HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 17. 19:40

A WLAN-os kifagyással kapcsolatban (Pa1538Lx) én azt vettem észre, hogy függ attól is, milyen routerhez kapcsolódik a gép. Én két helyen használom a gépet, barátnőmnél, és otthon. Otthon egy MSI router van, 54mbites hálózattal, és ha rá vagyok csatlakozva, gyakorlatilag 5-10 percen belül merevre fagy a gép: először elsötétül a kép, aztán kék halál (vista), vagy jobbik esetben visszajön a windows, de kiírja, hogy a display drivert újra kellett indítani.
Barátnőmnél egy SMC router van, és 11mbites hálózat. Ennél a hálózatnál érdekes módon sosem jön elő a kék halálos szitu, a maximum ami történik, az is talán 2-3 naponta 1x, hogy egy pillanatra leakad a kép, és a windows kiírja, hogy a display drivert ujraindította. Ráadásul 1-2 napja frissült a vistás atheros wlan driver, azóta azt hiszem nem is csinálta.

Más. A laptop alján van egy kör alakú ventilátorrács, a nagyobbik leszedhető műanyag fedőlapon, ami érdekes módon nálam belülről, egy műanyag lappal le volt takarva.
Lecsavaroztam ezt fedőlapot, és láss csodát, a pontosan a ventillátorrács alatt van a hűtőventillátor, ami a hűtőbordán keletkező hőt fújja ki a gép jobb oldalán.
Igazán kiváncsi lennék rá, hogy miért volt letakarva ez a rács, mindenesetre én eltávolítottam a ventillátorrács mögül a műanyag lapot.

Itt egy kép, hogy lássátok miről van szó:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Majd csinálok egyet a végeredményről is.
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#862 Felhasználó inaktív   djkee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 17. 20:07

Sziasztok!
A következő laptopot szeretném a közeljövőben megvenni: 
Fujitsu Siemens Amilo Xa1526 L
Várom róla a véleményeteket :). Ezzel azért már el lehet játszogatni?
Abit AN7 Amd 2500+@3200+  Sapphire Ati Radeon 9600  420/420 512Mb Hynix memória 20GB Maxtor+160GB Samsung SATA Vinyó   NEC-3540  Logitech G5

#863 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 21:25

Idézet: NightLord - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 19:40

...

nekem SMC barricade G routerem van, és elég sűrűn jelentkezik,
benn egyetemen is hazsnálom, ott nem tudom milyen márkájúak vannak (vszínűleg több is), de ott is csinálja (igaz ritkábban, mint itthon, de azt hizsem itthon nagyobb forgalmat is bonyolítok>jobban megy a wlankártya) nem lehet, hogy barátnődnél mondjuk nem torrentezel, otthon meg igen?

ezt a hátlapot megnéztem én is. nem tudom, hogy mennyire garanciavesztő, szal úgy szedtem le a hátlapot, hogy ne maradjon nyoma [btw. némelyik csavar olyan lazán volt benn, hogy csoda, hoyg eddig ne hagytam el..], ez sikerült is. Viszont benn az a műanyag lap, egy szigetelő, vagy miylen réteg alá van beragasztva, szal azt nem lehet megbontani teljesen visszafordíthatóan, ill, ha jól láttam az a műanyag lap 5 potnom forrasztva van az egész hátlaphoz, szal fusinál elégg komolyan gondolták, hogy annak ott kell lennie (mondjuk nem tudom, hogy miért: bizonyára jobban szellőzne, por meg úgyse menne sehova rossz helyre, hála a heatpipe-os megoldásnak, talán csak azért van, hogy ne lehessen vmit bedugni és így letörni a venti lapátjait).

#864 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 22:00

Az a fémszínű szigetelőcucc, vagy miafene, öntapadós, úgyhogy le lehet húzni, aztán vissza is lehet ragasztani szépen. Azt nem mondom hogy nem látszik meg, hogy hozzányúltam (gyűrődik), de nem hinném, hogy ez olyasvalami lenne, ami garivesztést von maga után.

Holnap csinálok fotót arról, hogy hogy néz ki megbontás után.

