Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen?
Elküldve: 2006. 11. 16. 09:44
Nemrég vettem egy Fujitsu Siemens Lifebook E-6624 laptopot! Vannak az elején gombok, 1-2-3-4 és egy Enter! Meg tudnátok mondani, hogy ezeknek mi a funkciói? Előre is köszönöm!
Elküldve: 2006. 11. 25. 21:37
Két évvel ezelőtt nagyon megjártam egy LifeBook E4010-zel, néhány naposan derült ki, hogy alaplapcserés, de mivel használtan vettem, esélyem sem volt gariztatni. Most nyáron megint vettem egy ugyanilyen példányt, jelentősen olcsóbban (hja, közben eltelt két év) kiváló állapotban.
Tegnapelőtt betettem egy üres CD, hogy ráírjak egy 10 MB-s iso-t, majd az írás kezdete után pár másodperccel két pukkanás és rettenetes szag jött a gépből. Azonnal kikaptam az akksit, de késő lehetett: a gép eleinte csinált még annyit, hogy bekapcsolva eszelősen forgatta a prociventit, most viszont már annyit sem.
A notit megint használtan vettem, de állítólag világgaranciás. Van vajon esélyem a díjmentes javításra?
Szerkesztette: Silver 2006. 11. 25. 21:37 -kor
Elküldve: 2006. 11. 25. 21:52
Be kell vinni a szervizbe, pl rikvest, bepotyogik neked a gepbe hogy van e ra gari, aztan meglatod. Jobbat nem tudok
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB
Elküldve: 2006. 11. 27. 12:05
Idézet: Silver - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 20:37
Két évvel ezelőtt nagyon megjártam egy LifeBook E4010-zel, néhány naposan derült ki, hogy alaplapcserés, de mivel használtan vettem, esélyem sem volt gariztatni. Most nyáron megint vettem egy ugyanilyen példányt, jelentősen olcsóbban (hja, közben eltelt két év) kiváló állapotban.
Tegnapelőtt betettem egy üres CD, hogy ráírjak egy 10 MB-s iso-t, majd az írás kezdete után pár másodperccel két pukkanás és rettenetes szag jött a gépből. Azonnal kikaptam az akksit, de késő lehetett: a gép eleinte csinált még annyit, hogy bekapcsolva eszelősen forgatta a prociventit, most viszont már annyit sem.
A notit megint használtan vettem, de állítólag világgaranciás. Van vajon esélyem a díjmentes javításra?
Fuji oldalán van szerví, felhivod be sem kell menned, bedigtálod a számot és mehecc is ha garis a cucc. Amúgy a szervíz nagyon korrekt .
Elküldve: 2006. 11. 28. 21:32
Én egy Amilo Pa1538 boldog tulaj vagyok.
Viszont most van egy kérdésem, sehol nem találom a megoldást.
Hogyan lehet kikapcsolni a tapipadot? Régen volt a tálcán egy tapipad ikon, aztán az ki lett kapcsolva, viszont mostanában egyre többet zavar gépelés közben, ha hozzáérek, és elugrik minden mindenhová.
Szóval hol találom ezt a beállítást? (Vezérlőpultban, programok között nincsen)
Előre is köszi!
Elküldve: 2006. 11. 29. 08:03
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 11. 29. 08:15
Idézet: Simán - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 11:46
Hmmm. Azért leírom. Egy-két hét alatt semmi sem derül ki egy noteszgépről. Egy év után már lehet kapisgálni, de a legtöbb igazi alaplapos hiba rejtve marad, míg meg nem jelenik (nem meglepő
Úgyhogy itt a finom bánásmóddal szemben egy napi normális használatra gondolj, mert minden embernek mást jelent a finom használat és egy napi munkaeszköznél kötelezően előkerül az ember saját énje, hiába van luxusmobilod, csak használod telefonálásra, karcolódik, használódik az is. Nincs olyan, hogy finom használat, egy munkaeszközt előveszel és használod, a munkaeszköz meg vagy kibírja, vagy nem. Az ütés-vágás meg elő sem került itt, azért barbárok nem annyira vagyunk.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 11. 29. 09:20
Idézet: didyman - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 8:03
Még bele sem néztem a BIOS-ba, itt az alkalom!
Én csak azért gondoltam, hogy ezt lehet szoftveresen is, mert emlékeztem egy olyan beállításra, hogy gépelés közben le legyen tiltva a tapipad. Ezt nem találom. De a BIOS is megoldás lehet. Köszi!
Elküldve: 2006. 12. 01. 16:20
Valaki légyszi segítsen! Köszi Dawe
Elküldve: 2006. 12. 01. 16:37
DVD driver: itt teljesen más (Quanta Storage Inc.) dvd-írót írnak az A7640-be, Philips helyett
Én dvd-íróm meg fele sebességgel ír mindent. FuSi hivatalos oldalán nekem sincs driver. Máshol meg nem találok újabbat, egyáltalán még a típust sem, sehol.
Elküldve: 2006. 12. 02. 13:02
Elküldve: 2006. 12. 02. 23:45
Idézet: SassDawe - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 17:20
Valaki légyszi segítsen! Köszi Dawe
itt érdemes keresgélned: http://www.amilo-forum.de/topic,1419,-Firm...D-Laufwerk.html
Elküldve: 2006. 12. 04. 10:41
Idézet: didyman - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 7:15
Úgyhogy itt a finom bánásmóddal szemben egy napi normális használatra gondolj, mert minden embernek mást jelent a finom használat és egy napi munkaeszköznél kötelezően előkerül az ember saját énje, hiába van luxusmobilod, csak használod telefonálásra, karcolódik, használódik az is. Nincs olyan, hogy finom használat, egy munkaeszközt előveszel és használod, a munkaeszköz meg vagy kibírja, vagy nem. Az ütés-vágás meg elő sem került itt, azért barbárok nem annyira vagyunk.
