HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   Smithy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 28. 12:42

Hali

nem vág szorosan a témához de szerintetek egy
# AMD Turion 64 ML-30 1600 Mhz CPU
# ATi Radeon X600 64 Mb vga
# 512 Mb Ram

ilyen konfigurációjú gép ma még jónak mondható?

néha még játszanék is egykét újabb játékkal. nem lenne fontos a nagy grafika csak azért játszató legyen . ennek a gépnekaz ára nekem jobban megfelelne.
De alternatívának itt van egy másik
# Centrino 1733 Mhz (2Mb) Sonoma  CPU
# Ati Radeon X700 128 Mb vga
# 1024 Mb ddr2 Ram

Ez elvileg erősebb. bár a sonomák tudtommal nem 64 bitesek. a memórát a másikban meg úgyis bővíteném. bár akkor árban itt lenne mint ez. szóval a segítségeteket kérném. melyik lehetne jobb.
mind 2 gép acer gyártmány. tudom ez fusi topik de itt már sokat segítettek. :)
bocs az off éert meg,h hosszú lett.

#802 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 28. 19:48

Szerintem ez attól is függ játékon kívül mire használnád!
Ugyanis a 64 bit még úgymond nem minden téren jár előnnyel. Ahogy a szavaidból kivettem, mindkettőben 1GB ram lenne, utóbbiban "újabb" és 2* akkora memóriájú (=erősebb  :think: ) vga működne és a processzor is magasabb órajelű. Szvsz, bár az Intel vonalat és a Sonoma nevű procikat nem ismerem, szerintem a 2. megoldás idejétállóbb lehet.
De ez saját vélemény!!!

Ezt annak ellenére írtam, hogy mióta a "számítógépes eszemet tudom", mindig AMD proci ment a gépben és  (lehet épp ezért :D ) AMD párti voltam...  :Đ  :cool:

#803 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 22:14

Bl@ty szavait szóról szóra írhatnám. Az első karaktertől az utolsóig. Én mondjuk hozzátenném, hogy később talán még lesz értelme a 64 bitnek, de egyelőre 2 magnak több értelme lenne. Ha kellékek (bluetooth, DVD-RW, kártyaolvasó, stb., glaretype monitor) között nincs számodra fontos különbség, akkor az Intel jobbnak tűnik (talán még olyan szerencséd is lesz, hogy egy modulban van az 1GB ram és akkor egy esetleges 2 GB-ra történő upgrade is egyszerűbb lesz). Bár alapvetően én is AMD-re szavaznék, mint ahogy tettem is az Amilo Pa1538 esetében, amelynél:

Egyelőre működni látszik a vga hardveres gyorsításának visszavétele egy fokkal az egérkifagyás probléma orvosolására. Két napja megy jól, de sajnos egy bios frissítés után is jó volt 3 napig, aztán megint visszament minden eredetibe. Vista-n még dolgzom.

#804 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 08:37

Én is az intelre szavaznék, nekem is centrino procim van, és tanusíthatom hogy kiválló minőségű benne az intel pro wireless!!!

#805 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 20:48

Idézet: fr3ewar - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 8:37

Én is az intelre szavaznék, nekem is centrino procim van, és tanusíthatom hogy kiválló minőségű benne az intel pro wireless!!!

/OFF
centrino nem proci tipus (bár nem sokkal ezelőttig én is ezt hittem)
ON

#806 Felhasználó inaktív   fr3ewar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 20:13

Idézet: tnm - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 20:48

/OFF
centrino nem proci tipus (bár nem sokkal ezelőttig én is ezt hittem)
ON

bocsika

Pentium M

#807 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 22:18

Nah, megint Amilo Pa1538 azt hiszem szokásos probléma kör, nem tudom talán kb egy héttel a hardveres gyorsítás visszavétele után.

