HWSW Informatikai Kerekasztal: Fujitsu-Siemens Notebook - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen? Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 03:14

Amilo D 1840

LINK

Szeptember elején vettem azóta kitűnően működik. Amit sokan mondanak: pixelhiba. Nem igaz.
Nem strapabíró: Nem igaz, bírja az, persze nem sódert kell vele lapátolni. Sok nyitás-csukás után meglazul, nyikorog, stb: Nem tapasztaltam. Nem tesz neki jót a sok hurcolás: nem tapasztaltam. Simán bírja a 24/7 -es munkát, igaz, ha vincsit használom sokáig, akkor bal alsó sarokban tükörtojást lehet rajta sütni. Billentyűzettel vigyázni kell, könnyen beragad. Mondjuk ez a legkevesebb, egy erőteljes fújással kijönnek a billentyűk alól a kolbászdarabok :Đ WIFI elvileg van benne, gyakorlatilag a fene sem tudja (még nem próbáltam). Vincsije hitachi 60g-s, 4200rpm, melegszik mint a fene, nincs rajta vincsihűtés, amit nem nagyon értek. Két csendes és megbízható venti tartja kordában a belsőségeit.
Gyors, megbízható, 1 év gari, ami bővíthető, de ha jó helyről veszi az ember, akkor nem kell garihoz folyamodnia.

Gondolok itt arra, hogy ez nem az eredeti amilo d 1840-es masina. Ezt úgy vettem hogy Fujitsu Siemens Amilo D 1840x (germany)

Nemtom mit jelöl ez, nem is izgat, mindenesetre a gyártó honlapján a hangkarihoz Realtek drivert lehet letölteni, de a gépben nem az van, hanem SiS hangkari. SiS driverrel kitűnően működik.

p4 3.06 GHz, 512 RAM, 60-as HDD, Ati mobility radeon 9600 128mb, dvd olvasó CD író kombó, naccsomó bizbasz a hátulján, kártyaolvasó, picimaci, stb.

Hozzá kell még tennem hogy a hitachi kb két hete magába roskadt, szvsz a torrent qrta szét. Nembaj, kap egy toshibát, hátha.

Összességében a rémmesék nem igazak (szerintem.)

szerk: Azt kihagytam hogy féláron vettem :p

Szerkesztette: M_Stipee 2006. 03. 26. 03:16 -kor

"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#402 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 12:51

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 3:14

Gyors, megbízható, 1 év gari, ami bővíthető, de ha jó helyről veszi az ember, akkor nem kell garihoz folyamodnia.

Ezzel vitetkoznék. Alkatrész 1 év után simán elromolhat, akármilyen megbízható kereskedőtől veszed.
Nekem a videókártya melegszik nagyon, ha erős 3d-s alkalmazásokat futtatok. A winyó meg langyos csak. DVD írómhoz nem találok firmware-t. FuSi honlapján csak nec-hez van, nekem meg lg van benne.

cyberde:
Az nlite tényleg jó ötlet.  :)

#403 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 14:40

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 13:51

Ezzel vitetkoznék. Alkatrész 1 év után simán elromolhat, akármilyen megbízható kereskedőtől veszed.
Nekem a videókártya melegszik nagyon, ha erős 3d-s alkalmazásokat futtatok. A winyó meg langyos csak. DVD írómhoz nem találok firmware-t. FuSi honlapján csak nec-hez van, nekem meg lg van benne.

cyberde:
Az nlite tényleg jó ötlet.  :)

Ugyanez a típus? Mondjuk a notikat nem ilyenekre tervezték, jóhogy melegszik az a szegény videokari. Javslat: A fenekét tessék kicsit aládúcolni, így a ventik jobban mennek. -4, 5 fok különbség. Amugy ha KOREAN a stuff, akkor igazat adok, az sajna satnya minőség, vegyetek germánt :)

>>Egészség és Harmónia<<

#404 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 20:33

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 14:40

Amugy ha KOREAN a stuff, akkor igazat adok, az sajna satnya minőség, vegyetek germánt :)

AMILO D 1840
Uniwill N258SAx
Uniwill
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#405 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 22:38

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. márc. 25., szombat - 23:26

SumQuiSum:
Bios beállításokat nézd meg. Hátha van benne valami a sata-ra ill. usb boot-ra vonatkozóan.
Javaslom nézz be sata, meg windows xp témákba is.

carr:
Nem normális, irány a szervíz. A ventillátor hangosodni szokott nem visítani.

