Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? egy kis segítség kellene
Elküldve: 2005. 01. 05. 20:44
Elküldve: 2005. 01. 05. 20:54
Idézet: FeW - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 10:59
De, hogy ontopik is legyek. Általában mindenkit lebeszélek arról, hogy IT irányban menjen. Miért is? Sokan vagyunk, és egyre többen. Sok a pancser, akik nulla pénzért mindent elvállalnak, ergo pénz nincs a dologban. Ennyi.
Javaslom az építőipart. Az mindíg ment, és fog is menni. És van benne pénz, nem is kicsi.
Elküldve: 2005. 01. 05. 20:58
Idézet: Sniper - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 17:24
?
Bár nem vagyok assembly guru, de én bizony böcsülettel szereztem meg egy 2-es gyakorlati jegyet.
Nem vagyok rá büszke, mert ha egy kicsit szorgalmasabb lettem volna jobb is lehetett volna, de elmondhatom, saját jegy.
Ne vedd feltétlenül magadra, mert gondolom te sem assembly programozó vagy.
Ettől függetlenül, ha később veszi valaki a fáradtságot és utólag belemerül, akkor Isten neki.
Elküldve: 2005. 01. 05. 22:11
Idézet: Sniper - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 17:24
Nekem sem volt egyik sem gáz, mindegyiket magam csináltam jó eredménnyel, de jópáran sz*vtak elég rendesen.
Elküldve: 2005. 01. 05. 23:40
Idézet: Misi_D - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 20:51
Kicsit most off leszek (bocsi Few)...
Szóval, ha már úgyis itt van ez a topic, lenne a témával kapcsolatban egy kérdésem. Budapesten melyek lennének azok a felsőoktatási sulik - karok, amik szóba jöhetnek egy középsuliban infós osztályba járó diák számára??? Szal, az öcsém most negyedéves középsuliban, informatika tagozat, felvételi előtt - jelentkezés leadása előtt. Megkért, hogy nézzek már utána kicsit a pesti suliknak - kéne egy lista, illetve melyik miért lenne jó, miért nem stb. Mivel én közgázos vagyok, nem teljesen vágom ezeket. Természetesen valami témábavágó school érdekelné (szóval nem fog orvosnak állni
Előre is köszi:
Misi
Jah, mellesleg nem csak öcsém, saját magam is érdekel a téma, gondolkodtam azon, hogy jelentkezem valami infós szakra 2. diplomára (majd csak jövőre). Attól, hogy közgázos vagyok, mindig is érdekelt az IT, nem vagyok egy elveszett ember ezen a téren. (Pl a programozás azért alapszinten megy, láttam már Delphi-t közelebbről...
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2005. 01. 06. 07:40
Idézet: Misi_D - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 23:40
Elküldve: 2005. 01. 06. 09:35
Idézet
A képzés célja
Módszertani és széles körű szakmai megalapozás után a közgazdasági, speciálisan a külgazdasági problémák önálló felismerésére, elemzésére és megoldására képes szakemberek képzése, akik a gazdaságpolitikai alkalmazásokat, részpolitikákat, piaci intézményi kereteket stb. is ismerik és kezelni tudják.
A szakon szakirányok válaszhatók:
Vállalkozási szakirány
Pénzügyi szakirány
Külgazdasági szakirány
Kinek a jelentkezését várjuk?
Egyetemi végzettségű műszaki, fizikus, vegyész, biológus, geológus, geofizikus, matematikus és számítástechnikus (informatikus) szakképzettséggel rendelkezők.
A képzés helyszíne
A képzés a Veszprémi Egyetemen, Veszprémben folyik.
A jelentkezés módja, feltétele
Felvételi vizsga nincs.
Túljelentkezés esetén nyelvismeret, gyakorlati idő, az oklevél minősítése alapján rangsorol a Felvételi Bizottság. A felvételi bizottság a ponthatárt a jelentkezők köréből, illetőleg a túljelentkezés mértékétől függően határozza meg. 2002. szeptemberi indításhoz a jelentkezési határidő 2002. június 30.
Képzési idő
A képzés ideje 5 félév, ami szakdolgozat készítéssel és védéssel zárul.
Mit fognak tanulni?
A képzés a mellékelt tantervben felsorolt elméleti, módszertani alapozó és a szakirányhoz közvetlenül kapcsolódó tárgyak alapján történik. A kötelező tárgyak mellett szabadon választhatók elégítik ki a hallgatók egyéni szakmai érdeklődését.
Hogyan fognak tanulni?
A képzés az önképzésből kifejlődött levelező képzésen alapul, ahol az oktatói funkció részben a tananyagba, részben a konferenciákba, intenzív kurzusokba van beépítve. Az oktató ezen keresztül ad feladatokat, tesz fel kérdéseket, illetve ellenőrzi a tananyag elsajátítását.
Egyes tárgyak törzsanyaga írásos anyag formájában áll a hallgatók rendelkezésére, melynek készség szintű elsajátítását a hétvégi intenzív kurzusok segítik.
Az önálló munkavégzés évközi feladatok keretében történik. A tananyag öntevékeny elsajátítását, az évközi feladatok színvonalas megoldását segíti az oktatók által előre megadott időpontban lebonyolított telefonos és/vagy személyes, e-mail-es konzultáció.
A haladás és a tantárgyfelvétel a kreditrendszer szerint történik, alapvetően az előfeltételi tárgyak teljesítése határozza meg.
Szakdolgozat-készítés
A dolgozat általános közgazdaságtani, pénzügyi, számviteli, marketing, szervezési, vezetési témákból kb. 40-60 oldal terjedelmű tanulmány készítése.
A szakdolgozatot az 5. félévben kell elkészíteni. Témát a 3. félév végén kell választani. A dolgozatot a tantervben rögzített határidőre kell elkészíteni, amit az 5. félévben induló konzultációs foglalkozások segítenek.
Oktatók
A Veszprémi Egyetem oktatói, továbbá felkért szakemberek lesznek a képzés oktatói.
A képzés költségei
A képzésben való részvétel önköltséges. A részvételi díj megállapítására félévenként kerül sor, amely tartalmazza az óraadók óradíját, utiköltségét, továbbá az oktatással kapcsolatban felmerülő szervezési és anyagköltségeket.
Végzettség
Mérnök-közgazdász, fizikus közgazdász, stb. az első alapképzésben szerzett oklevél jellege szerint a 7/1999 OM rendeletnek megfelelően.
Záróvizsga
A záróvizsga részei:
Főtárgyi vizsga szóban: a záróvizsga főtárgya a Menedzsment és a Controlling.
Melléktárgyi vizsga szóban: a melléktárgyat a szakdolgozathoz kapcsolódóan a témavezető határozza meg a főtárgyban nem szereplő kötelező és a választható tárgyak készletéből.
A szakdolgozat megvédése. Ennek eredménye a védésen alakul ki a bíráló véleményének figyelembe vételével.
Tantervi táblázat
Részvételi díj
120.000 Ft/félév a 2002/2003 tanévben. Ha jelentkezését 2002. április 30-ig megkapjuk, akkor az első féléves díj csak 110.000 Ft.
Jelentkezni lehet
A jelentkezési lap visszaküldésével:
VESZPRÉMI EGYETEM
GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR
8200 Veszprém, Egyetem u. 10.
Postacím: 8201 Veszprém, Pf. 158
További információ
Meszler János egyetemi adjunktustól:
Telefon: (88) 422-022/4345
E-mail: mernokk@almos.vein.hu
URL:www.vein.hu/gtk
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2005. 01. 06. 09:42
Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 9:41
Az ismert világ 99%-a nem releváns... ergo nem is akarsz tudni róla?
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2005. 01. 06. 09:46
Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 9:42
De. De az egy másik topic lenne.
Konkrétan itt nem ilyen ember keres iskolát magának:
Idézet
Ezért itt nem releváns.
Elküldve: 2005. 01. 06. 10:06
Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 18:58
Megnyugodhatsz, hogy azokbol a targyakbol, amik tenyleg erdekeltek (es amiknek segitsegevel ma a kenyerem is keresem) azokbol becsuletes uton szereztem 6-ost
Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B 3B82 791E 7F92 A6F6 A67E
Elküldve: 2005. 01. 06. 11:32
Hát le a kalappal elöttetek!
/Off:
Én marha belevágtam a BMF-NIK-be... Hiába érdekel engem is az IT, de én _HÜLYE_ vagyok a matekhoz. És erre tessék 3 matekkal szopatnak (analízis, diszkrét matematika, lineáris algebra). Az óráim 75%-át a matek teszi ki. Van olyan nap, hogy 6 matekom van és 3 programozás. Szvsz az aránynak pont fordítva kellene lennie. Na de az még hagyján, matekokra rá jön még egy kis villamosságtan. Az se semmi! Áramköröket számolgatni úgy, hogy a kezedbe még nem adtak szkópot, multimétert. Viszont a komplex számokat kéne' hozzá ismerni. Tanítani nem tanították, de hát a váltó áramhoz elengedhetetlen lenne. A tanár ilyenkor széttárja karjait és a heves sajnálkozás közepette megjegyzi: "Arról nem én tehetek, hogy a komplex számok 2. féléves tananyag." Delphi megy heti 3 órával, de az nekem sajna édes-kevés. Eddig nem éreztem rá a logikájára. Abból is valószínűleg meghúznak.
