Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen?
Elküldve: 2009. 06. 30. 08:17
Idézet: mithology - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 18:21
Ez egy ilyen téma. Elmondja a véleményét mindenki, aki úgy érzi.
Eszközkezelőben vélhetően lesz kérdőjeles eszköz, erről kéne tudni többet.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 06. 30. 09:11
Elküldve: 2009. 07. 09. 20:12
Idézet: Norbee92 - Dátum: 2009. jún. 24., szerda - 20:35
Az lenne a problémám egy Amilo Pa 1538-sal, hogy "eltünt" belőle a wifi! Hogy mit értek ez alatt?
Szal egyiknap bekapcsoltam a laptopot, minden jól működött rajta, a wifi is. Rúterre vagyok csatlakozva wifivel. aztán az egyik pillanatról a másikra eltünt a wifi, sekép se hang, a gép úgy videlkedik mintha nem lenne benne wifi. Olyan mintha nem látná a windóz a wifi driverjét. Aztán van olyan, amikor láscsodát, látja a gép a wifir drivert, és akkor van rendesen wifi, úgy kb 5 percig, utána megint "eltűnik"! szal szinte lehetetlen használni a gépet netre, wifivel. Pedig nekem nagyon kéne, ha rendesen működne a wifi.
Tudnátok nekem segíteni? mit kéne tennem? elég lenne az, hogy ha újratenném a wifi driver-jét? és ha igen, akkor hogyan kell föltenni a wifi driverjét? Mert a Fujitsu eléggé komplikáltan csinálta meg, és nagyon komplikáltan kell föltenni. Januárban újrahúztuk a laptopot, akkor 2 órát szenvedtünk, hogy hogyan kell föltenni a wifi driver-jét, csak most elfelejtettem :confused:
Köszi előre is a segítséget!
Hali. Az hogy eldobálja lehet kontakthiba, és lehet hardver probléma, egy kiveszem beteszem újra segíthet, főleg ha olyankor tünik el, amikor mozgatod a gépet. Ha anélkül, hogy arrébb tennéd, eltünik, lehet, hogy más lesz a probléma. Én azt mondom ez legyen a legkisebb gondod ezzel a tipussal. De egy próbát megér. A driver fölrakással az lehet a gondod. Hogy először az Usb driverét kell föltenni, és csak aztán magának a wlan kártyának a driverét. Tehát két részből áll. De fölösleges leszedni és újra visszatenni, az nem fog segíteni. Max kivesz és vissza. Én a WD40-et hanyagolnám, simán elég ha a kedvesed körömlakk lemosójával kicsit megtörölgeted vattával vagy FPP -vel. De nagyon ebben sem hiszek. Próbáld ki. Ha nem jönne be, akkor kicsit utána nézek és adok még infót mi lehet a gond.
Elküldve: 2009. 07. 10. 17:47
Idézet: Lsilent - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 21:12
Micsoda? Körömlakklemosó? Aceton és klf olajok, illatanyagok kecveréke. Úgy gondolod, hogy az jót tesz a kontaktusnak és a lakkozott fóliának? A gőze megtámadja műanyagfelületeket, akár a foglalatot is, a burkolatról nem is beszélve-nem csoda, hogy nem hiszel benne. A WD40 legalább pont való ilyesmi alkalmazásra is, valamint nem rakja tele szórt kapacitásokkal a foglalatot. Általában untig elég valami ronggyal+wd40-nel erősebben végigdörzsölni az érintkezősort.
Honnan jönnek ilyen megoldások..?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 07. 18. 20:47
0x000000d1 (0x7ffd8010, 0x00000002, 0x00000000, 0xeb5a0d22).
A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\MEMORY.DM)
PAz operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt:
0x000000d1 (0x7ffdf010, 0x00000002, 0x00000000, 0xebc25d22).
A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\MEMORY.DMP
Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt:
0x0000000a (0x000006b8, 0x00000002, 0x00000000, 0x8053b902).
A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\MEMORY.DMP.
Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt:
0x0000000a (0x0000063c, 0x00000002, 0x00000000, 0x8053b902). A memóriakép mentése nem teljes.A memoria 60-65% ketyeg!Valaki tudna segíteni???Köszönöm Yanek
Elküldve: 2009. 07. 18. 20:55
Idézet: Yanek - Dátum: 2009. júl. 18., szombat - 21:47
0x000000d1 (0x7ffd8010, 0x00000002, 0x00000000, 0xeb5a0d22).
A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\MEMORY.DM)
PAz operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt:
0x000000d1 (0x7ffdf010, 0x00000002, 0x00000000, 0xebc25d22).
A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\MEMORY.DMP
0x0000000a (0x000006b8, 0x00000002, 0x00000000, 0x8053b902).
A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\MEMORY.DMP.