Köszi Fresi!
Átadom.
:cool:

#406 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 01:17

Idézet: Feco - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 21:33

2.4-es proci van benne? Mert ha igen, akkor koreai. A németekben 3.06-os proci van. :) Like mine.
Ezenkívül még a hangkártya változó, illetve néha a winchester mérete is, bár eddig még csak 60gigáshoz volt szerencsém 1840-esben. Ha a tiedben 40-es van, biztosra veheted hogy koreai a kicsike :)

>>Egészség és Harmónia<<

#407 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 08:10

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 1:17

2.4-es proci van benne? Mert ha igen, akkor koreai. A németekben 3.06-os proci van. :) Like mine.
Ezenkívül még a hangkártya változó, illetve néha a winchester mérete is, bár eddig még csak 60gigáshoz volt szerencsém 1840-esben. Ha a tiedben 40-es van, biztosra veheted hogy koreai a kicsike :)

Látom nem esett le!  :)  Amilo D sorozat nagy része = Uniwill.
A made in germany-t emlegetni mint a minőség zálogát,  ezért szerintem értelmetlen.
Az Uniwill már évek óta gyártja az FSC-nek az L, D... sorozatát. De a Gericom és a többi olcsó gépeket  "gyártó" márkáknak is beszállítója. Az Uniwill minőségről már itt a HWSW-n is elég negatív véleményeket lehetett olvasni. Ha FSC és minőség, akkor Lifebook sorozat. Jó drága is. :D
Gyártók és márkák A nagy márkák már régóta gyártatnak a távolkeleten.
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301

#408 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 14:33

Idézet: Feco - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 9:10

Látom nem esett le!  :)  Amilo D sorozat nagy része = Uniwill.
A made in germany-t emlegetni mint a minőség zálogát,  ezért szerintem értelmetlen.
Az Uniwill már évek óta gyártja az FSC-nek az L, D... sorozatát. De a Gericom és a többi olcsó gépeket  "gyártó" márkáknak is beszállítója. Az Uniwill minőségről már itt a HWSW-n is elég negatív véleményeket lehetett olvasni. Ha FSC és minőség, akkor Lifebook sorozat. Jó drága is. :D
Gyártók és márkák A nagy márkák már régóta gyártatnak a távolkeleten.

Uniwill-nek van gyára németben, és a piacra került notik 80%-a koreai csak. A többi vagy az amcsi gyárból, vagy a németből kerül ki. A németek garantáltan megbízhatók, a távol-keleti uniwill-ről nem tudok nyilatkozni, nekem a német d 1840-es típusból van egy példányom, és kitűnően, hibamentesen működik :) Arról lehet felismerni hogy a procija 3.06, alap HDD 60g, és sis hangkarija van, nem reALTEK.

De te sem válaszoltál, arra a kérdésemre hogy neked mien van?

>>Egészség és Harmónia<<

#409 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 19:32

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 14:33

Lásd aláírásom. :)
ThinkPad X301

#410 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 08:55

Srácok!
Fél éves Amilo L7300-as került a kezembe. A tulaj szerint 2 hónapja baromi lassan írja a DVD-ket, de a CD-vel nincs baja. Kipróbáltam 4x írással másfél óra alatt írt meg egy DVD-t... ez azért kissé durva.
Gondolom az lehet a probléma, h. PIO módban van, és egyszerűen nem tudom átkapcsolna DMA módba.
Van valami ötlet?
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#411 Felhasználó inaktív   Sasha 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 28. 09:09

Hali!
Nem tudja valaki honnan lehetne uj drivert leszedni Fujitsu Siemens 1650G ATIX200 videokártyához.

