HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   deluck 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 21:43

Idézet: tzolee71 - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 8:17

Pa 1536-on bármikor át tudom állítani. Ezek szerint te sem férsz hozzá ehez a funkcióhoz? Nálam minden szürke(nem elérhető) és nem tudom bekapcsolni. Esetleg nem küldenéd el a sata driveredet?
Köszi

PÜ ment
a jelenlegi leggyorsabb processzoron már csak 4 másodpercig fut egy végtelen ciklus

#982 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 07. 22:50

Idézet: RedMan - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 9:25

Nos?  :Đ  :p

Nos, megvan a gép, pénteken érkezett, azóta már egész jól belaktam. Azt hittem hosszan tudok majd áradozni róla, de most csak annyira telik, hogy: kurvajó :) Péntek óta szinte le se raktam. Első benyomások: kicsi, könnyű, nagyon szép, halk, jól bírja az akksija (nem stopperoltam, de olyan 4 órát ment első 1-2 töltés után). A CoreDuo elég gyors, az 1GB ram is elég lesz. Ami nekem még fontos volt, hogy a linux -ubuntu- mindent szépen felismert, cpu freq scaling, wifi, suspend, minden megy (touchpaddel van kis gond, de még meg sem próbáltam utánajárni). Kis meglepetés volt, hogy van a gépen egy fényérzékelő és automatikusan tudja szabályozni az LCD fényerejét a környezethez alklamazkodva, ezt a speckóiban sehol nem olvatam, vagy csak elsiklottam felette. Hirtelen ennyi. Jó kis gép.
-ZsOlTi-

#983 Felhasználó inaktív   Dami123 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 15:58

Sziasztok!
Egy Pi 1536-oson gondolkodom (Senorg 180 e Ft ), melyet az egyetemen használnék jegyzetelésre, de félek, hogy az akkuja erre nem teszi alkalmassá. Van valakinek tapasztala ezzel (egyetemi jegyzetelés laptop), illetve hogy milyen gép ez? Mennyit lehet a gyakorlatban kihúzni belőle, ha csak a szövegszerkesztő megy, illetve lehet-e valahogy trükközni hogy később merüljön le?
Ha nem lehet, akkor néznem kell egy gépet, ami tovább bírja, vagy várnom egy jó hónapot, míg reálisan fel tudom mérni, elég lenne-e amit bír az akkuja papíron.
Köszi az esetleges válaszokat

#984 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 22:07

En annak idejen amikor egyetemista voltam, a közgázon, majdnem minden előadóban találtam konektort, úgyhogy szinte sosem kellett akksiról használnom a gépemet : )
Egyebkent en ugy saccolom, hogy ha minimálisra szorítod le a gép fogyasztását, akkor egy olyan 4 órát ki lehet vele húzni.
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#985 Felhasználó inaktív   Dami123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 11:06

Kicsit módosítva a költségvetésem, most az Amilo Pro V3405-ösön gondolkodom. Van valakinek ilyenje, mi a véleménye róla?

#986 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 11. 12:28

Idézet: Dami123 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 12:06

Kicsit módosítva a költségvetésem, most az Amilo Pro V3405-ösön gondolkodom. Van valakinek ilyenje, mi a véleménye róla?

Az előző oldalon szóbakerült..
-ZsOlTi-

#987 Felhasználó inaktív   Dami123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 13:22

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 12:28

Oks bocsi az ismétlésért, ez megkönnyíti a dolgot, főleg, hogy semmi tesztet nem találtam róla neten.

Már csak kb. egy versenytárs maradt a ringben, de ahhoz találnom kell majd valami jó Acer fórumot...

#988 Felhasználó inaktív   owens 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 21:46

hellosztok!
kaptam egy FSC amilo li 1705 tipusu gépezetet csak az a helyzet hogy ehez az istenért se találok xp-s drivereket, mivel linuxos cdt adtak hozzá :s
tudna esetleg segiteni vki hogy mit tegyek most?? csak vistához vannak hozzá driverek?? pls...

#989 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 21:51

Idézet: owens - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 22:46

csak vistához vannak hozzá driverek??

Úgy látom, igen.

#990 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 23:06

Idézet: owens - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 21:46

hellosztok!
kaptam egy FSC amilo li 1705 tipusu gépezetet csak az a helyzet hogy ehez az istenért se találok xp-s drivereket, mivel linuxos cdt adtak hozzá :s
tudna esetleg segiteni vki hogy mit tegyek most?? csak vistához vannak hozzá driverek?? pls...

