HWSW Informatikai Kerekasztal: Akiknek nem kellemes... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Akiknek nem kellemes... Karácsony, Húsvét, augusztushúsz stb. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 29. 10:28

Hát újra Karácsony elé
harangozom a szíveinket!
Tavaly, tavaly, emlékszel-é?

Tavaly a Sors vetélt ki minket,
a Sors, a vén harangozó
s mint két harangnak nyelve, lengett

a láb, a vér, a szív, a szó,
a kéz, e lengő, bús ütő,
s a hír, e szakadós huzó,

s a csápos szem, s a vak tüdő,
mely levegő után liheg
és vár, mint hegyen téli tő.

Óh puszta tőkék, bús szivek!
Valami filozófiának,
vad újnak, vagy nyűtt réginek,

jó tán ez is, öröm vagy bánat,
de inkább vallás kell nekem.
Az évek árapálya támad

a régi lankás hegyeken.
Jer! Isten úr vetélt ki minket.
Óh jer, hitetlen gyermekem!

vigyük hozzá örömeinket!
Ma újra Karácsony elé
harangozom a szíveinket.

Babits Mihály
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 12. 29. 10:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 10:23

U.i.: ateista vagyok, nem is kereszteltek meg.

Isten tagadó vagy, vagy csak nem gyakorolsz vallást ???

Számomra két, teljesen különböző dolog.

#123 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 29. 10:42

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 10:39

Isten tagadó vagy, vagy csak nem gyakorolsz vallást ???

Számomra két, teljesen különböző dolog.

Ateizmus = minden istenség, felsőbbrendű lény létezésének tagadása.

Nem csak Istent tagadom, hanem Allahot, Buddhát, Zeuszt, Jupitert, mindenkit. Ebből következően a bennük való hitet is megtagadom, nem gyakorlok semmilyen vallást. De ez itt OFF.

Szerkesztette: Carmaged 2004. 12. 29. 10:44 -kor

#124 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 29. 10:49

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 10:05

Neked is.

Általánosságban elfogadnám, de erre a topikra nézve nem tudom értékelni a hozzászólásodat, bocs.

#125 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 29. 10:57

Idézet

Az ünnep hagyománya

Régen az emberek úgy éltek, hogy életük minden percében igazodtak a természet rendjéhez, hiszen benne és általa éltek. A megtapasztalt körforgás, örök megújulás egy kozmikus folyamat részesévé tette őket, a környező világgal való azonosulás összhang-, biztonság- és teljességérzetet teremt, hiszen a káosszal ellentétben rendet, kiegyensúlyozottságot, harmóniát hozunk létre magunkban. A harmónia megteremtésének egyik, a művészet mellett talán legfontosabb eszköze az ünnep. Az ünnep célja tehát az egyensúlyteremtés önmagunkban, valamint önmagunk és a világ közt.

Az ünnep ugyanakkor a kapcsolatteremtésről is szól, három módon:
¤ egyrészt kozmikus rítussal az istennel, a teremtés kezdeti állapotával, tágabb önmagunkkal, tehát az egységgel. Az éggel való kapcsolat megújítása konkrétan meg is jelenik például a májusfa állítás, illetve annak megmászása esetében, ugyanis ez volt az eredeti értelme;
¤ másrészt a közösségben. Az ünnep közösségformáló erővel bír, igazán mindig közösségi, együttes, egymással megosztható élmény, ami megerősít a meglévő emberi kapcsolatokat és szellemi találkozást teremt az emberek között. Eszközei: szertartás, zene, közös cselekvés közös jelrendszer, szimbólumok alapján.
¤ harmadrészt szellemi találkozás önmagunkkal, önnön mélyebb tudatunkkal, szellemünkkel.

Az ünnep ettől lesz szakrális jelentőségű, vallásos élmény, az ünnep ideje pedig szent idő. Maga az ünnep szavunk is ezt fejezi ki: eredetileg id-nap. Az id összefügg az egy-gyel (például egyház) és az üggyel is, az ünnep első szótagja is erre utal. Az ünnep kiemelkedés a hétköznapokból, az idő többletjelentéssel való felruházása, periodikus megszentelése. Az idő folyása ugyanis körkörös is, vissza-visszatérő, a ciklikus, így az ünnepek ritmust adnak az emberi létezésnek.

