem, kötelességszerűnek. A szeretetet pedig máskor, máshol, másképp is ki lehet mutatni. Nem, nem mondom azt, hogy az év minden napján egyformán jut ebből mindenkinek, de nem is ez a cél, az fárasztó lenne annak is, aki kapja. Viszont azt hiszem, ki tudom mutatni bármikor, ha ennek (érzelmi) szükségét érzem.

A család ilyenkor összeül, de máskor is, ez sem jó "érv". (Miért kell érvelni? Ez itt egy fórum, ahol véleményeket, eszmét lehet cserélni - szép magyar megfogalmazás... -, nem érzem szükségét, hogy vitatkozzunk róla.) Sőt. Nonszensz volt az, hogy dec 25-én tizenhat vendég volt nálunk, négy felvonásban, délelőtt fél tizenegytől este kilencig. Ez nem ünnep, ez fárasztóbb munka volt, mint bármelyik átlagos nap.

Hogy ne korlátozzam a karácsonyra ezt a nyúlós költeményt: a húsvét sem jobb semmivel, a hétfő egyenesen szörnyű: mindenkivel megbeszéltük, hogy senki nem szereti az egész délelőttös evészetet (inni nem lehet), viszont valami görcsös "hagyománytisztelet" (nem ez a jó szó rá) minden évben oda vezet, hogy megyünk újra és újra, unjuk újra és újra.

Augusztus 20.: az államalapítást ünnepeljük. (Meg az új kenyeret.) Miért kell ennek külön nap? Oké, technikai okai vannak, hogy mikor csináljuk a felhajtást, de az Árpád-ház nem csak aug 20-án tett az országért rengeteget. Ugyanígy a nők, márciusi ifjak, a tüntetés közben lelőtt munkások eszméje, az anyák, a pünkösd, az aradi vértanúk, az 1956-os és 1989-es események sem korlátozódnak arra az egy napra. Nov 1 sem. Én pl. mindennap gondolok nagyanyámra, pedig lassan négy éve, hogy elment. És ezt nem befolyásolja a naptár...

U.i.: ateista vagyok, nem is kereszteltek meg. Így tényleg erőszakoltnak érzem azt, hogy keresztény/keresztyén ünnepeket kell megülnöm. Nekem azok csak szabadnapok. A karácsony kicsit más, ez igaz, de csak a kötelesség több vele... Adni máskor is tudok, az pedig, hogy kapok, nem elsőrendű.

Szerkesztette: Carmaged 2004. 12. 29. 10:24 -kor

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.