HWSW Informatikai Kerekasztal: Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? egy kis segítség kellene Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 23. 12:36

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 12:25

Egyetértek, én is gimiből jöttem, jól meg is szívtam a f@szt a fősulin az elektro tárgyakkal. Azért nagy nehezen csak a végére érek, már csak az irányítástechnika van vissza :)

nekem is a számvitel szigorlat és a speces tárgyaim és akkor én is a végére érek...
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#162 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 12:45

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 13:36

nekem is a számvitel szigorlat és a speces tárgyaim és akkor én is a végére érek...

Asszem rosszul fogalmaztam, irányításon kivül van még azért jópár tárgy vissza, de elektro jellegü az már csak az irányítás :) Ha sikerül minden ebben a félévben, akkor még 2 tárgy lesz jövő félévben....
Nameg még ott az analízis szigcsi is  :Đ  Még nem mertem elmenni rá egyszer sem  :(
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#163 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 12:48

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 11:45

Asszem rosszul fogalmaztam, irányításon kivül van még azért jópár tárgy vissza, de elektro jellegü az már csak az irányítás :) Ha sikerül minden ebben a félévben, akkor még 2 tárgy lesz jövő félévben....
Nameg még ott az analízis szigcsi is  :Đ  Még nem mertem elmenni rá egyszer sem  :(

melyik school amúgy? ;)

-C0pp3rM!n3-

#164 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 12:53

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 13:48

melyik school amúgy? ;)

-C0pp3rM!n3-

Dunaújvárosi Főiskola (ide jár Chewbacca is :) )
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#165 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 13:04

aham, szittem már ott vagy te is a Bécsi úton :D

-C0pp3rM!n3-

#166 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 13:14

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 13:53

Dunaújvárosi Főiskola (ide jár Chewbacca is :) )

hát igen...egyszer ha összegutunk, gyere már oda hozzám :D
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#167 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 14:06

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 14:14

hát igen...egyszer ha összegutunk, gyere már oda hozzám :D

Hát eddig kb. 2x véltelek felfedezni, másodszor nem is olyan régen :)
Nem tudom látlak-e még, nem nagyon járok suliba (  :Đ ), de ha igen és olyan a szitu, akkor odamegyek  :)

#168 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 14:06

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 11:42

Szerintem szakközépben még nem kellett annyira odatenni magad, szerintem ott még ragad rád minden :D
legalábbi gimibe nem igazán tanultam semmit, mégis 4,4-es átlaggal érettségiztem :D  :D

Hátja, van akire ragadnak a dolgok, van akire meg veszettül nem.Elég sok mindennek kellett utánajárni a szakközepeseknek akkor, mert a főiskola alapból úgy kezelte d olgokat, hogy ők ezt már tudják.Főleg szilárdságtanból és épületszerkezettanból.
A gimi azért más terep, ott én se lihegtem túl a dolgokat.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#169 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 14:09

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 15:06

Hát eddig kb. 2x véltelek felfedezni, másodszor nem is olyan régen :)
Nem tudom látlak-e még, nem nagyon járok suliba (  :Đ ), de ha igen és olyan a szitu, akkor odamegyek  :)

na nekem is mindig ezt mondják, hogy téged sosem látlak...lehet, hogy ez itt a probléma...de ha látsz gyere oda feltétlenül ;)

#170 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 18:41

Most ugy altalanossagba lenne velemenyem a tovabbtanulasrol stb.
En most vegeztem a bmf-en (nik), szerintem a kovetkezo a helyzet:
Nem er semmit a diploma onmagaban, ha valamiben nem tunsz ki, valamiben nem vagy jobb mint a tobbiek.
Ilyen szempontbol tokmind1 hova jarsz, mindenhol feltuningolhatja magat az ember azon a teruleten ami kozel all hozza.
Batran kell eljarkalni allasinterjukra, kapcsolatokat epiteni mar az utolso evben.
Ha a fentiek teljesulnek, tuti lesz jo allasod az allamvizsga utan :) es tokmind1 hogy ki a kiallitoja a papirnak.

