Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen?
Elküldve: 2007. 04. 12. 11:00
Lenne kis gond, Kijelző cserés lenne haver notija ls a serco aszonta hogy addig ott kell hagynia gépet emig meg bnem jön az új alkatrész ez lehet 2-3 nap is meg 2-3 hét is. Hova vigyem ahol el is lehet hoznia cuccot amig megérkezik az alkatrész?
Bp-en lehetőleg. Köszke...
Elküldve: 2007. 04. 14. 21:07
Későb jelentkezem hogy tényeg bevált e...
Elküldve: 2007. 04. 16. 16:24
Szerkesztette: Bl@tty 2007. 04. 16. 16:24 -kor
Elküldve: 2007. 04. 16. 20:12
Idézet: Bl@tty - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 17:24
A helyzet az hoyg valszeg semmijen baja nincs. Vistával tökéletes. De most már én is bemegyek a szervízbe balhézni kicsit mert 4-5 levélre és 2 telefonra se voltak hajlandók reagálni.. ugyhogy valszeg erős anyázás lesz bent.
CSaka regsiztrációhoz kellett SMSt küldeni..
DE nem teljesen ok eza driver se....
De még próbálgatom.
Elküldve: 2007. 04. 21. 12:40
Meglátjuk.. HA így jó lenne, akkor egye meg a fene azt a lóvét..
Ha lesz 2-3 nap teszt akkor írok hogy mi is történt..
Elküldve: 2007. 04. 25. 07:18
Idézet: djadji - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 13:40
Meglátjuk.. HA így jó lenne, akkor egye meg a fene azt a lóvét..
Ha lesz 2-3 nap teszt akkor írok hogy mi is történt..
Nekem bejötta csere.... Azóte nincsfagyás se semmi más (egyenlőre) ami zavarna. kiválóan müxik.. JAvaslom másnak is aki ilyan gonddal küzd..
Elküldve: 2007. 05. 04. 11:50
Olyan gondom van, hogy amikor feltelepítem az ATI driver-t, az egyik eszközt (háttértár vezérlő) nem telepíti. Már amikor a telepítő menüben kiválasztom, hogy melyik összetevőket rakja fel 0 bájt méretet mutat erre a komponensre.
Most ez a driver van fent:
Catalyst® 7.4 Display Driver for Windows Vista (64 bit) - Motherboard/IGP Drivers
A 7.3 verzióval is ugyanez a gond volt
Elküldve: 2007. 05. 05. 08:59
Egyik ismerősöm most tervezi, hogy Notebbok-ot vesz. Igazából az asztali gépét szeretné kiváltani vele. (Már amennyire ez lehetséges) Max 200eHUF-ja van a dologra. Ezt a gépet szemelte ki magának:
http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...&mode=laptop_uj
Fujitsu Siemens Amilo Pa1538Lx
Érdeklődni szeretnék, hogy ezzel a géppel milyen progikat tud majd futtatni? Elegendő-e , hogy egy új játék eldöcögjön rajta? Pl Gothic3, S.T.A.L.K.E.R, stb?
A másik dolog, ami érdekel, hogy inkább játékra, valamint internetezésre fogja használni a gépet és ezért kell-e bele a 2 magos processor? Jobb az 1,6Ghz 2magos teljesítmény játékoknál, mint pl egy sima 64 bites 2Ghz-es gépé?
Ha úgy gondoljátok, hogy ez a gép nem jó erre a célra, kérlek hasonló árfekvésben adjatok tippet, hogy mit vegyen!
Előre is köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2007. 05. 05. 16:17
Idézet: KGR - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 8:59
Egyik ismerősöm most tervezi, hogy Notebbok-ot vesz. Igazából az asztali gépét szeretné kiváltani vele. (Már amennyire ez lehetséges) Max 200eHUF-ja van a dologra. Ezt a gépet szemelte ki magának:
http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...&mode=laptop_uj
Fujitsu Siemens Amilo Pa1538Lx
Érdeklődni szeretnék, hogy ezzel a géppel milyen progikat tud majd futtatni? Elegendő-e , hogy egy új játék eldöcögjön rajta? Pl Gothic3, S.T.A.L.K.E.R, stb?
A másik dolog, ami érdekel, hogy inkább játékra, valamint internetezésre fogja használni a gépet és ezért kell-e bele a 2 magos processor? Jobb az 1,6Ghz 2magos teljesítmény játékoknál, mint pl egy sima 64 bites 2Ghz-es gépé?
Ha úgy gondoljátok, hogy ez a gép nem jó erre a célra, kérlek hasonló árfekvésben adjatok tippet, hogy mit vegyen!
Előre is köszönöm a segítséget!
Hali!
Nekem ilyen van és hasonló dolgokra használom. Stalker, Gothic 3, C&C3 jól fut rajta alacsony/gyenge közepes grafikai beállítások mellett PES 6 max grafikán is jól fut. Szerintem alkalmas az emlitett célra a gép egyedül az akssival nem vagyok megelegédve (meg a tapipad se valami szuper de azt nem használom). Sztem a 1,6Ghz dupla mag sokkal többet ér mint 2Ghz egymagos proci. És az elkövetkező honapokban még többet fog érni mert manapság szinte már minden progit ugy fejlesztenek hogy kihasználja a 2magot. De sztem régebbi progiknál is többet ér mert fejletebb technologiákat tartalmaz.
Még a Pi szériában láttam egy hasonló notit ami kicsit drágább, de kicsit többett is tud az intel core duo procival és Ati x1400as kártyával volt felvértezve.
