HWSW Informatikai Kerekasztal: Akiknek nem kellemes... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Akiknek nem kellemes... Karácsony, Húsvét, augusztushúsz stb. Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 23. 20:23

Idézet: bbence - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 20:03

Mindig ilyen volt a karácsony vagy "elrontották"?  :think:

Hát, a mindiget nem tudom, de mióta az eszemet tudom (nem rajzolom vagy gyurmázom az ajándékokat), azóta ilyen  :(
Bár azért tavaly volt néhány félig kézzel készült ajándékom, és az idén sem mindegyiket vettem, a szó szoros értelmében  :think:
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#142 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 12. 23. 20:28

Idézet: bbence - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 20:03

Mindig ilyen volt a karácsony vagy "elrontották"?  :think:

Valahogy így is el lehet rontani. Meg persze másképp is. Mindenki a maga kovászának szerecsendiója. :)
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#143 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 15:29

Érdekeseket írtok. Mi sosem keresztény ünnepként gondoltunk a karácsonyra, hanem a családéra. Persze, ilyenkor az egész nap azzal telik, hogy "rakjatok már rendet" "díszítsétek a fát" "még el kell rohanni lisztért", meg ilyesmik, de mivel kissé olaszos a család temperamentuma, ezért ez senki nem veszi a szívére :).

Este viszont azért csak leülünk, átadjuk az ajándékokat, vacsorázunk, iszogatunk, beszélgetünk... és az a nyugi, és az érzés, hogy sikerült örömet okozni a másiknak valami passzoló ajándékkal, és persze neked is szereztek, az megéri az egészet. Akiknek meg mailben vagy SMS-ben (vagy telefonon) kívánok boldog karácsonyt, azokkal amúgy is szoktam beszélni, tehát nem csak most erőltetem magamra.

Mindezek miatt szoktam értetlenül bambulni, ha valaki képes kikelni emiatt az alkalom miatt. A kulcsa talán ott lehet az érzésnek, hogy ha egész évben utálsz, nem biztos, hogy érdemes egy napra szeretni. Gondolom én, ámbár ki tudja.

Aki azt szeretne, annak boldog karácsonyt :).

#144 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 15:51

Éljen a képmutatás ünnepe. :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#145 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 15:59

Itthon kell lennem a családommal (feleségem), pedig legszívesebben a Kedvesemmel lennék... Nagyon hiányzik most... Ez most nekem nagyon rossz karácsony...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#146 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 16:01

Idézet: Fym - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 15:59

Itthon kell lennem a családommal (feleségem), pedig legszívesebben a Kedvesemmel lennék... Nagyon hiányzik most... Ez most nekem nagyon rossz karácsony...

:eek:

#147 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 16:03

1 napra áll meg az ember ebben a rohanásban, egyetlen egy napra... és ez ma van, igaz, csak röpke pár órára, de akkor is...

-C0pp3rM!n3-

#148 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 12. 24. 16:13

Na, jah. De karácsony azért többször van.
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#149 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 16:21

Idézet: Sipi- - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 16:01

Sokan még nem tudják itt, de válok... Szóval ez a nagy helyzet...

#150 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 18:40

Idézet: Fym - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 17:21

Sokan még nem tudják itt, de válok... Szóval ez a nagy helyzet...

A srácaidat (vagyis srác+lány, ugye? :) ) sajnálom, alaposan kijut nekik akkor a "jóból". :( :(

Szerkesztette: Etele 2005. 12. 24. 18:40 -kor

#151 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 19:34

Idézet: Etele - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 18:40

A srácaidat (vagyis srác+lány, ugye? :) ) sajnálom, alaposan kijut nekik akkor a "jóból". :( :(

Már ők is tudják... Elég nagyok és értelmesek hozzá, hogy fel tudják dolgozni... Vagyis már szvsz túl vannak rajta... Mostanában nagyon keveset vagyok itthon, mert bizony van Kedvesem, akivel sokat vagyok (a válás nem miatta van, mielőtt valaki kombinálni kezdene)...

#152 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 19:42

Kellemes ünnepeket  :evil2:
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#153 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 23:39

Idézet: Fym - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 20:34

Már ők is tudják... Elég nagyok és értelmesek hozzá, hogy fel tudják dolgozni... Vagyis már szvsz túl vannak rajta... ...