A lapocska meg, ami a ventinyílást takarja, nincs forrasztva, csak azon a néhány ponton ragasztva, így különösebb erőlködés nélkül simán lejön. Adott esetben vissza is lehet rakni.
Szerintem a trehány sárgák simán rajta felejtették a rácson.

Routerrel meg az a helyzet, hogy 95%-ban a barátnőmnél használom a gépem, torrentezek is, játszom, stb, és itt mégsem csinálja ezt a lefagyást. Otthon meg totál használhatatlan, 5-10 perc után fagy.

Az az érdekes, hogy ma használtam a Westendben is a WifiZone hotspottal, és ott se fagyott meg, igaz csak 20 percet voltam felcsatlakozva kb.

Ha tudod, próbáld a routert átállítani 11mbitre, hátha tényleg használ valamit. Sajna az otthoni routeremet nem lehetett átállítani, igy nem tudtam kipróbálni, a barátnőmnél meg valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva nem megy a net (megy, csak irtózatosan lassú), ha 54mbitre van téve a hálózat...

Szerkesztette: NightLord 2007. 06. 17. 22:06 -kor

GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#865 Felhasználó inaktív   urbijoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 17:45

Idézet: _Mike_ - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 22:10

NHC (Notebook Hardware Control)

Amúgy én meg egy Amilo Pa 1510-est nyúzok, eddig megelégedettséggel.
Turion64 X2 TL-50
1 GB ram
120 GB SATA HDD
Radeon Xpress 1100
Optiarc DVD-RW

nekem is amilo pa 1510-es van és csak
2 órát bir az aksi sima wlan netezés alatt
neked hogy bir 3 órát?

Szerkesztette: urbijoe 2007. 06. 18. 17:46 -kor

#866 Felhasználó inaktív   urbijoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 18:05

Long battery life mode
ha ezt bekapcsolom akkor többet bir az aksi?
és a proci ugyanolyan frekvencián fog menni?

#867 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 07:15

Idézet: urbijoe - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 19:05

Long battery life mode
ha ezt bekapcsolom akkor többet bir az aksi?
és a proci ugyanolyan frekvencián fog menni?

ha bekapcsolod, akkro tapasztalatom szerint nem megy 800 mhz fole a cpu mikor aksin van.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#868 Felhasználó inaktív   Neurot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 13:36

Idézet: djkee - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 20:07

Sziasztok!
A következő laptopot szeretném a közeljövőben megvenni: 
Fujitsu Siemens Amilo Xa1526 L
Várom róla a véleményeteket :). Ezzel azért már el lehet játszogatni?

Hali!

Nagyon jó gépnek tűnik. Ezen már valóban lehet játszani. Sztem a legtöbb játék közepes grafikán futni fog.
Ez a távirányítós dolog nagyon tetszik :)
Kíváncsi lennék rá hány kilógramm és hogy az akksija meddig bírja.

Mindenesetre szerintem játékra ebben az árban a legjobb választásnak tűnik(notik között), igaz mostanában nem követem az új laptop megjelenéseket, de szerintem ha van rá pénzed vedd meg. 
http://www.online_penz.extra.hu
Ingyenes Internetes Pénzkeresési Lehetőségek.

#869 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 16:38

Idézet: NightLord - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 20:40

A WLAN-os kifagyással kapcsolatban (Pa1538Lx) én azt vettem észre, hogy függ attól is, milyen routerhez kapcsolódik a gép. Én két helyen használom a gépet, barátnőmnél, és otthon. Otthon egy MSI router van, 54mbites hálózattal, és ha rá vagyok csatlakozva, gyakorlatilag 5-10 percen belül merevre fagy a gép: először elsötétül a kép, aztán kék halál (vista), vagy jobbik esetben visszajön a windows, de kiírja, hogy a display drivert újra kellett indítani.
Barátnőmnél egy SMC router van, és 11mbites hálózat. Ennél a hálózatnál érdekes módon sosem jön elő a kék halálos szitu, a maximum ami történik, az is talán 2-3 naponta 1x, hogy egy pillanatra leakad a kép, és a windows kiírja, hogy a display drivert ujraindította. Ráadásul 1-2 napja frissült a vistás atheros wlan driver, azóta azt hiszem nem is csinálta.

