HWSW Informatikai Kerekasztal: Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? egy kis segítség kellene Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 06. 20:47

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 18:58

Ilyenkor mindig elborzadok, hogy a fejem felett levő házat, vagy az alattam levő hidat tervezők is így adták le a házijaikat az egyetemen. :) És ez nem vicc!

Emiatt nem kell paráznod, aki kijön az egyetemről az nem fog rögtön vezető tervező lenni és ház v. híd statikát tervezni  :D

#42 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 20:51

Idézet: Sniper - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 12:46

NIK-rol par szo:

Anno 350embert vettek fel elso felevre, es vilagosan megmondtak, hogy 150 fore lesz keret 2felevre... minket akkor a programozassal szivattak (POA / Problemaosztalyok es Algoritmusok)
...
Aztan kb a 3.felevtol teljesen mas lett, tanarok total mashogy alltak mindenhez, es tenyleg elkezdtunk hasznos dolgokat is tanulni...

Ez van, az elso 2 felevet tul kellett elni...

Persze, amig beszedik a zsét. Szánalom az ilyen iskola....

#43 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 21:02

Idézet: Klown - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 11:32

Én marha belevágtam a BMF-NIK-be... Hiába érdekel engem is az IT, de én _HÜLYE_ vagyok a matekhoz. És erre tessék 3 matekkal szopatnak (analízis, diszkrét matematika, lineáris algebra). Az óráim 75%-át a matek teszi ki. Van olyan nap, hogy 6 matekom van és 3 programozás. Szvsz az aránynak pont fordítva kellene lennie.

Majd kesobb meglatod, hogy jol van ez igy.

Idézet

Delphi megy heti 3 órával, de az nekem sajna édes-kevés. Eddig nem éreztem rá a logikájára.

Ehhez kell az a sok matek, meg algoritmusok, stb...

Idézet

Infós suliban _összesen_ 4x40 percet szántak (2 óra elmélet, 2 óra gyakorlat) a HTML programozásra!  :reklamacio:

Nos, BME infon meg annyit sem szantak a HTML-re. :)

Nekem nem hianyzik. Informatikus nem attol informatikus, hogy ossze tud-e takolni egy weblapot, vagy sem.
Weblap keszites eleg messze van a programozastol. Komolytalan :p

Idézet

PHP még szóba se került.

Gondolom kesobb elokerul, majd ha tanultok adatbazisokrol. Legalabbis mi adatbazis laboron "szorakoztunk" vele 1 gyakorlatnyit, meg az utana otthoni PHP hegesztes, hogy mukodjon is, mert le kell adni.

Programozas vs matek oraszamhoz bovebben: kesobb ra fogsz jonni, hogy nem is olyan nagy kunszt megtanulni egy programnyelvet, ha megvan a megfelelo gondolkodasmodod (ezt fejleszti a matek sok aga, algoritmusok, stb...), meg mar ismersz legalabb ket programnyelvet.

Onnantol kezdve annyi egy uj programnyelvet megtanulni, hogy megnezem a leirast, hogy mi az adott programnyelvben az adott celra hasznalhato utasitas, meg hogyan kell parameterezni. Par honap gyakorlas utan menni fog, mint a karikacsapas.

Legalabbis en igy sajatitottam el a Java-t a C++ utan (mi meg nem tanultunk Java-t), de multkor beleneztem haver altal irt Delphi kodba, es elsore megertettem mit csinal, annak ellenere, hogy sosem programoztam Delphiben.
Szemantika ugyanaz, mint a tobbi OO nyelvnel, csak a szintaxis mas. (az meg ismeros volt a Pascal-bol :) )

#44 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 21:13

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 20:51

ez hidd el, szinte az összes műszaki felsőokt. intézménynél így van, max nem mondják meg ilyen konkrétan.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#45 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 21:33

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 20:51

Mutass egyet, ahol nem ez van.  :(
Szomorú, de ez van szinte mindenhol.
42

#46 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 21:38

leslienek igaza van. Az is bolond, aki IT-ból próbál megélni (mint én...) Amíg te vagy az adott évben 6-800-1000-1200 IT-ből diplomázó magyar egyike addig olyan nagyon nagy esélyeid nincsenek... Persze ha összeszedsz mellé valami pokolian össze nem illőt és kitalálsz valami fáintosat hogyan lehet a kettőből valami egyedit faragni, amire volna kereslet, csak egyszerűen nincs rá ember. Pl. informatikus-kertészmérnök, fogalmam sincs mire lenne jó, de ha valaki kitalálja, hajrá.