E célt szolgálja a névnapok és születésnapok megtartása is. A ritmus a rítussal is összefügg, azaz a szertartással, áldozathozatallal. Az áldozatbemutatás olyan központi kultikus cselekmény, amikor magunkból feláldozunk valamit, hogy azt az űrt valami több, gazdagabb betölthesse. A szent valóság, a transzcendencia így megnyilatkozhat.

Ami azonban igazán fontos lehet számunkra, az az, hogy mit tehetünk mindebből élővé. Ehhez fontos, hogy ne a jelképeket tiszteljük, hanem a jelképek mögötti üzenetet értsük, lényeget éljük. Például a gyertyagyújtás, a Karácsonyfa feldíszítése, egymás megajándékozása, az együtt elköltött ünnepi vacsora szimbolikus tettek. Csak rajtunk múlik, mit váltunk valóra, mit tárunk fel, ami az évkörön végighömpölygő, például a jegyek természete szerint arcát változtató erőhöz igazodva a hagyományból, ünnepekből, szertartásokból ¤ lehetőleg legmélyebb üzenetüket megragadva ¤ ma is élhető.

Hogy életünket újra és újra megélhető és építő szertartások láncolatává változtathassuk, megfigyelhetjük magunkban a természetet és a természetünket, bensőnket egyaránt átható erőket. Mivel ezeket az erőket az égi jegyek, a Nap állomásai is megjelenítik, azt is tudatosíthatjuk, hogy mi vagyunk a Naphős, aki végigvándorol az égi útján, miközben fénye, a mi tudatosságunk fénye télről nyárra, nyárról télre vívja a sötétséggel harcát. Ahogy a fa tövéhez érkezik meg, a gyökereknél születik a növekvő világosságú, égi pályáján innentől emelkedő Nap, úgy mi is újjászülethetünk Karácsonykor, akár az első gyertyagyújtáskor a karácsonyfa mellett.

Az ünnepek mai időpontjai azonban már nem minden esetben esnek egybe a kozmikus eseménnyel. Például a Karácsonyt, a fény születését ma nem a téli napforduló idején ünnepeljük, amikor már elkezd nőni a fény a világban, hanem három nappal később. Ez alkalmat ad nekünk egy olyan rendszer kialakítására, amikor a kozmikus esemény napján belül élhetjük meg az ünnepi élményt, a hivatalos ünnepen pedig társainkkal, közösségben.

A belső ünnep így: szellemi találkozás magunkkal. A külső ünnep: szellemi találkozás másokkal. Mert az igazi ünnephez olykor olyan közösségre is szükség van, amelyben átélhetjük az egység érzését.

Csörgő Zoltán
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#126 Felhasználó inaktív   notaricon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 11:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 11:42

Nem csak Istent tagadom, hanem Allahot, Buddhát, Zeuszt, Jupitert, mindenkit. Ebből következően a bennük való hitet is megtagadom, nem gyakorlok semmilyen vallást. De ez itt OFF.

Nem tagadhatod őszintén azt, aminek a létét a tagadásával elismered.  :)

Mondjak még ilyet?

"Minden krétai hazudik." - mondta egy krétai.

;)
"A bortól hülyeségeket gondol az ember, a pálinkától meg is csinálja."

#127 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 29. 11:54

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 10:42

Szíved joga... :)
¤

Elküldve: 2004. 12. 29. 12:09

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 10:42

Én sem hiszem, de nem tagadom.

Kettősség ??? Túrót...

Amúgy a felsőbbrendűség nem faji vagy vallási alapon létezik; legalábbis számomra.

Példa : édesanyád...

Ha nem taszított el magától, akkor...

#129 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 13:12

Idézet: notaricon - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 11:45

Nem tagadhatod őszintén azt, aminek a létét a tagadásával elismered.  :)

Mondjak még ilyet?