Szoptunk mi is egy ilyennel (üffél behozta, egy xp cdvel együtt, hogy tegyük rá+ keressünk drivereket)

Kb 3 óra alatt megtaláltam a drivereket (3-4 fórumból szedegettem össze), de a hanggal kb 1 napot oblákoltam, mivel mindegyik driver felment rá, de hang egyikkel se volt.
Végülis a 2003 serverhez való hangdriverrel lett jó  :omg:

Most elmegyek nyaralni kb 1.5 hétre, ha addig nem tudod megoldani, akkor feltöltöm valahova a drivereket, ha visszajöttem.
Az alap drivereket (vga, lan, hang) egyébként a viaarena-n nagy részét meg lehet találni, a Wlanhoz meg egy IBM R modellnek a drivere kell  :Đ

A "mit tegyek most" kérdésre válaszolva pedig: imádkozz, hogy kibírja amíg garis, és add el mielőtt lejár...... :rolleyes:
100%

#991 Felhasználó inaktív   owens 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 23:19

Idézet: LML - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 23:06

Szoptunk mi is egy ilyennel (üffél behozta, egy xp cdvel együtt, hogy tegyük rá+ keressünk drivereket)

Kb 3 óra alatt megtaláltam a drivereket (3-4 fórumból szedegettem össze), de a hanggal kb 1 napot oblákoltam, mivel mindegyik driver felment rá, de hang egyikkel se volt.
Végülis a 2003 serverhez való hangdriverrel lett jó  :omg:

Most elmegyek nyaralni kb 1.5 hétre, ha addig nem tudod megoldani, akkor feltöltöm valahova a drivereket, ha visszajöttem.
Az alap drivereket (vga, lan, hang) egyébként a viaarena-n nagy részét meg lehet találni, a Wlanhoz meg egy IBM R modellnek a drivere kell  :Đ

A "mit tegyek most" kérdésre válaszolva pedig: imádkozz, hogy kibírja amíg garis, és add el mielőtt lejár...... :rolleyes:

tudom eléggé megszivtam vele énis:D
nagyon nagy segitség lenne ha valahogy fel tudnád dobni vhova. de azért keresgetek énis. köszi szépen a segitséget :)

#992 Felhasználó inaktív   tnm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 12:36

Wlan & egér kifagyás @ Amilo Pa1538:

Megint visszavittem, még mindig a fent említett problémával és....

...kicserélték a wlan modul-t; az atheros helyett egy Fujitsu-Siemens (SiS chippel) került bele (az amelyikhez a hivatalos fusi oldal pa1538-as részén lehet driver-t szedni -gyak. ez a másik hivatalos wlan egység ehhez a típushoz). Egyelőre teljesen jól működik, azt hiszem, hogy a korábbiakból kiindulva, ha még egy hétig intezív használat mellett (és nálam az alatt lesz) tünetmentes marad, akkor "jó"-nak minősítem.

Mellesleg ez az új már az usb-re kapcsolódik (természetesen házon belül, tehát a 4 szabad USB port megmarad -nforce 4 ugye alapból 8 usb portot kezelne...), és így nincs saját IRQ-ja, amit az XP kezelne, azaz ami megegyezhetne a VGA-jéval; ebből kifolyólag elég valószínűtlen, hogy az egérkifagyás megismétlődhetne.

Jah, és végülis garanciában csinálták meg (sőt mivel tévesen azt hitték először, hogy az alaplap a hibás, ezért egyszer azt is cserélték, így arra kb. félidőben újraindult az egy év gar), az új modulra fél év gar-t kaptam (ez végülis 2 hónap plusz).

Sajnos a tapipad időnként előforduló érzéketlensége mit sem javult, dehát csodák nincsenek, mindegy úgy is egeret használok hozzá (mostmár annak a drótját is lerövidítettem :-) ).

A lényeg, hogy addig kell visszajárni, amíg ki nem cserélik. ;) Nekem a Serco Kft-hez kellett mennem (Bécsi út vége, GDF előtt), ha még most rohamozzák meg őket azok, akiknek hasonló a problémája, akkor talán még emlékezni fognak, és egyből wlan-t cserélnek. Hajrá!

[Húú, de hosszú lett, sorry.]

#993 Felhasználó inaktív   pici1985 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 22:38

Szasztok! Na megpróbálom rövidre fogalmazni. :)

Egyik hawer vette ezt a notebook-ot, AMILO Pa 2510, eredetileg Vista Basic járt volna hozzá, de nem kérte a vistát, és így olcsóbban elhozhatta egy jó helyről, meg hát amúgy is XP-t tervezte h ráteszi.

Na lehozta nekem, az XP szépen felment, na raknám fel a drivereket meg minden, és hoppá nincs XP-s driver a lemezen, nézem a honlapot, ott meg ki van írva h nem támogatott oprendszer, mi a fenét lehet csinálni ilyenkor??

Mégiscsak muszály lesz azt a fránya Vistát megvenni??

