Köszi szépen a segítséget.
Fujitsu-Siemens Notebook Szerintetek milyen?
Elküldve: 2007. 06. 10. 08:49
Köszi szépen a segítséget.
Elküldve: 2007. 06. 10. 17:31
Idézet: marcipunk - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 8:38
csinálj egy másik gépen egy boot pen drive-ot és arról bootolj
Elküldve: 2007. 06. 11. 15:29
Idézet: marcipunk - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 8:38
megőrülök
adott egy fujitsuSiemens laptop. nem látta rajta az xp a cd-dvd meghajtót
újratelepítést indítottam cdről (!!!) mivel a bios látja az optikai meghajtót, ami el is indult, de a telepítés első újraindítása után, mikor már szép grafikus felületen menne tovább az install, már nem látja azt a k*rva install cd-t.
most van egy félbeszakadt telepítésem.
próbáltam miniPE-vel hozzáférni legalább a hdd-hez, arra meg aszongya nincs oprendszer
mit tegyek?
Segítsetek!
Indítsd újra a telepítést... :Đ
Win CD be, boot-kor mikor kéri hogy nyomj gombot -> nyomsz, telepítő indul, enter a partición, teljes format FAT32/NTFS.
Ilyenkor is ugyanaz a helyzet? Lehet csak rosszul dobta fel a preinstallt.
VAGY!!! Esetleg ha belebuheráltál pl. nLite-tal a telepítőbe és olyat szedtél ki amit nem kellett volna...
Elküldve: 2007. 06. 13. 08:55
Lehet nagyon láma a kérdésem, de hogy kell vezeték nélküli hálózathoz csatlakozni??
FuSi Pa 1538-asom van. Wifi gomb be van kapcsolva, frankon látja a hálózatot amihez kapcsolódni szeretnék, de ha megnyomom a kapcsolódás gombot akkor elkezd bénázni 1 percig, hogy várjon amig a Windows kapcsolódik a következő hálózathoz majd utána nem történik semmi. Eltűnik azaz ablak és ugyaz van mint előtte. Lent a tálcán át van húzva a wifi ikon ami azt írja nincs kapcsolat.
Ja a hálózat amihez csatlakozni szeretnék a nem biztonságos, nyílt hozzáfésű.
Mit kell csinálnom, hogy csatlakozni tudjak?
Előre is köszi:
Neurot
Elküldve: 2007. 06. 13. 09:07
windows wifis beallitojat hasznalod, vagy a kartyahoz valot (ha minden igaz, akkor ahhoz is odussey van, vagy hogy irjak)
Elküldve: 2007. 06. 13. 10:04
Idézet: charlie - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 9:07
windows wifis beallitojat hasznalod, vagy a kartyahoz valot (ha minden igaz, akkor ahhoz is odussey van, vagy hogy irjak)
Helo!
A hálózat nyílt (irtam is). A kártyához való beállítót nem ismerem.
A windowst használom de lehet nem csináltam meg valami alap dolgot amit meg kellett volna vagy rosszul csináltam.
Multkor voltam haveromnéknál nekik van wifis routerük 3 gépük is csatlakozik hozzá vezeték nélkül de én nem tudtam. Most látom a szomszédét, 2es jel van szintén nyílt a hálózat, de szintén nem tudok kapcsolódni. (Nem lopni akarom szomszéd netét, csak kipróbálni a wifit
Ezeket beállítókat hogy kell használni és hol tálolom őket? Én még nem hollatom erröl az odusseyről.
Köszi!
Elküldve: 2007. 06. 13. 15:55
Elküldve: 2007. 06. 13. 16:04
Előző részek tartalmából:
Ha a videokártya hardveres gyorsítását a maxhoz képest egyel lejjebb vesszük, akkor az egér mutató nem fagy ki, de a wlan továbbra is rendetlenkedik ( illetve néha pár pillanatra előfordulhat, hogy két egérmutatód lesz, ami poén...)
És most a folytatás:
1.1I bios sem segít a problémán, minden maradt a régiben
[az az bizonyos I/O crash javítása meg sztem az USB-kell lehet kapcsolatban, mert régen Vista egyből meghalt nekem, ha 2 pen drive-ot dugtam rá egyszerre, mostmár nem.]
