HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 01. 14:42

Idézet: mithology - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 14:22

Üdv emberek! még  múlt hónapban írtam, hogy a FS ES V5535 laptopom minden bekapcsoláskor kéri az akku driverét. a driveres dvd-n nincs olyan driver ami az akkuhoz lenne. segítségért fordultam már ahhoz a céghez is, akitől vettem a laptopot, ők megkérdezték a szervízt, ahol azt mondták, hogy az akkuhoz nincs driver.
Maga az akku műxik, csak azt nem tudom sehol beállítani, hogy mutassa hány százalékon van az akku.
És így megy ez minden indításkor.
Tudna nekem valaki segíteni?

SP3 van a gépen? Abban van egy ilyen bug az energiagazdálkodás kezelőjében, nem tudom, hogy automatikus frissítéssel esetleg eltűnhet, vagy egyáltalán erről lehet-e szó. Mindenesetre a kérdéses eszköz tulajdonságlapját nyisd meg az eszközkezelőből és a részletek fülön az eszközpéldány azonosítója sort másold be nekünk légyszíves. Az megadja a pontos gyártó/modell/eszköz hexa azonosítóját, azalapján legalább a gyerek nevét megtudjuk.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1602 Felhasználó inaktív   mithology 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 01. 15:07

ACPI\ACPI0003\2&DABA3FF&0

tessék, ez az eszközpéldány azonosítója. ja, és sp3 van a gépen természetesen.

Szerkesztette: mithology 2009. 08. 01. 15:07 -kor

#1603 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 15:31

Idézet: mithology - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 16:07

Erre gondoltam. Ez Microsoft AC adapter és ACPI-megfelelő elem. Az azonosítója szerint a notesz BIOS-a szabványos ACPI energiagazdálkodási eszközként jelenti le, az XP mégsem telepíti hozzá az illesztőt. Add neki oda sajátkezűleg választva ki a listából, nem baj, ha pampog miatta, hogy nem kompatibilis, egy próbát tegyünk vele. Ami furcsa, hogy az illesztőhöz a MS nem nyúlt annak 2001-es kiadása óta, az SP3 elvileg nem kéne érintse. Hja és igen, ez, mint látod, elemnek van nevezve, tehát battery driver :omg: :Đ , de valójában tényleg nem sok köze van hozzá (nálam pl. jelen sincs a telep a gépben, ez pedig PNP eszköz mégis :Đ ).

Csatolt fájl:

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1604 Felhasználó inaktív   mithology 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 15:46

írd már le nekem lépésenként pls, nem értek egy szót se  :(

#1605 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 15:53

Idézet: mithology - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 16:46

írd már le nekem lépésenként pls, nem értek egy szót se  :(

Amikor telepítene illesztőprogramot, rákérdez, hogy automatikusan keressen, vagy telepítsen listából/adott helyről (ha nem látsz ilyen képernyőt, a tulajdonságlapon keress illesztőprogram telepítése gombot): Ott az utóbbit választod. Következő képernyőn ne legyen keresés, kézzel választod ki (legalsó menüpont), majd következő képernyőn egy listát kell kapj (esetleg a csak kompatibilis ilelsztőprogramok elöl szükséges lesz kiszedni a pipát). innen keresd elő az AC adaptert, ezután fog települni az elem is, vélhetően azt is ugyanígy kell végigvinni.

#1606 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 15:54

Idézet: mithology - Dátum: 2009. aug. 1., szombat - 16:07

tessék, ez az eszközpéldány azonosítója. ja, és sp3 van a gépen természetesen.

Teljes windows updatének rendbe kell tennie, de ha mást nem, akkor eszköz, frissítés, keresse neten. Aztán megy is.
Make love not Wor.

#1607 Felhasználó inaktív   mithology 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 01. 16:01

addig el is jutottam, hogy kiveszem azt a részt, hogy ne legyen keresés. viszont mikor a továbbra kattintok, nem megy tovább. nem ad semmilyen listát.

#1608 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 08. 10:01

Idézet: MStipee - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 3:14

Amilo D 1840

LINK

Szeptember elején vettem azóta kitűnően működik. Amit sokan mondanak: pixelhiba. Nem igaz.
Nem strapabíró: Nem igaz, bírja az, persze nem sódert kell vele lapátolni. Sok nyitás-csukás után meglazul, nyikorog, stb: Nem tapasztaltam. Nem tesz neki jót a sok hurcolás: nem tapasztaltam. Simán bírja a 24/7 -es munkát, igaz, ha vincsit használom sokáig, akkor bal alsó sarokban tükörtojást lehet rajta sütni. Billentyűzettel vigyázni kell, könnyen beragad. Mondjuk ez a legkevesebb, egy erőteljes fújással kijönnek a billentyűk alól a kolbászdarabok :Đ WIFI elvileg van benne, gyakorlatilag a fene sem tudja (még nem próbáltam). Vincsije hitachi 60g-s, 4200rpm, melegszik mint a fene, nincs rajta vincsihűtés, amit nem nagyon értek. Két csendes és megbízható venti tartja kordában a belsőségeit.
Gyors, megbízható, 1 év gari, ami bővíthető, de ha jó helyről veszi az ember, akkor nem kell garihoz folyamodnia.