0x0000000a (0x0000063c, 0x00000002, 0x00000000, 0x8053b902). A memóriakép mentése nem teljes.A memoria 60-65% ketyeg!Valaki tudna segíteni???Köszönöm Yanek
http://support.micro...om/kb/888399/hu
Elküldve: 2009. 07. 18. 22:24
Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 18., szombat - 20:55
Köszönöm!Ezt az oldalt már végig néztük párszor!A gép AMD Turion64 X2 Procis.Az összes drivert frisítettük (drivermax) többször újra telepítettük a saját XP-vel Service Pack 3 van rajta.Memtest86 futott 24órán keresztül.Egyszerüen nem találjuk a hiba okát.Lassan 1 éve kinlódunk vele.Havonta 1x2x vágta kimagát de mostmár napjában 5x6xor.Kamionozok ezen futnak a navigációk,mikor a város közepén lehal bekékülök én is!!!
Elküldve: 2009. 07. 18. 22:30
Idézet: Yanek - Dátum: 2009. júl. 18., szombat - 23:24
Venni kell egy új egyben netbookot. Aztán kész. Én már rég kibasztam volna, ha már nem PNA-t, ami navigál jól.
Elküldve: 2009. 07. 18. 22:45
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 18., szombat - 22:30
Kössz a jó tanácsot!Idáig nem volt gond vele!Meg ezek a navigációk nem futnak PNA-n vagy PDA-n!Viszont mostmár televan vele a hócipőm!Éppenséggel most nincs betervezve csere!Örülnék ha müködne(múkodj)az már jó volna!!!
Elküldve: 2009. 07. 19. 06:40
Próbáltátok nem a hozzá adott, elvileg XP Home-ot, hanem valami "tiszta" XP professional-t is telepíteni? A FuSiról el tudom képzelni, hogy az integrált oprendszerükben marad valami szemét. De a szaporodó jelenség miatt lesz ott baj a géppel is vélhetően.
Elküldve: 2009. 07. 19. 21:25
Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 6:40
Próbáltátok nem a hozzá adott, elvileg XP Home-ot, hanem valami "tiszta" XP professional-t is telepíteni? A FuSiról el tudom képzelni, hogy az integrált oprendszerükben marad valami szemét. De a szaporodó jelenség miatt lesz ott baj a géppel is vélhetően.
Hát ez Király!!!Nemvolt pucolva de nem is melegszik!Mindig a sajátjával próbáltuk(xp) majd megpróbálkozunk egy másikkal.Beszéltem egy kollégával ugyan ilyen laptopja van,az övé is ezt csinálta szervizben mondták semmi baja.Memória tesztek hibátlanul lementek.Azt mondta mégis kicserélte a memóriákat(nagyobbra2x1gb),megszünt a probléma.Gyárilag samsung van benne.Az enyém is kétszer szervizben 1x cseréltek benne vinyót,de a hiba maradt.A szervizben azt mondták a progik akadnak össze,túl lépik a memóriát ezért ujra indul a számitógép.Most is 67-68%ketyeg a fizikai memória,virtuális 35%,35 folyamat fut.Az a baj innentől kezdve ezt 'nemvágom',nem vagyok számítógép zseni.
Elküldve: 2009. 07. 19. 22:35
Idézet: Yanek - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 22:25
Ez baromság. Virtuális memória mellett nincs olyan, hogy túllépik, az XP maximum 2GB-ot ad oda alkalmazásnak, kizárt, hogy a laptopon olyat futtass, ami ezt megközelíti is, de ha így lenne, akkor emiatt az XP nem borul meg.
Elküldve: 2009. 07. 27. 13:22
Maga az akku műxik, csak azt nem tudom sehol beállítani, hogy mutassa hány százalékon van az akku.
És így megy ez minden indításkor.
Tudna nekem valaki segíteni?
Elküldve: 2009. 07. 27. 19:30
Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 6:40
Ha nem bánod egy kicsit kiokosítalak. Amiért próbáltál fikázni kicsit. Ami biztos, kicsit többet tudok, a Fusi laptopokról, mint te. És azért nem mondtam neki ruhabenzint, mert csak azért ne vegyen. Te pedig nyugodtan fújkáld csak tele a laptopod WD40-el. Jót tesz neki. Csak hajrá.
Visszatérve a pa 1510es-re. "IGP" az mellesleg AGP-nek hívják mifelénk. Másrészt, memória okozhat kékhalált, vagy a Proci. Mert halkan megsúgom, annak ellenére, hogy X1100 videóchip Northbridge egyben, nem kezeli a memóriát. Mivel az AMD a Procira osztotta ezt a feladatot. Ha ennyire gyakori a probléma, azért nézd meg a hűtést. Az hogy nem érzed melegnek, nem jelenti azt, hogy nem is meleg, mert nincs meg a kellő hővezetés a proci és a borda között. Érdemes időnként pasztát cserélni rajta. De ha melegedési gondja van, akkor inkább szó nélkül lekapcsol mintsem kékhalálokat dobáljon.