"Minden krétai hazudik." - mondta egy krétai.

;)

Bocsánat, a létezését tagadom. :)

Dj. Kakukk: nem az übermensch-re és társaira gondoltam, amikor a "felsőbbrendű lény" kifejezést használtam, hanem a mítikus lényekre, táltosokra, avagy felettünk álló, de nem isteni lényekre (félistenekre). Édesanyám nem egy vallás, nem egy eszme, nem egy hit.

Ezt tényleg itt kell megvitatnunk? :think:

Szerkesztette: Carmaged 2004. 12. 29. 13:16 -kor

#130 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 06:01

Én így érzek, és így látom, mert ez volt:
22-én rohanás boltba/áruházba...tömeg és undor.... de azért vettem valamit a szeretteimnek, de főleg kaját, mert az is fontos. (Tersóm szeret enni-főleg húst!!!, válogatós egy kissé)1 egész sajt, kenőmájas, szalámiból 1 rúd, joghurt 3 db, aztán hal, meg máj, szalonna, stb.
este nem bírok megmaradni a s***emen, irány az éjszaka, pörgés, némi pia, tánc idegen csajokkal, némi tapi(szégyellem magamat utólag), hazatántorgás alvás (mélyen)
23-án felkelés, 2állás melók elvégzése, irány bolt sétálgattam, aztán haza- internetkávézóba félúton beugrás- teljesen hülyén, levél elküldése, stb hazamenetel, otthon nyűglődés hogy a tesómat kimozdítsam a gép elől-fél órára- amit én szponzoráltam, darabonként cuccoltam, zene berakása------bőgés----, aztán lenyugvás, ágy alvás,
24 én rohangászás, több(6-8) boltba, zseton fogy, de azért kiválasztok 2 db DVD-t, az öcsémnek -mert építő jellegűek- aztán telefon haza fél órával később, szóba kerül a 2 lemez:"fúj hülyeség, vidd vissza, olcsó 1000 Ft-os DVD-t ne merjél ajándékozni!! Szomorúan visszavitel az állványig, helyette másikat nézek- OK zenei bejön neki-van 4 féle kapcsolódó+ 2 túl modern-a Simply Redet választom- gépen megvan tesónak több lemezük is, biztos örülni fog...
-temetői látogatás-aztán vágta haza, fa még nincs de én nem is akarok
ŐK igen, megveszik 2,65 belmag-hoz a 2,8 méteres fát már csak az volt-olcsón.Fűrészelés kevés dísz földobása.
Stb. ajándékok átadása... anyu örül, meg gyorsan összedob valami egyszerűt, öcsém meg letol, hogy ő nem is szereti a Simply Redet - van kb 2tucat cd-je olyanoktól akiket már nem szeret. Nem tudok  már elmenni rajta. Ő is DVD-t vett, mosolygok és örülök, ötletes, bár jobb adni, mint kapni.
éjjel ágyban némi sírás, aztán alvás,
25-én rokon-"barát" (4 éve van nete, 2 ADSL), másodszor 2 év alatt, megengedi hogy használjam kb 3/4 órát a netet ...az ő gépét....40 perc után türelmetlen, mert az "IE visszafogja a letöltéseket, DVD-rpipeket nem tudja olyan gyorsan kirni/leszedni mint tervezte..." büszkén veri, az asztalt :768-ról akar 1 Mbitre bővíteni...neki ingyér adják adják a külömbséget- nem szóltam semmit, csak gondoltam, - semmi sem elég ?? család félig romokban, a saját gyerekének 100-ért írja CD-t..."adjál zsózsót és lesz McHawer..." -kiakadtam. Ennyire önzőek lennénk????
Este nem bírom a magányt, karácsony és kis család ide v. oda 10 kor lelépek, sakkozok, darts, amit még sose játszottam, erre összedobok hol 112 hol 140 pontot-az élet kis apró örömei, na és csocsó, 2 deci bor kíséretében.
Aztán boldog álom otthon- nővel vagyok és ölelem.....nem szex csak ölelem. Csak álom, de nem rossz.
26.-a: pár rokon átjön, kaját főzünk sütünk, kávét készítek és játszom otthon is a vendéglátóst...persze kedvesen és közvetlenül, beszélgetek,
aztán persze mindenki szépen emegy- rokon-"barát"  előtte még -kérdezés nélkül- természetesen őneki szabad, kotor a gépemen. sok érdekest nem találhatott.
Ezért nem jó most nekem a karácsony: ha gyerekem/nőm lesz, akkor újból ünneplem. addig nehéz.

