HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   urbijoe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 20. 17:49

x1100-as ati-ra melyik driver a legjobb?
mert nekem minden harmadik leállitásnál nem kapcsol ki a gép hanem egy zöld képernyö van és nekem kell a gombal kikapcsolni
ez vga driver hiba?

#882 Felhasználó inaktív   urbijoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 06:17

az elözö biost hogy lehet visszaállitani?

#883 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 21. 08:28

Idézet: urbijoe - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 7:17

az elözö biost hogy lehet visszaállitani?

Letöltesz egy régebbi verziót a FuSi oldaláról vagy google-ban rákeresel. :)
--Powered by IBM

#884 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 10:00

Idézet: djadji - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 16:25

1538lx:
a takarólemezre a hátulján 2 levelet is kaptam 2 különböző FUSI szervítől.
Levél 1:
A készülék alján található levegő kiömlő nyilás nem véletlenül van eltakarva, hanem szándékosan. A levegő áramlása a készülék oldalán található nyiláson távozik ezért a készülék hűtése ez által van megoldva. Mivel laptopról van szó ezért valamennyire fog melegedni, de az még a tűrésen belül lesz. Ha netalántán már annyira melegszik, hogy használhatatlan, akkor fáradjon be szervizünkbe és orvosolni fogjuk a hibát.

levél2:
Tisztelt Uram!

A Notebook hűtési rendszere gyárilag így van megtervezve. Minden notebook így kerül piacra.
A szóban forgó kis műanyag lemezt természetesen el lehet távolítani, mi is csináltunk már hasonló dolgot. Ennek azonban vannak negaítív következményei is. (Tehát legalább annyi érv szól mellette mint ellene)

Pl: Ha eltávolításra kerük, akkor sokkal könnyebben beszívja a szennyeződéseket ezáltal csökken a hűtés hatásfoka.

Nem tudtuk eldönteni, hogy melyik állapotban jobb a szellőzés, mert pontos mérési adatok erre nincsenek. Ha ugy dönt, nyugodtan eltávolíthatja ezt a kis műanyag lapot, amelyet akkor tud megtenni, ha a nagy műanyag burkolatot lecsavarozza és a fémes lapot ovatosan felhajtva "tépi" ki a kis lapkát. Majd ne felejtse a fémes lapot visszaigazgatni, hiszen ha nem teszi meg, akkor a ventillátor a fémes részhez hozzá fog érni és csúnya hangot ad.

Önre bízom a választás, de ha egyszer kiveszi, visszatenni nem nagyon lehet. A garanciát nem veszti el, ha ön más sérülést nem okoz a gépen, azaz szemmel látható roncsolásokat nem produkál.

Szval... na ki mit gondol???

Nekem az első válasz sántít, ugyanis nem az a kérdés, hogy hol távozik, hanem hogy honnan kerül be a hűtésre használt hideg(ebb) levegő, és erre ez a levél nem ad választ.

A második már korrektebbnek tűnik, a beáramló por, ami adott esetben lerakódik a hűtőbordákon szerintem is csökkentheti a hűtés hatásfokát. Más kérdés, hogy ez tapasztalataim szerint azért rendkívül lassú folyamat, nekem egy nyitott házban lévő asztali gép esetében 1 év alatt sem gyűlt össze annyi por a hűtőbordán, hogy észrevehetően csökkent volna a CPU hűtés hatásfoka. Az meg egyébként sem egy túl nagy probléma sztm, hogy évente egyszer mondjuk leszedjem azt a hátsó műanyag panelt, és lefújjam a port a hűtésről.
Egyébként szintén asztali gépes tapasztalat, hogy 5-6 fokot simán romlott a hűtés hatásfoka, ha ebben a gépben lezártam a számítógépházat úgy, hogy a ház oldallemeze, és a ventilátor között kb 1-2 cm távolság maradt.