Lenne meg egy kerdesem: Miért van az ha FIFA 2006-l játszok akkor az emberkek olyan gyorsan ohangalnak hogy kovethetetlen. CSak ennel a jateknal eszleltem ezt a problemat.

Koszonettel
Sasha
Egyszer talán lesz GF3-am:)

#412 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 12:12

Idézet: Sasha - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 9:09

Nem tudja valaki honnan lehetne uj drivert leszedni Fujitsu Siemens 1650G ATIX200 videokártyához.

Félezer hozzászólás sincs a topic, illene elolvasni legalább az előző hónapi hozzászólásokig visszamenőleg Itt volt szó a driverek-ről.
Meg ilyenkor gyártó honlapján a letöltés szekcióban körülnézni.
De itt van közvetlen link az amilo A 1650G notebook ati vezérlőjéhez.

ChRiS_RS:
Féléves notinál elvileg lennie kell garanciának is. Sajnos ennyi idő alatt, simán tönkremehet a notebookokban lévő optikai meghajtó. Nekem pl csak az újraírható lemezeket nem bírja kezelni, eddig simán mentek. Próbáld meg cseréltetni, nekem sajnos nincs lehetőségem nélkülözni pár napig a notit, míg megcsinálnák.

Szerkesztette: Fresi 2006. 03. 28. 12:15 -kor

#413 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 21:00

Stip: Azért valljuk be, Neked marha nagy mákod volt (:p), hogy meg tudtad szerezni Robitól...  :smoker:

Ennyi pénzt ( utólag beismerem) megért.

--
Jó, most szívtál a vinyóval, de még így is bőven tűréshatáron belül lavírozol. :smoker:

Közben én is kinéztem magamnak a cuccot.
Remélem lehet tárgyalni magyar cégekkel, hogy módosítsanak a hw-n kicsit.

Szerkesztette: Poopa 2006. 03. 28. 21:00 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#414 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 01:40

Idézet: Poopa - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 22:00

Stip: Azért valljuk be, Neked marha nagy mákod volt (:p), hogy meg tudtad szerezni Robitól...  :smoker:

Ennyi pénzt ( utólag beismerem) megért.

--
Jó, most szívtál a vinyóval, de még így is bőven tűréshatáron belül lavírozol. :smoker:

Közben én is kinéztem magamnak a cuccot.
Remélem lehet tárgyalni magyar cégekkel, hogy módosítsanak a hw-n kicsit.

Figyi, megkérdezed meik gyárból jött, és ha német, nyugodt szívvel vedd meg, nem fogsz benne csalódni. Én is bővítem kicsit az enyémet, veszek bele még 512-t, meg valszeg mégegy vincsi, és már mehet is a móka és kacagás. (értem ezalatt az Obliviont, ami most jött ki ) :D

>>Egészség és Harmónia<<

#415 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 10:57

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 2:40

Figyi, megkérdezed meik gyárból jött, és ha német, nyugodt szívvel vedd meg, nem fogsz benne csalódni. Én is bővítem kicsit az enyémet, veszek bele még 512-t, meg valszeg mégegy vincsi, és már mehet is a móka és kacagás. (értem ezalatt az Obliviont, ami most jött ki ) :D

Fogyasztás miatt turion lesz benne első körben.
Talán majd ha jön korrekt a64 4000+, vagy hasonló kaliber, akkor lesz egy proc. csere benne.

---------------------

FUJITSU SIEMENS Amilo A1667G 08 269.999,+áfa (323.999,-Ft.)

15.4" WXGA 16:9 GlareType
1280x800

2000 MHz, 1MB L2 cache, 35W
Mobile AMD Turion64 ML37 2000 MHz

Chipkészlet
VIA K8T890

1024MB DDR333pc2700 bőv
100GB 5400RPM PATA
ATi Mobility Radeon® X700/128MB

---------------------

FUJITSU SIEMENS Amilo A3667G 03 319.999,+áfa (383.999,-Ft.)