#47 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 21:39

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 22:13

ez hidd el, szinte az összes műszaki felsőokt. intézménynél így van, max nem mondják meg ilyen konkrétan.

Nem tudom, bme gépészen nem arra mentek, hogy a felét kirúgják az iskolából. Az persze igaz, hogy a kredit miatt könnyebben buktattak, de ilyen durván nem nyomták.

#48 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 22:08

Anno olvastam olyan oneletrajzot, h mittomen hol vegzett infos, ilyen tanfolyam, nyelv, anyamkinja, utana a vegen: alapfoku ivheggeszto. Eloszor rohogtunk rajta, de vegul is, ha mas nem, ez tuti bejon. Mig az IT egy kalap fos, es mennyien kezdenek bele... Sok naiv. Mar annak is nehez allast talalnia, akinek van 5-10 ev rutinja, jo papirjai /ugye nem csak winfos buzeralasbol all az IT, sot, alapvetoen nem!/ annak meg szinte keptelenseg, aki most vegez.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#49 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 01:30

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 13:12

Ez szerintem minden komolyabb egyetemen/főiskolán így van. Én sem azért jöttem a közgázra, hogy matekot tanuljak, de a dolgok megértéséhez, sőt újraalkotásához kell egy bizonyos szintű matematikai intelligencia. A programozáshoz pedig jóval több kell. Klown, azért is tanultok annyi matekot, hogy fejlődjön az intelligenciátok és kialakuljon bennetek egy másfajta szemléletmód és nem azért, mert valakinek jólesik. Szívatos tárgy meg mindenhol van...

Ez teljesen így van, egyetértek - a matek szinte minden további tárgyhoz alapot ad.

Szívatós tárgyak és fejkvóta: hmm, Carmaged, asszem tudnánk mesélni mi is a közgázról... Ez nem egyedi eset ám, egyáltalán nem. Mindenhol így van, beszedik az emberek után a kvótát, aztán az oktatás színvonala hagy némi kívánnivalót maga után. Aztán félév végén vannak érdekes vizsgák.

Idézet

Amíg te vagy az adott évben 6-800-1000-1200 IT-ből diplomázó magyar egyike addig olyan nagyon nagy esélyeid nincsenek...

És ha te vagy a nemtom hányezer közgáz végzős egyike az országban?  :rolleyes:

Idézet

Persze ha összeszedsz mellé valami pokolian össze nem illőt és kitalálsz valami fáintosat hogyan lehet a kettőből valami egyedit faragni, amire volna kereslet

Na pont valami ilyesmire gondoltam: közgáz + IT!
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#50 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 01:38

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 8:40

:offtopic: Én is közgázos vagyok és engem is érdekel az IT. :) Különben nem lennék ezen a fórumon. :) :offtopic:

:offtopic:  Hasonlóan! :)

Mellesleg hanyad éves vagy/milyen szakirányon? Koli? Nem tudom, lehet ismerlek... Ha meg nem, jó lenne újabb HWSW-s havert szerezni.  :cool:  :offtopic:
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#51 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 01:53

Idézet: Misi_D - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 1:30

Az is gyakori.

Jo par ismerosom felvette levezeteskeppen masoddiplomanak a kozgazt.

#52 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 03:39

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 2:53

Az is gyakori.

Persze, tudom hogy gyakori, de még mindig többre megy (mehet) vele az ember így...

#53 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 01. 07. 08:00

Ilyen mindenhol van: közgazdasági programozó (vagy programtervező) matematikus. De akkor inkább banki informatikus, az gyakorlatiasabb, és friss diplomásként anyagiakban messze nem mindegy. Később meg csak rajtad múlik.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#54 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 08:15

Szívatós tárgyak és fejkvóta: hmm, Carmaged, asszem tudnánk mesélni mi is a közgázról... Ez nem egyedi eset ám, egyáltalán nem. Mindenhol így van, beszedik az emberek után a kvótát, aztán az oktatás színvonala hagy némi kívánnivalót maga után. Aztán félév végén vannak érdekes vizsgák.

Nekem mondod? A lineáris algebra vizsgasorok voltak a kedvenceim. :D

ON: még az sem feltétlenül elítélendő dolog, hogy jópár embert kirúgnak az elején. Így legalább kiderül, ki akar tényleg ottmaradni és ki tudja azt megtanulni... Persze, elég kellemetlen, ha valaki kirostálódik, de ahol gyalulnak, ott hullik a forgács is...