Önmagában szerintem a jobbnak kéne lennie a CPU hűtés hatásfokának, ha nincs takarva a ventillátor nyílás, de sajnos nem mértem le korábban a CPU hőmérsékletet, csak azután, hogy már eltávolítottam a takaró lapkát.
Utána viszont mértem everesttel, mindkét CPU magot 100%-ra trehelve a következő eredményeket kaptam:
CPU: 74 fok
1-es mag: 69 fok
2-es mag: 70 fok

Mondjuk nehezen tudom értelmezni a kapott adatokat (hogy lehet a CPU melegebb, mint a benne található processzormagok?), viszont, ha neked még rajta van a takarólapka, akkor  csinálhatnál te is egy mérést, csak az összehasonlítás kedvéért.
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#885 Felhasználó inaktív   urbijoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 15:11

Idézet: PLacc - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 8:28

Letöltesz egy régebbi verziót a FuSi oldaláról vagy google-ban rákeresel. :)

és felülirja az ujat?
nem csak a régit lehet frissiteni?
az ujat is lehet régebbire cserélni?

#886 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 15:16

Idézet: urbijoe - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 16:11

és felülirja az ujat?
nem csak a régit lehet frissiteni?
az ujat is lehet régebbire cserélni?

Attól függ... IBM/Dell gépen pl. ha dos alól indítod (floppyról vagy dosos bootcd-ről), akkor megy, de a windowsos flas progival nem. Nem tudom, hogy a FuSinál hogy megy, de egy próbát megér szvsz... MSI-nél pl. gond nélkül működött nekem.

Miért akarod egyébként downgrade-elni?
--Powered by IBM

#887 Felhasználó inaktív   urbijoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 16:00

Idézet: PLacc - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 15:16

Attól függ... IBM/Dell gépen pl. ha dos alól indítod (floppyról vagy dosos bootcd-ről), akkor megy, de a windowsos flas progival nem. Nem tudom, hogy a FuSinál hogy megy, de egy próbát megér szvsz... MSI-nél pl. gond nélkül működött nekem.

Miért akarod egyébként downgrade-elni?

de ha rosszul van frissitve a bios akkor nem is müködne a gép nem?
mert frissités után ment a gép és hirtelen eltünt minden ,mintha kivettem volna az aksit,utána bekapcsoltam és jo volt.
nyomtam neki egy bios default-ot és most azota nem csinállja
amugy akkor kapcsolt ki mikor ment a "core temp"nevü progi,lehet hogy melegedésnek érzékelte?

#888 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 18:48

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 23:03

Ha már + hűtés...
A múltkor olvastam a HWOC-n egy hírt, EZT (Hazánkban is megjelentek a PORT Designs termékei)!
Itt találtam egy tetszetős kütyüt, bár még hazai árlistában nem kerestem: :cool:
Kép
Kép

Vajon jó lehet valamire?  :think:

Ez tetszik.. Ilyen kéne nekem is...
Én fogta egy rágebbi VGA kárta dobozt, elvágtam félbe, tettem bele egy 12 cm-es ventit, amit külső tápról hajtok meg. HA letöltök, vagy ilyesmi, akkor erre teszem a notit.. (meg mint ma pl víruskersés..)
Ha látsz ilyet szólj már nekem is...

#889 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 18:53

Idézet: NightLord - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 11:00

Nekem az első válasz sántít, ugyanis nem az a kérdés, hogy hol távozik, hanem hogy honnan kerül be a hűtésre használt hideg(ebb) levegő, és erre ez a levél nem ad választ.