Pozitív:
- Nem fagy le az egérmutató.
Negatív:
- Kb. olyan sűrűséggel, mint anno az egérmutató megdermedése volt, elmegy a net (wlan). Ilyenkor általában segít, ha kikapcsolom a wireless netet, majd vissza (gombbal csak az esetek 25%-ában hatásos, célszerűbb a 'Network Connections'-ön belül 'Wireless Network Connection'-t a jobbgombos menűjében 'Disable'-re kapcsolni, majd akár egyből az ennek a helyén megjelenő 'Enable'-lel újra engedélyezni; ekkor újra csatlakozik a hálózatra jobb esetben). Azelőtt az egér kimerevdését is legtöbbször orvosolta ez a mechanizmus.
- De az esetek 5-10%-ában ez sem segít. Gyakorlatilag képtelen voltam egy órán keresztül a router menüjéig is eljutni. Pedig az útválasztót nem egyszer újraindítottam, valószínűleg nem az volt a ludas. Többször újraindítottam a gépet, hasztalanul. Végül a Bill Gates módzser* segített. Kikapcsoltam a wlan-t a gépen (gombbal is, vezérlőpültból is), várta, jó 20 percet. Majd visszakapcsolva (megint mindkét helyen) működött.
- Eddig kétszer fordult elő, hogy BS Player indításakor csontra kifagyott az egész rendszer. Hideg indítás az egyetlen út. (Overlay felület, ugye VGA, folytassam még??? Régebben amikor filmnézés közben fagyott ki az egér, akkor a film elkezdett erőssen szaggatni [0.5-1FPS] és legtöbbször csak a reset segített.)

Hát ennyi. Nekem továbbra is az IRQ a gyanús. Igazán kiadhatna egy BIOS-t a Fuji, amiben gátolja, hogy ez a két eszköz (Wlan-card, VGA-card) közös IRQ-ra osztható legyen.

*= Bill Gates módszer: A legenda szerint, B.G. maga mesélte, hogy mikor még szegény fiatal ember volt. És reggelente dolgára indult volna, akkor az ócska autója egyszerűen sehogy se akart beindulni. Ilyenkor pár perc próbálkozás után feladta, visszament a házba, megivott egy kávét. 20 perc után újra megpróbálta és csodák csodája ilyenkor már mindig beindult. -B.G. legalábbis ezt állította. Függetlenül attól, hogy ez mennyire igaz/hihető egy szempontból fontos: gyakorlatilag a Windows használatának alapfilozófiája lehetne.

PS: Srry a hosszú post-ért.

#808 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 09:00

Én is épp írni akartam, hogy sokat hallok hasonló hibákról, de a FUSI driver oldalán az 1538-hoz lassan fél éve nincs új driver meg bios. Most akkor (1.) elfelejtették ezt a típust, (2.) már nem is lesz frisebb driver (kifutott modell? :think: ), vagy (3.) szerintük tökéletesen működik mindegyik, csak a júzerek lámák... :reklamacio:  :Đ  :think:

#809 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 16:08

Csak beszólok... :D
Dec. 5-e :think: óta (asszem) van meg a F-S Pa1538-as laptopom. Az olyan 6 hónap. Természetesen semmiféle problémám nincs vele!! :) Az akkuidőtől kezdve a tapipadig minden kiválóan műxik ;)
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#810 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 21:22

Idézet: Cancer - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 16:08

...

hmm...
Akkor vizsgaidőszak után megyek garizni.:)

#811 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 09:55

Idézet: tnm - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 22:22

hmm...
Akkor vizsgaidőszak után megyek garizni.:)

:confused:
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#812 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 10:10

Idézet: tnm - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 23:18

Nah, megint Amilo Pa1538 azt hiszem szokásos probléma kör, nem tudom talán kb egy héttel a hardveres gyorsítás visszavétele után.