#131 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 15:12

Nah sorban:

Karácsony: Nekem nem jelent vallási ünnepet (bár meg vagyok keresztelve, akkor még nem tudtam védekezni) mivel a buddhizmus felé húzok, de nagyon jó alkalom arra, hogy:

-kikapcsoljam a telefonomat egész napra
-este tök nyugisan rendkivül finomakat vacsizzunk
-megbontsak 1-2 palackot a legjobb boraimból természetesen szigorúan kajával harmonizálót..
-napján, másnapján itthon vannak azok a haverjaim is akik amúgy máshol laknak > esténként iszogatás, beszélgetés

Húsvét:

A legkirályabb ünnep. Továbbra sem vallásos alapon... Egyszerűen imádom a reggel még jó meleg takaró alatt fekvő/durcizó páromat mintegy másfél liternyi harmatosan qvahideg szikvízzel kelteni és hihetetlenül élvezem ahogy sikít mint a vettmalac és közben a bűntudat legkisebb foszlánya sem kerülget. Ez egyszerűen jár nekem mint elégtétel az előző évért  :nevet:  :nevet:

Szilveszter/újév: Erőltetett buli, pár órára mindenkiből extra jófej válik és még az is kötelezően jólérzi magát aki tegnap még azon gondolkozott beleugrik a dunába. Szimpla buli, nagy felhajtás...

Máj1./Aug.20 A sírás kerülget amikor rágondolok. Nem tudom máshol milyen a helyzet, de ilyenkor a keszthelyi balatonpartot elözönlik a faluji dzsunkák akik szép fehér sportcipőjükhöz lila öltönyt (szigoruan cimbalmos style) és bézbólsapkát viselnek (mondjuk Penny-set) és a tüzijátéknál egyszerre mondják, hogy húúúúúúú...  Kerülöm mint a leprásokat...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#132 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 10:25

Hogy öszinte legyek, a szilvesztert rühellem a legjobban. Kötelezően menni kell bulizni, és furcsán néznek rám, ha azt mondom, hogy otthon voltam anyuval (2 éve), megnéztünk egy filmet, ittunk egy kis pezsgőt, aztán olvastam, kiscit gépeztem és aludtam. Apu dolgozott, szóval csendesen telt.
A mostani szilveszterre mentünk egy buliba, de nem mondom, hogy jó volt, nem volt hozzá hangulatom, és elkapott a front-fejfájás is. Majd akkor bulizok, amikor akarok.
A karácsonyt szeretem, bár én is beleestem a vegyünk minél többet dologba, de mindig jó, hogy csönd van, együtt vagyunk, csak a gyertyák világítanak. Legjobban a könyveknek szoktam örülni, egy jó könyvnél több nem is kell ajándék.
Hozzáteszem, nem kereszteltek meg, nem vagyok ateista, inkább egy saját módon szemlélem a világot.
A többi kötelező ünnepről megvan a véleményem, valentin nap, nőnap stb. nem szeretem, de a környezetem miatt megtartom, nehogy szó érje a ház elejét.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#133 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 09. 23. 19:35

"a szilvesztert rühellem a legjobban. Kötelezően menni kell bulizni, és furcsán néznek rám, ha azt mondom, hogy otthon voltam anyuval"

Miért kell kötelezően bulizni, és aki furcsán néz rád azt nem kellene hanyagolni?

