HWSW Informatikai Kerekasztal: Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? egy kis segítség kellene Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 07. 23:09

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 22:39

Nem azért mondom, de ez sok másik helyen is így megy. Az előadásból csak egy zseni érti meg úgy a dolgokat, hogy reprodukálni is tudja. Energiát kell beleölni, nem keveset, főleg olyan gyakorlásigényes tárgyaknál, mint matek és programozás (mondhatnám itt a mikroökonómiát meg az ökonometriát is, de azért megköveznek :Đ ). Ezek olyan dolgok, amiket nem lehet öt nap alatt korrektül megtanulni, ülepedni kell neki. Mondjuk szeptembertől decemberig. :p

Üdv!

Sajna ezt már én is kezdem belátni...  :rolleyes:

Üdv: Klown

Ps.: BTW, nagyon jó az aláírásod! Csak sajna túl aktuális!  :(  Nem tudom mi lelte a fórummotort?! (Netán Celeronokból csináltak szervert?! :Đ ) Rendszeresen nem akar működni.
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#62 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 23:14

Idézet: Klown - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 23:09

Üdv!

Sajna ezt már én is kezdem belátni...  :rolleyes:

Ps.: BTW, nagyon jó az aláírásod! Csak sajna túl aktuális!  :(  Nem tudom mi lelte a fórummotort?! (Netán Celeronokból csináltak szervert?! :Đ ) Rendszeresen nem akar működni.

Helyes, első lépés a gyógyulás felé. :)

PS-hez: megörültem, hogy az Orwell-idézetre gondolsz, aztán szomorúan láttam, hogy mégsem. :( A motorral nincs gond, hardverbővítés lesz, addig ki kell bírni. Egyébként mostanában ki lett kapcsolva pár funkció, valamivel normálisabb a helyzet, mint pár hete volt.

#63 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 15:26

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 23:14

Helyes, első lépés a gyógyulás felé. :)

PS-hez: megörültem, hogy az Orwell-idézetre gondolsz, aztán szomorúan láttam, hogy mégsem. :( A motorral nincs gond, hardverbővítés lesz, addig ki kell bírni. Egyébként mostanában ki lett kapcsolva pár funkció, valamivel normálisabb a helyzet, mint pár hete volt.

Üdv!

1000 bocs! Ne haragudj a primitívségem miatt...  :rolleyes:  Eddig kerültem a hosszú aláírások olvasását. (Tudod idegesítő a sok: 'Princót 99ér' klikkelj ide a bővebb infóér' aláírás  :mad: ) Csak a kiemelt részen fenn akadt a szemem.  :blink:  Érdekes az idézet! Többszőr és figyelmesen kell elolvasni, de megéri! Tényleg "mély" mondanivalója van!  :respect:

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#64 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 22:48

Idézet: Klown - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 15:26

Üdv!

1000 bocs! Ne haragudj a primitívségem miatt...  :rolleyes:  Eddig kerültem a hosszú aláírások olvasását. (Tudod idegesítő a sok: 'Princót 99ér' klikkelj ide a bővebb infóér' aláírás  :mad: ) Csak a kiemelt részen fenn akadt a szemem.  :blink:  Érdekes az idézet! Többszőr és figyelmesen kell elolvasni, de megéri! Tényleg "mély" mondanivalója van!  :respect:

Azért van ott. :) Nem semmi az 1984, az biztos. :)

Nem volt harag (egy nyavalyás aláírás miatt? ugyan már...), csak hirtelen megörülte, hogy más is olvasta itt a könyvet és esetleg kapásból tudja, miről van szó. Éééés még a témához is kapcsolódik egy hangyabokányit, ha olvastad a könyvet. :)

#65 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 01:18

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 20:47

Emiatt nem kell paráznod, aki kijön az egyetemről az nem fog rögtön vezető tervező lenni és ház v. híd statikát tervezni  :D

Igaz, mert már a 3os 4es építészek fusiznak valahol és nyomjak a cad cuccokban a témát. Valaki meg majd aláírja a tervet :D
Egyébként diplomával a zsebedben sem lehet tervezni, ha jól emléxem 3 évet kell dolgozni vezető tervező mellett és aztán lehet a saját neved alátojni.

Az első pár félévben pedig azért szopatnak (főleg, ahol 10 félév van), hogy ne 3 év múlva essél ki és gyere rá arra, hogy nem vagy odavaló. Így csak egy évet vesztesz, nem hármat.