Mostanság kacsintgatok Linux felé is: felraktam Ubuntu-t; itt is megszakad néha a net, de egeret nem befolyásolja. [Persze nem tudom, hogy itt van-e hardveres gyorsítás és ha van miben más, továbbá az IRQ kiosztásokról sincs fogalmam. -nagyon newB vagyok még ezen e téren, de igyekszem;)]
Elküldve: 2007. 06. 13. 21:11
Adott egy Amilo 1320 gép, amelyen a gyermekem elbénázta a bios jelszót. Innentől nem tudok bemenni sehogy. phoenix bios van benne, de nem segít a 'phoenix' backdoor jelszó sem, ezzel sem enged be.
Van valakinek javaslata, hogy mit lehetne tenni? Esetleg hova lehet fordulni ezzel? Szervízt 10e-es tétel miatt ha lehet kihagynám....
Kösz előre is
Elküldve: 2007. 06. 13. 22:50
Idézet: fuji1320d - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 21:11
Hát pedig...
-vagy Brute force [sok szerencsét hozzá van vagy 36^5+36^6+...+36^8 variáció]
-vagy szédszeded [garancia bye-bye, meg laptopba azért óvatosabban szabad csak nyúlkálni] és bios-t reseteled [jumperral, vagy elem-eltávolítással]
-esetleg[!!!] ha tudja ezt a gép, akkor lanról bootoltatod és talán akkor lehet esetleg[!!!] teljesen újraírni a bios beállításokat (ezekről én konkrétan nem tudok, az biztos, hogy sima bios-frissítésnél jelszó megmarad, ami Nálad most pont rossz)
-vagy, ha valami Oprendszer bejön a jelszó beírása nélkül is, akkor talán létezhet ilyen program (FUSI-nak is van valami BIOS manager-e, ha jól rémlik)
-beviszed szervízbe, ami lényegében a 2. megoldást jelenti csak szakember csinálja, ha elront valamit, akkor ingyen kell kijavítania -(míg, ha esetleg "Csináld magad!" mozgalom keretében okozol kárt, akkor az se nem garanciális hiba, se nem 10e ft-os nagyságrend kijavíttatni valószínűleg), és garancia is megmarad.
Sajnos tudomásom és véleményem szerint a szervíz a legjárhatóbb út.
Illetve, ha nem olyan fontos a gép a mindennapokban, akkor elvileg szétszedés nélkül is megoldható a Bios resetelése: vedd ki az aksit, húzd ki konnektorból, és várd meg míg lemerül az alaplapi elem. (3 héttől akár 2 évig is...
Elküldve: 2007. 06. 14. 07:18
Idézet: tnm - Dátum: 2007. jún. 13., szerda - 23:50
-vagy Brute force [sok szerencsét hozzá van vagy 36^5+36^6+...+36^8 variáció]
-vagy szédszeded [garancia bye-bye, meg laptopba azért óvatosabban szabad csak nyúlkálni] és bios-t reseteled [jumperral, vagy elem-eltávolítással]
-esetleg[!!!] ha tudja ezt a gép, akkor lanról bootoltatod és talán akkor lehet esetleg[!!!] teljesen újraírni a bios beállításokat (ezekről én konkrétan nem tudok, az biztos, hogy sima bios-frissítésnél jelszó megmarad, ami Nálad most pont rossz)
-vagy, ha valami Oprendszer bejön a jelszó beírása nélkül is, akkor talán létezhet ilyen program (FUSI-nak is van valami BIOS manager-e, ha jól rémlik)
-beviszed szervízbe, ami lényegében a 2. megoldást jelenti csak szakember csinálja, ha elront valamit, akkor ingyen kell kijavítania -(míg, ha esetleg "Csináld magad!" mozgalom keretében okozol kárt, akkor az se nem garanciális hiba, se nem 10e ft-os nagyságrend kijavíttatni valószínűleg), és garancia is megmarad.
Sajnos tudomásom és véleményem szerint a szervíz a legjárhatóbb út.