Pozitív:
- Nem fagy le az egérmutató.
Negatív:
- Kb. olyan sűrűséggel, mint anno az egérmutató megdermedése volt, elmegy a net (wlan). Ilyenkor általában segít, ha kikapcsolom a wireless netet, majd vissza (gombbal csak az esetek 25%-ában hatásos, célszerűbb a 'Network Connections'-ön belül 'Wireless Network Connection'-t a jobbgombos menűjében 'Disable'-re kapcsolni, majd akár egyből az ennek a helyén megjelenő 'Enable'-lel újra engedélyezni; ekkor újra csatlakozik a hálózatra jobb esetben). Azelőtt az egér kimerevdését is legtöbbször orvosolta ez a mechanizmus.
- De az esetek 5-10%-ában ez sem segít. Gyakorlatilag képtelen voltam egy órán keresztül a router menüjéig is eljutni. Pedig az útválasztót nem egyszer újraindítottam, valószínűleg nem az volt a ludas. Többször újraindítottam a gépet, hasztalanul. Végül a Bill Gates módzser* segített. Kikapcsoltam a wlan-t a gépen (gombbal is, vezérlőpültból is), várta, jó 20 percet. Majd visszakapcsolva (megint mindkét helyen) működött.
- Eddig kétszer fordult elő, hogy BS Player indításakor csontra kifagyott az egész rendszer. Hideg indítás az egyetlen út. (Overlay felület, ugye VGA, folytassam még??? Régebben amikor filmnézés közben fagyott ki az egér, akkor a film elkezdett erőssen szaggatni [0.5-1FPS] és legtöbbször csak a reset segített.)

Hát ennyi. Nekem továbbra is az IRQ a gyanús. Igazán kiadhatna egy BIOS-t a Fuji, amiben gátolja, hogy ez a két eszköz (Wlan-card, VGA-card) közös IRQ-ra osztható legyen.

*= Bill Gates módszer: A legenda szerint, B.G. maga mesélte, hogy mikor még szegény fiatal ember volt. És reggelente dolgára indult volna, akkor az ócska autója egyszerűen sehogy se akart beindulni. Ilyenkor pár perc próbálkozás után feladta, visszament a házba, megivott egy kávét. 20 perc után újra megpróbálta és csodák csodája ilyenkor már mindig beindult. -B.G. legalábbis ezt állította. Függetlenül attól, hogy ez mennyire igaz/hihető egy szempontból fontos: gyakorlatilag a Windows használatának alapfilozófiája lehetne.

PS: Srry a hosszú post-ért.

Írtam már, hogy nekem is votl ez az egér kifagyás WLan eldobás gomb. És ahogy te is írtad, általában megoldja a WLAn kikapcs-bekapcs, de nem mindig. Egyébként ha kifagy a egér, és vársz 10-20 percet akkor magától is meggyógyul, nemkell kikapcsolni semmit se...
Én elvittem a szervízbe, ahol 7000 Ftért kicserélték a WLAN kártyát egy Realtek-re és azóta semmi bajom nincs.. Sem az egér nem fagy ki, sem a WLAN nem szakad meg. Ugyhogy javaslom ezt. Mellesleg azért fizettem ki a cserét, mert azt mondták, hogy nem jelentkezett a hiba a servízben, ugyhogy nincs garis csere.. Nekem meg kellett a gép.. ugyhogy inkább fizettem minthigy szarakodjak velük 1 hétig, hogy tesztelgessék....
Javaslom mmindenkinek.. nekem bejött ez a megoldás...

#813 Felhasználó inaktív   dennyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 10:34

Hello! Lenne egy elég nagy próblémám és nem találok rá választ már midnekitől kérdeztem és mutattam d esenki nem , még a számtek boltba sem. :( Vettem egy amilo Pi 1536 os gépet és ha beteszem az xp sp2 es professional telepító cd t elkezd bootolni meg minden de ha elkezdeném a telepítést azt írja ki hogy nincs a számítógéphez csatlakoztatot tmeghajtó és nem engedi telepíteni kilépni csak. Próbáltam particion magicel is de azzal sem csak azt látja hogy 160 gigás a benne lévő vinyó de nem kezd vele semmit sem. Vinyó van benne és mükszik is és a bios is kiírja hogy benne van a wdc 160 as. Olyan ötletet hallottam hogy az ati új chipsetje van benne és annak a sata vezérlőjét nem támogatja az sp2 de illesztóprogramot sem tudok betölteni hozzá mert nincs benne floppy meghajtó. Várom az ötletket nagyon sürgős lenne. Előre is köszönöm. Üdv.