#66 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 01:36

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 22:48

Azért van ott. :) Nem semmi az 1984, az biztos. :)

Nem volt harag (egy nyavalyás aláírás miatt? ugyan már...), csak hirtelen megörülte, hogy más is olvasta itt a könyvet és esetleg kapásból tudja, miről van szó. Éééés még a témához is kapcsolódik egy hangyabokányit, ha olvastad a könyvet. :)

A régi Timesban az olvasható Bill Gates-től, hogy 640k elég lesz a Dosos programoknak, de később akár 1 giga is kellhet. :)
Na megyek a két perc gyűlöletre, mert leüvölti a fejem a telekép, ami duplaplussznemjó.

#67 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 13. 09:35

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 1:36

Na megyek a két perc gyűlöletre, mert leüvölti a fejem a telekép, ami duplaplussznemjó.

Ahh... te a Párt ellensége vagy... nem vagy jógondolos... hát hogy sajátítottad te el a duplagondolt?

Nem baj, a végén megszereted Nagy Testvért. Csak utána pusztítunk el.

#68 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 13. 09:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 9:35

Csak utána pusztítunk el.

Melyikünk emlékszik rosszul?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#69 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 11:10

Idézet: gazdi - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 9:39

Melyikünk emlékszik rosszul?

Egy embert nem csak fizikailag lehet elpusztítani.
(Vagy nem erre gondoltál? :))
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#70 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 00:35

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 9:35

Ahh... te a Párt ellensége vagy... nem vagy jógondolos... hát hogy sajátítottad te el a duplagondolt?

Nem baj, a végén megszereted Nagy Testvért. Csak utána pusztítunk el.

Egy üveg Győzelem Ginért annak az ellensége vagyok, akit akarsz :)

Most próbálom felhajtani az angol nyelvű változatot, eni ájdia? Külföldről lehetne potom pénzért használtam megvenni, de mondanom sem kell, hogy azokat hiába rakom be a kis kelet európai kosárkámba. Az új ára kissé húzós.

#71 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 00:48

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 0:35

Egy üveg Győzelem Ginért annak az ellensége vagyok, akit akarsz :)

Most próbálom felhajtani az angol nyelvű változatot, eni ájdia? Külföldről lehetne potom pénzért használtam megvenni, de mondanom sem kell, hogy azokat hiába rakom be a kis kelet európai kosárkámba. Az új ára kissé húzós.

Én a Központi Antikváriumból (Múzeum krt.) szereztem be az english változatot. Ebből csak az következik egyébként, hogy nem értelmetlen felkeresni antikváriumokat, mivel van esély, hogy megkapod. De ha csak az Állafarmot találod meg, azt se hagyd ott! :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#72 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 14. 08:34

Idézet: bbence - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 11:10

Egy embert nem csak fizikailag lehet elpusztítani.
(Vagy nem erre gondoltál? :))

A lelki megsemmisülésre ott volt Carmaged eredetijében a "megszereted a Nagy Testvért." Tehát én fizikai elpusztításra gondoltam, ami nem történt meg. De ha megtörtént is, akkor sem. :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#73 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 19:22

Sziasztok!

Az öcsém továbbtanulási szándéka, hogy vagy a BMF-NIK-re (ugye ez a Neumann? na azon), vagy a Miskolci Egyetem mérnök-informatikus szakára megy (ez eleddig műszaki-informatikus néven futott, csak ettől az évtől lett ez a neve), csak nem tudja még, melyik lenne számára jobb. Melyiket tudnátok ajánlani, és miért? Távolság nem számít, Miskolc egyébként közelebb lenne. Melyik miért lenne jó? Annyit tudok, hogy tavaly 102 pont volt a felvételi ponthatár a bmf-en, és 93 Miskolcon. De Miskolc azért eléggé elismert egyetem, csak azt nem tudom, hogy ezen szak tekintetében mi a helyzet - meg mégis csak egyetemről van szó. Az lenne a kérésem az ezeken a sulikon végzettektől, hogy írják már le (priviben ha ide nem lenne publikus), hogy a suli után mihez kezdtek - hol helyezkedtek el, mivel foglalkoznak, esetleg körülbelül mennyit kerestek/nek ha nem túl indiszkrét, mégis mit értek az adott sulival. Ez azért elég sokat számítana a döntésben - tényleg nagyon nem tud dönteni, szal elkelne a segítség.