A második már korrektebbnek tűnik, a beáramló por, ami adott esetben lerakódik a hűtőbordákon szerintem is csökkentheti a hűtés hatásfokát. Más kérdés, hogy ez tapasztalataim szerint azért rendkívül lassú folyamat, nekem egy nyitott házban lévő asztali gép esetében 1 év alatt sem gyűlt össze annyi por a hűtőbordán, hogy észrevehetően csökkent volna a CPU hűtés hatásfoka. Az meg egyébként sem egy túl nagy probléma sztm, hogy évente egyszer mondjuk leszedjem azt a hátsó műanyag panelt, és lefújjam a port a hűtésről.
Egyébként szintén asztali gépes tapasztalat, hogy 5-6 fokot simán romlott a hűtés hatásfoka, ha ebben a gépben lezártam a számítógépházat úgy, hogy a ház oldallemeze, és a ventilátor között kb 1-2 cm távolság maradt.

Önmagában szerintem a jobbnak kéne lennie a CPU hűtés hatásfokának, ha nincs takarva a ventillátor nyílás, de sajnos nem mértem le korábban a CPU hőmérsékletet, csak azután, hogy már eltávolítottam a takaró lapkát.
Utána viszont mértem everesttel, mindkét CPU magot 100%-ra trehelve a következő eredményeket kaptam:
CPU: 74 fok
1-es mag: 69 fok
2-es mag: 70 fok

Mondjuk nehezen tudom értelmezni a kapott adatokat (hogy lehet a CPU melegebb, mint a benne található processzormagok?), viszont, ha neked még rajta van a takarólapka, akkor  csinálhatnál te is egy mérést, csak az összehasonlítás kedvéért.

Még nekem rajta van a lemez. Ha megmondod hogy csináltad megcsinálom én is.. (mivel terhelted le, emnnyi időre , stb.)

Egyébként nekem az a bajom a lapka eltávolításával, hogy egy jól megtervezett laptopban a bejövő levegő olyan uton halad, hogy minél több cuccost hűtsön. Nomost ha ennek az utnak a közepén nyitsz egy utat, akkor ugyan az ut végén a CPU jobb hűtést kap (SOKKAL) de a többi cucc, ami az ut elején van, az nem sokat...
Ugyhogy nem tudom eldönteni hoygmit is tegyek...

#890 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 20:06

egy superpi-t és egy prime95-öt indítottam el, es megvártam amig maximumra megy a hőmérséklet. Everest Ultimate 4.0.1 -et használtam hőmérséklet méréshez.
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#891 Felhasználó inaktív   urbijoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 05:53

Idézet: NightLord - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 21:06

egy superpi-t és egy prime95-öt indítottam el, es megvártam amig maximumra megy a hőmérséklet. Everest Ultimate 4.0.1 -et használtam hőmérséklet méréshez.

nekem a laptopon kifagy az összes Everest
mért?

#892 Felhasználó inaktív   Neurot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 23. 15:29

Idézet: NightLord - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 20:06

Nekem nincs leszedve a lap és a 3.50.761-es Everest ezt írja:
Processzor: 70 C
1. mag:    64 C
2. mag        66 C

De folyamatosan változtak az értékek volt amikor feljebb ment a proc 75C-ra is és volt hogy lement  63 C-ra is.
A gép terhelés alatt volt több mint 10perce (film, játék, torrent,)
Mondjuk én nem túl jó mérőnek tartom az everestet és a különbőző verzio eredményeit nem szerencsés összehasonlitani úgyhogy majd leszedem az új verziót és hosszabban terhelem a gépet aztán majd újra írok.

Egyébként én sem merem leszedni azt a takarót, mert szerintem is azért van ott, hogy a gép máshol szívja be a levegőt és így más útón áramoljon a levegő, ezáltal hűtve a memóriát, merevlemezt stb. Ha leszeded lehet valaminek (processzor) jobb lesz a hűtése de könnyen lehet hogy más alkatrészek hűtése lényegesen fog romlani. Illetve igen a por is jobban bemehet.
Hozzáteszem nem nagyon értek hozzá ez egyéni vélemény :)
http://www.online_penz.extra.hu
Ingyenes Internetes Pénzkeresési Lehetőségek.

#893 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 07:13

Sziasztok!