Elküldve: 2009. 07. 27. 19:42
Idézet: mithology - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 13:22
Maga az akku műxik, csak azt nem tudom sehol beállítani, hogy mutassa hány százalékon van az akku.
Szia. Érdekes a hiba, mivel az akku típusát, a te esetedben pontosan nem tudom, ki olvassa ki. Vagy a KBC vagy a PS controller, ha van a te típusodnál ilyen. Ha gondolod utána nézek. De semmikép sem a windows olvassa ki, és nem is kell hozzá driver. A win, csak az imént említettek vmelyikétől kérdezi meg. És az akkut az alaplap kezeli, nem az oprendszer. Nem volt véletlenül beázva? Amit gyanítok, hogy vagy nem is áll le a töltésed, vagy van az ellenkező eset, hogy néhány perc után már átvált a led, és azt jelzi feltöltve. Ha valóban így van. Nem hogy csak az akku típusát nem tudja de még a töltöttségi szintjét sem. Ami megint csak arra enged következtetni, hogy alaplap hiba.
Elküldve: 2009. 07. 27. 19:43
Idézet: mithology - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 13:22
Szia. Érdekes a hiba, mivel az akku típusát, a te esetedben pontosan nem tudom, ki olvassa ki. Vagy a KBC vagy a PS controller, ha van a te típusodnál ilyen. Ha gondolod utána nézek. De semmikép sem a windows olvassa ki, és nem is kell hozzá driver. A win, csak az imént említettek vmelyikétől kérdezi meg. És az akkut az alaplap kezeli, nem az oprendszer. Nem volt véletlenül beázva? Amit gyanítok, hogy vagy nem is áll le a töltésed, vagy van az ellenkező eset, hogy néhány perc után már átvált a led, és azt jelzi feltöltve. Ha valóban így van. Nem hogy csak az akku típusát nem tudja de még a töltöttségi szintjét sem. Ami megint csak arra enged következtetni, hogy alaplap hiba.
Elküldve: 2009. 08. 01. 11:53
Idézet: Lsilent - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 20:30
Visszatérve a pa 1510es-re. "IGP" az mellesleg AGP-nek hívják mifelénk. Másrészt, memória okozhat kékhalált, vagy a Proci. Mert halkan megsúgom, annak ellenére, hogy X1100 videóchip Northbridge egyben, nem kezeli a memóriát. Mivel az AMD a Procira osztotta ezt a feladatot. Ha ennyire gyakori a probléma, azért nézd meg a hűtést. Az hogy nem érzed melegnek, nem jelenti azt, hogy nem is meleg, mert nincs meg a kellő hővezetés a proci és a borda között. Érdemes időnként pasztát cserélni rajta. De ha melegedési gondja van, akkor inkább szó nélkül lekapcsol mintsem kékhalálokat dobáljon.
Nem tudom, mire alapozod, hogy többet tudsz a fusi noteszekről, mint én, egyrészt mert ez rajtad kívül itt senkit nem érdekel, másrészt nem hiszem, hogy együtt toltuk a dömpert a homokozóban, vagy ismernénk egymást akárhonnét, de tőlem legyen úgy. A WD40-et nem tudom, miért keverted a hozzászólásomhoz, de nyilván azért ajánlok valamit, mert használom és bevált. Nem über alles, de sokmindenhez alkalmas és untig elég. Van kivétel, például a műegyetem vegytanszékén az ottani érdekes aromájú levegőben a wd40-nel kezelt kontakt láthatóan szennyezi az érintkezőt idővel és kontakthibát produkál. Ezért ott száraz megoldás kellett.
Halkan mondom, csak mert említetted, hogy mennyi fusi noteszt látsz, de az IGP-t itt integrated graphics processor-nak hívják, és a platformszinten integrált megoldásokat is ennek nevezzük, mivel az X1100 egy platform, ami integráltan tartalmaz VGA vezérlőt is. Az északi híd nem ennek részhalmaza, hanem fordítva: Az északi híd tartalmazhat IGP-t is.
Az X1100-ról még annyit érdemes tudni, hogy az északi hídja az UMA memóriakezelésen kívül pl. PCI express vonalak alsószintű kezelését és egy sor egyéb apróságot is ellát, mivel az SB6/700 hidakban nincs PCI Express root hub, és nem tud a CPU felé kommunikálni, tehát nem csak egy videokártyát jelent, ahogy írtad.
Túlmelegedő CPU pedig bármilyen, nem prognosztizálható hibát okozhat, mielőtt a hővédelem közbelép, noha valóban nem ez a jellemző, de abnormális környzezeti hőmérsékletnél nincsen biztos, mint ahogy kékhaált döglődő merevlemez, elkorbácsolt fájlrendszer, valamint bármely HW eszköz hibája és számos szoftveres dolog vírustól illesztőig képes okozni. A kékhalálban taglalt hibakód és olykor címek nélkül ebben nehéz okosnak lenni.

Súgó
A téma zárva.