Hello!
Most már lassan fél éves a notim, és lekopogom semmi baja nincs. Persze vettem neki plussz 2 év garit biztos ami biztos alapon. Cseréltek benne egy dvd írót me ami benne volt az fos volt konkrétan.
A cipelésnél én konkrétan kikapcsolva cipelem illetve asztalon használom szépen letéve, stb. Tehát én nagyon vigyázok rá, igyekszem maximálisna kihasználni a notit, de úgy hogy szem előtt tartom az árát amit kifizettem érte és ez nem kevés
Persze biztosan igazatok van , mert a tapasztalattal nem lehet szembeszálni csak én remélem hogy az enyém jó is marad.
Üdv.
Elküldve: 2006. 12. 04. 10:43
Idézet: Mumia - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 12:02
Az a 35-40 perrc nagyon kevés, sztem 1 1,5 órát bírnia kéne, érdeklödj a vásárlás helyén és fenyegetőzz a garanciával
Elküldve: 2006. 12. 08. 21:19
Idézet: Simán - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 12:05
Nohát igen meglepő dolog történt: a Rikvest 1 hét alatt hibátlanul megcsinálta a gépet (alaplapcsere).
Egy nagy dicséret jár nekik, kedvesek és korrektek voltak.
Elküldve: 2006. 12. 08. 22:10
Idézet: Simán - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 10:41
Most már lassan fél éves a notim, és lekopogom semmi baja nincs. Persze vettem neki plussz 2 év garit biztos ami biztos alapon. Cseréltek benne egy dvd írót me ami benne volt az fos volt konkrétan.
A cipelésnél én konkrétan kikapcsolva cipelem illetve asztalon használom szépen letéve, stb. Tehát én nagyon vigyázok rá, igyekszem maximálisna kihasználni a notit, de úgy hogy szem előtt tartom az árát amit kifizettem érte és ez nem kevés
Persze biztosan igazatok van , mert a tapasztalattal nem lehet szembeszálni csak én remélem hogy az enyém jó is marad.
Üdv.
Az összes azért nem döglik meg belőlük, tehát annyira nem siralmas a helyzet
Elküldve: 2006. 12. 11. 00:05
Idézet: Simán - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 10:43
Gyári adat szerint 90 perc. Az meg gondolom kikapcsolt WLAN-ra vonatkozik, max egy notepad futtatása mellett :Đ
Egyébként most már túl vagyok néhány merítés - töltés cikluson és mintha valamicskével megnőtt volna az üzemidő, most már talán 1 órát is kibír WLAN mellett.
Egyébként én annyira nem kímélem, sőt inkább csak használom, hogy ha ki akar jönni hiba akkor az még garanciaidő lejárta előtt jöjjön ki.
Szerkesztette: Mumia 2006. 12. 11. 00:05 -kor
Elküldve: 2006. 12. 18. 16:48
1, silent mode... hát nem tudom én semmi zajszint különbséget nem észlelek hiába igérik hogy halkabb lesz.. igazából ha CD/DVD nem dolgozik "alapjáraton" kb 1 légy zümmögésénél is sokkal halkabb a gép szóval nem értem.. hja és az nromális hogy ilyen hülyén pityen mikor kinyittatom vele a tálcát?
2,ez nem annyira Fusi kérdés de: 2 magos proci magát állitgatja? hogy 2 különszálon vagy egy prociként dolgozzon? vagy ezt nekem kell valahol ha másnem behatárolnom?
3,Videokártya ugyan ez... Intel 950es van benne és elvileg saját maga állitgatja a memoriát.. nincs valami modja hogy én állitgathassam?
4, ez inkább már költöi: miért van hogy a manualt hozzá DVDn és nem papiron adják?
segitségetek elöre is köszönöm!
5, jutott idöközben eszembe: +2 év garibövitést hol mikor és kivel lehet elintézni ? ez is ugy van hogy vásárlástol számitott 15 napon belül a vásárlás helyén?
Szerkesztette: Nikla 2006. 12. 18. 17:02 -kor
Elküldve: 2006. 12. 20. 12:01
Idézet: Zultan - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 22:32
Én egy Amilo Pa1538 boldog tulaj vagyok.
Viszont most van egy kérdésem, sehol nem találom a megoldást.
Hogyan lehet kikapcsolni a tapipadot? Régen volt a tálcán egy tapipad ikon, aztán az ki lett kapcsolva, viszont mostanában egyre többet zavar gépelés közben, ha hozzáérek, és elugrik minden mindenhová.
Szóval hol találom ezt a beállítást? (Vezérlőpultban, programok között nincsen)
Előre is köszi!
Ugyanezt mondhatom el, December 15-ei dátummal. Nekem azóta van Pa 1538-am, és mostanában észleltem az adott problémát
A Notebook-kal, azonkívül, hogy maximálisan meg vagyok elégedve, maximálisan meg vagyok elégedve!
Elküldve: 2006. 12. 20. 17:14
Létezik olyan progi ami kicsit okosabban kezeli az energiagazdálkodást, mint a windows?
Most konkrétan az kellene nekem, hogy mikor lecsukom akkor készenléti állapotba rakja magát, de ha mondjuk megy a winamp, akkor ne.

Súgó
A téma zárva.