Más. A laptop alján van egy kör alakú ventilátorrács, a nagyobbik leszedhető műanyag fedőlapon, ami érdekes módon nálam belülről, egy műanyag lappal le volt takarva.
Lecsavaroztam ezt fedőlapot, és láss csodát, a pontosan a ventillátorrács alatt van a hűtőventillátor, ami a hűtőbordán keletkező hőt fújja ki a gép jobb oldalán.
Igazán kiváncsi lennék rá, hogy miért volt letakarva ez a rács, mindenesetre én eltávolítottam a ventillátorrács mögül a műanyag lapot.

Itt egy kép, hogy lássátok miről van szó:

Kép

Majd csinálok egyet a végeredményről is.

Az a rácstakaró nekem is feltünt. AZ a fura, hoyg nekem ott semmi levegőt nem szívbe. Én is gondolkodtam rajta hogy annak ott kell e lennie, de nem szdtem szét. Az a fura, hogy sehol sem érzem hogy a levegő BEFELÉ áramlik a gépbe....
Lehet hoyg tényleg le kellene szedni? Megkédezem FUSI-t e-mailbe..

#870 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 16:51

Én leszedtem, most ilyen:

Kép

BTW, amig rajta van a rácson a takaró, addig persze, hogy nem tud szerencsétlen levegőt beszívni :s

Szerkesztette: NightLord 2007. 06. 19. 16:53 -kor

#871 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 17:00

Én arra tippelek, hogy a beáramló levegőnek a "hátlap" közepén lévő nyílás van tervezve. Bár engem is zavar, hogy minek van rajta ez a rács, ha egyszer be van fedve. Nem lehet, hogy a "karosszéria" másik, nagyobb légáram igényű gépekre is passzolna, és ahhoz kell? :think:

#872 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 19:11

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 18:00

Én arra tippelek, hogy a beáramló levegőnek a "hátlap" közepén lévő nyílás van tervezve. Bár engem is zavar, hogy minek van rajta ez a rács, ha egyszer be van fedve. Nem lehet, hogy a "karosszéria" másik, nagyobb légáram igényű gépekre is passzolna, és ahhoz kell? :think:

Nem tudom. engem az zavar hogy sehol sem megy befelé a levegő.. vagyis nincs normális útonal tervezve a levegőnek..
Mindenesetre írtam a FUSInak egy levelet, hogy le lehet e szedni, vagy az tényleg oda való... Ha lesz válasz megírom..

egyébként én jobban örülnék ha lehetne akár + ventiket is beleépíteni.. nem baj ha zajos csak hűtsön.. (nem is beszélve arról a vanti gombról, hogy ha akarom akkor lehet csöndesebb is, csak lassabb...)  A külső hűtők tapasztalatm szerint semmit nem érnek (persze lehet hoyg hőségben van jelentősége..) A gép egész napi letöltéstől lett 38 fokos CPU, mikor rátettem erre lapra ami alulról nyomja rá a levegőt, akkor meg volt egész napi letöltéstől 39 fokos..  (bár lehet hoy csomagoláskor vagy film kódolásnál többet ér, miko rmelegebb a CPU.. vagy game-nál..)

#873 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 22:03

Ha már + hűtés...
A múltkor olvastam a HWOC-n egy hírt, EZT (Hazánkban is megjelentek a PORT Designs termékei)!
Itt találtam egy tetszetős kütyüt, bár még hazai árlistában nem kerestem: :cool:
Kép
Kép

Vajon jó lehet valamire?  :think:

#874 Felhasználó inaktív   urbijoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 16:07

mért van az hogy pattan egyet a gép és eltünik minden, mintha kivenném az aksit menet közben?
utána bekapcsolom és jo
lehet a bios frissitéstöl?
amugy a bios frissités csinállt egy mentést mikor raktam fel az ujat,de nem tudom hova mentette,valaki tudja hogy kell visszaállitani az elözö biost?