OFFolunk kövéren, de - bár nem ismerem a gyermekeidet személyesen - kemény évek kellenek, hogy túltegyék magukat azon, hogy a szülők szétmennek. :(

Azért szorítok neked, hogy megtaláld a boldogságot, mester!!! :respect:

#154 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 23:57

Végigolvasva a topikot, több gondolat is gyökeret vert bennem. Kétségtelen, hogy a nyugati ember szeret mindent túlhajtani, túlzásba vinni - karácsonyt, ajándékozást, hangulatot, stb. Ünnepeink már régen nem arról szólnak, amire eredetileg "kitalálták" őket és ez különösen a karácsony esetében szembeszökő, mert talán ennél a legnagyobb a kontraszt az elmélet ("szeretet ünnepe") és a megvalósítás ("pénzköltés ünnepe") között. Ráadásul a karácsony (és persze a húsvét is) a kereszténységben gyökeredzik, ami külön fejfájást okoz a magát ateistának valló, profanizált társadalomi rétegeknek (amely a magyar társadalom túlnyomó többségét jelenti, akármit mondjanak is a papok és az egyház). Teljesen érthető, hogy sokan megcsömörlenek (különösen a nagyobb városokban, a fővárosban) a vásárlási láztól, a tömegtől, a mindenünnen ömlő karácsonyi zenétől és legfőképp a kötelező boldogságtól. A tévé, a rádió, az újságok mind azt sugallják, hogy az évnek ebben a szakában jól KELL érezned magad, mindennek ragyogónak, csodálatosnak és meghittnek KELL lennie. A valóság legtöbbször ezzel szemben szöges ellentétben áll ezzel: hó nincs (vagy ha van is, sós latyak formájában), ötleted nincs, hogy mit is vegyél, ha megveszed, biztosan nem lesz jó/nem tetszik majd, elvágod a kezed a méregdrágán vett fenyő befaragásakor, amely már most hullajtja a leveleit, a gyerek bömböl, a kaja odaég és slusszpoénként a csillagszórótól kigyullad a karácsonyfa...

Nagyon úgy tűnik, hogy elfelejtettünk ünnepelni. Régen (nagyszüleink, dédszüleink) korában már az is nagy szónak számított, ha sztaniolba csomagolt dió vagy alma jutott a fenyőágra, ajándékról álmodni sem mertek. Csendben körülülték az asztalra állított gyertyát, imádkoztak és énekeltek és persze beszélgettek. Ma már mindez nagyon távolinak tűnik, pedig néhány évtized telt el csupán. Félreértés ne essék, nem sírom vissza az akkori körülményeket, a szegénységet, a nyomort, csak arra szeretnék rámutatni, hogy a boldogsághoz nem kell sok pénz, csak a te józan belátásod.

Karácsonykor mi nem megyünk sehová és hozzánk sem jönnek. Kikapcsoljuk a telefonokat, leengedjük a redőnyöket, jól bedurrantunk a kazánba és eltöltünk egy csendes estét a szűk családdal. Nem akarunk mindenáron ünnepelni, nem esünk kétségbe, hogy nem teljesen olyan a díszítés, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. Sok család ilyenkor megtiltja a gyereknek a tévézést, a számítógépezést (mondván, hogy ünneprontó) - nálunk mindent szabad, ami jólesik. Hiszen erről szólna az ünnep: azzal foglalkozzunk, amit szeretünk csinálni, ne mások (vagy a hagyomány, a szokások, az egyház, stb.) szabja meg, mit kell éreznünk, ennünk vagy tennünk. Vacsorára sem élő pontyot készít édesanyám, hanem mindig valami finomsággal kísérletez - ha nem jön be, akkor sincs különösebb gond, nevetünk rajta és kész. Idén meglehetősen gazdag volt a karácsony, tisztában vagyok vele, hogy egy szegényebb család fél évig élhetne abból az összegből, amelyet elköltöttünk egymásra. Egy másodpercig sincs azonban lelkiismeret-furdalásom, mert nem haszontalan vagy felesleges dolgokat adtunk egymásnak. Szerencsére a családban mindenki keres (néhányan nem is rosszul), miért ne lepnénk meg egymást olyasmivel, amit egyébként nem venne meg magának?

Az igazi boldogság azonban abban rejlik, amit természetesnek gondolunk, pedig nagyon sok embernek nem adatik meg: a meleg lakás, a család, a finom ételek és italok, a (lét)biztonság. A bizalom egymásban. Nem azzal kell foglalkozni, hogy mások hogyan ünneplik vagy nem ünneplik a karácsonyt, vagy hogyan vásárolnak, közlekednek, kommunikálnak. A karácsony a legbensőségesebb ünnepünk, a család ünnepe, ilyenkor visszahúzódunk a fészkünkbe. Van elég nap arra, hogy másokkal foglalkozzunk.

Elnézést, ha kissé csapongó és hosszú voltam. Békés, meghitt, bensőséges karácsonyt kívánok mindenkinek!
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 25. 11:21

Ünnepeink már régen nem arról szólnak, amire eredetileg "kitalálták" őket és ez különösen a karácsony esetében szembeszökő, mert talán ennél a legnagyobb a kontraszt az elmélet ("szeretet ünnepe") és a megvalósítás ("pénzköltés ünnepe") között.

[...]

Szerencsére a családban mindenki keres (néhányan nem is rosszul), miért ne lepnénk meg egymást olyasmivel, amit egyébként nem venne meg magának?

Ellentmondasz magadnak.

Sok igazság vagyon abban, amit leírsz, de pl. 'Sok család ilyenkor megtiltja a gyereknek a tévézést, a számítógépezést (mondván, hogy ünneprontó) - nálunk mindent szabad, ami jólesik.' -> írtad ezt 2005. december 24 -én, 23.57 perckor.