#134 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 20:13

Szilveszter: Buli.OKs! Zsír buli.
Karácsony: Családi ünnep. Szép asjándékok marhára szerettyük egymást :D Zsír!
Húsvét: Locsolás -> Ivás. Zsír!
Aug 20./Máj1.stb: Nem kell melózni... Zsír!
"Mindenkit szeressünk, békében éljünk, s nem szabad rosszindulatúnak lenni, me elég sok a rosszindulatú ember sajnos, és nagyon sok a veszedelem, ami má, ami má oda kéne figyelni a sok emberre. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben, most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket a népeket, egymást, mindenki egyért, egy mindenkiért!” Gino az Oláh családból ja

#135 Felhasználó inaktív   Rina Maan 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 20:18

Kötelező ünnepek (nőknapja, valentinnap, a virágárusok ünnepe)  :boa:
Húsvét babonából üldözendő, csak nálam...
Szilveszter megintcsak kötelezően hurrá, nem szeretem (bár az utolsó szilveszter volt életem legjobb, legszebb élménye  :wub: :smoker:  )
Karácsony kezd a bevásárlás ünnepévé lenni  :rolleyes:
Szóval marad a névnap és a születésnap  :birthday2:
- Anya, ne énekelj, én hallom!
.
.
.
- Ha nem hagyod abba a lövöldözést, énekelni fogok!

#136 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 13:16

Valentin nap annyira műanyag hogy csak na...

amikor az első valentin nap közeledett a párommal, akkor leültettem hogy elmondjam neki nem vagyok hajlandó valentinnapozni de ő megelőzött és ugyanezt mondta el  :D  Ez a probléma is kihúzva.

Megjegyzem: az a virágárus aki kitalálta azért nem egy rossz marketinges  :cool:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#137 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 22. 23:27

...még nincs vége...

Kép

Szerkesztette: special 2005. 12. 22. 23:29 -kor

#138 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 14:02

Kép

:D  ;)

#139 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 23. 14:38

- munkanapokon meló után hullafáradtan kerülgetni a sorstársakat mindenféle boltokban és környékükön, dühöngve, hogy nem találok személyes ajándékot azoknak, akiket alig ismerek -- akiket ismerek, azoknak már rég megvan az ajándékuk, hisz ők néznek rám vissza a tárgyról amit meglátok jártomban-keltemben
- hétvégén mindent pánikszerűen rendberakni csillogó-villogóra, legyen az az asztalod, a szobád, a lakásod vagy a házad és környéke
- az utolsó héten a már-már szükséges ideggyógyászati kezelés helyett folytatom a fejesugrásokat a materialistásított nép nemes soraiba, mert még mindig nem tudom, hogy a zöld nyalókát fogyasztó rózsaszín nyuszit vegyem meg vagy a Halál kaszájával felszerelt Télapót
- utolsó napok, kezdődnek a miérttűnszilyenfáradtnak-mertfáradtvagyokbameg típusú beszélgetések
- dec. 24. a család nem tudja magát tovább megtartani a kötelező szeretet peremén és tompa szócsaták zajlanak apróságokon
- este ajándékbontás, jó ötlet volt a Tannenbaumot éneklő pirossapkás Elvis, Géza nagyot mosolyog, akkor nekem is nagyot kell az ő ajándékán. Ugyanakkorát. Biztos nem csak tetteti az örömét, miért tenné.
- utolsó munkahét, megmozdulni nem tudunk a felszedett 5-10 kilótól, gondolkodásról szó sincs, éljenek az ünnepek
- szilveszter, a karácsonyi vacsora is visszaköszön az olcsó pezsgőtől. Vagy az utcán ismeretlentől kapott kannás bortól. Vagy az otthon "melegítésként" elfogyasztott söröktől, unikumoktól. Nem baj, új legjobb barátomat, Bélát, nem zavarja a nyakába ugrott töltöttkáposzta.
- Új év. Új fogadalmak kisebb számokkal az alkoholt, nagyobbakkal a teljesítményt illetően. Új sebek a karomon és lábamon. Új bútorok körülöttem. Új barátnő. Ez nem is az én lakásom! Új fogadalmak.

Miért szeretem az ünnepeket? Hülye vagy?!
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#140 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 20:03

Mindig ilyen volt a karácsony vagy "elrontották"?  :think:
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.