#171 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 19:31

Idézet

En most vegeztem a bmf-en (nik)
:respect:  ;)  :D

Idézet

Nem er semmit a diploma onmagaban, ha valamiben nem tunsz ki, valamiben nem vagy jobb mint a tobbiek.

Inkább mondhatni valamiben bele kell ásnia magát az embernek, ami a szakterülete lesz, szerintem.

Idézet

Batran kell eljarkalni allasinterjukra, kapcsolatokat epiteni mar az utolso evben.

Igen, legtöbbször nem azon múlik, hogy milyen szakember vki, hanem a kapcsolatain (mai világ sajnos).

-C0pp3rM!n3-

#172 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 19:47

Idézet: Freddy - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 19:41

Első évben. :D

Egyébként kb. egyetértek.

#173 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 21:57

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 20:47

Első évben. :D

Egyébként kb. egyetértek.

protekció gyártás?  :eek:  :D
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#174 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 05:36

Hát végülis nevezhetjük protekciónak is...
De ezt a fajta protekciót Te építed fel saját magadnak, nem pedig az öledbe hullik...
És a lelkes, szorgalmas végzősöket nagyon szívesen fogadják, ha látják hogy küzdesz és nem akarsz beleszürkülni a közegbe.

#175 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 22:07

Idézet: tasp - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 22:57

protekció gyártás?  :eek:  :D

Nem... csak sosem árt, ha van elég ismerősöd... hol ők húznak ki téged az ürülékből, hol te őket. Vannak "nettó befizetők" és "nettó nyertesek", de a végén mindenki jobban jár, mintha a 4 fal között ülne.

A suliban nem kell protekció, azt el kell tudni végezni. Viszont az sosem árt, ha van valahol ismerősöd és viszont.

#176 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 09:25

Idézet: zako - Dátum: 2006. szept. 22., péntek - 15:18

Nem vagyok sértődékeny, és személy szerint nem is panaszkodom...  :cool: Szeretem a hivatásom, szeretem a gyerekeket - bár rengeteg a stressz, vannak kezelhetetlen és magatartászavarok tanulók is bőségesen. Több fiatal tanárnőről tudok, aki retteg, ha egy bizonyos osztályban kell órát tartani, sírógörcseik vannak (és előbb-utóbb gyomorfekélyük is lesz). Engem keményebb fából faragtak és kötélidegeim vannak - szerintem manapság ezek fontosabb tulajdonságok a pedagógusi pályán, mint pl. a nyelvvizsgapapír.

Én egyébként nem vagyok jó példa (kollégiumi nevelőtanár vagyok), egy átlagos középiskolában tanító pedagógus nem kap ennyit, kb. 100e nettót keres egy néhány éve a pályán lévő tanár. Nekem az éjszakai ügyelet és a hétvégi túlóra dobja meg a fizetésem.

Ha valaki nagyon irigyelne a sok szünet, a magas fizetés vagy más egyéb miatt, akkor szívesen mesélek sztorikat egy "átlagos" kollégiumi napról.  :Đ

Csak idáig tudtam elolvasni, de még tovább is elfogom + átgondolom a többi hozzászólást is, de most idő hiányában csak annyit,h:

pályakezdő tanárként 2 szakos diplomával, gimiben netto 78K-t keresek... a 100 az szerintem kissé sok, bár nemtom,h a helyettesítésekkel együtt gondoltad-e? A tanári munka egyébként szerintem nem feltétlen rossz, csak erős jellem kell hozzá + szerencse,h manapság találj a közelben a szakirányodnak megfelelő állást...  :( Épp ezért gondolkoztam el (már csak múlt időben  :) ) egy másik szakú diplomán.

