Idézet: Messiiah - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 10:36
Hány memória hely van a gépben? Mert azt írják róla hogy 4 giga fél bele. Egyébként tényleg 2x512Mb ram van most benne. Tehát ha most veszek 1 gigát, akkor az egyik 512-est ki kell venni? Szóval csak két hely van a gépben?

2 memóriaslot van a gépben, úgyhogy ha két gigát akarsz, akkor kell venned két 1 gigásat (a bennlévő 533-as modulok helyett vehetsz 667Mhz-est, azt is támogassa a proci), a két félgigásat pedig add el a bolhán. Igy se egy nagy érvágás, tekintve h a két 1 gigás modul is megvan már 10 körül, bruttó.
Elméletileg az egy + félgiga felállás is működhet, de akkor pl a kétcsatornás memóriavezérlésről le kell mondanod.
Beszerelésről annyit, hogy én pont egy héttel azelőtt ejtettem meg az upgradet, hogy elszállt volna az 1538-am alaplapja. Saját kezüleg raktam be a ramokat, és bár mivel megvoltak még a régi modulok, visszarakhattam volna őket mielőtt bevittem a szervízbe a gépet, de végül nem szarakodtam vele, és a Sercosok egy büdös szót nem szóltak érte.
Egyébként aki emélkszik még a letakart ventilátorrácsos eszmecserékre, annak mondom, hogy a takarólemezt azért visszaraktam mielőtt visszavittem a gépet, és bár kétségtelenül lehetett látni, hogy meg volt ott buherálva a gép, ezért sem szóltak be a szervízben.
BTW két és fél hét szervízben csücsülés után most fogom elhozni a gépet. Sajnos úgy tűnik ilyen gikszerekkel komolyan számolni kell ennél a szériánál. Dehát addig jó legalább, amig gariidő alatt ba**ódik el. Így legalább az alaplapra újabb 1 év gari van.
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz