HWSW Informatikai Kerekasztal: Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? egy kis segítség kellene Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 28. 21:19

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 13:28

Nagyon jót nevettem az íráson.  ;)
Mondjuk sosem voltam kollégista, de így már nem is bánom, ez rosszabb, mint  a katonaság. 22-kor takarodó, reggel ébrszetés meg ilyenek, ez tényleg így megy? A középiskolásoknál még megértem, de a főiskolásoknál is?

Tényleg így megy, amit leírtam, az pontosan így megtörtént. Főiskolásoknak nincs takarodó és ébresztő, bár néha felébrednek ők is, amikor a középiskolások kissé "zajosan" készülődnek...  :cool:
A Prison Break című sorozat mondjuk nekünk ajánlott olvasmány.  :D
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#182 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 10:59

Idézet: zako - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 20:19

Tényleg így megy, amit leírtam, az pontosan így megtörtént. Főiskolásoknak nincs takarodó és ébresztő, bár néha felébrednek ők is, amikor a középiskolások kissé "zajosan" készülődnek...  :cool:
A Prison Break című sorozat mondjuk nekünk ajánlott olvasmány.  :D 

Na, betegségből felépülve, végre elnéztem ide újra:

zako: vagy könyvben ki kéne adni a történteket :), najó a blog az óccsobb.

Akkor ezért kapsz több fizetést, mint én. Bár lassan vannak olyan iskolák is, ahol szintén hasonló helyzet kezd el kialakulni. :( 

A korábbi kérdésemre köszönöm a további hozzászólásokat (FlowM@N, red, tasp ...)  :respect: . Az a rossz, hogy lassan tök nemtom mit gondoljak. Sokszor én is úgy érzem,h tök perfekt vagyok, amit mások meg tudnak csinálni és mondjuk durván hangzik, azt én is, de azután vagy elé kerülök egy problémának , amit nemtok megoldani. Vagy hallok ilyet, vagy hallok olyat,h az egyik ismerősöm, aki nálam is tökéletesebb , :) , nem tudja megcsinálni, amit kellene... Ekkor rádöbbenek, h semmit sem érek... pff... :(

Tanfolyamokról: valamit el kell végezni feltétlen, ha el akarok helyezkedni az adott szakirányon belül, vagy tényleg nagyon jó ismerettségi körrel kell,h rendelkezzek. Ez utóbbi egyértelmű.

Szó esett a gimnázium-szakközepekről is. Nálam is az a baj,h gimit végeztem és valamilyen szakmában nehezen tudnék vele elhelyezkedni, mivel "nem értek" semmihez, viszont "komoly és kemény gimit végeztem, ahol nem arra neveltek,h "kétkezi" munkát végezzek. Én úgy látom,h aki gimiből szabadul ki, annak esélye a szellemi munkák terén van "csak" (tanár, jogász, doktor, közgáz...),  de lehet,h csak a tapasztalatlanságom szól belőlem. Ha meg elvégzi az ilyen ember a megfelelő továbbképző felső okt. intézményt, akkor meg továbbra is a szerencse, vagy a kapcsolatok dominálnak. Jogászból, közgázból annyi van, mint tengerben a víz, a tanár nem tud elhelyezkedni, mostanában max. ügynökként...

#183 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 22:47

Sziasztok!

Gondoltam, nyitok egy új topikot, de ez is megteszi :)

Mit gondoltok a jogász és közgazdász diplomáról? Most vagyok első éves joghallgató és azon gondolkodom, hogy elkezdjem-e jövő ősszel a közgázt párhuzamos képzésként...  :smoker:

Úgy gondoltam, kikérem minél több ember véleményét  :D
No sacrifice, no victory.
Yeaah we'll shine like stars in the summer night...

#184 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 04. 00:43

Akkor nem 1, hanem 2 diplomad lesz, ami semmire sem jo.

(Tultermeles van jogaszbol, meg kozgazdaszbol, igy ezen diplomak erteke a WC papirral vetekszik.)

Szerkesztette: nyunyu 2006. 12. 04. 01:02 -kor

#185 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 08:19

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 0:43

Akkor nem 1, hanem 2 diplomad lesz, ami semmire sem jo.

(Tultermeles van jogaszbol, meg kozgazdaszbol, igy ezen diplomak erteke a WC papirral vetekszik.)

Ez ebben a formában nem kis tévedés. Szerencsére komoly cégek nem így gondolják. :)

Rengeteg "közgazdász" képzés van, ahol csinálnak sok dolgot, csak közgazdászt nem képeznek. Egy kalap alá venni őket meglehetősen helytelen. Nálunk (BCE) a jobb végzősöket már ötödéven elviszik, de sokan negyedéven is el tudnak már szakmában helyezkedni. Ja, hogy a Szolnoki Főiskola (no offense, bármelyik másikat is mondhatnám) diplomájával elhajtják az embert mindenhonnan? Tanulni kell... meg persze utána dolgozni is, nem keveset, de ez más területen is így van.

Rengeteg lehetőség van, bár a jog-közgazdász párosítást annyira nem érzem szerencsésnek. A közgazda oldalt ismerem; itt tanultunk annyi jogot, hogy képesek vagyunk jogszabályokat keresni és értelmezni, ennyi egy rendes közgazdásznak elég. A közgazda léthez a jogász lét érdemben nem fog hozzátenni, kivéve egy utólagos szakjogász képzés, mondjuk egy banki szakjogász. De ez szemmel láthatóan nem az.

#186 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 17:04

No, igen. Azt viszont tudni kell, a párhuzamos képzés csak költségtérítéses, kivéve ha a normál felvételi eljárás során államira bekerül az ember. Úgy vagyok vele, a jogi diploma mellé kellene még egy... És mivel csodával határos módon lenne annyi pontom, mint amennyi tavaly volt a határ, így talán felvesznek :) És jobban jövök ki ($), ha most csinálom meg és nem a jog után, mert ugye a másoddiplomás képzés mind költségtérítéses.

Ennek fényében szerintem nem olyan rossz üzlet :)

Egyébként bármilyen más ötletet szívesen fogadok  :cool:

#187 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 18:47

Ha akad valaki, aki Londonban tanul a Middlesex Uni -n, esetleg a MA Media And Communication Management szakon, illetve a Metropolitan Uni-n, az alábbiak bármelyikén vagy valami hasznavehető információja van a szakokrol, mit érdemes, stb, az szoljon! :) Kösz.
Szal a Metropolitanan ezek [mind MA]: Mass Communications,
Events Marketing Management, International Marketing Communications [UK-FR]
Köff.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#188 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 20:50

Hmm, kezdem mégjobban tisztelni, akinek már megvan a diplomája. Próbálgatom matekból az integrálást, de a ˘^@đ#@ nyját, aki kitalálta :D
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#189 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 20:53

Idézet: Mészike - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 20:50

Hmm, kezdem mégjobban tisztelni, akinek már megvan a diplomája. Próbálgatom matekból az integrálást, de a ˘^@đ#@ nyját, aki kitalálta :D

Az jó móka, főleg, ha rosszul tanítják. De vigasztaljon az, hogy vizsga után rögtön megérti az ember...

#190 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 20:59

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 20:53

Az jó móka, főleg, ha rosszul tanítják. De vigasztaljon az, hogy vizsga után rögtön megérti az ember...

:D
Januárban kiderül. Jó volna átmenni elsőre.
És még ott van a fizika is... Brrrrrrr.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#191 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 21:02

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 20:53

Fura, en vizsga utan rogton elfelejtettem... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#192 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 21:24

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 21:02

Samott

Én még kétszer azért elmentem vizsgázni, annyira szerettem az analízist... most meg olyan természetességgel értem az egészet, mint az összeadást. :)

#193 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 21:28

Idézet: Samott - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 21:02

Samott

Minek is az... :Đ

#194 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 22:32

Nekem az analizisrol az a hosszu szaru skip jel jut eszembe a kepletekbol.