Nagyon köszönöm előre is az öcsém nevében!  :respect:
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#74 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 14:23

Idézet: Misi_D - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 20:22

Sziasztok!

Az öcsém továbbtanulási szándéka, hogy vagy a BMF-NIK-re (ugye ez a Neumann? na azon), vagy a Miskolci Egyetem mérnök-informatikus szakára megy (ez eleddig műszaki-informatikus néven futott, csak ettől az évtől lett ez a neve), csak nem tudja még, melyik lenne számára jobb. Melyiket tudnátok ajánlani, és miért? Távolság nem számít, Miskolc egyébként közelebb lenne. Melyik miért lenne jó? Annyit tudok, hogy tavaly 102 pont volt a felvételi ponthatár a bmf-en, és 93 Miskolcon. De Miskolc azért eléggé elismert egyetem, csak azt nem tudom, hogy ezen szak tekintetében mi a helyzet - meg mégis csak egyetemről van szó. Az lenne a kérésem az ezeken a sulikon végzettektől, hogy írják már le (priviben ha ide nem lenne publikus), hogy a suli után mihez kezdtek - hol helyezkedtek el, mivel foglalkoznak, esetleg körülbelül mennyit kerestek/nek ha nem túl indiszkrét, mégis mit értek az adott sulival. Ez azért elég sokat számítana a döntésben - tényleg nagyon nem tud dönteni, szal elkelne a segítség.

Senki semmit? Naa, srácok! :)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#75 Felhasználó inaktív   Csiresz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 14:28

Olvass vissza egy kicsit, Klown már beszámolt a BMF-NIK-es élményeiről...
Nagyon durva a suli, első félévben 3 matek, programozás orrba-szájba, stb :D
"Nem az tesz naggyá, ha sosem buksz el, hanem az, ha a bukás után képes vagy talpra állni..." - Vince Lombardi

#76 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 14:47

Idézet: bbence - Dátum: 2005. jan. 14., péntek - 0:48

Én a Központi Antikváriumból (Múzeum krt.) szereztem be az english változatot. Ebből csak az következik egyébként, hogy nem értelmetlen felkeresni antikváriumokat, mivel van esély, hogy megkapod. De ha csak az Állafarmot találod meg, azt se hagyd ott! :)

Közben megtaláltam a nyelvi intézet (bme) könyvtárjában is, de még nem volt időm elmenni érte. Az animal farm szerintem meg is van valahol, mert azt tuti olvastam angolul.

#77 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 14:52

Idézet: Misi_D - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 19:22

Sziasztok!

Ahogy kivettem itt a végzek informatikus szavaiból, nem túl könnyű elhelyezkedni, illetve magánzóként sok a kókler, aki szaréhugyé dolgozik, hasonló minőségben, így lenyomják az árakat.
Volt aki egyenesen az építőipart ajánlotta helyette :)

#78 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 15:19

mivel en is az egyik ilyen suli padjait koptatom melo mellett, es szinte az osszes muszaki foiskolarol
egyetemrol vannak ismeroseim, probalok valami velemenyt formalni... : :D

elso hely : BME, azaz a muszaki egyetem.
2.        : BMF-NIK azaz a neumann.
3.        : osszes tobbi egyeb. (egyetem foiskola)

persze itt csak a muszaki informatikus szakiranyokat vettem figyelembe.

es miert ezek?

mert elismert iskolak, van hirnevuk, er valamit a diploma amit ott kapsz. es rengeteg ceggel
allnak kapcsolatban ahova bekerulhetsz.

de arra keszulj fel, hogy szivatni fognak, lesznek almatlan ejszakaid, stb. stb. :)

ami a neumann javara gorditi a dolgot az az, hogy mar ott is elindult a BSC MSC kepzes.
azaz lehetoseged lesz a foiskola utan 2 evet radobni es kapni egy egyetemi diplomat.

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#79 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 15:21

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 15:52

Ahogy kivettem itt a végzek informatikus szavaiból, nem túl könnyű elhelyezkedni, illetve magánzóként sok a kókler, aki szaréhugyé dolgozik, hasonló minőségben, így lenyomják az árakat.
Volt aki egyenesen az építőipart ajánlotta helyette :)

persze hogy ajanlotta az epitoipart.
abban sokkal tobb a zseton mint az informatikaban :)

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#80 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 15:29

én dolgoztam építőiparban, konkrétan a világítástechnikában
borzalmas mennyiségű pénz mozog benne

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2