#55 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 08:28

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 9:46

Ezért itt nem releváns. :)

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 1:53

Az is gyakori.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#56 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 08:30

A topiknyitó számára és a topik eredeti "célja" szerint még ettől sem lesz releváns. :)

#57 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 08:32

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 8:30

A topiknyitó számára és a topik eredeti "célja" szerint még ettől sem lesz releváns. :)

Természetesen. Most éppen nincs rajta sapka. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#58 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 16:18

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 9:32

Természetesen. Most éppen nincs rajta sapka. :)

:)

Na persze, azért az a "levezetésképpen" nem mindig olyan levezetésjellegű, nyugodj meg... Persze, nekem is könnyebben meg lehetne csinálni egy 2. sulit, ha ott beszámítanák a tanított tárgyak felét, mert azokat már az előző iskoládban teljesítetted...  :rolleyes:

#59 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 19:59

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 21:02

Majd kesobb meglatod, hogy jol van ez igy.

Ehhez kell az a sok matek, meg algoritmusok, stb...

Nos, BME infon meg annyit sem szantak a HTML-re. :)

Nekem nem hianyzik. Informatikus nem attol informatikus, hogy ossze tud-e takolni egy weblapot, vagy sem.
Weblap keszites eleg messze van a programozastol. Komolytalan :p

Gondolom kesobb elokerul, majd ha tanultok adatbazisokrol. Legalabbis mi adatbazis laboron "szorakoztunk" vele 1 gyakorlatnyit, meg az utana otthoni PHP hegesztes, hogy mukodjon is, mert le kell adni.

Programozas vs matek oraszamhoz bovebben: kesobb ra fogsz jonni, hogy nem is olyan nagy kunszt megtanulni egy programnyelvet, ha megvan a megfelelo gondolkodasmodod (ezt fejleszti a matek sok aga, algoritmusok, stb...), meg mar ismersz legalabb ket programnyelvet.

Onnantol kezdve annyi egy uj programnyelvet megtanulni, hogy megnezem a leirast, hogy mi az adott programnyelvben az adott celra hasznalhato utasitas, meg hogyan kell parameterezni. Par honap gyakorlas utan menni fog, mint a karikacsapas.

Legalabbis en igy sajatitottam el a Java-t a C++ utan (mi meg nem tanultunk Java-t), de multkor beleneztem haver altal irt Delphi kodba, es elsore megertettem mit csinal, annak ellenere, hogy sosem programoztam Delphiben.
Szemantika ugyanaz, mint a tobbi OO nyelvnel, csak a szintaxis mas. (az meg ismeros volt a Pascal-bol :) )

Köszi Nyunyu a bíztatást!

Sajna ez a félévem tutira el fog menni.  :(  Viszont érlelődik a döntés, hogy passzív félév után szeptemberben megpróbálom újra. (Ha addig el nem köszönnek tőlem...  :rolleyes: ) Akkor újra tiszta lappal indulhatok. Azt be kell látni, hogy ehhez a sulihoz többet kell tenni mint, hogy csak a vizsgaidőszakban tanulni (beidegződött középiskolás reflex szerint). Itt nincs mese! Napi rendszerességgel kell majd tanulni...  :rolleyes:  Nem is keveset!

Ejh de jó lenne megérteni a programozás logikáját! Azoknak tényleg könnyebb, akik előtte már programoztak akármilyen nyelven. Na az meg HUB a tortán, ha OO-t nyelvet tanult előtte valaki. Igazad van! Nagyon elkell az OO szemlélet! Na de aztat meg el kéne sajátítani! De hogyan?!  :confused:  Van egy ASAO (Adatrstruktúrák, Algoritmusok, Objektumok) nevű tárgyunk de hát az másból nem áll, mint Csink mester úr előveszi a PPT doksiát és kivetíti, hogy hogyan néz ki egy TC-s progi forrása. Na ebből tanuld meg a nyelvet ill. a programozási szemléletet!  :mad:  Annyit ér, mint sz*rnak a pofon!

Üdv: Klown

Ps.: Sok sikert kívánok mindenkinek aki felsőoktatási intézményben "raboskodik",  beleértve magamat is!  :D  :up:

Szerkesztette: Klown 2005. 01. 07. 20:05 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#60 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 22:39

Nem azért mondom, de ez sok másik helyen is így megy. Az előadásból csak egy zseni érti meg úgy a dolgokat, hogy reprodukálni is tudja. Energiát kell beleölni, nem keveset, főleg olyan gyakorlásigényes tárgyaknál, mint matek és programozás (mondhatnám itt a mikroökonómiát meg az ökonometriát is, de azért megköveznek :Đ ). Ezek olyan dolgok, amiket nem lehet öt nap alatt korrektül megtanulni, ülepedni kell neki. Mondjuk szeptembertől decemberig. :p

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.