#195 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 23:51

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 21:32

Nekem az analizisrol az a hosszu szaru skip jel jut eszembe a kepletekbol.

nekem meg a tanár egyik kedvenc mondata:

"ez triviális"

-C0pp3rM!n3-

ui: vizsgán is remélem triviális lesz - az aláírásom már megvan %)

#196 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 14:45

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 21:28

Minek is az... :Đ

Azota se volt ra szuksegem, akkor meg minek? ;)

Mas: Reménytelen a diplomás munkanélküliek helyzete

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#197 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 14:46

Idézet: banditos - Dátum: 2006. dec. 4., hétfő - 16:04

No, igen. Azt viszont tudni kell, a párhuzamos képzés csak költségtérítéses, kivéve ha a normál felvételi eljárás során államira bekerül az ember. Úgy vagyok vele, a jogi diploma mellé kellene még egy... És mivel csodával határos módon lenne annyi pontom, mint amennyi tavaly volt a határ, így talán felvesznek :) És jobban jövök ki ($), ha most csinálom meg és nem a jog után, mert ugye a másoddiplomás képzés mind költségtérítéses.

Ennek fényében szerintem nem olyan rossz üzlet :)

Egyébként bármilyen más ötletet szívesen fogadok  :cool:

A gimis oszt.társak nagyobbrésze (80%) jogra ment Szegeden. Ők elég sokat panaszkodtak arra,h elég nehéz megcsinálni. De hasonlóakat hallottam 1-2 közgázos ismerősömtől is és e között az emberek között van egy olyan ismerős is, akinek 3 (vagy 4?? I don't know  :cool: ) felsőfokú nyögvizsgája is van már,  nem csak ezért, de elég okos is...szóval ő abbahagyta a jogot és inkább rágyúrt a másikra... Ergo: szerintem marhára megszenvednél a 2 egyetemmel!

Én amúgy 2 szakos tanár vagyok (matek-sztech) és én is eleget szívtam a 2 szakkal!

#198 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 19:27

Idézet: Gyoma - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 14:46

A gimis oszt.társak nagyobbrésze (80%) jogra ment Szegeden. Ők elég sokat panaszkodtak arra,h elég nehéz megcsinálni. De hasonlóakat hallottam 1-2 közgázos ismerősömtől is és e között az emberek között van egy olyan ismerős is, akinek 3 (vagy 4?? I don't know  :cool: ) felsőfokú nyögvizsgája is van már,  nem csak ezért, de elég okos is...szóval ő abbahagyta a jogot és inkább rágyúrt a másikra... Ergo: szerintem marhára megszenvednél a 2 egyetemmel!

Én amúgy 2 szakos tanár vagyok (matek-sztech) és én is eleget szívtam a 2 szakkal!

Ezt csak most vettem észre.  :omg:

Válaszom: összességében nem nehéz.

Természetesen nehéz, ha - az embernek semmi érzéke nincs hozzá, csak divatból akar jogot tanulni.
                                      - az ember a szorgalmi időszakban csak bulizik, lazsál, vagyis nem csinál semmit.

Csak egyetlen egy dolgot kell betartani, amit viszont rohadt nehéz.  :D Minden hétvégén foglalkozni a legnehezebb tantárgyakkal. És akkor nincs különösebb gondja az embernek a vizsgaidőszakban.

Abban viszont teljesen egyetértek, hogy nem lesz könnyű. De megéri.  :smoker:

#199 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 00:58

Van valakinek arról tapasztalata, gyakorlatban hogy működik, hogy teszem azt van egy főiskolás diplomám (nem bsc, "régi" rendszerű), és ezzel szeretnék UK-ban posztgraduális képzésre menni vagy msc-re (mi a különbség amúgy? van egyáltalán? - mármint postgrad vs. msc). Itt az érdekelne, hogy mennyire fogadják el az ilyen diplomát ill. működik-e egyáltalán ez a dolog?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#200 Felhasználó inaktív   banditos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 01:22

Idézet: bbence - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 0:58

Van valakinek arról tapasztalata, gyakorlatban hogy működik, hogy teszem azt van egy főiskolás diplomám (nem bsc, "régi" rendszerű), és ezzel szeretnék UK-ban posztgraduális képzésre menni vagy msc-re (mi a különbség amúgy? van egyáltalán? - mármint postgrad vs. msc). Itt az érdekelne, hogy mennyire fogadják el az ilyen diplomát ill. működik-e egyáltalán ez a dolog?

Azt hiszem, az msc az master képzés. A posztgraduális pedig másoddiplomás képzés, vagyis, van már egy "teljesértékű" diplomád. Bár lehet, hogy marhaságot beszélek.  :D

A többi kérdésre még csak megpróbálni sem akarok válaszolni. Lövésem sincs. :) Szerintem Gugli tudja. :D

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.