Te is vedd észre, hogy a világ megváltozott.

Az egyik kollégám azon zsörtölődik, hogy milyen kuvva drága az utazás, a jegy, a bérlet; és ezért nekünk kell megfizetni a bliccelőket.
Pedig kamu-önkormányzati igazolványa van, amiért fele áron utazik.
Tehát mi fizetjük az ő bliccelését is (mert ez is az).

Ez kb. ugyanaz : fellázadsz valami ellen, holott te is pontosan ugyanazt teszed.

------- A palotaforradalommal elkéstél... -------

Szerkesztette: Dj.Kakukk 2005. 12. 25. 11:21 -kor

#156 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 12:38

Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 20:59

...egész évben rohanunk, nyűglődünk, kivéve az évvégét, ami kb. december 24.-ével kezdődik. ...
Nekem, egyre fontosabb ez a nap. Évről évre.
...

:( Tavaly ilyenkor együtt volt a Család. Most meg már sajnos nem lehet. Szóval emlékezem a szép karácsonyokra és remélem, hogy majd lesz még ilyen az életemben.

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 25. 12:45

Idézet: Omega - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 12:38

:( Tavaly ilyenkor együtt volt a Család. Most meg már sajnos nem lehet. Szóval emlékezem a szép karácsonyokra és remélem, hogy majd lesz még ilyen az életemben.

Nekem meg ez a 2. Karácsonyom...

#158 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 13:18

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 12:45

Nekem meg ez a 2. Karácsonyom...

Tudom... és könnyebb valamivel, vagy ugyanolyan sz@r?

Elküldve: 2005. 12. 25. 13:19

Idézet: Omega - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 13:18

Tudom... és könnyebb valamivel, vagy ugyanolyan sz@r?

Más...

#160 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 23:12

Idézet

Ellentmondasz magadnak.

Nem, nem, félreértesz. Nem azt akartam mondani, hogy ne vegyünk semmit egymásnak, hogy kézzel készítsünk valami apróságot - igenis vegyük mindazt, amire szeretteink vágynak, de valahogy eddig nem jutott rá pénz vagy alkalom. Én a felesleges, haszontalan, "mindegy-hogy-mi-csak-vegyünk-valamit" ellen vagyok. Az ellen, amikor december 24-én délután kétségbeesett családapák kóvályognak a boltokban, hipermarketekben, hogy valamit vegyenek, csak azért, mert ajándékozni KELL - nem számít, hogy gagyi, ócska, felesleges vagy nem jó a méret. Én már novemberben végiggondoltam, hogy kinek mit szánok, felmértem az anyagi lehetőségeimet és meg is vettem mindent, ami nem romlandó. Hitelt nem vettem fel, nem nulláztam le magam, nem verekedtem az utolsó darab noname mikróért, de úgy vélem, sikerült meglepetést szereznem a családtagjaimnak. 

Idézet

Sok igazság vagyon abban, amit leírsz, de pl. 'Sok család ilyenkor megtiltja a gyereknek a tévézést, a számítógépezést (mondván, hogy ünneprontó) - nálunk mindent szabad, ami jólesik.' -> írtad ezt 2005. december 24 -én, 23.57 perckor.

No ezt most férfiasan bevallom, nem értem...  :confused: Miért baj, hogy miután a család nyugovóra tért, én még bekukkantottam egy karácsonnyal foglalkozó topikba?

Idézet

Ez kb. ugyanaz : fellázadsz valami ellen, holott te is pontosan ugyanazt teszed.

------- A palotaforradalommal elkéstél... -------

Ugyan már, nem lázadok én senki és semmi ellen. A kamaszkorból már régen kinőttem, és mára meglehetősen realista lettem ahhoz, hogy ilyen badarságokkal foglalkozzam. Nem akarok én megváltani vagy megváltoztatni senkit - ezt már megtette helyettem bő kétezer évvel valaki, de mint a mellékelt ábra mutatja, ő sem járt teljes sikerrel. :rolleyes: Csak leírtam, hogy nálunk hogyan zajlik ez az egész ünnepesdi és hogy nem érdemes mások szokásain mérgelődni. Nekem elég az, hogy a családom nem vesz részt ebben az őrületben, bár bizonyos hatások alól természetesen nehéz az embernek teljesen kivonnia magát (a világ ugyanis tényleg megváltozott).

Ja igen, és szilveszterkor sem megyek sehová, mert nagyon rühellem, hogy akkor meg mindenkinek jól kell éreznie magát, szórakoznia kell, kerül amibe kerül. Utálom a petárdázókat, a részeg randalírozókat, a rengeteg szemetet, amelyet az emberek az utcán hagynak, meg az egész "kötelező jókedvet" - teljesen "depi leszek tőle, csak nehogy öngyi legyek a végén"...  :p
Arról nem is szólva, hogy a nagyapám két évvel ezelőtt pont újév hajnalán távozott ebből a világból, úgyhogy számunkra a szilveszternek mindig lesz egy kis szomorú felhangja. De ez már nem is tartozik ide.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.