#875 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 20. 16:12

Idézet: urbijoe - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 17:07

mért van az hogy pattan egyet a gép és eltünik minden, mintha kivenném az aksit menet közben?

Pffff... Nekem pld. túlmelegedéstől volt.
Make love not Wor.

#876 Felhasználó inaktív   urbijoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 16:34

52,54 fokos a proci
de nemhiszem hogy a bios frissitéstöl lenne mert akkor nem is menne a gép ha szar enne a bios
nem?

Szerkesztette: urbijoe 2007. 06. 20. 16:37 -kor

#877 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 17:01

Idézet: urbijoe - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 17:34

52,54 fokos a proci
de nemhiszem hogy a bios frissitéstöl lenne mert akkor nem is menne a gép ha szar enne a bios
nem?

bios az csodákra is képes, kollégának pld. akkor fagyott a gép, ha defaragolt, közben meg akkuról ment, vagy kihúzta a tápkábelt. Teljesen ismételhető hiba volt, akármilyen winnel. Friss biostól megjavult.
Make love not Wor.

#878 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 17:25

1538lx:
a takarólemezre a hátulján 2 levelet is kaptam 2 különböző FUSI szervítől.
Levél 1:
A készülék alján található levegő kiömlő nyilás nem véletlenül van eltakarva, hanem szándékosan. A levegő áramlása a készülék oldalán található nyiláson távozik ezért a készülék hűtése ez által van megoldva. Mivel laptopról van szó ezért valamennyire fog melegedni, de az még a tűrésen belül lesz. Ha netalántán már annyira melegszik, hogy használhatatlan, akkor fáradjon be szervizünkbe és orvosolni fogjuk a hibát.

levél2:
Tisztelt Uram!

A Notebook hűtési rendszere gyárilag így van megtervezve. Minden notebook így kerül piacra.
A szóban forgó kis műanyag lemezt természetesen el lehet távolítani, mi is csináltunk már hasonló dolgot. Ennek azonban vannak negaítív következményei is. (Tehát legalább annyi érv szól mellette mint ellene)

Pl: Ha eltávolításra kerük, akkor sokkal könnyebben beszívja a szennyeződéseket ezáltal csökken a hűtés hatásfoka.

Nem tudtuk eldönteni, hogy melyik állapotban jobb a szellőzés, mert pontos mérési adatok erre nincsenek. Ha ugy dönt, nyugodtan eltávolíthatja ezt a kis műanyag lapot, amelyet akkor tud megtenni, ha a nagy műanyag burkolatot lecsavarozza és a fémes lapot ovatosan felhajtva "tépi" ki a kis lapkát. Majd ne felejtse a fémes lapot visszaigazgatni, hiszen ha nem teszi meg, akkor a ventillátor a fémes részhez hozzá fog érni és csúnya hangot ad.

Önre bízom a választás, de ha egyszer kiveszi, visszatenni nem nagyon lehet. A garanciát nem veszti el, ha ön más sérülést nem okoz a gépen, azaz szemmel látható roncsolásokat nem produkál.

Szval... na ki mit gondol???

#879 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 17:34

Idézet: djadji - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 18:25

A garanciát nem veszti el, ha ön más sérülést nem okoz a gépen, azaz szemmel látható roncsolásokat nem produkál.

Érdekes, mert FuSi gépen nekem akkor is garmegvesztéssel fenyegettek, mikor rAMot bővítettem benne. Support kicsit meglepődött, mikor mondtam nem érdekel a garancia, úgyis eldobható noteszt vettem :-)
Make love not Wor.

#880 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 17:39

Idézet: djadji - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 18:25

Szval... na ki mit gondol???

Nagyon értenek hozzá...  :omg:
Gondolom a burkolat másik gépre (más HW) is passzol és a Tiédre vagy rosszat (lezártat) tettek, ami mondjuk más modellbe való (integrált VGA-s stb...), vagy jót tettek, és tényleg más úton szívja a levegőt, és ezzel a "lyukasztással" elterelted a levegőáram írányát, ami egyébként a RAM-okat is hűtötte volna pl.  :think:
De a FuSi szervizt ismerve ezt nem fogjuk megtudni.