Gondolok itt arra, hogy ez nem az eredeti amilo d 1840-es masina. Ezt úgy vettem hogy Fujitsu Siemens Amilo D 1840x (germany)

Nemtom mit jelöl ez, nem is izgat, mindenesetre a gyártó honlapján a hangkarihoz Realtek drivert lehet letölteni, de a gépben nem az van, hanem SiS hangkari. SiS driverrel kitűnően működik.

p4 3.06 GHz, 512 RAM, 60-as HDD, Ati mobility radeon 9600 128mb, dvd olvasó CD író kombó, naccsomó bizbasz a hátulján, kártyaolvasó, picimaci, stb.

Hozzá kell még tennem hogy a hitachi kb két hete magába roskadt, szvsz a torrent qrta szét. Nembaj, kap egy toshibát, hátha.

Összességében a rémmesék nem igazak (szerintem.)

szerk: Azt kihagytam hogy féláron vettem :p

Ehhez annyit tennék hozzá így 3 év távlatából, hogy az említett gép itt van az asztalom alatt:
- alaplap hibás, ufó jeleket rajzol a TFT-re.
- Hangos, nehéz,
- sípol a vinyó
- szürke felület helyenként feketelyuk színű
- a fedlap nem nyikorok, nem kattog, nem ugrál, évek után is keményen nyílik, stabil
- A gép sem nyöszörög, leszámítva hogy használhatatlan, az alaplapi vga ram elszállt.

Ennyit erről.  ;)
Most alaplapot vadászunk. Vagy szervízt aki vállalja, alaplap csere nélkül (mivel nincs hozzá)
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#1609 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 11:08

Tehát 4 év után elpukkant benne a videokari memóriája (valószínűsíthetően). Amugy ugyanúgy működik mint anno :)
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#1610 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 11:32

Melegedő vinyó-Torrent nem kúr szét egy vinyót, egyszerűen szarul volt kitalálva a környezete és ebbe döglött el vélhetően, de egy forró vinyó minden, csak nem tartós, pláne, ha ezt még ciklikusan is csinálja. Az ATI VGA hibáját borítékoltam volna, ha nem említed, akkor is arra tippelek bajnak. De ez kivételesen nem a fusi hibája. A maiakhoz képest amúgy jól összerakott gép volt, csak a hűtését szúrták el, vagy forró volt, vagy hangos, de ilyen procival ez nem is csoda. Mindenesetre egy laptopnál 4 év azért...

#1611 Felhasználó inaktív   MeKri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 21:23

Sziasztok!
Van egy pa1510esem. Amig XP volt fent addig tudtam állítani a VGA memóriát az ATI Catalyst progiból, de Vistára váltottam és ez a funkció eltűnt, és  most a default 128Mb-on van. Hogy tudom megoldani, hogy Vista alatt is 256 legyen? A legújabb Catalyst van fent, mivel a Vistához másik verzió kellett.

#1612 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 21:26

Idézet: MeKri - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 22:23

Sziasztok!
Van egy pa1510esem. Amig XP volt fent addig tudtam állítani a VGA memóriát az ATI Catalyst progiból, de Vistára váltottam és ez a funkció eltűnt, és  most a default 128Mb-on van. Hogy tudom megoldani, hogy Vista alatt is 256 legyen? A legújabb Catalyst van fent, mivel a Vistához másik verzió kellett.

Van olyan alkalmazás, ami profitálni képes a 256M-ból ezen a VGA-n?

#1613 Felhasználó inaktív   MeKri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 21:36

Idézet: didyman - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 21:26

Van olyan alkalmazás, ami profitálni képes a 256M-ból ezen a VGA-n?

Azt nem tudom, régebben játékra is használtam, meg valószínűleg a későbbiekben is fogom, akkor 256on volt, de nem néztem van e különbség a 128 és 256 között. Van 4Giga RAM a gépbe, és ha megoldható, hogy 256ot kapjon belőle a VGA, akkor had kapjon. De eddig nem találtam olyan progit amiben ezt tudtam volna állítani Vista alatt.