#177 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 11:55

Idézet: Coppermine - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 14:04

aham, szittem már ott vagy te is a Bécsi úton :D

-C0pp3rM!n3-

én ott sz0p0k :Đ
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#178 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 13:06

Idézet: Gyoma - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 9:25

Csak idáig tudtam elolvasni, de még tovább is elfogom + átgondolom a többi hozzászólást is, de most idő hiányában csak annyit,h:

pályakezdő tanárként 2 szakos diplomával, gimiben netto 78K-t keresek... a 100 az szerintem kissé sok, bár nemtom,h a helyettesítésekkel együtt gondoltad-e? A tanári munka egyébként szerintem nem feltétlen rossz, csak erős jellem kell hozzá + szerencse,h manapság találj a közelben a szakirányodnak megfelelő állást...  :( Épp ezért gondolkoztam el (már csak múlt időben  :) ) egy másik szakú diplomán.

Az alapbérem (tehát amit pl. egy nyári hónapban kapok) bruttó 148.000 Ft, ebből durván 50.000-et vonnak le mindenféle adó és járulék címén, tehát kb. 100.000 marad. Természetesen amikor dolgozom is  :p, mondjuk októberben, a fizetésem ennél jóval több. A bruttó 148-ban benne van az osztályfőnöki pótlék és a minőségbiztosítási különmunkáért kapott keresetkiegészítés is. Nálunk gyakorlatilag nincs helyettesítés, van viszont éjszakai és hétvégi ügyelet.

A nettó 78 szerintem nagyon kevés, de még a nettó 100 is éppenhogy elmegy. Ezek után még kevésbé van kedvem elmenni tanítani, teszek magasról a presztízsre...  :cool:

Csak úgy ízelítőül egy elég friss sztori, átlagos hétfő éjszaka egy fiúkollégiumban:

Minden hétfőn én vagyok az éjszakás, ez azt jelenti, hogy hétfő 15 órától kedd reggel 8-ig dolgozom és kedden még vissza kell mennem 15-től 21-ig. 15-től 22-ig kötelező foglalkozások vannak (tanulószoba, szakkör, csoportfoglalkozás, korrepetálás, stb.), persze ezek mellett minden egyéni problémát meg kell oldani, ami a gyerekekkel kapcsolatos, folyamatosan fegyelmezni őket mindenféle rendbontás miatt. Ebben az időszakban több tanár is van az épületben, tehát megoszlik a munka. Az igazi ereszd-el-a-hajam a 22 óra utáni takarodóval kezdődik, amikor az éjszakai portást leszámítva egyedüli tanárként kell felügyelned az egész épületet, ahol 140 középiskolás fiú, 32 főiskolás fiú és 64 főiskolás leányzó tartózkodik. A középiskolások az első és második emeleten, a lányok a harmadikon, a főiskolás fiúk a középiskolásokkal közös első emeleten. 22 órakor bezárom a fürdőket és központi villanyoltás van, tehát csak a folyosón marad néhány lámpa égve, a szobákban nincs áram.