De ha nem max grafikán akar játszani és nem akarja túl sokat akksirol használni akkor sztem jó választás.
Üdv: Neurot
Ui.: Nem ártana visszaolvasni... [mert ez már le volt irva]
Elküldve: 2007. 05. 21. 17:49
A két noti között csak VGA ban van különbség.
Nade, melyik a gyorsabb,/obb? :confused:
Fu-Si Pa1510 Ati
Vs.
Fu-Si Pa1538Lx nVidia
Valaki tud tesztet?
gugli nem dobott használ6ót...
Karcos a CD? DIY videjó. :)
2004 Matts Sport 500
Rezsicsökkentés? Priv.
Elküldve: 2007. 05. 21. 21:28
Mivel minden más részegység ugyanaz, ezért ezek után csak a pénztárcád mondhatja meg melyiket vedd meg!
Szerk.: Itt a mobil VGA lista erősorrendben --> KATT
Szerkesztette: Bl@tty 2007. 05. 21. 21:36 -kor
Elküldve: 2007. 05. 21. 23:31
Idézet: Bl@tty - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 22:28
Mivel minden más részegység ugyanaz, ezért ezek után csak a pénztárcád mondhatja meg melyiket vedd meg!
Szerk.: Itt a mobil VGA lista erősorrendben --> KATT
Nagyon köszi!
Jó a kutyád!
Nekem is van, bemutatom: lava
Karcos a CD? DIY videjó. :)
2004 Matts Sport 500
Rezsicsökkentés? Priv.
Elküldve: 2007. 05. 24. 21:23
Elküldve: 2007. 05. 26. 18:19
Elküldve: 2007. 05. 27. 09:06
Idézet: Bl@tty - Dátum: 2007. máj. 26., szombat - 18:19
teljes ACPI computert eltávolítottam eszközkezelőből, és egyenként kerültek vissza a cuccok a legvégén a videókártya, mert az addig nem lehetett, amíg az alaplapra integrált eszközökhöz nem volt driver fenn. teljesen más IRQ kiosztás mellett a videókártya és a wlan-kártya megint uazon az IRQ címen osztozik, sőt mostmár egy alaplapi vezérlő is beszállt harmadiknak... kicsit sűrűbben is jelentkeznek a problémák, mondjuk ez lehet a másik atheros (wlan kártya márkája) driver miatt is. Azt nem tudom, hogy kéne megakadályozni, hogy két eszköz uazt az IRQ-t kapja; lehet, hogy a wlan így is leállna egy párszor, de legalább az egeret nem rántaná magával.
Elküldve: 2007. 05. 27. 11:43
Idézet: tnm - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 9:06
Az eszközkezelő nem ír üttközést az azonos IRQ-k miatt?
Elküldve: 2007. 05. 27. 13:25
Idézet: KGR - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 11:43
nem. de ugye, hogy a windows miről szól, meg mit vesz észre, és hogy mi van valójában... az jó esetben is csak korellál
Elküldve: 2007. 05. 28. 08:26
Fujitsu-Siemens Amilo Pa 1538-as tulajoknak javaslom az egérfagyásos problémára. Ezt a megoldást a német szervízesek ajánlották egy másik fórumon, ezzel az üzenettel:
"Issue wasn't reproducible on 3 different customer systems. Issue has been reported to occur very sporadically.
we'll send back customers system.
for workaround please check settings at:
Display properties -> Settings -> Advanced -> Troubleshoot -> Change level of hardware acceleration." Tehát magyarul: Képernyő tulajdonságok -> Beállítások -> Speciális -> Hibaelhárítás -> Hardvergyorsítás szintjének változtatása. Általában ugye ez mindenkinél a maximumra van állítva. Ebben az esetben egy szinttel kell lejjebb állítani, ami a kurzor- és bitképgyorsítás letiltása. A képernyő megjelenése nem változik, de az egér nem fog lefagyni.
Nem garantálom a sikert, de nálam azóta se fagyott le egyszer sem, pedig ment 3 napon keresztül is!
Elküldve: 2007. 05. 28. 09:55
Idézet: Meiser - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 8:26
végülis lehet benne valami... persze akkor lenne 100%os a hardver, ha erre se lenne szükség, nah mindegy
és wlan se száll el azóta?
az Enable write combining-et pepipálva hagytad?
Vista alatt még nem ennyire egyszerű, mert azt írja, hogy a jelenlegi driver-rel nem lehet állítani a troubleshooting-ot. Most másik drivereket keresek... Majd beszámolok, hogy nálam miket sierült.
Elküldve: 2007. 05. 28. 11:44
Idézet: tnm - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 9:55
és wlan se száll el azóta?
az Enable write combining-et pepipálva hagytad?
Vista alatt még nem ennyire egyszerű, mert azt írja, hogy a jelenlegi driver-rel nem lehet állítani a troubleshooting-ot. Most másik drivereket keresek... Majd beszámolok, hogy nálam miket sierült.
Vista alatt azt mondták nincs baj az egérrel. Vistával még nem volt dolgom. Én XP alatt meg azt tapasztaltam,hogy csak az egér fagy el, a wlan megy tovább. Vagy pedig ha mind a kettő,akkor megoldódott a dolog, mert mióta nem fagy az egér nem dobja el a wlant. Amit írtam az XP alatt működik és az egérfagyásra lehet megoldás. Ezzel a wlan dologgal nem tudom mi lehet. Az Enable write combining-et bepipálva hagytam.

Súgó
A téma zárva.