#1614 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 22:10

Idézet: MeKri - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 22:36

Azt nem tudom, régebben játékra is használtam, meg valószínűleg a későbbiekben is fogom, akkor 256on volt, de nem néztem van e különbség a 128 és 256 között. Van 4Giga RAM a gépbe, és ha megoldható, hogy 256ot kapjon belőle a VGA, akkor had kapjon. De eddig nem találtam olyan progit amiben ezt tudtam volna állítani Vista alatt.

Annak a VGA-nak kb. hótziher, de lehet nagyon ritka kivétel, azért kérdeztem, hogy van-e. Ha nincs, ne törődj vele.

#1615 Felhasználó inaktív   mithology 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 13:55

Nekem bővítve lett a memóriám, és a gép autómatikusan feltolta a 64 megás vidkarit 256ra. De ha neked nem csinálta, próbáld meg a BIOSban átállítani.

#1616 Felhasználó inaktív   MeKri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 16:54

Nekem bővítés után nem adott hozzá. A BIOSban semmi nincs a VGAról.
De találtam a Vistában egy ilyet:

Videokártya típusa ATI Radeon Xpress Series
  Összes elérhető grafikus memória: 1214 MB
        Dedikált grafikus memória 128 MB
        Dedikált rendszermemória 0 MB
        Megosztott rendszermemória: 1086 MB
  Videokártya illesztőprogram-verziója 8.593.100.0
  Elsődleges monitor felbontása 1280x800
  DirectX-verzió DirectX 9.0 vagy újabb

Ezek szerint ez Vista alatt úgy nézhet ki, hogy a default 128 az fix. És majd a Vista eldönti, hogy kell e még, ha jól veszem ki.

#1617 Felhasználó inaktív   Cort 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 13:36

Sziasztok!

Van egy nagy problémám a fuji amilo pa 1510-es notebookommal. Egy ideje olyanokat művel, hogy bekapcsolásnál nem a töltő képernyő jön be, hanem csak egy üres fehér kép... a vincsi pörög a venti pörög de amúgy se kép se hang... majd hosszan nyomva a gombot kikapcsolom aztán megint be... majd így tovább míg egyszercsak eljutok oda hogy belép a windowsba. Örülök. Egy ideig nem nyúlok hozzá (letöltés stb.) és újra bejön a fehér kép és innentől megint kezdődik elölről.
Megnéztem esetleg nem lehet e driver probléma és hát mindent rendben találtam kivéve azt, hogy felraktam minden drivert ami van hozzá de a háttértár drivert nem jelzi.

Ja és mellesleg iszonyat hangos a ventillátor ezzel mondjuk már voltam szervízbe ahol szakszerűen kitakarították ( magyarul kifúlyták belőle a port) és ezzel állítólag meg is oldották a problémát, persze mondanom se kell, "jó olcsón".

Hát kb ennyi :) Nem tudom, hogy ezzel mit lehet kezdeni, gondolom szervíz de azért örülnék ha valaki tudna mondani vmit hátha van egy olcsóbb megoldás is :)

Köszi:)

#1618 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 14:51

Sziasztok!

FSC notebookot kell választanom netto 200 határig (picit mehet fölé)... tudtok ajanlani valamit?! (általanos felhasznalasra, játék minimális, filmnezes, irodai melo, a kijelzo nem baj ha nem tul nagy) Lifebook-om van, errol tudom hogy nagyon jo és srapabiro, szivem szerint azt mondanam, de azok jocskan tul vannak ezen az áron... alatta meg nem volt szerencsem egyhez sem!

Köszi!
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1619 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 14:56

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 15:51

Sziasztok!

FSC notebookot kell választanom netto 200 határig (picit mehet fölé)... tudtok ajanlani valamit?! (általanos felhasznalasra, játék minimális, filmnezes, irodai melo, a kijelzo nem baj ha nem tul nagy) Lifebook-om van, errol tudom hogy nagyon jo és srapabiro, szivem szerint azt mondanam, de azok jocskan tul vannak ezen az áron... alatta meg nem volt szerencsem egyhez sem!

Köszi!

Idézet

Abandon hope!

Miért muszáj FuSi-t? Végülis szóbakerülhet ilyen árfolyamon pár modell, de az első és legfontosabb szempont a 3 év gari legyen.

#1620 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 15:01

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 15:56

Miért muszáj FuSi-t? Végülis szóbakerülhet ilyen árfolyamon pár modell, de az első és legfontosabb szempont a 3 év gari legyen.

Azert mert a cég aki veszi a fusival áll uzleti kapcsolatban hardverileg... kvazi "kenytelen" tole rendelni az alkalmazottainak laptopot...

Szerk.: Amiket eddig neztem és jonak tunhet: D9500, Si3655, Sa3650 (nemtom turion vagy core2 jobb ebben a cuccban), U9210...

Szerkesztette: Sniper 2009. 10. 01. 15:09 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82