17.0" WXGA 16:9 GlareType
1440x900

2000 MHz, 1MB L2 cache, 35W
Mobile AMD Turion64 ML37 2000 MHz

Chipkészlet magyarázat
VIA K8T890

2048MB DDR333pc2700 bőv

100GB 5400RPM PATA
ATi Mobility Radeon® X700/128MB

---------------------

A gépek 24/7-ben mennek majd tápról, kivéve mikor vonaton üldögélek.
Jó lenne beszélni ezekkel, hogy ati x200 chipset-es lapot tegyenek bele. Továbbá nem érdekel milyen dvd író, és milyen forró 100 gigás vinyót tudnak bele keresni...  :o  Nekem nem kell, úgyis külső usb rack-et használok hozzá.

Most 300K-m van rá, de kicsit ráhajtok a dologra és május végére nem lesz gond. Remélem.

---------------------
Vélemények a gépekről? (intel kizárva, NV kizárva,)

#416 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 13:50

Nem hinném hogy csak neked összeállítanak egy másik konfigot... Azért ennyire nem lehet velük variálni :D Amugy nemrossz, nemrossz :)

>>Egészség és Harmónia<<

#417 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 13:51

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 14:50

Nem hinném hogy csak neked összeállítanak egy másik konfigot... Azért ennyire nem lehet velük variálni :D Amugy nemrossz, nemrossz :)

Más országban 400K-ért az ember seggét ki****
Ez nem csak az én heppem, ennek természetesnek kéne lenni mindenhol.

Sajnos nem az.

#418 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 22:41

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 13:33

Uniwill-nek van gyára németben, és a piacra került notik 80%-a koreai csak. A többi vagy az amcsi gyárból, vagy a németből kerül ki. A németek garantáltan megbízhatók, a távol-keleti uniwill-ről nem tudok nyilatkozni, nekem a német d 1840-es típusból van egy példányom, és kitűnően, hibamentesen működik :) Arról lehet felismerni hogy a procija 3.06, alap HDD 60g, és sis hangkarija van, nem reALTEK.

Hát ha a hülyeség terjesztése BTK tétel lenne, akkor azt te bőven kimerítenéd :D :D :D

Ad1.) Fujitsu-Siemens noteszek nem járnak Koreában. Egyrészt mert nem ott gyárt - semelyiket-, másrészt pedig a Fujitsu-Siemens nincs képviselve ott. Lifebook -mint Fujitsu- kapható, de ez más tészta. A LifeBook-ok egy jelentős része Japánban készül. Ezek már Európába Fujitsu-Siemens néven kerülnek.

Ad2) A F-S AMILO és AMILO Pro szériáit négy tajvani illetőségű cég  - Uniwill, FIC, Wistron, Quanta -gyártja Kínában a Shenzen ipari körzetben Shanghai közelében. (Korábban a Compal is volt partner, az Amilo D-k egy része ott készült ) Ebből az FIC és a Uniwill minősége, khm. véleményes. Viszont cserébe olcsó.

Ad3) A Uniwill valóban az a cég, mely minőségével gyakorlatilag tönkre vágra a Gericom renoméját.

klikk HIR

Ennek egyik fegyvere a Gericom Hummer volt, mely éppen az ominózus Fujitsu-Siemens notesz Gericom változata.

Ad4) Made in Germany. Igen ez egy hazugság, vagy legalábbi erős csúsztatás. A lényeg: van egy gyár a Kelet-Német oldalon. A település nem ügrik be, de ez a volt Robotron gyár. Na ebben a Robotron gyárba szandálos németek és lengyelek tuszkolják bele, a Kínából érkező barebone-ba a pl.kínában gyártott Nanya ramot, a pl. Malájziában gyártott Intel procit, a pl. szingapurban készülő Fujitsu vinyót és a pl. Koreában készülő Samsung DVD írót. A végeredmény, egy a EU szabályoknak tökéletes megfelelő - tisztára mosdatott Made in Germany termék. E termék nem más- ahogy szoktam mondani - , mint a távol-keleti  termékektől irtózó vásárlóknak gyártott távol-keleti termék.