Na mind 1! Ez számomra nagy pofára esés volt! Nagy vonalakban ennyit akartam Neumann-ról... Szvsz nagyon gondolkozz el azon, hogy biztosan ide akarsz-e jelentkezni!
Üdv: Klown (aki még <20 napig NIK-es)
Szerkesztette: Klown 2005. 01. 06. 11:32 -kor
Elküldve: 2005. 01. 06. 11:46
Anno 350embert vettek fel elso felevre, es vilagosan megmondtak, hogy 150 fore lesz keret 2felevre... minket akkor a programozassal szivattak (POA / Problemaosztalyok es Algoritmusok) Ebbol a targybol vagtak meg mindenkit, ebbol voltunk ugy elsoben, hogy senkit nem erdekelt, hogy tanitottak-e mar masik oran amire szukseg volt a feladathoz, ugy voltak vele, hogy biztosan igy is lesz 150diak, aki valahogy osszehozza... igy is lett (egyebkent a 150 tovabjutott emberbol 50%-a masodik nekifuto volt). Sosem felejtem el az elso POA gyak oramat... tanar: tudnak maguk programozni? (csend) Legalabb lattak mar olyan embert, aki tud programozni? (nemi kacaj) Remek, akkor holnap ZH-t irunk a konyv elso 100oldalabol + nehany alapveto feladatbol (alapveto feladat= norton commander stuktogrammjanak megirasa volt)
Aztan kb a 3.felevtol teljesen mas lett, tanarok total mashogy alltak mindenhez, es tenyleg elkezdtunk hasznos dolgokat is tanulni...
Ez van, az elso 2 felevet tul kellett elni...
Szerkesztette: Sniper 2005. 01. 06. 11:47 -kor
Elküldve: 2005. 01. 06. 11:52
Idézet: Sniper - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 10:06
Megnyugodhatsz, hogy azokbol a targyakbol, amik tenyleg erdekeltek (es amiknek segitsegevel ma a kenyerem is keresem) azokbol becsuletes uton szereztem 6-ost
Szerintem nem nyugtattad meg. Éppen az első mondatoddal.
Elküldve: 2005. 01. 06. 12:02
Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 12:52
Valoban lehet tobbfelekeppen ertelmezni
Elküldve: 2005. 01. 06. 12:12
Idézet: Sniper - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 11:46
Ez szerintem minden komolyabb egyetemen/főiskolán így van. Én sem azért jöttem a közgázra, hogy matekot tanuljak, de a dolgok megértéséhez, sőt újraalkotásához kell egy bizonyos szintű matematikai intelligencia. A programozáshoz pedig jóval több kell. Klown, azért is tanultok annyi matekot, hogy fejlődjön az intelligenciátok és kialakuljon bennetek egy másfajta szemléletmód és nem azért, mert valakinek jólesik. Szívatos tárgy meg mindenhol van...
Szerkesztette: Carmaged 2005. 01. 06. 12:13 -kor
Elküldve: 2005. 01. 06. 12:49
valami moddi a topic cimeben a yg-t kijavithatna gy-ra
/on
Elküldve: 2005. 01. 06. 13:44
Köszi!
Elküldve: 2005. 01. 06. 15:16
Elküldve: 2005. 01. 06. 15:27
Idézet: Sniper - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 11:46
Anno 350embert vettek fel elso felevre, es vilagosan megmondtak, hogy 150 fore lesz keret 2felevre... minket akkor a programozassal szivattak (POA / Problemaosztalyok es Algoritmusok) Ebbol a targybol vagtak meg mindenkit, ebbol voltunk ugy elsoben, hogy senkit nem erdekelt, hogy tanitottak-e mar masik oran amire szukseg volt a feladathoz, ugy voltak vele, hogy biztosan igy is lesz 150diak, aki valahogy osszehozza... igy is lett (egyebkent a 150 tovabjutott emberbol 50%-a masodik nekifuto volt). Sosem felejtem el az elso POA gyak oramat... tanar: tudnak maguk programozni? (csend) Legalabb lattak mar olyan embert, aki tud programozni? (nemi kacaj) Remek, akkor holnap ZH-t irunk a konyv elso 100oldalabol + nehany alapveto feladatbol (alapveto feladat= norton commander stuktogrammjanak megirasa volt)
Aztan kb a 3.felevtol teljesen mas lett, tanarok total mashogy alltak mindenhez, es tenyleg elkezdtunk hasznos dolgokat is tanulni...
Ez van, az elso 2 felevet tul kellett elni...
Nyugi, fogsz még sz**ni később is

Súgó
A téma zárva.