Kinéztem egy notit: Fujitsu Siemens Amilo Pi1536 szerintetek mennyire bírja ez a játékokat?

Köszi!
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#894 Felhasználó inaktív   urbijoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 08:01

vam egy Pa 1510-es laptopom ,és ahhoz nincsa olyan driver amivel a touch pad szélén lehessen görgetni?
mert felraktam a Pi 1536-os driverét de azzal sem lehet?

#895 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 09:22

kipróbáltam a 11MBps-ot is, semmit nem számított, viszont van még egy ötletem: majd beszámolok...

(jah, izé, Pa1538 meg egérfagyás-wlan dobás, mint mindig)

#896 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 10:05

Idézet: urbijoe - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 9:01

vam egy Pa 1510-es laptopom ,és ahhoz nincsa olyan driver amivel a touch pad szélén lehessen görgetni?
mert felraktam a Pi 1536-os driverét de azzal sem lehet?

Driver leszed, beállít, örül...

http://www.synaptics...XP_2K.8.3.4.zip
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#897 Felhasználó inaktív   Neurot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 11:10

Idézet: Harlequin - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 7:13

Sziasztok!

Kinéztem egy notit: Fujitsu Siemens Amilo Pi1536 szerintetek mennyire bírja ez a játékokat?

Köszi!

Szerintem elég jól bírja. Azért az új játékoknál ne max grafikára számíts de játszahatóan elfutnak.
http://www.online_penz.extra.hu
Ingyenes Internetes Pénzkeresési Lehetőségek.

#898 Felhasználó inaktív   urbijoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 15:04

Idézet: _Mike_ - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 11:05

Driver leszed, beállít, örül...

http://www.synaptics...XP_2K.8.3.4.zip

nekem nem görget csak ha nyomom a görgetösávon a bal egérgombot és huzom
mert van egy Benq laptop és azon sem látszik görgetö sáv a toush padon és mégis görget ha ott a szélén huzom a kezem

#899 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 15:10

Szerintem FUSI-éknál nem így megy. Legalábbis nálam az 1538-on, ha fent van a driver, akkor a tapipad jobb alsó és felső sarka a gördítősáv nyilainak felel meg. A csúsztatós módszer nem működik. :think:  :(

#900 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 20:10

Takaró lemez a laptop hátán 2dik rész.
Egy ujabb szervíz ezt írta (sztem ez van a legközelebb a valósághoz)

Tisztelt Ügyfelünk!

Nagyon helyes az észrevétel az eltakart nyílásról. Az FSC hivatalos véleménye szerint az kell oda. Mármint az eltakarás. Azért van ott.
Az igazi oka a műanyagnak az lehet, hogy a levegőt ne tudja egyszerűen beszívni a ventillátor, hanem a gép belsejéből mindenhonnan szívja oda a meleget. Vagyis a készülék egyéb részét pl memóriát jobban hűti így. Az igaz, hogy a CPU és a ventillátor meg rosszul jár emiatt. A tervezés utáni módosításról van szó, tehát maguk a tervezők és gyártók másként látták a hűtést...
Mi a teszt kedvéért néhány készüléknél eltávolítottuk a műanyag fóliát a lyuk körül (legtöbbször kellett helyette ragasztani egy apróbb lyukas lapocskát, mert anélkül túl nagy lyukak tátonganának a ventillátor felé és így gémkapocs, szöszmösz vagy akár egy bogár is jól meg tudná állítani a ventillátort) és azt tapasztaltuk, hogy a gép nagyon ''megkönnyebbült'', halkabb és hidegebb lett és egyik sem halt meg azóta sem.
A hivatalos válasz tehát az, hogy nem szabad leszedni a fóliát, de ha mégsincs rajta és nem bizonyítható, hogy emiatt lett az a hiba, amivel esetleg be fogják majd hozni hozzánk, akkor biztosan nem lesz gond a garanciával.

Vélemény????

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.