Ad5) Az Uniwillnek nincs gyára Európában se Koreában. Tajvanban még volt két éve, de azót a totál áttelepült Kínába, mert ott kisebb tál rízsbe mérik ki a fizetést.

Kérdés: Ha van egy Mercid és abba itthon beszernek egy hifit és egy riasztót, akkor az már made in Hungary? A választ mindenki gyártsa le magának...

#419 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 23:09

Idézet: zsozso - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 23:41

Hát ha a hülyeség terjesztése BTK tétel lenne, akkor azt te bőven kimerítenéd :D :D :D

Ad1.) Fujitsu-Siemens noteszek nem járnak Koreában. Egyrészt mert nem ott gyárt - semelyiket-, másrészt pedig a Fujitsu-Siemens nincs képviselve ott. Lifebook -mint Fujitsu- kapható, de ez más tészta. A LifeBook-ok egy jelentős része Japánban készül. Ezek már Európába Fujitsu-Siemens néven kerülnek.

Ad2) A F-S AMILO és AMILO Pro szériáit négy tajvani illetőségű cég  - Uniwill, FIC, Wistron, Quanta -gyártja Kínában a Shenzen ipari körzetben Shanghai közelében. (Korábban a Compal is volt partner, az Amilo D-k egy része ott készült ) Ebből az FIC és a Uniwill minősége, khm. véleményes. Viszont cserébe olcsó.

Ad3) A Uniwill valóban az a cég, mely minőségével gyakorlatilag tönkre vágra a Gericom renoméját.

klikk HIR

Ennek egyik fegyvere a Gericom Hummer volt, mely éppen az ominózus Fujitsu-Siemens notesz Gericom változata.

Ad4) Made in Germany. Igen ez egy hazugság, vagy legalábbi erős csúsztatás. A lényeg: van egy gyár a Kelet-Német oldalon. A település nem ügrik be, de ez a volt Robotron gyár. Na ebben a Robotron gyárba szandálos németek és lengyelek tuszkolják bele, a Kínából érkező barebone-ba a pl.kínában gyártott Nanya ramot, a pl. Malájziában gyártott Intel procit, a pl. szingapurban készülő Fujitsu vinyót és a pl. Koreában készülő Samsung DVD írót. A végeredmény, egy a EU szabályoknak tökéletes megfelelő - tisztára mosdatott Made in Germany termék. E termék nem más- ahogy szoktam mondani - , mint a távol-keleti  termékektől irtózó vásárlóknak gyártott távol-keleti termék.

Ad5) Az Uniwillnek nincs gyára Európában se Koreában. Tajvanban még volt két éve, de azót a totál áttelepült Kínába, mert ott kisebb tál rízsbe mérik ki a fizetést.

Kérdés: Ha van egy Mercid és abba itthon beszernek egy hifit és egy riasztót, akkor az már made in Hungary? A választ mindenki gyártsa le magának...

Korea, tajvan, japán, nekem édesmindegy, távol-kelet, oszt jóvan.  :D

Ez a német dolog meg: tudom hogy ugyanaz az alkatrész van benne (majdnem) mint a távol-keleti FuSi-kban, mégis jobb. Ha nem hiszed, leugrassz Sopronba, és bebizonyítom, higgy a szemednek.

Jah és rémlik vmi az Uniwill-ről, mintha amcsiban is lenne ilyen forgalmazó-összeszerelő központjuk, mint németben.

BTK - tétel? Hülyeségből 2 diplomám van. :cool:

Igazából nem akartam itt vetíteni, csaki annyit akartam kinylatkoztatni, hogy a németből szerzett FuSi-k jók. :)

>>Egészség és Harmónia<<

#420 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 23:42

Az enyémen is német címke van.
Hogy is mondta az Armageddonban Lev? "Ámerikánszki alkatrész, orosz alkatrész, egykutya. Mindegyik made in Taiwan!"  :Đ

LG GCA-4080N dvd-írómhoz nem tudtok firmware letöltési helyet? Sehol sem találom.  :(

Szerkesztette: Fresi 2006. 03. 29. 23:43 -kor

Téma megosztása:

• (84 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.