Múlt héten hétfőn a következők zajlottak le 22 óra után: fürdő bezár 22.15-kor (nem fejezték be a fürdést időre, meztelenül mégsem rángathatom ki őket a zuhany alól), villany lecsap 22.01-kor, persze mindenki kitódul a folyosókra, hozzák a székeket, nekiállnak enni, futkosni, egymást törülközővel csapkodni, telefonálni, szobában focizni. Én megállás nélkül ingázom a két emelet között, közben lemegyek a földszintre, amit lehet, azt bezárom, számtechtermet beriasztom, váltok pár szót a portással, aztán rohanok az emeletre, mert egetverő ordibálás van - két fiú majdnem összeverekedik, közéjük állok, nagy nehezen megnyugszanak. A másik szobában "szivatás" zajlik, egy kilencedikest próbálnak éppen fogkrémmel bekenni, hárman lefogják, a negyedik éppen kenné. Kicsavarom a kezéből a tubust, szétzavarom őket. Caplatok a másodikra, a fiúk nagyban dumálnak a főiskolás lányokkal, megkérem őket, ugyan már, távozzanak. Nagy nehezen elbúcsúznak, megyek tovább. Az egyik szobában üveg Hubertus a szoba közepén, kis stampedlik körben, iszogatnak a 16-17 éves srácok, egy műanyag palackban csikkek. Üveg elkoboz, takaríttatás. A WC-ben öt-hat fiú dohányzik, nem is nagyon exkluzálják magukat, neveket megjegyzem, holnap lesz nemulass. Visszatérek az első emeletre, mindenki az utcára néző ablakokban lóg, odakint néhány roma fiatal válogatott szavakkal ecseteli a kollégisták családi kapcsolatait, néhány kődarab és műanyagpalack repül, jobbnak látom segítséget hívni, de mire leérek a portára, a portás már tárcsázza a rendőrséget. Kimegyünk vele a kollégium elé, közben az egyik roma már elkezdett felmászni az első emeletre a vasrácson. Felmegyek a szobába, a fél kollégium ott lóg és anyáznak. Kiszólok a srácnak, hogy távozzon, mert jönnek a zsaruk, de csak mászik tovább. Közben megérkezik a járőrautó, igazoltatják a romákat, az egyik a rendőrautón ugrál, nagy nehezen leszedik és beviszik az őrsre. Kb. fél óra, mire a srácok megnyugszanak, 23.40 van, hosszú éjszakám lesz, az már biztos.
A másodikról jön egy srác, hogy a szobatársa rosszul van, menjek azonnal. Futólépés a másodikra, az egyik kilencedikes az, alig van magánál, az ájulás szélén áll, a szobában kisebbfajta pánik, mert az illető epilepsziás - no, még egy éjszakai roham hiányzik, a fenébe is. Pupillákat ellenőrzöm, pulzusa gyenge, de a nevét meg tudja mondani. Hívjam a mentőt? Túladagolta a gyógyszert, mondja a srác, de volt már ilyen, ne ijedjünk meg, majd kialussza. Rendben, később még ránézek, akkor már alszik.
Közben az egyik szobából furcsa hangok hallatszanak, mintha vízcsobogás lenne. Az ajtó belülről zárva, hosszasan kopogok, nagy nehezen kinyitják, színlelik, mintha most ébredtek volna. Az asztalon műanyag palackokban sárga folyadék. - Mi ez? - Á, semmi, csak limonádé. - Akkor igyál belőle! - Öööö, nem vagyok szomjas... Kiöntetem velük a vizeletet a WC-ben, lassan 0.30 lesz, kezdek fáradni én is. Még egyszer körbejárom a szinteket, talán ma már nem lesz más esemény. Beállítom a telefonomat 6.15-re, reggel én ébresztek. Nyugtalanul alszom, bármikor felébreszthetnek, de az éjszaka hátralévő része eseménytelenül telik. Reggel zsibbadtan ébredek, pár percig nézek magam elé, aztán szép lassan feltápászkodom, indul a nap. A nulladik órások már talpon vannak, lassan a többiek is ébredeznek. Körbejárom a szobákat, nappali fényben még lehangolóbb a szemét, a rendetlenség, a kanszag. Több gyereket úgy kell kirángatni az ágyból, nem is csoda, a tegnap éjszaka után. Közben megérkeznek a takarítónők, az adminisztrátor és a karbantartó. Váltok velük néhány szót, javítást kérek a másodikra, lemondom néhány gyerek étkezését a hétre, és mielőtt 8.15-kor hazaindulnék, még beírom az ügyeleti naplóba: "Rendkívüli esemény nem történt."
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#179 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 13:28

Nagyon jót nevettem az íráson.  ;)
Mondjuk sosem voltam kollégista, de így már nem is bánom, ez rosszabb, mint  a katonaság. 22-kor takarodó, reggel ébrszetés meg ilyenek, ez tényleg így megy? A középiskolásoknál még megértem, de a főiskolásoknál is?

Szerkesztette: Mikeee 2006. 09. 28. 13:29 -kor

#180 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 20:08

zako!
blogot kéne írnod :D
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.