HWSW Informatikai Kerekasztal: Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Továbbtanulás Egyetemen Főiskolán, de hol? egy kis segítség kellene Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 07. 08:22

Miért is ne lehetne menni a régi diplomával MSc-re? Főleg az itthoni intézményekbe?

#282 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 08:41

Tényleg szar a SZE, PTE-PMMK jobb. :D

#283 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 09:09

Idézet: Capri - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 9:22

Miért is ne lehetne menni a régi diplomával MSc-re? Főleg az itthoni intézményekbe?

Lehet, hogyne lehetne, nem arrol van szó, hanem most csak azért menjen el az ember mesterképzésre hogy legyen egy bolognais diplomája mert ő nem olyat kapott?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#284 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 09:10

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 10:09

Lehet, hogyne lehetne, nem arrol van szó, hanem most csak azért menjen el az ember mesterképzésre hogy legyen egy bolognais diplomája mert ő nem olyat kapott?

NEM. azért menjel el az ember, h legyen egy egyetmi diplomája, a főiskolai helyett  ;)
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#285 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 09:18

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 0:05

jah. láthattál párszor :D
Hát ez a keresztféléves dolog valóban érdekes, nekem hálistennek nemigazán volt rá szükségem, bár ígyis 5évbe tellt mire lett diplomám :D (tavaly végeztem). Énis figyelgetem az egyes tantárgyakat és szvsz a bsc-s infó szak sztem picit könnyebb mint a főiskolai szak volt. Ráadásul bsc-seknek nincsen Raffai, hanem a Kati zaklatja őket (tavaly legalábbis még ő volt).
A tárgyelfogadásról eszembe jutott egy cimborám, aki még 2.-ban meglátogatta a debreceni főiskolát, és rákérdezett, hogy hogy menne a tantárgyak elfogadása. Mikor közölte, hogy Pukler, Raffai és Benyó tanította majdnemhogy leborultak áldani e három remek embert  :Đ.
Ha normális intézmény, és azért a BMF miért ne lenne az, akkor sztem ha stimmel a tematikája az egyes tantárgyaknak simán el fogják fogadni.
A SZE-n két dolog nem tetszett.
1. Az infó szakon az oktatók nagyrésze csak szivatni akarta a jónépet, és istennek hitték magukat.
2. Gyakorlati képzés mint olyan NINCS, vagy nagyon kevés.

Ha öt éve jártál oda, akkor lehet hogy találkoztunk is pár előadáson, mert volt egykis csúszásom (mint azt fentebb is írtam  :Đ )

én 2002-ben kezdtem ott és szenvedtem vele 2 évig.
Érdekes módon az ottani algó tárgyat az istennek sem tudtam megcsinálni, hála Pukler bácsinak.
BMF-en is van első félévben algoritmusok tárgy, és szerintem még nehezebb is, mint ami SZE-n volt (elég hosszú tételeket kell tudni bizonyítani). Itt is szopatják belőle a jónépet, viszont ha az ember dögre tanulja magát, át tud menni (én 3ast kaptam Csinknél kakaóból :p ). Ugyanez van villanytanból - szinte ugyanazt tanuljuk mint a villamosmérnökök, foggalmam sincs minek kell nekem Bode-diagrammokat rajzolgatni, de hát ez van - meg kell tanulni.

SZE amúgy jó suli lenne, ha 1-2 felfogáson változtatnának, ami eléggé berögzült. De hozzáteszem, már nagyon nem tudom milyen oktatás van ott, így nem is ítélhetem meg, már a BSc-t sem.

Nálunk azért eléggé "szükséges" a keresztfélév, ha csak ilyen neveket mondok, hogy Belléné, Csink, akkor aki oda jár, az tudja mi a fáma :D

-C0pp3rM!n3-

#286 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 09:18

Pontosan! :D

#287 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 09:20

Idézet: gene - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 10:10

NEM. azért menjel el az ember, h legyen egy egyetmi diplomája, a főiskolai helyett  ;)

Mostmár a főiskolai alapdiploma = az egyetemi alapdiplomával a bolognai rendszerben. Ugyhogy akik főiskolán végeztek most a régi rendszerben, mégnagyobbat szívnak mert még gyengébb a diplomájuk.