PLS Help! Előre is köszönöm. Üdv. pici
ASUS K8N NF3 s754;AMD A64 3000+"Newcastle"@2400MHz 1,6Vcore;2*512MB Samsung 400MHz;Galaxy 7600GT 256MB DDR3 AGP 1.2ns Zalman 560/725@680/870;Samsung HD403LJ 400GB SATA2 16MB;Samsung SP1614N 160GB 8MB;Maxtor 6Y080P0 80GB 8MB;LG DVD-ROM GDR-8164B;LG DVD+/-RW-RAM GSA-4163B;Chieftec 350W Delta 12cm PFC;Kingston Data Traveler 2GB USB 2.0;Samsung Samtron 76E;Samsung SMOP5000WX Optical Mouse;Genius Luxe Mate Scroll U+P bill;Genius Video CAM Look;SonyEricsson W700i;

#994 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 22:44

Meg kéne próbálni azt, hogy  felirkáljátok a FuSi support oldaláról, milyen alkatrészeket rejt a burkolat, és egyenként keresni hozzá XP drivert. Az Amilókat nem ismerem, de a Lifebook sorozatban - khm, a saját gépemben (C series) és a kollégáméban (S series) - nincs olyan hardverelem, amihez speciális Siemens driver kellene, netről össze lehet bányászni még nem támogatott oprendszerekhez is.

#995 Felhasználó inaktív   _Tony_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 23:41

Idézet: debaj - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 23:44

Meg kéne próbálni azt, hogy  felirkáljátok a FuSi support oldaláról, milyen alkatrészeket rejt a burkolat, és egyenként keresni hozzá XP drivert. Az Amilókat nem ismerem, de a Lifebook sorozatban - khm, a saját gépemben (C series) és a kollégáméban (S series) - nincs olyan hardverelem, amihez speciális Siemens driver kellene, netről össze lehet bányászni még nem támogatott oprendszerekhez is.

szintén. FuSi oldaláról gyakorlatilag még egy drivert sem szedtem le, mert mindig a legfrisebbet szedem a gyártók oldaláról
Gigabyte P35-DQ6 | Intel C2Q Q9400 + Hyper 212 | 2*2Gb G.Skill PI series | Gigabyte 8800GT 512 Turbo Force + AC S1| 250Gb Maxtor +500Gb Sammsung F1 | Chieftech 500W | NEC 7173S | Cooler Master Stacker | 20.1" Belinea 102030W

#996 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 21:39

SOkak mondják hogy 1538-al (7400Go VGA) STALKERt nyomnak. milyen VGA drivert használtok? Mert én WOWra akartam használni kicsit és elég gyengén muzsikált... (15 FPS)
Szval.. ha tudtok egy jó drivert írjátok már le.. Kösz..

#997 Felhasználó inaktív   owens 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:54

Idézet: debaj - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 22:44

úúú köszi!!!!na ez egy jó tipp volt. tegnap egész délután kerestem de megtaláltam mindent hozzá kivéve a hangot de azt meg egy acer gép telepítő cdjéről leloptam és jo lett hozzá :)

#998 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 22:38

Idézet: djadji - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 20:39

SOkak mondják hogy 1538-al (7400Go VGA) STALKERt nyomnak. milyen VGA drivert használtok? Mert én WOWra akartam használni kicsit és elég gyengén muzsikált... (15 FPS)
Szval.. ha tudtok egy jó drivert írjátok már le.. Kösz..

En a hivatalos, nvidia oldalról letölthető 162.22 -es drivert hasznalom, azzal megy normálisan a wow.
Egyébként, bár nagyon nem jártam még utana, hogy mi lehet az oka a dolognak, vista alatt sajnos
úgy tűnik, hogy jóval gyengébben produkál 3D-ben a gép, mint XP-alatt (itt a szinten hivatalos, 162.18-as driver van fenn).

Vista alatt 3dmark 2k1 8000 pont körül van, XP alatt 12000
3dmark 2006 vistán 720 pont körül, XP-n 980 pont.

Mindezzel együtt a WoW vista alatt is szépen megy.
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#999 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 06:01

Tudnál mondani nekem felbontást és színmélxséget és hogy  hány FPSt produkál  a gép? (WOWban ha rámész egérrel a jobb alsó részen a zöld/sárga csíkra (latency) ott írja..)
Kösz szépen előre is.

Mellesleg azt mondják, hogy Vista alá kell a 2 GB RAM ha akarol játszani.. és akkor 10-15%kal gyorsabb is a 3D mint XP alatt....

#1000 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 07:36

Az Nvidi honlapján csak 7800GO VGAhoz találok drivert. Tudnál adni linket? vagy te ezt használod a 7400hoz?

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.