#814 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 11:14

Idézet: dennyo - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 10:34

...

xp telepítjőben nincsenek (minden) sata vezérlőhöz driverek.

két dolgot csinálhatsz:
mikor a telepítés kezdetén kiírja, hogy thrid party meghajtók használatához nyomja meg az F6-ot (billentyűben nem vagyok biztos, lehet másik. magyarul asszem úgy van kiírva, hogy más gyártó általi illesztőprogram), akkor megnyomod, és berakod a notebookhoz kapott driver cd-t,
fontos, hogy a sata telepítő ne önkibontó zip, vagy cab fájlban legyen!!
jobb megoldás, ha nLite nevű programmal csinálsz egy saját XP telepítő cd-t, és abba integrálod a sata driver-t
az nLite oldalán részletesen le van írva, hogy mit kell hozzá tenni (sok másra is jó a progi), varázslók segítenek, szal nem bonyolult. következők kellenek hozzá:
egy forrás XP telepítő cd,
egy üres cd(-rw),
driverek kibontva (.inf fájlok),
és egy olyan gép, amin van működő windows (és cd-iró), hogy a progi tudjon futni

#815 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 11:16

Idézet: djadji - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 10:10

...

hol vetted? laptop.hu?

#816 Felhasználó inaktív   dennyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 12:35

Köszi szépen a gyors válaszod! De a géphez semmi cdt nem kaptam csak egy Knopixxot amivel nem sokra megyek csak egy live oprendszer és semmi mást nem adtak hozzá. De a neten keresgélek drivereket. Esetleg ha tudnál segíteni hogy a sata vezérlőhöz honnan szedjem le megköszönném.

#817 Felhasználó inaktív   dennyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 13:05

Köszi megvan minden az intel honlapjáról kellet az  f6FLPY32.ZIP fájl most kezdek integrálni. A számtek boltba a srác doost akart létrehozni aztán meg 98 at és onnan fel az xpt az  megoldás nem tetszett nagyon de holnap vittem volna neki be de ez így nagyon tetszik:) köszi szépen istenek vagytok!!

#818 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 13:42

Idézet: dennyo - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 14:05

Köszi megvan minden az intel honlapjáról kellet az  f6FLPY32.ZIP fájl most kezdek integrálni. A számtek boltba a srác doost akart létrehozni aztán meg 98 at és onnan fel az xpt az  megoldás nem tetszett nagyon de holnap vittem volna neki be de ez így nagyon tetszik:) köszi szépen istenek vagytok!!

Csak halkan jegyezném meg hogy milyen számtech bolt az ahol még nem hallottak a SATA hdd telepítése során fellépő hibáról? No mindegy...

tnm: JA laptop.hu.. vagy notebook.hu.. vagy valami iylesmi net-bolt.. miÉrt?

Szerkesztette: djadji 2007. 06. 03. 13:43 -kor

#819 Felhasználó inaktív   dennyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 00:31

A notebuk sopronban vettem de egy másik boltban kérdeztem meg ahol eddig is szoktam egyébb problémáimat és az ottani srác nem nagyon tudott mit kezdeni vele azt modnta hogy esetleg másik gépről dost telepíteni abból fel 98 at abból meg az xpt de nem tetszett ez a megoldás meg valami szerveres megoldást mondott a win 2003 al de azt nem nagyon értettem, de az nlitével nagyon megy most cvsak az a poróblémám hogy semmi driver nincs és  még a netre sem tudok fellépni mert az ethernet kártyát sem ismeri mert vezetékről szeretnék csatlakozni de nem megy így nagyon körülményes de majd reggel.

#820 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 17:26

Idézet: dennyo - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 1:31

A notebuk sopronban vettem de egy másik boltban kérdeztem meg ahol eddig is szoktam egyébb problémáimat és az ottani srác nem nagyon tudott mit kezdeni vele azt modnta hogy esetleg másik gépről dost telepíteni abból fel 98 at abból meg az xpt de nem tetszett ez a megoldás meg valami szerveres megoldást mondott a win 2003 al de azt nem nagyon értettem, de az nlitével nagyon megy most cvsak az a poróblémám hogy semmi driver nincs és  még a netre sem tudok fellépni mert az ethernet kártyát sem ismeri mert vezetékről szeretnék csatlakozni de nem megy így nagyon körülményes de majd reggel.

De kárrr.. megnéztem volna ahogy SATA HDDre DOS-t telepít...:-) Vajon talált volna meghajtó programot monnyuk DOS6.22-höz??!!

Szent ég....

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.