Tehát nincs mostmár különvség egyetemi/főiskolai diploma kötzött csak alapszak van meg metserképzés. Ennyi.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#288 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 09:21

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 10:09

szerintem attól h valaki nem bolognai diplomát kapott, nem kell még kétségbe esni.
Az összes velem egyidőben fősulit/egyetemet kezdő spanom még régi diplomát kapott, és nem sírnak miatta :D bár nem tudom, külföldön mennyire nézik, de lehetséges, hogy van difi a non-bsc és bsc közt külföldi elbírálásban. :think:

-C0pp3rM!n3-

#289 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 09:27

És létetezik olyan egyetemi/főiskolai képzés (alapszak) ami 2 éves? Ha igen, melyik az? :)

paranormal.hu

#290 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 10:03

Pollackos a király messze a hazánkban :D

#291 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 11:13

Dunaújvárosi Főiskolát most végeztem el (na jó még csak majdnem) és én merem ajánlani. A színvonal sokkal jobb, mint régen volt. Éééééés...hatalmasan jó a diákélet!!! :D  :D
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#292 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 11:18

Diákélettel szvsz egyik felsőoktatási intézménynek sincsenek gondjai :D :reszeg:
Kép

Xfire profil

LordRolee

#293 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 07. 11:45

így van ;) (KIN-Kupa :Đ  :]  :reszeg: )

-C0pp3rM!n3-

#294 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 23:20

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 8:20

Mostmár a főiskolai alapdiploma = az egyetemi alapdiplomával a bolognai rendszerben. Ugyhogy akik főiskolán végeztek most a régi rendszerben, mégnagyobbat szívnak mert még gyengébb a diplomájuk.

Tehát nincs mostmár különvség egyetemi/főiskolai diploma kötzött csak alapszak van meg metserképzés. Ennyi.

Úgylátom valamit félreértelmeztél.

Régen volt a 3/3 és fél éves (főiskolai) és 5 éves (egyetemi). Annyi változik, hogy az egyetemi (pár kivétellel) eltűnik. Tehát a "főiskolai" képzés megmarad. Akik eddig főiskolán végeztek nem kerülnek hátrányos helyzetbe, ugyanannyit fog  érni a papírjuk mint a most kezdő diákoké (persze ez az intézménytől is függhet).

#295 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 23:28

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 12:13

Dunaújvárosi Főiskolát most végeztem el (na jó még csak majdnem) és én merem ajánlani. A színvonal sokkal jobb, mint régen volt. Éééééés...hatalmasan jó a diákélet!!! :D  :D

Januárban államvizsgázol?
Szerintem én is, de ebbe még keményen beleszólhat az a rohadt analízis szigorlat  :rolleyes:
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#296 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 09:39

Miért ilyen szar az ETR? :(
Mondja már meg valaki!!!!!!!

#297 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 09:40

Idézet: whg - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 10:39

Nincs azzal semmi baj, ha közvetlen a szerver mellett ülsz  :Đ
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#298 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 09:59

Idézet: whg - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 10:39

Ejj, de szép is volt régen, amikor túl voltak terhelve a szerverek, mert mindenki egyszerre akart fellépni. :)

#299 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 10:11

Idézet: Papa - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 10:40

Nincs azzal semmi baj, ha közvetlen a szerver mellett ülsz  :Đ

Hogy férek oda?

#300 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 11:27

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. szept. 7., péntek - 10:18

SZE amúgy jó suli lenne, ha 1-2 felfogáson változtatnának, ami eléggé berögzült. De hozzáteszem, már nagyon nem tudom milyen oktatás van ott, így nem is ítélhetem meg, már a BSc-t sem.

-C0pp3rM!n3-

Változtattak. Most olyan alacsony a színvonal, hogy kb. szín kettes érettségivel már felvesznek aztá lehet el is végzed. Azért szivatnak most is, de egyre kevesebb kell minden tárgyból....
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.