Illetve, ha nem olyan fontos a gép a mindennapokban, akkor elvileg szétszedés nélkül is megoldható a Bios resetelése: vedd ki az aksit, húzd ki konnektorból, és várd meg míg lemerül az alaplapi elem. (3 héttől akár 2 évig is...
hmm, nem ismerem ezt a tipust, de azt a hatlapot, ami a procit takarja, meg az egyik memoriat el lehet tavolitani gari vesztes nelkul, es pl. nekem ott van az elem.
Elküldve: 2007. 06. 14. 09:49
Idézet: charlie - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 7:18
Na, elemeltávolítás megvolt. Egyébként ehhez ELÉGGÉ szét kell szedni a gépet, szerencsére semmilyen garszalag nincs rajta, ami sérülhetne. Elem kivesz 2 órát, visszatesz.... jelszót továbbra is kéri
Találtam az alapjalpon pár olyan pontot, ami jumperszerűség (nem áll ki tüske belőle), ezeket egyesével rövidre zártam - továbbra is jelszót kér.
Tovább szórakozok még vele, valójában nem hiszem el, hogy nincs valami megoldás....
Elküldve: 2007. 06. 14. 11:33
vagy pedig, kezikonyvet megnez, hatha le van irva?
Elküldve: 2007. 06. 14. 16:23
Idézet: charlie - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 11:33
vagy pedig, kezikonyvet megnez, hatha le van irva?
A kézikönyv olyan "részletes", hogy még arról sem szól, hogy a BIOS-ban milyen beállítások vannak. FS meg azt mondja, hogy goto szervíz...
Valójában második gép, ráérek vele játszani, eddig 3-4x szétszedtem és összeraktam, asszem még egy-két próbát megér. A baj, hogy kinti fórumokon is olyan általánosságok vannak, mint elemkiszedés, meg phoenix password....
Mindegy, ha jutottam valamire, mindenki okulására leírom mi volt a trükk
Elküldve: 2007. 06. 14. 16:29
THX
Elküldve: 2007. 06. 14. 22:22
Idézet: fuji1320d - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 10:49
Találtam az alapjalpon pár olyan pontot, ami jumperszerűség (nem áll ki tüske belőle), ezeket egyesével rövidre zártam - továbbra is jelszót kér.
Tovább szórakozok még vele, valójában nem hiszem el, hogy nincs valami megoldás....
Nem szivesn szólnék bele, de sztem ne nagyok kötögess rövidre találom "jumper-szerű" dolgokat a notiba (vagy ne lepődj meg a szétsütöd az egészet..). Sztem keress rá neten a főnix bios mester jelszavakra. Van rengeteg..
JAvaslom pl a végigpróbálgatását mindegyiknek mielőtt kisütsz valami létfontosságú...
http://www.mp3portal.hu/modules.php?op=mod...rticle&sid=1459
vagy
http://www.origo.hu/techbazis/szoftver/200...viz.html?pIdx=2
és van olyan progi ami kiszedi a működő gépből a BIOS jelszót.. (ha elindul valami OP rendszre simán megoldható..)
Szerkesztette: djadji 2007. 06. 14. 22:26 -kor
Elküldve: 2007. 06. 15. 07:34
Elküldve: 2007. 06. 17. 10:35
Idézet: djadji - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 22:22
JAvaslom pl a végigpróbálgatását mindegyiknek mielőtt kisütsz valami létfontosságú...
http://www.mp3portal.hu/modules.php?op=mod...rticle&sid=1459
vagy
http://www.origo.hu/techbazis/szoftver/200...viz.html?pIdx=2
és van olyan progi ami kiszedi a működő gépből a BIOS jelszót.. (ha elindul valami OP rendszre simán megoldható..)
Köszi az infot - a phoenix-es jelszavakat már mind próbáltam, nem műxik. Ahogy ugyancsak nem működik az a megoldás sem, hogy az elemet kiveszem. 3 napot állt a gép elem és akku nélkül, nem történt semmi, jelszót ugyanúgy kéri.
Asszem nem úszom meg a szervízt.....

Súgó
A téma zárva.